måste bara

Måste bara säga att jag är jälvigt less på att inga mina smsbloggar går fram hit.
Idag har jag iallafall varit och hämtat hem Cuba och Hanvanna från Qvillö.

Go kväll i stugorna!

Ikväll var det dax för häst nummer två att få komma ut på en lite längre uteritt med mycket galopp. Hon var rätt mör när vi kom tillbax till transporten och hon kommer nog sova gott i natt:)
 
Olle och Ville har fått låna två små ponnysar över sommaren. Så Olle och jag är ute och rider tillsammans om dagarna. Det är SÅ mysigt!
I dag gjode han sälv en liten hinderbana i ridhuset till sej själv. Den bestod av små bommar att gå över, vttenmatta, slalom mellan koner och passage mellan två föremål. Både ponnysarna och Olle är SÅ duktiga.
Ville har inte fått chnsen att rida nått än. Hästarna är fullt upptagna med Olle:)
 
Nä, nu ská jag gå och käka lite kvällsmat!
go kväll!
 

Det ska va gött å leva - annars kan det kvitta!!

Har just kommit hem efter en otrolig uteritt. Possan och jag åkte iväg med transporten för att rida på mjuka vägar. Och vilka mjuka härliga vägar sen.
Det var långa galoppvägar som var av mjuk sand. Vi svalkade oss i pårlande bäckar och allt var så härligt så man bara kan drömma om det.
Vädert kunna ju inte varit bättre heller. Efter en mulen dag, med regnet hängande i luften så skingrade sej alla moln nu på kvällen och solens strålar värmde ljuvligt.
En helt underbar kväll på en helt underbar häst. Och med en bra vän åxo för den delen:)
 
En gammal bild.

Tisdag 26/6

God morgon!
Jag har nu varit uppe ett tag. Hästarna har kommit ut och fått mat, och stallet är färdigt.
Om nån timma ska jag ut och ha lektion och sen ska jag syssla med mina egna hästar.
Nån ska hoppa, nån ska ut och skritta och den tredje ska få åka iväg och gå på långritt till kvällen. Spännande!
 
Förövrigt så har jag en massa på schemat, men jag får se hur mycket som hinns med.
 
I går installerade sej TRE nya hästar här ute i stallet. En som ska stå kvar permanent och två som ska stå här över sommaren. Åter kommer mer om det senare.
 
Ha en bra dag, och hoppas att ni inte regnat bort!
 
 
 

Hemma igen!

ALV blev mindre lyckat. Regnet öste ner mot slutet och mina barn var inte några solstrålar dom heller.
Nu är vi hemma igen och nu väntar stallet och hästarna för min del!

Midsommar helgen!

Hoppas att nihade en bra midsommar. Det hade jag!
Jag motionerade alla hästarna på förmiddagen och efter med var det sill och potatis hemma hos mina föräldrar.
Sen skyndade vi hem hit igen för att städa lite innan våra grillgäster kom. Barnen var vakna ända till klockan 11 och det må jag säga var tappert, speciellt av Ville som brukar lägga sej vid 19-19.30.
 
Igår stog det mest häst på schemat. Jag red och longerade och varierade med att skura boxar i stallet. Hela familjen hjälptes åt och vi blev klara med ytterligare 4 st. Bra där!
 
Idag jobbar Jokke igen, och jag ska ta med mej barnen till ALV. Jag hoppas verkligen att vi slipper undan regnet!Men jag får väll bära med mej regnkläder för säkerhets skull.
Idag ska båda barnen få följa med. Sist var ju Ville sjuk och Olle och jag var där själva. Nu blir det full rulle med andra ord!
Sen blir det hem och rida hästar igen:)
 
Thats it!

Me time

Kollar lite på en film med ena ögat, och med det andra försöker jag blogga:)
Sicket fint väder vi har fått här i Vimmerby, men det rycktas dock om att det är påväg att dra bort nu.
Idag har jag faktiskt hunnit med att tvätta ur den försa boxen. Eller älsklingen gjorde det mesta jobbet medans jag red, sen hjälptes vi åt med det sista:) Känns bra att ha börjat iallafall.
 
