Så trött i kroppen!

Min kropp orkar inte bära upp mej längre. Jag är helt slut!
Det blev ett core pass på 75 minuter nu ikväll. Det verkade som att min kropp behövde varenda rörelse. Nu håller mina ben knapt upp mej längre. Jag undrar hur jag ska kunna röra mej över huvudtaget i morrn. Än mindre rida?
Härligt var det iallafall.

                                               

Hästarna är nattede, barnen sover och jag njuter lite av min ensamtid. Men jag funderar på hur jag ska orka hålla mej vaken och se Big Brother. Blir nog inget med det är jag rädd:(

Ska se om jag kan bälja i mej lite vatten innan jag går å lägger mej.

God natt!

Så glad

Idag fick alla tre hästarna gå i skogen. Jag hittade en bra väg där jag även kunde trava.
Widde känndes fortfarande lite halvseg så jag har ökat på has kraftfoder lite nu.
Pom var helt underbar att rida. Resultatet från gramanen igår satt fortfarande kvar i hans kropp:)
Jag är så jätte glad att jag har envisats med den där hästen. Vi har verkligen börjat lite på varandra nu och det känns helt underbart att rida på honom.
För nått år sen så kunde han inte gå normalt i skogen utan att hoppa och skutta, stegra sej och skena väg. Nu är han pricis som en helt vanlig häst:)



Jag ger mej själv lite cred för det faktiskt:)

Possan gick åxo bra idag. Hon tyckte att det var jätte roligt att få komma ut och trava. Hon var pigg och lite småstutsig. Glada lilla häst:)

Nu ska jag återgå till mitt hästtidningsläsande innan det är dax för mat.

Kastrering

Nu har jag bokat en tid för kastrering till båda hingstarna. Stackars!

Det stora projektet blir att få in dom i transporten. Den ena har ju iof åkt lastbil från tyskland och hit så han är väll lite transportvan. Men den andra har aldrig åkt. Kan ju bli intressant!

Bara å hoppas på det bästa!



Sista februari

Idag är det den sista feberuari. Gud vad den här månaden har gått fort. Hoppas att snön försvinner lika fort!

Klockan är 7 och jag kom just in från stallet efter lite frukost till hästarna och utsläpp. Det är så ljust ute nu på morgonen så jag tror att jag har försovit mej jämt.
Det är min vecka  nu att ta morgon sysslorna i stallet. Det är segt. Men idag känndes det meningslöst att lägga sej i sängen igen när jag kom in. Det blev framför datorn i stället.

Jag har inte rikgit bestämmt mej för vart jag ska rida mina hästar idag. Men jag tror att det blir skritt i sogen för dom alla tre. SEGT!

Annars är det nog inget speciellt planerat den här dagen. Får se hur mycket jag hinner med innan Jokke ska åka och jobba helt enkelt.

Hoppas att ni får en bra dag!

Rysningar

Angelica Augustsson ger mej rysningar! Såg på världscup hoppningen hos farmor nu på eftermiddagen. Jag missade hennes grundomgång, men oj vilken omhoppning hon gjorde! Suveränt! Som sagt....en ny stjärna till Sverige!

                                                          
Tycker lite synd om stackars Peder dock som gick omkull. Attans vilken miss:('


Min dag har iallafall varit bra. Possan gick jätte bra idag. Gjorde mycket övergångar och halter och hon blev jätte mjuk och fin.
Pom fick på sej gramanen och jag kom åt han jätte bra med den. Dock så stopar han ut tungan när han går så där bra.
Widde fick åxo på sej gramanen, men där gav det inte riktigt samma resultat tyvärr:( Han var jätte trög och seg så jag ska mata i han lite mer mat och försöka få han lite piggare. På lördag ska vi ju tävla.

Nu ska jag gå ut och ta in dom sista hästarna. Sen blir det att försöka få barnen att sova så man kan ta det lite lungt i soffan.


Uselt

Usel uppdatering, jag vet!
Men jag har ju varit i Götborg några dagar. Igår han jag inte sätta mej vid datorn. Jag tillbringade min tid på hästryggen istället.

Jocke och barnen var iväg på dop i Kalmar. Det han jag inte följa med på. Jag var tvungen att taigen lite ridning som jag hade missat när jag var borta.
Men nu är jag på banan igen. Tanken är att alla tre hästarna ska in till ridhuset idag igen. Efter det så blir det middag hos min farmor och farfar.

Det var jätte roligt i Göteborg, och intressaant med forumet. Men guuuud så härligt det är att få komma hem:)

Nu är det dax att ta på mej ridkläderna och gå ut.

Lite info om mina inköp kommer vid nått annat tillfälle.

Ha en bra dag!

Det var jobbigt att sitta å lyssna på det ...

dsc00108 (MMS)

Det var jobbigt att sitta å lyssna på det tyska systemet på engelska. Det är nog intressant om nån orkar engagera sej i att lyssna. Min fokus börjar ta slut. Jag vill ut å shopa!


Här tillbringar jag min dag. Just nu ett f...

dsc00107 (MMS)

Här tillbringar jag min dag. Just nu ett föredrag om sociala media. Intressant! Snart lite fika, skönt!


Frukost eller nattmat?

Sitter nu fullt påklädd och försöker trycka i mej en korvmacka och ett glas äppeljuise. Frågan ar om det kallas frukost eller om det är nån fort av nattmat?

Måste skynda mej. Jag har inte packat ner tandborsten än......
Kanske kan sova lite i bilen iallafall. Men det går säkert inte:/

Ser ni mej i Göteborg måste ni lova att hälsa!

Kram på er!

Laddar

Nu laddar jag för Göteborg Horse Show! Klockan ska ställas på 03.20 och klockan 04.00 blir jag upphämtad av mitt resesällskap.
Har passat på att ducha nu ikväll så jag inte behöver göra det i natt.
Tror faktiskt att jag ska sova mina timmar på soffan inatt. Tror att jag kanske får några fler viktiga minuters sömn där.

Vågar jag lämna allt här hemma?
Jag lämnar min sambo med två småbarn och tio hästar att ta hand om. Han klarar det! Det har han gjort förr:)

Som ni säkert förstår så kommer det att bli några dagar här på blggen som det inte kommer att uppdateras så flitigt. Men en del mms inlägg blir det väll ändå!:)

Näe... nu är det snart kvällsfodring kvar innan jag ska inta vågrätt läge!

Ha det bra!


Så här måste jag dela upp fodret till en k...

dsc00106 (MMS)

Så här måste jag dela upp fodret till en kräsen polle.


Perfect att köra vattendunkarna på sparken...

dsc00105 (MMS)

Perfect att köra vattendunkarna på sparken mellan huset och stallet!


Hemma igen

Så där. Nu var vi på plats i huset igen. Ville var med å kollade på hoppträningen. Eller han sov iof hela tiden. Olle var hos sin gammelfarmor och det gick jätte bra.

Nu har vi hunnit med att äta en gnutta och nu ska jag värma mej lite innan jag börjar fylla upp alla vattendunkarna som ska bäras ut till stallet.

Ikväll pytsar jag över en häst på Sofie och en tar jag själv i ridhuset. Den tredje får nog stå idag. Jag måste ösa in en massa spån i boxarna och det lär ta sin tid. Mina hästar är inte vana att dricka ur hinkar så dom sparkar ut hinkarna hela tiden. Detta medför naturligtvis en jäkla massa blöt spån som jag måste ösa ut, och in med ny.

Nu kom pappa hem och hade köpt sej en ny mobil. Nu blev jag ju inte mindre sugen på att köpa en ny jag åxo. Måste nog göra det på direkten!
Den som står högst på listan är en HTC, vilken är inte helt hundra än.

Näe nu är jag varm och ska fylla på vatten.
Vi hörs!

Barnvakt

Idag hoppas jag på nån frivillig som vill vara barnvakt åt min lilla snutt Olle. Jag tänkte ju åka in å kolla på träningarna som jag själv inte kan vara med på. Men två barn tar jag inte med mej. Så är det bara. Ville kan jag ta med för han kan sova i vagnen förhoppningsvis. Men Olle är det nog bättre för om han blir nån annanstans.

Men först måste jag ha i mej lite frukost...... vrål hungrig nu!!


Ha det bra alla ni där ute! :)

Träningen

Träningen för Niklas gick rättt så bra. Jag är väll inte super nöjd men det duger.
Tråkigt att jag inte kunde vara med å rida i morrn, tror att det hade gett betydligt mycket mer då.
Jag gick in med inställningen att jag inte var där för att visa upp mej. Jag var där för att få tips och ideer på vad jag kan förbättra. Det fick jag åxo. Toppen!
Hästen hoppade bra, jag var mindre bra!

Innan så han jag iallafall skritta ut en sväng på Possan.
Nu på kvällen har jag varit till affären och inhandlat fler proppar eftersom dom ständigt och jämt går. Blir så förbannat trött!

Dagen har flytit på över förväntan. Lite lycklig är jag över det. Jag han dock inte med att äta nån mat. Men jag fick i mej ett ordentligt mellanmål vid ett tiden så det har räckt.

När jag var i affären så köpte jag även på mej lite proviant inför Göterborgsresan.

                                                                 
Hihi....snart bär det av!:)

Nu ska jag se om ni bloggat nått idag. Sen blir det nog ett avsnitt av Big Brother:)

Så där ja....

Nu var det kalart med hovslagaren. Hästarna är verkade och jag fck ett liten plus i kanten av mej själv för att jag hade varit duktig med att öva hovlyft med fölisarna.


Widde och Possan har fått på sej skor och allt är bra.
Jag är dock inte rikgit klar i stallet. Det är tre boxar kvar att mocka men det får min kära mor ta ikväll när jag tränar. Annars får jag ta det efteråt.

Ang träningen i kväll för Niklas så tänker jag rida själv! Widde verkade inte ha nått ont när hovslagaren skodde och det brukar märkas vid skoning om dom har ont i ryggen. Så han får helt enkelt gå ikväll.

Hittills så har dagen flytit på bra. Men jag ska inte roppa hej förrens jag har somnat ikväll.

Den stora prövningen kommer sen. När jag ska hinna rida två hästar, göra i ordning en tredje och försöka äta själv på två timmar. Tror inte att det går så det blir nog bara en som blir riden. Och då får det bli Possan eftersom hon är prio ett.

Vad hittar ni på idag? Nått att göra?



Vet fortfarande inget

Jag vet fortfarande inte om hovslagaren kommer eller inte. Gör han det så ska han vara här inom en timma. Hoppas att han kommer. Possan behöver verkligen få på sej skor och jag har redan haft ont i magen för den här dagen så jag behöver ingen upprepning.

Natten har varit relativt bra och frukosten är halväten. Killarna äter lite fortare än jag så jag får ta min andra del av frukosten här vid datorn. Dom har så bråttom med att äta så dom ska kunna springa in till tvn sen. Ständigt denna tv.

                                             
Men jag har inte så dåligt samvete över tvn igentligen. Jag tar ju ut mina barn utomhus minst en gång om dagen och jag tycker att det är viktigt. Ville är ju ute runt fyra timmar om dagen ioch med att han sover ute varje dag. Jag är nöjd och barnen håller sej relativt friska. På BVC säger dom att alla barn borde få ha det så som mina har det...haha:) Ett ganska bra betyg:)

Hoppas att ni får en bra dag utan en massa missöden och stress!




Allt är skit nu

Han med att rida i skogen på Possan. Allt gick bra och var frid och fröjd.
Jocke följde med mej ut å skrittade killarna senare under kvällen. Dock så hände det en liten olycka och Jokke gick omkull med Widde.
Jag kände igenom hästen när vi kom hem men jag kände inget ovanligt. Han är ju så känsligt så det förvånar mej ju absolut inte som det är nått vajsing med han iallafall.
Pga det så ringde jag Linda för att höra om hon hade lust att rida min lektion för Niklas i morrn. Vi kom då på att vi hade samma tid bokad för hovslagaren i morgonbitti. LÄGLIGT!!!
Vi fick inte tag på han ikväll så det återstår att se vem han dycker upp till i morgonbitti. Mina hästar får väll stå inne och vänta iallafall. Så himmla tråkigt när det blir så här. Å jag som har nog att göra ändå. Tur att vi inte drog hem hingstarna ikväll åxo.
Vi bestämde oss för att vänta med dom eftersom jag är själv med två barn och 10 hästar som ska skos och verkas. Känns som om att det räker för mej!

Nu får vi väll se hur det blir med både hovslagare och träning i morrn.

Nu ska jag se klart på Big Brother innan det blir sängen.
God natt!

Save smart

Jag surfade in på Savesmart.se.
Medlemmar kan genom den här webbplatsen ta del av aktuella erbjudanden inom olika områden. De påstår att deras erbjudande är helt unika och att de strävar efter att få fram ett så bra pris som möjligt. (Är det inte det alla vill)
Dom har olika erbjudande så som en
  • Espressomaskin 1990 kr
  • Hertz hyrbilar 5%
  • Fotbollsresa till Milano 2050 kr
  • Brandskyddspaket 1950 kr
  • Herre gud säger jag bara!
    Om jag vill ha en resa så vänder jag mej hellre till en resebyrå. Vill jag ha en espressomaskin så åker jag till en affär som säjer dessa. Vill jag hyra en bil så går jag till en biluthyrningsfirma.
    Jag har inte så stora erfarenheter av att handla på nätet. Dock har några grejjor klickas hem. Men jag går till specifika sidor som säljer grejjorna och jag tror inte att jag skulle vända mej till en sån här universalsida.

    Tanken är nog smart. Men hos mej går det inte hem.

    Kolla in sidan och kolla ni åxo. Skriv gärna till mej vad ni tycker och tänker kring det här.


    /Buzzador Mia :)


    Big Brother

    Har pricis kollat in första avsnittet av årets Big Brother.
    Sicken idiot jag är som änns lägger ner min tid på sånnt där. Men det är avslappnande å roligt:)
    Så härligt att se andra göra bort sej.




    Vilka filurer dom har lycktas stopa in i huset i år, jag säger då det.
    En å annan finns det iallafall som man kan kika lite extra på;) Jag gillar iallafall sån där skräp tv. Och det är tur att man kan sitta å kolla på det på datorn när man vill. Som nu när Ville sov...alldeles perfekt. Då slipper jag ju städa åxo:)

    Kan inte göra så mycket för vi har fortfarande inte fått tillbax vårat vatten. Så disken är enorm och likaså högen med tvätt. Kommer aldrig att komma ifatt.... inte den här veckan iallafall.

    Nu vill jag ut å rida....... eller jag vill inte men jag måste. Idag känns allt bara som en "måstedag". Inget känns roligt allt bara "måste"göras.
    Jag hade velat se framimot träningen för Niklas Arvidsson i morrn, men det gör jag inte. Jag vill inte änns tänka på min morgondag.




    Huuu... nu måste jag nog tänka possitiva tankar!


    En olycka kommer sällan ensam

    Mmm... ni kanske har märkt att det varit lite dött här inne på min blogg. Jag har inte varit hemma. Vi kunde inte äns sova hemma inatt.

    Gårdagen började med en bitande kyla, detta med förde en massa problem vill jag säga. Som om vi inte hade fullt upp ändå lixom.

    Innan jag han gå ut till stallet så fick våran varmvatten beredare fnatt och började spruta vatten här inne. Jokke och jag sprang mest runt omkring varran och skrek och visste inte rikgit vad vi skulle göra. Tillstlut fick jokke av vattnet och i samma veva så kom Olle innanför dörren efter att han sovit hos mormor och morfar. Jag skickade ut han igen och skrek att han var tvungen att hämta mormor och morfar. Han sprang ut och kom tillbax snabbt som attan och sa att dom inte kunde komma för att det var översvämmning i stallet. Med andra ord så hade vattenbeterdaren fått samma fnatt där och stog och pumpade ut vatten.
    Det kom ju inte så mycket som tur var efter som vi var så snabba med att stänga av plus att det var sån tur att mamma och pappa komit just då och gått in i stallet.

    Efter ett tag så kom en kompis till Jokke hit och kollade vad det var som var knas. Det var en massa fel! Sönder fruset både här och där nere i det mörka svarta hålet där jag vägrar att gå ner.
    Så med andra ord så hade vi inget vatten. Och inte hästarna heller. Vi fick köra vatten till hästarna hemmifrån mamma och pappa och vi fick sova borta över natten.

    Självklart så ville inte traktorn starta heller på morgonen när det var kallt. Men den gick igång när den hade blivit lite uppvärmd senare.
    Propparna gick så klart åxo.

    Trots alla problem så fick Possan en jätte härlig ridtur i skogen. Mamma fick följa med och gå framför och kolla så jag jag kunde komma fram utan att halka. Det gick bra!
    Widde fick några språng i ridhuset och Pom fick även han bli riden i ridhuset. Fast omedveten om att det gick väldigt fort när jag red i ridhuset. Jag blev klar väldigt mycket fortare än vad jag hade räknat med så jag blev väldigt överraskad. Det blev inte många minuter på ryggen men dom gick så bra så det behövdes inte mer.

    Nu är stallet mockat för idag och jag väntar på att jag ska få börja rida.
    Måste hämta hem hingstarna ikväll åxo.

    Nu ska jag se om ni har varit nått aktiva med erat bloggande medas jag har varit "borta".


    Kärt återseende

    Barnen blev jätte glada när deras morfar kom hem igår. Det blev lek och gos som aldrig förr. Idag fortsätter vi där vi slutade igår.

    Jag måste dock ge mej ut i alla dessa minusgraderna och rida tre hästar. Men det ska väll gå med lite hjälp.
    Skulle behöva hoppa lite hinder så det siktar vi nog på med åtmindstonde en av hästarna.

    Skulle behöva en städerska/städare här hemma. Nån frivillig? Det ser för jävligt ut rentut sagt. Och det verkar inte bli bättre när man försöker ignonera det heller. Undra när det ska finnas tid över för all skit.


                                                                

    Jag hoppas att den här dagen blir låååååång. Jag vill inte att det ska bli måndag, allra minst tisdag, onsdagen kan jag åxo hoppa över. Men torsdagen välkommnar jag med öppna armar, så även fredagen.
    Jag kommer att ha så fullt upp dom närmsta dagarna så jag kommer spy på allt. VILL INTE!


    Jag vill inte rikigt gå ut i kylan. Jag vill dröja mej kvar inne i värmen med min familj så länge som det bara går.
    Men nu är det dax att svälja egoismen och ta tag i dat som behöve göras.

    Ha en underbar dag!


    Badmington

    Jokke har åkt iväg för att spela lite badmingtan med kompisar. Vi avlöste varran i dörren. Han åkte så fort jag kom tillbax från ridhuset med Pom och Widde.

    Nu vankas det middag snart och efter det så ska Possan in till ridhuset. Sen blir det nog en lungn kväll eftersom min pappa kommer hem från Kosovo ikväll!

    Nu har jag lovar att Olle ska få sitta här vid datorn och kolla på bollibompa webben. Bäst å lyda.

    Tjingeling!

                                                  

    Så är det!

    ARBETE ÄR EN AKTIVITET SOM ÄR TILL FÖR TRÅKMÅNSAR!


    Nu blev jag sur!

    Jag hade planrat för att åka och starta clearround på Pom i morgon i Kisa. Men det står olika datum på deras hemsida så jag skickade ett mail för några dagar sedan och frågade vilket som var det rätta datumet. Jag fick svar sent igårkväll där det stog att clearrounden var idag (lördag).
    Kul!
    Jag läste det nu!

    Med andra ord så missade jag en super chans att få starta Pom. Jävla skit säger jag bara!

    Nu är jag riktigt besviken:(




                                                                

    Upp å hoppa!

    Nu är stallet färdigt och jag inväntar lite gottigt lördagsfika!:)
    Sen blir det ridhuset med tre hästar.
    Hur faan orkar jag ränna till det där jävla ridhuset dag ut och dag in. Det kan man ju undra.....

    Idag har vi sålt toyotan. Det var dock med ett visst vemod den rullade ut från gårdsplanen med sina slitna sommardäck. Undra hur långt dom tar sej.  Om nån vill så kan ni ju tippsa polisen. haha.
    Jokke är lite besviken att det var personer med "utländsk härkomst" som hämtade bilen. Det var inte dom som jokke pratat med innan. Stackars lilla jokke pocke:(

    Nu har vi iallafall pengar. Känns som om man vill sticka utomlands till värmen nu direkt. Men tyvärr finns det hål i ekonomin som pengarna måste stoppas i. Dystert:(



                                       
                                                             

                                                                  Ha en bra dag!




    Godis


    Sa till Olle att om han skulle äta sitt fredagsmys godis så fick han göra det så att inte Ville såg det. Han trode då att han var smart när han gömde skålen i fönstret. Men ingen är smartare än Ville:)


    Trött så trött

    Nu har jag varit inne i ridhuset och gett Widde en omgång. Känns rätt bra för jag red igenom honom ordentligt.
    Hade Lady Gaga i öronen som peppade mej att forsätta även att det var jobbigt. Det är så det ska va!

    Pom fick en skrittrunda iskogen. Det var han värd efter hans insatts på hoppningen igårkväll. Han var duktig. Det var inte nån lätt övning med tanke på hans bakben.

    Possan får somvanligt åka till ridhuset ikväll eftersom det är för halt för henne att gå ute.

    Nu har jokke och jag byttav varandra och nu var det hans tur att gå ut. Han skulle byta till sommardäck på bilen! Haha... dumhuvud tänker ni:)
    Men det är så att det är en snubbe som köpt toyotan som ska komma å hämta den i morrn och jokke vägrar skicka med sina nya vinterdäck. Så dom får väll ta sej till Göteborg på slitna sommardäck bäst dom vill.