Japp, Olle nappade på mitt förslag i går och vi cyklade tillsammans ner till Nossen. Vi satte oss vid tranden och åt glass. Riktigt mysigt!
Jag behövde inte oroa mej för att cyklingen skulle bli jobbig för mej. Det gick inte så fort om man säger så. Och på vägen hem så gick vi hela tiden utom i nerförbackarna. Gulle Olle!
Vi stannade även några ggr och kollade när böderna gjorde rundbalar mm. Spännande för två små grabbar vill jag lova.
 
I morrn är det Midsommar hörrni. Ska ni hitta på nått roligt?
Min Midsommar kommer nog att bli lugn. Men bra för hoppningsvis;)
 
Ta det lungt så hörs vi!

SOL!

Två hästar är ridna nu på förmiddagen. Jag har även hunnit med att plocka undan alla himder i ridhuset och att sladda. Nu står vattnet på för fullt så jag kan rida den sista hästen där ikväll.
 
Nu lagar jag mat, eller rättare sagt, jag väntar på att gratängen i ugnen ska bli klar:)
Funderar på om min duktiga lilla Olle klarar av att cykla ända ner till Nossen för att mumsa i sej i en glass lite senare. Ska lägga fram förslaget så får jag se vad han säger. Vore ju kul om man kan ta lite cykel utflyckter, trots att cykla är bland det värsta jag vet. Jag hatar verkligen att cykla. Men ändå:)
 
Solen skiner och det är en härlig dag i dag. Jag ska gå och hoppa ur ridkläderna nu och dra på mej något svalare.
 
 
Förresten så kom det upp en fundering. Varför kan jag inte sälja hästarna som är ute på annons? Men dom som står i stallet och jag bestämt mej för att behålla, dom vill folk köpa. Vad faan lixom! Jag går omkring med grubblerier!
 
 
Ha en härlig dag!!

Tjollahopp tjollahej

God kväll alla glada! Alla ledsna och tjuriga åxo för den delen!
Det blev bara två hästar ridna idag. Den tredje tänkte jag spara till nu på kvällen. Men det visade sej att min hovslagare ville komma hit och sko och då måste jag droga JUST DEN hästen. Så hon var lite lagom trött nu på kvällen och det resulterade i vila.
 
Olle har haft en kompis här hela eftermiddagen och det har varit jätte skönt att barnen har haft nån att leka med. Jag fick därimot inte så mycket gjort som jag hade tänkt mej. Det blev lite hovslagartid istället:)
 

Rida rida rida....

Det blev ingen ridning i går efter att jag kommit hem. Jag umgicks med barnen och när jag senare på kvällen kunde få barnvakt så var det dax att åka till affären och fylla upp kylskåpet. Så hästarna står i hagen nu och väntar på att jag ska komma ut och börja rida. Så nu är det väll bara att sätta fart antar jag!

Visste ni inte?

Tittade in på min blogg här nu och såg att ni inte alls hade blivit uppdaterade om vart jag har hållt hus. TRåkigt det blir när inte alla inlägg kommer fram som dom ska.
Jag har iallafall tagit lite pause från vardagen och tänkt på mej själv i några dagar.
Jag, älsklingen och några vänner har varit i Barcelona. Mest bara legat på stranden och haft det bra helt enkelt!
Mer om det en annan gång. Nu måste jag leka och gosa med mina underbara barn!!

Så kul!

Så roligt det var att titta in här på bloggen i dag och se att det kommit upp en ny disign:) Tack blogg.se:!

Adjö, men bara för en stund

Idag skulle även Ville varit sin sista dag på dagis. Men istället är han hemma och är sjuk:(
Men i morse när vi lämnade Olle så var Ville och jag och sa adjö och glad sommar till hans avdelning.
Vi möttes av en hel skock med barn som blev SÅ glada när Ville kom. Det var länge sen han var där nu.
Efter sommaren så går Ville upp en avdelning, mellan avdelningen.