    Jokke är lite ledsen för att sälja sin toyota. Men nu fick det bli så. Vi behöver inte två bilar just nu och vi fick inte sålt på golfen för det priset vi ville så då fick toyotan gå istället.

    Jag undrar om det kasnke är nån sjukdom som håller på att få tag om mej... känner mej matt och ruskigt trött. Från och till är jag varm och frusen:/
    Jag har absolut INTE tid att vara sjuk så det ska jag försöka smitaifrån. Har inte tid att ha sjuka barn heller så jag hoppas inte att dom åker på nått heller.

    Möjligtvis så kan det bero på att jag inte hinner med att äta ordentligt. Får äta sen när jokke är klar med bilen iallafall.

    Nu ska jag leka lite:)



    VilliBoy

    TYST VILLIBOY!!!!
    Så låter det ett antal ggr innifrån tvrummet. Ville kör med en traktor på golvet och brummmar för fullt. Det uppskattas inte av Olle som inte hör vad dom säger på bollibompa.
    Syskonkärlek!


    Nu när jag har ytterligare en häst att rida om dagarna så har jag märkt att det går åt mer grejjor än vanligt. Schabraken smutsas ner i en ofantlig takt och trots att jag har många så räcker dom inte till. Jag hinner lixom inte tvätta dom i samma takt som dom blir lortiga. Speciellt på Possan!
    Så har jag en del som jag inte gillar men som jag ändå inte skänkte iväg sist jag rensade. Dax för en ny rensning snart kasnke?

    Regntäcken! Jag använder regntäcken gärna utanpå andra täcken. Plus att det är dom täckena som jag använder oftast, även sommartid ibland. Nu har jag ju en polle som är lite klåfingrig och inte kan låta sin kompis vara i fre i hagen. Detta innebär att jag inte har så många hela täcken kvar. Trots att jag plockar bort alla tänkbara delar från dom demolerade täckena innan jag slänger dom så att jag kan laga upp nått annat.
    Possan har ju hittils gått utan täcke i vinter eftersom hon inte har blivit riden. Men nu när jag rider henne så vill jag att hon ska ha täcke så att hon alltid är torr när jag tar in för ridning bla.

    Min hjälm har utsatts för en hel del avåkningar och den har använts dag in och dag ut nu i några år. Den borde bytas ut om inte minst ur säkerhetssynpunkt.

    Jag har mest ridbyxor av den billiga sorten. Ofta från ullared eller liknande. Men sedan jag började rida igen efter sista graviditeten så kostade jag på mej två par whitiker byxor. Nu är jag fast och det är enbart dom som används. Känns som om det borde köpas in ett par nya. Men nu är jag lite inne på ett par equalityline eller kasnke kingsland.

    Trots att jag har några favorit borstar till hästarna så börjar dom tyvärr bli utslitna. Sorgligt nog:(

    Träns är en hel vetenskap. Men nu vill jag ha nya till typ alla hästarna. Pom fick ett nytt i sommras så det som är mest akut i hans fall är nog tyglar. För dom kan han inte låtabli att tugga på när man leder honom. Hur snyggt är det med sönder tuggade tyglar? Tyglar behöver dom alla tre!

    Så, det var nog det mest "akuta". Snart är det nog även dax för nya ridskor och chaps åxo. Å stallskor när jag inte behöver gå i mina vinterstövlar längre. Ja, ni ser.... det bygger på!
    Jag måste nog flirta lite med min mor så kanske det kan bli nått av det.  Skit!

    Nu ska jag försöka få mina barn med mej ut i stallet å möka skit! :)


    På den här bilden är jag gravid och mindre smidig om man säger så.


    As kallt

    Har ridit klart två av hästarna.
    Possan fick gå i ridhuset och Widde skrittade jag ut på.
    Widde gick jätte bra till och börja med....eller rättare sakt typ hela rundan. Men när jag nästan var hemma igen började skit hästen å gå så där störigt. Tacktade! Så jag blev så förbannad så jag hoppade av å gick hem med han ist.
    Det var så jävla kalt å rida ute idag. Det är bara 5 minus men det blåser och är inte alls roligt. Ucchh jag mådde dåligt när jag kom hem.

    Men nu har jag ätit middag och umgåtts med familjen så nu är det bättre:) Snart ska jag ut i stallet igen och göra Pom klar för kvällens hoppning.

    Borde försöka hinna med å ducha nån gång idag åxo men det får väll bli när jag kommer hem sen ikväll.



    Ett brev!

    Fick ett brev idag!
    Et hederligt fint vitt kuvert. Jag blir så glad.



    Det är alltid lika spännande att få brev:) Jag blir som barnen på julafton. Det är ju inte så ofta som man får brev på posten längre. Inte sånna brev iallafall. Det är ju bara en massa räkningar.

    Innehållet var kanske inte så speciellt, men ändån:)

    Det var en kallelse till årsmöte för Norra Kalmar Läns Hästavelsförening. Efter årsmötet så kommer man att få lyssna på Elin lundgren (www.lundgren-sporthorses.com) och sedan blir det trerätters middag med diplomutdelning till framgångsrika uppfödarprestationer under 2010.

    Låter som en kul grejj...man kanske ska gå.
    Nån mer som är medlem som ska gå??


    Stallet klart

    Nu är stallet klart. Skönt!! Ville somnade alldeles lagom idag så jag hann med en massa i lungn å ro.

    Nu har grupperna kommit ut för Niklas Arvidsson träningen. Jag ska ju bara vara med på tisdagkvällen efter som jag inte har barnvakt den andra dagen. Men det blir nog bra ändå.
    Måste bara försöka få Widde  lite ridbar fram tills dess för annars lär vi inte få ut nått av träningen. Speciellt inte om han ska hoppa så som han gjorde härromdagen....herregud. Han hoppade så jag höll på att flyga ur sadeln i varje språng. Kan han inte bara vara lite mer "lagom".

    Ikväll blir det hoppning med Pom som gäller. Vi drar iväg till Frödinge.  Possan behöver nog åxo åka till ridhuset idag. Hon har ju inga skor så det är rätt halt för henne ute på vägarna.
    För Widde är planen att skritta idag.


    Mamma skulle nog komma förbi här med lite lunch snart. Mumms... börjar bli hungrig nu!!



    Dock sätter vi oss nog vid köksbordet och äter och inte som dom här killarna!

    Bråk om tvn

    Ville har tydligen lärt sej att stänga av och på tvn framme tvn. Det uppskattas inte av Olle!
    Olle sitter i soffan å gapar å skrikr och donar och beträmmer.  Tvn är inte på i många seckunder måste jag påstå. Måste nog snart rycka in tror jag.
    Det är lite heligt det där med morgon Bollibompa för Olle. Och Ville älskar att retas:)
    Jag är rätt nöjd när det är åt det hållet. Det brukar annars vara Ville som blir utsatt. Nu ler jag mest:)


    Har ni nån erfarenhet av dagens Bollibompa??
    Själv gillar jag Markus mest. Av programmledarna alltså.
    Sen så är ju Johan en självklar favorit. Han har ju varit i rutan sen jag var liten å kollade på Bompa. Och grejjen äratt han inte har förendrats ett dugg! Jag menar det!

          
    Johan                                                              Markus



    Näe, nu har jag ett barn kvar inklusive mej själv att kl på lite vettiga kläder. Bäst å sätta fart!


    Så där...

    ...nu var två hästar klara för dan.

    Widde fick åka till Ryttargården och tömmköras. Gick jätte bra, så jag tror nog mest att han är tjurig och irriterad när jag sitter på för att han håller på att fälla.
    Pom fick åka till Borg och gå i det ridhuset. Han fick bli lite jobbad inför i morrn då vi ska hoppträna lite. Han gick åxo bra.
    Possan fick vila idag. Veterinären sa att det gick bra om hon gjorde det nån dag ibland. Så idag fick det bli en sån dag:)

    Nu har jag bara kvällsfodringen kvar  lite senare. Tänkte nog göra lite mackor och te åxo. Lite sugen!

    Får se om jag orkar med datorn lite senare, annars blir det god kväll härifrån!


                                                     

    hittade ett kort

    Jag hittade en gammal bild på Possan.
    Den är typ från första veckan som  hon var hos mej.




    Jag är riktigt lycklig över att hon inte ser ut så här nu. Eller just nu för tillfället så ser hon ut som en ulltuss som är rund å go. Men i övrig tävlingskondition så såg hon inte ut så här i mina händer!

    Hon var mer musklad och när jag köpte henne så kunde hon inte gå i form. Förra ägaren sa att man var tvungen att rida hästen i minst två timmar för att änns få henne att böja ner halsen.

    Hon är nog banne mej mer musklad nu när hon bara går i hagen än vad hon är på den här bilden. Fast hon är ju musklad men hon ser så himmla liten och ynka ut här.

    Ni som har sett henne i min ägo innan hon blev skadad vet vad jag pratar om iallafall:)

    Tegan and Sara

    Tänkte berätta och kanske intrudusera er lite för Tegan and Sara.
    Dom är inte så vidare kända här i sverige och jag själv visste inte vilka dom var före den här händelsen.

    Det var en sommar och det nalkades Hutsfredfestival. Efter att ha varit på festivalen i en väldans många år så hade jag detta året inte nån biljett och hade inte råd att köpa nån.
    Jokke hade biljett och skulle gå så jag kände mej lite övergiven.

    En kompis och jag bestämmde oss iallafall för att gå ut å festa lite på stans inneställe. Som i övrigt är hur tråkigt som hellst men vad hade man för val lixom.
    Nåväl.... jag blev iallafall uppraggad i baren. Eller nej... jag blev inte uppraggad... vi bara pratade å det var en helt genom snäll kille. Kruxet var att han bara snackade engelska och jag är kass på engelska. Jag hakade mej fram och försökte att gå långa vägar för att undvika svåra ord. Klarade mej rätt bra.
    Han tyckte att jag skulle sitta med honom och hans vänner vid ett bord och prata.... där kom det fram att dom spelade i ett band som dagen efter skulle spela på festivalen i Hultsfred. Jag hade verkligen aldrig hörtalas om bandet Tegan and Sara och det tyckte han var tråkigt.
    Han undrade om jag skulle gå på festivalen och jag berättade att jag inte skulle det. Då bad han om att få mitt nummer och om jag ville så skulle han skriva upp mej på "listan". Skit skojj tyckte jag och snackade vidare.
    Jag beklagade mej säkert tusen ggr på att jag var så dålig på engelska men han försäkrade mej om att jag var duktig och att jag minsann var bättre på engelska än vad han var på svenska...haha vilken komplimang! :)

    Jag gick ju runt och var jätte lycklig för att han sklle skriva upp mej på "listan". Men alla tyckte att jag var blåögd och dum som verkligen trodde på honom.

    Dagen efter gick timmarna och ingen ringde. Förrens klockan var 16.30. Då ringde han och sa att allt var lungt och att jag kunde komma och hämta ett band och kolla på deras spelning som började kockan 18.00. Herregud... nu blev det bråttom vill jag lova!

    Jag hann..... och jag såg hela spelningen. Han ville inte ha ut nånting av det här. Han ville bara att jag skulle uppleva deras musik coh möjligtvis föra den vidare i Sverige!
    Han var en riktigt snäll kille och jag vill bara att ni ska lyssna lite på deras musik och få en uppfattning om vilka dom är!





    Kanske ni som kollar på Grey,s Anotomy kännerigen dom......



    http://www.youtube.com/watch?v=bYcspvNFekk
    http://www.youtube.com/watch?v=jtCGODjuRq0

    Ni får helt enkelt kopiera in adressen för nått annat vill inte funka för mej.

    propp

    Skrev ett inlägg i morse men pricis när jag skulle trycka på publicera så gick det en propp. Jag är så trött på den här vintern och alla jävla proppar! Vi har inga proppar kvar nu och inga pengar att köpa nya jävla proppar för.

    Det jag skrev var iallafall att jag vill ha sömn!! (som vanligt)
    Ville vakande och skulle ha upp mej vid 5.30. Jag köpte mej då några minuter under täcket genom att göra en flaska välling åt honom som han fick äta i sängen. Så snart den var slut så gapade han igen och ville upp. Så det var bara att ta ungen under armen och maka sej ner. Jag la mej på soffan och glodde på tvn och han fick leka.

    Summan av detta blev att han somnade i vagnen innan jag äns han börja mocka. Det gjorde att jag blev fruktansvärt stressad när han låg i vagnen på altanen och sov och jag var i stallet utan att höra minsta lilla ifall han skulle vakna. Till råga på allt så dök sotaren upp utan att jag hörde det och parkerade pricis vid altanen och dunkade ialla dörrar och pratade högt som bara den. Som tur var så sov ungen vidare och jag kunde mocka färdigt stallet. Men det är dock endast mockat. (slarvigt) Sista kärran är inte änns tömd.
    När detta ska göras klart förtäjler inte historien. Måste ju hinna rida och så sen åxo.

    Förhoppningsvis så kasnke Widde får en sväng till ridhuset så jag kan tömmköra honom. Måste ju lösa hans "lilla problem" så att det inte utveklas och blir nått.


    Nu ska jag äta lite innan jag blir ännu surare på allt och alla!

    Lite sömn på det här....

    Nu är alla tre hästarna ridna!
    Possan och Widde fick åka in en sväng till ridhuset.
    Hoppasde några språng med Widde.... men det känndes inte alls bra. Det har varit nått knepigt med han sedan i lördags. Han är lixom spänd å stirrig. När vi kom hem igen ikväll masserade jag in lite arnika på has rygg. Får se om det hjälper nått.
    Possan därimot gick gudomligt bra. Jag ville inte sluta trava. Underbara lilla häst!

    Nu har jag käkat upp min apelsin som jag har suktat över ett tag. Fick ett infall i stallet att jag var sugen på apelsin och som tur var så hade vi en kvar:)
    Nu är det bara lite sömn som ska sätta pricken över i den här dagen!!





    En mindre bra bild på Widde och mej från i sommras.

    Tänkaom

    Fysioterapeuten ringde och sa att hon var suk. Pricis lagom som jag kom tillbax efter min helvetes ritt med Pom.
    Han har gått samma runda flera ggr men idag så vägrade han. Han stog på bakbenen och bakade och var allmänt störd. Det var inget speciellt som han var rädd för igentligen. Han tittade på marken pricis som om vi red på osäker mark som skulle spricka närsom eller att vi skulle gå under jorden eller nått. Knäpp häst helt enkelt!
    Men jag vann och vi kom både dit jag ville och hem igen!

    När jag kom hem så masserade jag loss låsningen som inte fysioterapeuten får loss med sin el. Jag fick bort den med lite arnika och lite massage al à Mia:) Det var nog så lätt för att han var uppvärmd av ridningen innan. Lätt som en plätt!


    Nu har jag bara två hästar kvar efter maten.


    Pappa, ring oss!!!!!


    Lite frustrerande

    Jag bara måste skriva av mej lite.


    Jag är en sånn person som tar med mej mitt toma vattenglas ut till köket när jag ändå ska gå dit. Jag lägger oftast var sak på sin plats när jag har använt det så att jag ska veta vart det är när jag vill använda det nästa gång.
    När jag håller på i stallet går jag sällan tomhänt från det ena stället till det andra. Jag anväder min tid och är väldigt effektiv. Jag fyller spånkärran mellan boxarna medans jag ändå är ute och tömmer skiten osv.
    Jag stressar inte, jag är mer effektiv.

    Det är därimot INTE min kära sambo. Och jag får spunk på honom!
    Han är verkligen en sån som skjuter fram allt och säger att han gör det senare.....men så händer det förståss aldrig.

    Såg idag att han hade lagt ansilageplasten pricis innanför logdörrarna istället för att kosta på sej två ytterligare sekunder och gått och lagt dom två meter in.
    Det var en massa grejjor som skulle bäras ner från övervåningen nu när jag hade väckt jokke. Typ så som tvätt, nappflasta, sopor från skötbordet och en liten Ville. Men han lufsar ner och jag står själv meed alltihop och ropar efter honom å frågar om han inte kan komma upp å hjälpa mej att bära. Ville inte lämna Ville själv där uppe heller eftersom vi inte har nån grind för trappan.
    Efter 5 minuter så svarar han å frågar om det inte var så att han skulle hämta Olle på dagis?
    - Jo, det är det. Men du hinner nog hjäpla mej i 1 seckund innan.
    Herregud att det ska vara så svårt!


    GÖR RÄTT FRÅN BÖRJAN SÅ SLIPPER DUGÖRA OM DET!!!!!!!!!!!

    Vad tycker ni?

    Jag tycker att dom här ser så härliga ut!
    Jag som mestadels bara går omkring i sånna där myskläder av alla slag. Detta vore ju ett perfect plagg för mej:)







    Man blir ju näsan lite avis när Ville har sina "dräkter":)


    Vad tycker ni? Skulle ni kunna tänka er en sån här?

    vanijhjärtan

    Hittade två vaniljhjärtan i skafferiet som blev över från helgens fika. Där behövde dom inte ligga och bli gammla! Nu ligger dom i min mage och gottar tillsej!

    Stallet är mockat. Nu väntar jag bara på att min kära sambo ska vakna om några timmar så jag kan börja rida mina hästar. väntar även på svar om jag kan hoppa lite i kväll eller om det får bli ett pass på friskis istället.

    Nu har jag planetar lite fram till jag åker iväg till Göteborg iallafall. En träningsdag för Niklas Arvidsson är inbokad åxo. Tyvärr kan jag inte vara med båda dagarna för jag har ingen barnvakt:( Lite dummt att bara vara med en dag....men vad ska man göra?
    Hoppas även på en träning på onsdagkvällen innan jag åker.
    Då kan pollarna vila och jag behöver inte ha dåligt samvete för att dom bara har skrittat dagarna innan.

    Men vi tar en dag i taget och idag är det el för Pom som gäller, och förhoppningsvis hoppning för Widde. Tanken är att jag ska hinna med å rida både Pom och Possan innan det är dax för elen. Hoppas hoppas hoppas!

    Nu ska jag läsa lite Ridsport!



                                  




    Som vanligt

    Jaha, då var det vinter igen nu då rå.
    Jag som vart så glad när nästan allt hade smällt undan. Nu är det ju snart MER snö än vad det var innan. Och det fortsätter bara att ösa ner åxo. Jävla skit!

    Sömn? Vad är det för nått? Nått som jag får alldeles för lite av iallafall. Jag drömmer en massa hela nätterna. Fruktansvärt jobbigt! Ena stunden blir jag anklagad för mord, andra gånger har jag mina hästar uppstallade i stall Skänninge och vantrivs utav bara den, andra ggr blir jag med tvingad på nått jippo som jag inte vill gå på, många ggr är jag väldigt osams med jokke och till och med slår han. Oftast i dom här drömmarna är han väligt full och dryg åxo.
    Nån drömmtydare där ute som kan hjälpa mej?
    Jag vill ju bara sova!!!

    Nu ska jag snart gå ut och se om jag kan hitta nån bil under alla snö massorna där ute så jag kan köra Olle till dagis.
    Sen blir det stalltjänst för Ville och mej!


    Något är fel....

    Har pricis kommit in efter att jag har varit ute och skrittat en timma på den tredje och sista hästen för dagen.
    Jag har alltså suttit och skrittat i tre timmar idag. Fy så tråkigt det är!

    Jag får ont i ryggen av att rida Possan. Jag kan inte förstå vad det är som är fel. Jag sitter och tänker på att slappna av och sänka axlarna. Tänker på att jag ska sitta rak i ryggen och allmänt på min sits. Men ändå får jag ont. Det är abra ett stort frågetecken. Nämnde detta för veterinären i fredags men jag tror att jag ska ta upp det igen på återbesöket. Måste kolla sadeln kasnke. Men jag rider med två olika och det känns samma med båda. Knepigt.





                                                          


    Hoppas på snäppet bättre väder i morrn. Det har väll vari ganska ok ändå men jag vill inte ha en massa snö!


    Go kväll!

    Älskar dej!



    Älskar dej!


    Alla hjärtans dag!

    Ja, idag är det ju som sagt Alla hjärtans dag!
    Hur gör ni, firar ni den här dagen på nått speciellt sätt eller är det en dag pricis som alla andra?

    Vi firar nog inte speciellt, tyvärr måste jag säga!
    Tänk om man hade möjlighet att sticka iväg på en weekend eller nått....till typ Paris eller så. Bara vara vi två och äta och sova gott. Det kallar jag LYX!

    Men idag blir det rester från gårdagens middag i vårat stökiga och smutsiga hus. Natten får jag tillbringa själv med gnälliga barn och vällingflaskan i högsta beredskap.
    Men en liten pressent har iallafall inhandlats till min älskade!:)



    Puss

    Ha en bra Alla hjärtansdag  mina vänner!!!

    Ta vara på dagen och pussa lite extra mycket på varandra. Och ni som inte har nån att pussa på. Här kommer en liten släng puss från mej!







    Take care!!


    vatten och bröd

    Våra skåp gapar tomma. Både skafferiet och kylskåpet. Inget bröd:(
    Bad Jokke handla hem det till idag men det hände inte.
    Så till frukost fick jag bjuda barnen på skorpor. Det gick ju ner det med. Men jag undrar hur lång tid det tar innan dom börjar gapa om att dom är hungriga igen?

    Snö och  10 minusgrader. Jag säger inget mer:(

    Klockan var strax efter 6 i morse när Ville tyckteatt vi hade sovit klart. Strax därefter så kom Olle in i sovrummet och sa att han hade kissat på sej och att han ville ligga i pappas säng. Bara å dra av kissekläderna och stpa ner han i pappas säng. Ville satte jag på golvet så han kunde leka lite. Men det blev ingen lungn och ro överhuvudtaaget. Bara att gå upp och börja dagen.

    Vill inte gå ut i snön. Känner mej deppig på den här förbannade snön!



    bilden är från google

    Äntligen kväll

    Nu är äntligen den här dagen slut....eller iallafall nästan.
    Det har varit en bra dag på alla sätt....förutom att jag frös om foten.

    Nu sitter jag och käkar min obligatoriska fil med banan i, och ett glas vatten till det. Har pricis kommit hem från et orligt pass på friskis.
    I dag har jag alltså börjat med att mocka 5 boxar, ridit tre hästar i ridhuset och tränat ett pass på friskis. SKÖNT!!
    Jag har ju förståss gjort mycket mer... men det var det där som var det mest jobbigaste och krävande.

    Händer ikväll då? Nått bra på tvn?
    Jag är själv och barnen dom sover. Härligt med lite ensammtid. Ska lägga upp lite planering för veckan så att alla pusselblitar faller på plats.
    Nyss hade jag INGENTING inbokat i veckan. Men nu har det tillkommit en grejj på tisdag eftermiddag. Hoppas att det förblir tomt i övrigt så jag hinner med å rida som jag ska. Den häst som får prioriteras blir väll Possan. Hon måste ju arbeta på nu så vi ser om hon håller eller inte. Uchh så otäckt det lät...men lite så är det ju tyvärr:(


    På lördag kommer pappsen hem på lite semester från Kosovo. Vad ska vi hitta på då? Måste ju sätta honom i lite arbete..hehe=)

    Nu ska jag kolla om ni andra har varit nått aktiva på era bloggar idag.

                   

    Aj aj aj....

    Det gör så förbannat jävla ont i foten. Den håller som bäst på att tina upp efter att varit instängda i kalla ridskor i 8 minusgrader.  Sånnt här gör mej tjutfärdig. Jag vet inte vart jag ska tavägen när det verker så förbannat!

    Hästarna gick iallafall bättre idag. Pom gick riktigt bra men Widde hade fortfarande problem i främst galoppen. Kanske blir bättre nästa gång han får galoppera... med andra ord om en vecka:( Så tråkigt med all förbannad jävla snö.

    Nu ska jag käna lite mellanmål. Nybakade frallor och nybakade muffins:) Gott.

    Sen blir det ridhuset med den sista hästen åxo. Poss:)


    Hoppas på lite träning på friskis fram mot kvällen åxo. Ska se hur det ser ut med skivstång kanske??


    Då börjar vi om igen!

    Ny dag!
    Det innebär att alla gådagens sysslor ska göras om på nytt även idag.
    Tre hästar ska in till ridhuset och alla boxar ska mockas (som vanligt).

    Hoppas att Killarna är lite mer ridbara idag.
    Igentligen så skulle jag  ha startat lite clearround med Pom idag men så blir det inte.  Han har gått så lite i veckan så det känns inte sjyst mot han.

    Ett yttryck som jag inte kan med är fett...eller fett nice. WHAY??? Det är ett uttryck som man hör mer och mer och jag stör mej bara mer och mer. Jag är nästan lite rädd för att jag ska börja säga det själv. Vet inte vad jag skulle tamej till om Olle kom hem från dagis och jag frågade hur det hade varit under dagen. Tänk om svaret skulle bli:
    - Det har varit fett nice!

    Guuuuddd.. jag skulle DÖ!

    Hörde uttrycket nu på reklamen på spotify. Ucchhh!

    Ha en bra dag hörre ni!



    Poss

    Så där nu har jag varit i ridhuset och suttit på Possan i 50 min. Mest skritt, men även lite trav.
    Hon känns jätte fin! Trots att hon är barfota.
    Hon ska få skor om 1 och en halv vecka. Men jag skulle rida henne nu iallafall sa veterinären så jag bara kör på:)
    Hon är jätte svår att få rakställd. Så jag tar gärna imot tips på hur jag kan få henne rak och mindre vinglig. Men det är klart, hon har ju inte mycket till muskler nu så det kan ju ha en hel del med det att göra.



    Hur lätt tror ni att det var att ta kort på Possan? Hon följde bara efter mej vart jag än gick och ville inte alls stå still och bli fångad på bild.




    Hon ser ju kasnke inte allt för vacker ut med en knubbis mage och relativt omusklad.




    Päls har hon ju åxo så det räcker och blir över. Hon har ju gått hela vintern utan täcke i ur och skur. Men n u blir det täcke på om dagarna.

    Det var så roligt. Idag har hon stått och hängt vid grindern så fort vi har visat oss ute. Hon vill abra komma in och hitta på nått.
    Trots att hon fick åka långt igår så tyckte hon att det var toppen roligt att få hitta på nått.
    Det märktes på henne idag när jag red att hon tyckte att det var roligt att få göra nått annat än att bara gå i hagen.


    Nu ska jag äta godis....

    2 klara

    Nu är två hästar ridna.
    1 kvar efter maten. Den roligaste:)

    Killarna var absolut inte roliga att rida idag. Dom var stela och oridna som bara den. Tror att det har en del med gårdagen att göra. Tror att dom stog å spände sej en hel del i snöstormen. Dom fick ju vara ute längre än vanligt åxo, stackarna.

    Jag har även varit och tagit in Sofies fina hästar. Hon var på mässa så då ställde jag upp. Det var ju inte så kompilicerat att få in dom i boxarna om man säger så.

    Ska ni se melodifestivalen i kväll?? Jag ser gärna på nått annat om det finns nått som lockar mej mer. Tycker att melodifestivalen har blivit så långdraget och tråkigt. Såg inte förra helgen så ikväll kanske jag ska ge det en chans.
    Det beror på vad den andra personen i hushållet vill se på.


    Skriver lite mer sen och berättar hur det var att sitta på min fina Poss:)

    Lördag morgon

    God morgon!
    Jag har fått sova ganska bra inatt. Min älskade sambo släppte ut hästarna åt mej på morgonen så det blev en extra halvtimma där. Ville vaknade vid 7.10 och tyckte att det var dax att gå upp. Men jag lyckades få han att leka lite i sovrummet så jag kunde ligga kvar under täcket till 8 tiden.
    Det ser ut att bli en härlig dag idag. Dock väldigt kallt! Minus 12 visar våran mätare på nu.

    Ska se om jag ska ta mej ut och mocka nån box innan jag drar vidare ner på staden.

    Idag skulle jag villja göra klart stallet så fort som möjligt så man kan umgås med familjen ikväll. Men vi får väll se hur det blir med det.

    Jag ska iallafall få rida på min lilla Poss idag:) Underbart!

    Tjohooooo så länge!





    Bilden är från google

    Jag bara längtar till värmen!

    Zumba

    Nu är jag hemma igen!

    Klockan ringde klockan 04.10 i morse. Det var bara att maka sej upp ur soffan. (ja jag sov i soffan dom sista timmarna efter som Ville inte tyckte att jag skulle få sova)
    Hästarna kom ut i hagen vid 04.30 och vid 05 rullade vi i väg genom snön ner till skåne....rättare sagt Löberöd.

    Med mej hade jag såklart min lilla Possan. Det gick bra och jag ska börja rida henne redan i morrn och komma tillbax igen om några veckor.
    Trots snö, regn och blåst så kom vi både dit och hem igen utan problem.

    Var hemma igen vid 16.30 då tog jag in alla hästarna, gick in och bytte kläder och gav mej iväg ner mot stan för ett träningspass. Ikväll provade vi på zumba. Det var inget för mej!
    Runda höftrörelser....nja....... så sexig är jag inte.....

    Tanken var att jag skulle rida två hästar i ridhuset ikväll åxo. Men jag kasnke inte behöver säga att jag är skit slut och att jag tänker gossa ner mej i soffan när min fil är slut.

    Jag har till och med blivit lovad av Jokke att han ska gå ut och kvällsfodra så jag har redan fått på mej pjamasen. Nu ska jag njuta av att bara vara jag!

    I morrn blir det en väng på stan. Vill ha lite nya paltor att sätta på mej. Sen SKA  jag rida mina TRE hästar:))

    God kväll!

    Possibilithy M

    Eller Possan som hon kallas till vardags. Hon är ett holländskt KWPN sto e: Laroche.
    Vi köpte henne hösten 2005 och vi har placeringar upp till och med 120 cm tillsammans.

    Just nu så går hon mest bara i hagen och skruttar.
    Hon skadades och efter ett flertalet behandlingar utan större resultat så ansåg jag att vi måste göra nånting annat. Så jag tog hem henne och betäckte henne med Last Liberty.
    därmed fick hon 2 års vila och en chans att läka utan andra påfrestningar än sin egen vikt.
    Nu i dagarna väntar jag på att få åka till veterinären och kolla upp resultatet av mitt beslut.

    Jag är närvös. Jag vill att det ska gå så bra.
    Jag vill inget hällre än att kunna tävla hästen igen.
    Men om, jag säger OM det mot förmodan inte skulle gå att tävla henne igen så har jag iallfall ett kanon fint avelssto.

    Hon fick sommaren 2010 ett stoföl e: Last Liberty som kammade hem 50 poäng på fölvisningen.
    Hon verkligen älskar att få visa upp sej och att tävla.
    Nu sista veckorna har jag märkt att hon ser så ledsen och nedstämd ut. Hennes fölis har ju blivit ganska stor nu och hon blir bara mer och mer självständig.
    Jag tror att Possan känner att hon inte "behövs" mer.  Stackars flickan:(

    Det finns igentligen hur mycket som hällst att skriva om Possan. Men just nu blev det lite jobbigt för mej så jag kan inte fortsätta. Men har ni några frågor eller bara är nyfikna så får ni ställa oändligt mycket frågor till mej:)



    Här har vi pricis gått vidare till finalen i Lamicell Cup.




    Possan med sitt föl maj 2010








    Min fina häst!!

    Älskar dej min lilla Poss!!

    Det här är roligt!!

    Nyheter

    Hoppträningar Ryttargården

    2011-02-10 Niklas Arvidsson kommer till Ryttargården och har träning V 8, tisdag kväll och onsdag förmiddag, 22-23 febr. Priset är 400 kr per lektion för licensierade ryttare för Virf 2011 och även för medlemmar som ej har lic för annan klubb. Övriga betalar 450 kr per lektion. (har man ridhuskort blir det givetvis 400 kr)
    I händelse av överbokningar reserverar sig Virf mot följande rangordning:
    1 Lic ryttare för Vimmerby
    2 Medlemmar i Virf som ej har licens för annan klubb
    3 Övriga

    Ring och boka din tid på kansliet 0492-14245 eller Lotta mobil 0702898075 senast den 15/2, anmälan är bekräftad om din betalning kommit oss tillhanda senast den 17 febr Bankgiro 5631-2184 märk med Niklas A och ditt namn





    Hoppas att det är många som kommer att kunna vara med.
    Jag hoppas att jag ska kunna årdna det med barnvakt så att jag åxo kan vara med. Kanske på båda mina stollar? :)


    Var är ni??

    Tänkte bara höra vad ni ska hitta på i helgen?

    Är ni här??

    ginatricot Grand Prix Borås

    Kanske är där å tävlar?
    Eller bara kollar?

    Jag kollar på online resultaten efter som min kusin är där å tävlar.
    Hade jag inte varit uppbokad i morrn så hade även jag varit där.
    Inte å tävlat... jag hade varit med som lite hästskötare:)


    Mors lilla Olle

    Min lilla Olle snutt.

    Jag frågade Olle om jag blev fin i håret efter mitt besök hos frisören?
    - Ja mamma, du blev ljus.
    - Oki?
    - Det är bra, för då ser du när det är mörkt ute.

    Klok kille det där:) Han kommer nog att jobba för NASA när han blir stor nog.


    Hungrig som vanligt

    Jag är ta mej faan alltid hungrig! Men nu har jag iallafall en fläskpankaka i ungnen som ska bli smarrig att gluffsa i sej.

    Vet ni va? Jag sket i att rida idag. Jag blev så jävla lack när jag såg all snö. Varför? Anledning?
    Sur blev jag iallafall och det gick ut över ridningen.
    Jag fick iallafall allt annat gjort på morgonen så ikväll är det ett friskis pass inbokat:)
    Kvar att göra när jag kommer hem är bara att ta in stona och fölen och tvätta Possans svans.
    Jag är ju säkert inne till klockan 21 iallafall och det är ju helt oki.

    Hoppas bara att jag kan somna tidigt och får en godnattssömn. Behöver nog det med tanke på att jag ska ge mej iväg vid 5 tiden i morgon bitti.
    Kanske ännu tidigare med tanke på all snö!?

    Då lär mina pollar få komma ut väldigt tidigt ihagen. Det får de tåla!

    Näe nu är jag för hungrig för att skriva mer.....

    Ingen höjdare

    Idag kan jag verkligen inte skryta med att jag är pigg och allert. Fy!
    Jag känner mej trött, seg och almänt låg. Inte bra alls:(
    Tror att det har mycket att göra att jag sovit uselt inatt. Jag har drömmt en massa lustigheter och Ville har heller inte sovit bra så det har ju åxo påverkat mej. Jag har fått ränna och plugga in nappen hundratals ggr känns det som. Jokke har fått göra välling två ggr åxo. Tror även att han bytte blöjja en gång.
    Jag vill bara ha lyxen att få sova en hel natt!!

    Hästarna är iallafall fodrade och utsläppta. När jag gick omkring där ute i mörkret funderade jag på att skita i att rida idag och bara sova istället.
    Men nu sitter jag här vid datorn och dricker mitt te och äter mina mackor. Bra gjort av mej änsålänge.
    Tänkte att jag kan gå ut å börja mocka medans dom andra äter frukost och så fort jokke har skjusat Olle till dagis så ger jag mej ut å rider. Hoppas bara att jag hinner göra det ordentligt innan jag ska iväg.

    Hoppas att ni får en bra dag!!



    Bättre sent än aldrig....

    När jag pricis hade dunsat ner min rumpai soffan och tagit ett djupt andetag och bara skulle njuta så kom jag på att jag hade glömt bort den där duchen som jag hade lovat mej själv.
    Det var bara å maka sej upp ur soffan och in i duchen. Det är SÅ härligt att ducha så jag dröjer mej lätt kvar där.
    Det är betydligt mindra kul att torka sej torr efteråt. Det blir lixom så kallt då.

    Sen måste jag ju föna håret åxo. Kan inte gå och lägga mej med blött hår när man ska fill frisören dagen efter. Hinner inte ducha pricis innan jag ska dit så det fick bli ikväll. Hon är ju van vid häst och stalllukt så hon dör nog inte av det:)

    Huu... i morrn blir en stressig dag.
    Eller iallafall förmiddag och kväll.
    Måste hinna med och göra stallet och rida två hästar innan klockan 12 för då ska jag infinna mej i frisörstolen och få mitt fågelbo ommöblerat och ommålat.
    Därefter måste jag kommaihåg att åka ner till mekonomen och hämta en lampa till transporten. Sen är det recerfart hem så att svärfar som sitter barnvakt kan åka till Kalmar på kalas.
    Jokke kläckte idag att han inte jobbar sina ordinarie tider i morron för att han ska på kurs. Har han inte vetat om det tidigare kasnke?? Jo då...... men inte nämnt nått till mej! Klokt!

    Detta innebär iallafall att Olle måste hämtas flera timmar tidigare än vanligt på dagis och att Ville troligtvis kommer att vakna upp från sin sovstund till ett ansikte som han knappt känner igen. Vilken tur att Olle är hemma då, sa jokke. Mm... Olle är 4 år och kan inte riktigt ta hand om sin lillebror på 14 månader. SMARTO!!!

    Nåja, kvällen innebär att Jokke som för hoppningsvis slutar sin kurs vid 7 kommer att kunna sätta dit lampan på transporten trots mörker och väntad snö. Själv måste jag nog göra klart saker som jag inte hunnit med på förmiddagen typ foder osv. Transporten ska göras iordning med fräch spån och hö och vatten för öång transportering ska fixas. Sist men inte minst MÅSTE jag tvätta Possans svans. Den är äcklig!
    Vill även hinna med ett pass på friskis.... tror ni att det går??

    Nu tänker jag gå och sova så att jag orkar med morgondagen!

    Kram på er!!

    La Possitana

    Måste skriva lite om världens muffigaste häst.
    Hon är vår egen upp födning och hennes mamma är min förra tävlingshäst Possibilithy M. Pappan är Last Liberty.
    Hon föddes i början på maj 2010.

    Hon var den envisaste av alla fölen det året att få på grimman. Vi gav henne ändå tid att lära känna oss innan vi började med detta. Trots det så var vi tre personer när vi skulle få på grimman. Min mamma höll i Possan (stoet) och jokke höll fölungen och jkag försökte få på grimman.
    Hon kastade sej som en tok i boxen och stegrade sej och klättrade på väggen samtisigt som hon skrek som en stuken gris.
    Men jokke höll i, han åkte med ner i goleet och upp igen lika snabbt. Men tillslut lungnade hon sej och vi kunde få på grimman. Efter några dagars träning så gick ju det jätte bra sen.

    På hennes fölvisning fick hon 50 poäng. Jag var i chock och fattade inte varför så många kom fram och grattulerade.

    Dett här är en häst som jag ska behålla och tanken är att betäcka henne efter treårs test och allt vad det innebär. Hon ska bli min framtida superstar:)

    Så klart har jag ju valt att behålla den mest stökigaste hästen i stallet. Hennes box är den absolut värsta att mocka. Och hon är envis så in i den vad det än gäller.
    Hon är ett sto så vad kan man säga.

    Här kommer lite bilder på henne. Dock är ju ingen ny:/







    Syns det vem som bestämmer??



    Åsna?






    Hon är så söt:)



    Service

    Tydligen funkade inte mitt mobilinlägg förut. Tråkigt. Jag tog en så gullig bild på småkillarna förut när dom gungade tillsammans.

    Nu har jag varit och hämtat hem min sadel igen. Lämnaden klockan 08.00 i morse och fick tillbax den klockan 16.00. Jag var lite osäker på vart hon bodde så hon mötte till och med upp mej på vägen båda ggrna. Detta kallar jag service!
    Och jag tyckte inte att det var dyrt heller. Jag har inte stoppat om nån sadel innan så jag vet inte rikgit vad det kostar. Men jag betalade 1200 kronor och tyckte definitivt att det var värt det.
    Jag menar hon höll ändå på med sadeln i 8 timmar.
    Jag kan varmt rekomendera henne!

    Nu har jag en liten kaka i ungnen.
    Olle var sugen på fika och jag var sugen på nått sött. så chokladkaka fick det bli:)




    Ville tog sin första ridtur på sin lilla gunghäst idag. Eller igår var han uppe åxo men då hade jag inte kameran framme.
    Det ska nog bli en bra ryttare av honom åxo:)

    Ett vårtecken är när gungorna går att anvä...

    Ett vårtecken är när gungorna går att använda.


    Ut och in

    Jag har vänt ut och in på mig själv och min omgivning för att kunna hjälpa nån som behövde.... men nu behövdes det inte längre nån hjälp så nu kunde jag övergå till det vanliga igen.
    Luddigt?? haha.....:)

    Fick panikrida på Pom för veterinären visst behagade att dyka upp till fölen. Blev med andra ord ingen lång ridtur på han så han hade väll lika gärna kunnat gå kvar i hagen.
    Widde fick ingen gigantus runda han heller. Men därimot så hittade jag en hel grusväg utan minstaste is på. Det ni!
    För att ändå klaga lite så var det ju förståss stenhårt. Hade lika gärna kunnat vara kvar på asfallten:/

    Nu är jag mastodont hungrig! Vill ha mat, NU!!!
    Men jag får vänta till Olle kommit hem från dagis.

    Vad ska jag hitta på sålänge!? Kankse tvätta? Näe...soffan:)

    Frukost vid datorn

    Ja, ust nu intar jag min frukost vid datorn. Det är så tråkigt att sitta alldeles själv vid köksbordet. De andra ligger i sängen å sussar. Sönt för dom.
    Jag måste ju åka och lämna min sadel nu. Men det passar bra. Jag var relativt pigg när jag steg upp och det sak bli skönt att komma hem å rida sen. Ser ut som att det kommer att bli en fin dag. Men det hinner väll ändra sej tills jag ska sätta mej på hästen.
    Typiskt att jag inte fick rida i solskenet i går:(

    Näe... om jag ska gå å väcka jokke och talaom att jag åker iväg en sväng. Han vet ju inget så det är väll lika bra att han får reda på det så han inte undrar vart jag tagit vägen.

    Nåja.... strax hemma igen!

    Här får ni nått å tänka på sålänge.....

    Bilden är från google

    Frågan är vad den här hästen håller på med? Vad tänkte han på här då?

    Haha... stackars liten....


    Hejja mej!!!

    Ett pass på friskis avklarat!
    Även att Sofie inte var hemma så kom jag dit och fullföljde hela passet. Duktigt av mej!
    Men det var grymmt jobbigt måste jag säga. Det är svårt att hålla i i slutet av passet. Phuuu......

    Hoppas att det här ger nått resultat snart..... på alla sätt och vis.
    Jag vill se resultat i min ridning, uetseende mässigt (allt mamma fett bort), och självklar få en avseende värt bättre kondis.
    Det var det där med kondis som passet idag skulle bättra på. Dra åt skogen vad jobbigt det är.
    Är det meningen att man ska ha samma galna energi hela passet igenom? Jag har mina dippar.... och dom är djupa!

    Skitsaksamma, nu är det fil med vindruvor och grovtbröd med makrill som gäller. Bra eller dåligt ni som vet??

    Längtar lite efter soffan åxo faktiskt.....

    Tur

    Sicken tur jag har.
    Hon som stoppar om sadlar ringde tillbax efer att hon hade sett att nån hade trackaserat hennes mobil ett antal ggr. Hihi:)
    Hon hade tid för mej redan i morrn och skulle möta upp mej på vägen. Det skulle bara ta en dag att fixa det så jag får tillbax den nästan lika fort. Hur bra är inte det lixom?? :)
    Hoppas att resultatet blir lika bra som upplägget!

    Så det blir ingen sovmorgon i morrn heller med andra ord.


    Nu måste jag nog få i Ville nån form av mat.... tjurnisse!




    Ingen ridning:(

    Nopp, det bnlev ingen ridning för mej idag. Det hanns inte med helt enkelt:(
    Det var det där med ICA som pajjade det mesta. Men jag antar att man måste handla mat en gångi bland. Men tråkigt är det. Och DYRT!
    Sen blev det å städa lite på stallplanen efter jokke.
    Det är så tråkigt. Jag har haft jätte fina hösilage balar och nu har jag köpt nya och dom är inte alls lika fina. Får typ ta bort halva balen innan jag kan köra ut dom i hagen:( Så det blit en del spill på stallplanen om man säger så. Och när det gäller sånnt där så är jag lite petig.
    Jag vill att det ska se välvårdat och frächt ut i och omkring stallet. Så gott det går nu på vintern/våren.

    Nu är iallafall allt i stallet klart. Strax är det dax att börja med maten och hemta hem Olle från dagis.
    Jag försöker även fåtag på nån som kan stoppaom min sadel. Hoppas att hon kan lyfta på luren å svara snart så att jag kan få det gjort.

    Nu börjar vädret årdna upp sej. I morse vräkte snön ner här och det var inte alls trevligt att stoppa näsan utanför dörren. Men nu skiner solen. Det blåser dock en del, men bara snön försvinner så blir jag glad.

    Dax att gå å bädda lite rent i sängarna nu kanske? Måste ju ha lite mer å tvätta nu när jag tvättat klart dom flesta kläderna:/

    Hoppas att ni får en bra dag!

    Uppe med tuppen!

    God morgon!
    Själv är jag uppe med tuppen känns det som.
    Jag gick som vanligt (denna veckan) ut och fixade hästarna och när jag kom innnanför dörrarna här inne igen så stog en liten Olle där och såg lite vilsen ut.
    Han hade vaknat och sett att det var tänt här nere och då gick han ner för att kolla. Men ingen var ju här. Dom andra sov ju och jag var ute i stallet. Men jag kom så lagom så han  han ju inte bli ledsen.
    Så nu har vi käkat frukost och Olle ser på morgon bollibompa.

    Rätt så bra att vi kom igång tidigt. Vi ska hinna göra lite fika som Olle ska ha med sej till dagis och sen ska vi komma i tid till dagis eftersom dom ska på utflykt. Därefter ska bilen in på verkstad och så måste vi handla åxo. Sen blit det hem å rida och fixa klart stallet. Känns som det är mycket idag.
    Undrar om det kan vara nått jag har glömt?

    Nähe... om man ska ta å gå opp å väcka dom andra i familjen.....




    Såg ni snön?

    Såg ni snön förrut? Svårt att missa kanske med dom dasslocken som föll.
    Tur att det inte var nått som syns nu iallafall. Tycker att vi går vidare med vår nu.

    Nu har jag just kommit hem från kvällens hoppträning med Pom Boy. Stackarn.... han var jätte trött. Ska skritta han några dagar nu så ska vi se hur han känns. Det var nog lite mycket som kom loss sist kiropraktorn var här.
    Han var iallafall toppen fin. Och hur duktig som hellst bör tilläggas. Vi hoppade mycket diagonala hinder och det gjorde han överraskande bra. Han hoppade även dom "titthindren" som fanns jätte bra.
    Kan bara summera att det gick toppen, trots trött häst!

    Får se hur han känns i slutet av veckan. Jag hade ju planerat in att han skulle gå lite clearround nu till helgen men vi får se hur han känns.

    Nu ska jag mysa ner mej i soffan och njuta av att bara vara själv!

    Eftermiddag

    Här händer det inte så mycket spännande. Jag har organiserat och rensat lite bara.

    Killarna lekte nyss i soffan. Ville tar sej ju tydligen upp där själv nu!
    Det resulterade iallafall med att Ville dunsade ner på golvet och blev ledsen. Så då fick lilla mammsen rycka in och ta ner alla soffkuddarna och filtarna på golvet istället. Så nu kan dom leka och gossa där i stället!





    Ja! Det är blod som Olle har på kinderna, och på händerna, och på kläderna. Han har pillat i näsan! Då ser man ut så där!
    Ingen ide att fixa iordning honom förrens det är dax för kvällsfixet.

    Nu ska jag ladda inför lite hoppträning!

    Inget speciellt

    Har inget nytt att komma med alls idag.
    Veterinären kommer inte idag för det gick inte att få ihop det.
    Widde fick skritta en runda på långa tyglar idag. Det var har värd:)

    Har förövrigt världens tjurigaste sambo!




    Nu börjar veckan om igen

    Jaha, nu var det månda igen dårå.
    Idag är det bara en häst som ska ut och skrittas, den andra ska hoppträna ikväll.
    Men jag ska hinna med att taemot veterinären idag åxo som ska komma och vaccinera fölisarna lite. Hoppas att dom dyker upp nu på förmiddagen medans jokke är hemma och kan hjälpa mej. Blir lite värre om jag jag ska ha med mej två otåliga ungar.

    Det är väll nästan så det är dax att gå ut och börja rida lite nu då.

    Ha en bra dag!

    Old friends

    Jag har haft en toppen dag ida!
    Min hästar gick ju som ni redan  vet, jätte bra idag.
    Och nu på eftermiddagen har jag haft besök av mina högstadie kompisar Anna och Empa. Empa hade även med sej sin pojkvän som var jätte trevilg.  Han får godkännt;)
    Anna är väll kanske inte bara kompis från högstadiet....vi har ju typ alltid gått i samma klass. Och Empa och jag har ju varit kompisar även efter skolan... men ni fattar ju ändå.

    Har varit kul å snacka lite minnen och så där....toppen helt enkelt och jag LÄNGTAR tills dom kommer nästa gång:)
    Så roligt att se så väldigt olika liv man lever. Men det känns nästan som förr när man är tillsammans iallafall. Härligt!

    Nu blir det soffmys med älsklingen. SOLSIDAN!


    Duktig polle!

    Nu är jag hemma igen efter två rundor träningshopning i Kisa.  Det avr Widde som fick den äran att följa med och vi hoppade 90 cm och 1m. Vi nollade båda rundorna och det känndes jätte bra.
    Det känns som om vi kan ta ett steg frammåt nu.




    När jag ändå höll på så lastade jag in Pom i transporten och åkte en sväng och red honom inne på Ryttargården. Han fick bara jogga omkring lite och han var jätte mjuk och fin.
    Så idag är jag nöjd med mina fina hästar.


    Nu väntar jag fin besök så nu ska jag förbereda mej lite:)


    God morgon!

    Så härligt när det är ljusar ute på morgonen nu. Idag när jag släppte ut hästarna var det ju till och med så att man såg vad man gjorde.

    Nu blir det frukost för min del och sen ska jag förbereda mej och hästen för lite träningstävling i Kisa.
    Måste bara kommaihåg att tänka träning, träning, träning.... för mitt eget bästa.

    Hörs senare!!




    Servitör??

    Herregud säger jag bara. Man kan verkligen inte gå ut på restaurang och äta med Olle.
    Han spårade ur fullständigt.
    Han åt sin korv och pommes ganska bra. Men sen...... i väntan på efterrätten så ville han ju självklart inte sitta stilla.
    Jag tog med barnen ut i "hallen" så dom kunde röra på sej lite.
    När efterätten kom in så gick vi tillbax till bordet och Olle konstaterar då att han inte skulle ha nån efterrätt utan att han skulle fortsätta springa i "hallen". Ok, jag ville ha det lite lungt så han fick som han ville. Jag tänkte att där ute kan han ju iallafall inte störa dom andra matgästerna. Ack vad jag misstog mej.
    Han kom in i restaurangen med nya gäster efter sej och förklarade att han skulle visa dom vart dom skulle sitta. Han frågade även vad dom ville ha att äta och dricka. Och var väldigt artig hela tiden.
    Jag sa till barnets far att han fick ta hand om honom och reda ut situationen. Jokke gick dit och försökte få med sej Olle därifrån men misslyckades och kom endast tillbaka själv.
    då sa han att dom andra gästerna hade sagt att det var lungt att Olle höll på och att han fick stanna. Men vad faan! Det är klart att dom säger så, det hade jag åxo gjort men säkert inte menat det.
    Så jag skickade dit Jokke igen och tillbax kom han med en skrikande Olle som skrek å härjade om att vi var dumma och han minsann inte ville vara där vi var.

    Nåja, efterätten var ju ändå uppäten under den här proceduren så det var bara att packaihop och åka hem.
    När vi gick ut så sa Olle iallafall smakligmåltid till de andra gästerna.
    Han vill ju bara sitt bästa, men ibland kan det bara bli så fel.

    Lille plutt snutten så gullig han är!!





    Vi är på restaurang å firar lite i kväll. ...

    dsc00102 (MMS)

    Vi är på restaurang å firar lite i kväll. Men ville å olle börjar bli trötta så nu drar vi oss nog hem. Olle pratar med alla gästerna så snart blir vi nog portade.


    5 februari

    Idag fick Ville på sej skor när vi skulle gå ut till stallet. Han blev inte så glad över det kan man säga.




    Men han lärde sej att gå med dom och han kunde stappla runt i stallet pricis så som han har gjort innan. Jätte duktig pojke!:)

    Har inte hunnit iväg till ridhuset än..... men det kommer så småning om.


    Regn och plusgrader

    Regn och plusgrader, det är rätta takter det!
    Solen fatas iof, men vad gör det när man ser hur snön försvinner.
    Idag ska jag ta mej till ridhuset med båda mina ridbara djur.  Måste smörja lite grejjor inför morgon dagen åxo. Så var det det där med staden, borde åka in en sväng men jag vet inte om jag kan få det att gåihop.


    Men nu är det iallafall dax att gå ut å börja mocka lite skit.

    Hoppas att ni får en bra dag mina vänner, eller ovänner.......



    Bilden är från google.

    Faan alltså

    Sitter å tjuter för att jag är så jävla mesig! (helt otroligt att jag delar med mej av detta)
    Blir så fruktansvärt arg på mejsjälv bara.

    Det gick en propp här hemma för ovanlighetensskull. Den slog ju även ut vatten pumpen så klart. det inne bär att man måste gå ut och ner i ett svart mörkt rum under jorden för att fixa till detta. Tilläggas bör även att där inte finns någon lampa och att det är så mycket snö vid dörren så det endast går att öpnna en springa.

    Så klart vågar ju inte mesiga Mia gå ner i det mörka hålet och rätta till detta. Och tydligen inte Mias mesiga mamma heller. (knappt Musse heller)
    Så jag ringer till Jokke å tjuter för att hästarna inte får nått vatten. Han är på relaxen och svarar så klart inte. Mer och mer förbannad blir jag och jag ser mina hästar sakta dö ifrån mej. (patetiskt, jag vet)

    Tjuter mer och mer gör jag åxo så klart. Till sist ringer Jokke tillbax och lovar att han ska komma hem om ca 30 min. Han var faktiskt lite gullig och sa inte att jag var töntig. Han sa bara att han vågade gå ner. Duktig pojke!
    Nu har jag lungnat mej lite för att jag fick berätta för er.

    Tack för att ni lyssnade.

    Puss






    Trött så trött

    Det tar på än ett vara på lekdejt. Men dagen har varit kanon bra. Tilloch med Ville fick vara med grabbarna och leka.
    Dock har Ville bara sovit max 30 min idag. Han brukar sova typ 2-3 timmar. Så han är rätt trött nu kan man säga.

    När vi väl kommit hem så var det dax att börja laga lite mat. Sätta igång lite tvätt. Plocka undan. Och nu äntligen ska jag äta lite semla (från gullringen) och bara slappa. Hoppas att barnen är lätt sövda ikväll för nått tjafs och bråk orkar jag inte med.
    Hoppas att jag själv orkar vara vaken så länge så jag hinner natta dom innan jag själv somnar. SÅ trött är jag!


    Ingen ridning idag. Men det var ju planerat!

    Får se om jag orkar med er lite senare igen eller hur det går.

    Kram så länge!

    Förbannadejävlasnöhelvete!

    WHAY???
    Jag är emot snö nu. Vill inte ha hit det nått mer! Bort bort bort bort bort!!!!
    Varför skulle det komma mer snö nu??
    Jag som till och med blev lite glad igårnär vangnen blev lerig på promenaden:(


    Idag är vi ju lediga från dagis. Såklart så ska Ville vakna tidigare än vanligt och vägrar vara kvar i sängen. SKITUNGE!
    Olle därimot han ligger kvar och sussar i sin säng.
    Vi har ju lite bråttom idag för att komma iväg.
    Jag måste ner och betala lite blommor åxo som jag beställde igår. Får inte glömma det bara.


    Har en massa ärenden som jag skulle behöva ner på stan och göra. Men när faan ska jag ha tid för det?
    Kanske borde fylla i lite papper åxo så man kan få  lite pengar den här månaden. Behövs framför allt till Göteborg. LÄNGTAR!

    Nu ska jag se om jag kan göra lite frukost....eller ska jag väcka Olle först kanske?
    Ha en bra dag i snöhelvetet!

    Härligt pass!

    Kom pricis hem efter ett pass på Friskis. Jag årdnade till så att jag kom dit ändå:)
    Jag är sååå glad för att jag kom dit. Det var ett skithärligt pass och det gick sååå bra!!
    Vill mer, mer, mer!!

    Ibland kan jag kolla på klockan och undra om det inte är slut snart, men inte idag. Jag kollade inte på klockan en ända gång. Jag tyckte nästan att det var tråkigt att det var slut.
    Längtar redan till nästa gång.

    Nu ska jag ducha av mej lite å sen ska jag inta sofan och peppa inför lekdejten i morrn!

    Puss å kram på er!

    Vi har med oss christina aguelera som säll...

    dsc00101 (MMS)

    Vi har med oss christina aguelera som sällskap i blåsten.


    Gubbrock!

    http://www.youtube.com/watch?v=VsnA0ix9hZU&feature=player_detailpage

    Detta är gubbrock av högsta grad. Men jag gillart!!:)


    Beroende

    Jag tror att jag har blivit berodende. Jag tog inte mitt grönate till frukost idag. Jag bytte ut det mot lite yoggi istället. Och POFF så kom huvudvärken som ett ägg på en äggmacka. Skit åxo! Trode aldrig att det kunde hända mej. Men nu är jag fast!
    Så nu när jag kom in från stallet så fick det bli macka och mitt gröna älskade te.
    Nu börjar huvudvärken sjunka undan......

    Huuu vad det blåser ute. Hästarna är tokiga ihagen. Hopaps att dom hinner springa av sej innan jag ska sitta på dom i eftermiddag. Det blir nog bara några korta skritt turer idag är jag rädd. Det finns inte så mycket tid till annat idag. FULLBOKAT!

    Skulle behöva ta en sväng in till rihuset i morrn kväll. Men det kommer inte att kunna gå. Jag är själv med barnen från klockan 05.30 till 22-23 nån gång. Förhoppnings vis så kommer min älskade mamma hit på kvällen och hjälper mej med lite fix i stallet. På morgonen blir det att göra stallet lite snabbt med barnen för att sedan åka vidare på lekdejt och lunch hos Olles kompis. För hoppningsvis så ska jag kunna passa in Villes sovtid där åxo.
    Skulle även villja hinna med ett pass på friskis den kvällen. Lite orimliga planer jag har då!

    Åter till dagen. Efter min ridning i eftermiddag kommer hon hit som kopplar lite el på Pom. Skönt för han. Så kanske Linda skulle titta förbi ikväll åxo, trevligt!

    Nu ska jag se om jag kan luska ut det där med spotify. Jag ligger lite efter så det existerar inte här än!:)
    Men nu ska jag se om jag rer ut det!


    Kvällspromenad

    Nu är jag hemma igen efter en lååååång kvällspromenad med älsklingen och hunden. Det var härligt!

    Intar lite fil med banan i och känner att mina ögonlock är på väg att stängas. Tror attd et blir sängen tidigt ikväll.

    Den här veckan skulle bli lungn och jag hade inte alls så mycket planerat, men jag tycker ändå att det är fullt upp. Nästa vecka har jag nånting varje dag. Undrar hur den  veckan kommer att sluta. Katastrof?

    Näe hörre ni. Nu tackar jag för mej. Hej!

    Idag uppförde sig den här hästen bättre än...

    dsc00099 (MMS)

    Idag uppförde sig den här hästen bättre än igår.


    Solen skiner och himmlen är blå!

    Allt är härligt det ska vara så!!

    Mm... som ni såg i förra inlägget så tröttnade Ville på att hjälpa mej istallet idag. Men han ryckte upp sej och var med mej hela tiden. Duktig pojke!
    Hela stallet är klart och nu väntar jag abra på att jag ska få gå ut och rda medans solen skiner.
    Jokke kanske skulle komma hem tidigare idag. Dels för att dom har så lite å göra och dels för att jag skulle hinna rida innan han skulle visa bilen för nån spekulant.

    Jag är mastodont hungrig! Jag svällter hjäl!
    Å inget gottigt finns det att äta på:(

    Annars är allt som vanligt här hemma.
    Som alltid!

    Ta för er av solen nu!!!



    Ville har tröttnat på att mocka. Han la se...

    dsc00098 (MMS)

    Ville har tröttnat på att mocka. Han la sej ner å vilade en stund:-). Gullunge!


    Nu kommer regnet

    Nu är jag rätt trött vill jag påstå. Det var igentligen inget jobbigt Friskis pass men jag var ju trött redan innan så det vart segt. Var så fruktans värt törstig åxo så jag fick skena ut å dricka mitt i allt.
    Men nu är man duchad och sitter å käkar fil med banan i. Gottigt!

    Det har börjat regna ute nu hörrni. Vad tror vi om det? Försvinner isen och snön eller kommer det frysa på och bli ännu värre? Det återstår att se helt enkelt.


    Nu måste jag nog ta plats i soffan och käka klart min fil innan jag somnar.

    God afton!

    njurbälte

    Har pricis varit ute och försökt skritta på Pom. Satt på hästen i en timma och fick inte ett ända skritt steg. Det ni! Bra jobbat av honom.
    Hästskrutt säger jag bara. Jag hatar när han gör så där!
    Det skumpar som faan, man behöver ju ha nått slags njurbälte om man ska rida när han håller på på det viset. Det var typ inga skutt och hopp idag (bara ett par) men därimot var det pricis hela tiden nån jävla taktning. Hjälpte inte vad jag än gjorde. Hade jag långa tyglar så sprang han iväg i trav. Hade jag korta tyglar så rullade haan i hop sej och var ful.
    Allt var skit!

    Jag känner mej som en skakad vällingsflaska.

    Å så kommer jag in till en bölande skit unge åxo....

    Härligt

    Yes!
    Ett pass på Friskis och Svettis inbokat ikväll! Blir nog mest svettis för min del.




    Sitter och försöker tänka bort min begynnande huvudvärk. Men jag hoppas att den ska gå över när jag får i mej lite mat. Klockan är strax halv tre och jag har fortfarande inte ätiit nått än. Ska försöka så Jokke att köpa med sej nått från Sibylla hem.

    Efter det hoppas jag att jag ska orka sätta mej på åtmindstonde en häst. Känner mej trött idag. Kanske kan bero på att vi har haft en nattgäst i sängen i natt!?
    Sover aldrig bra när jag inte får ha min kudde för mej själv.

    Näe nu ska jag försöka pigga upp mej lite.

    Blåsigt värre!

    Hej hopp vad det blåser i knutarna idag. Men vad gör det när man ser hur snön nästan rinner bort.  Härligt med takdropp!!

    Hästarna blev skrittade i går kväll. Det verkade dock inte som om Pom hade några med efter träningen i söndags. Det var nog mest jag som fortfarande har göör ont i armarna.  Pom studsade mest på som vanligt.

    Nu har jag planerat in mina första tävlingar det här året. Den första blir redan nu till helgen och den andra helgen efter. Tävling och tävling. Men lite banträning iallafall.
    Jag tänker dock inte ta med mej båda sammtidigt så dom får åka en helg var.


    Jag är redan klar med allt istallet! Jippi!!
    Inte med ridningen iof men den kan jag ju inte göra förrens Jokke kommit hem.
    Nu ska jag surfa vidare innan jag ska ta itu med lite husliga bestyr!


    Håll er i så att ni inte blåser bort!


    Grattis!!

    Ett jätte stort grattis till Anja och Daniel som fick en liten flicka i morse!!
    Och grattis till Matilda som blivit storasyster!!




    RSS 2.0