Våran förmiddag har vi spenderat på ridskolan och målat hinder. Eller rättare sagt, jag har målat och Ville har tjatat om att jag ska bli klar. Vi gick halva vägen var och jag han och få lite gjort iallafall.
Det känns som att vi började måla i tid, men det är ändå lika mycket kvar.
Jag har även tagit åt mej att brodera alla täcken till cupen som vi ska ha i sommar, närmare 33 st!

Det känns som att jag har lite att göra om man säger så. Dels så ska jag även hyra ut de flesta boxarna i stallet under cupen. Och innan det så måste boxarna grävas ur  (8st) och stallet ska tvättas. Det är inget som jag gör över dagen så där.
Just nu så känns det som väldigt mycket men jag kämpar på.

Så NU har jag klagat färdigt för den här stunden;)



Då var dagen kommen

Ja, då var torsdagen den 14 juni 2012 kommen. Sista dagen på dagis för Olle. Min stora lilla pojke. För er som inte har barn så kan detta vara en händelse som vilken annan piss i havet som helst. Men här hemma är det en stor dag. En dag full av ångest och väldigt blandade kännslor. Både för Olle och för mej. Att sedan i framtiden bara lämna en pojke på dagis och den andra i skolan, det känns nästan lite ofattbart.
Idag ska alltså Olles fack på dagis tömmas och alla teckningar och avancerade konstverk ska tas hem. Vi får även med oss en pärm med bilder och dokumentation från HELA hans dagis vistelse, från inskolning till sista dagen.
Det är verkligen en bra grejj med "vårat" dagis. Dom har så mycket dokumentation över barnen. Det är roligt att få med sånt hem. Små fraser och ord som dom nämnt som kan vara lite roliga.
Det var föresten Olle och hans kompis som drog igång hela rymdprojektet på dagis som varade i över ett halvår. Bara en sån grejj::)

Nåja, vi lämnar det gamla bakom oss och går vidare mot andra spännande tider!

                

Kvällens träning

Nyss hemkommen från kvällens träningspass. Ikväll var det Widde och Possan som fick följa med.
Widde är som han är. Som Otto sa, det har blivit lite mycket fullblod av han. Inte helt lätthanterlig med andra ord. Så är han fux åxo!
Possan levererar som vanligt. En härlig häst som det bara är super kul att glida runt hindren på:) Ja det känns fakiskt som man bara glider runt när man jämmför henne med de andra hästarna jag rider. Men det är en härlig kännsla. Jag behöver få det lite lätt för mej en gångibland så att självförtroendet kan åka upp en våning.
Summa kardemumma så är jag nöjd med båda hästarna ikväll!

Nu ska jag ta och gå upp till min säng och gossa ner mej under täcket och drömma goa drömmar:)

God natt!

Packar transporten inför träningen i kväll.

100media_imag030 (MMS)

Packar transporten inför träningen i kväll.


Min Tisdag!

Tänkte mest sticka in här för att säga godmorgon. Jag har sovit bra inatt, är på bra humör och hoppas att det förblir så över hela dagen.
Har en del att göra idag. Ville är ju fortafarde sjuk så han får stanna hemma från dagis. Det hade blivit hans sista dagar den här veckan, men man kan säga att han redan har fått sommarlov för det lär inte bli mer dagis för honom innan hösten.
Olle ha tre vemodiga dagar kvar på dagis, någonsin! Stackars!
Idag måste han dessutom sluta tidigare pga av att vi ska gå till skolan och träffa hans fröken. Nåja, det blir nog bra.
Hursom så ska Ville och jag ta en tripp till hultsfred för att hämta ut mitt pass. Bäst att passa på nu när det gick ut.
Så måste vi ner till stans tråkigaste affär, Apoteket, för att hämta ut ny pencelin, som förhoppningsvis ska duga.
Och slänga ut lite pengar på dubbla är ju så roligt så det gör vi ju gärna om.

Sen har jag faktiskt bara en häst att rida under dagen, då två av dom faktiskt ska på träning ikväll. Så vi hoppas verkligen på att vädergudarna håller undan regnet ikväll.

Ja, så ser väll min dag ut i stort.
Vad gör ni idag?

En häst kvar nu

Nu har jag även hunnit med ett kort besök hos massören. Skönt att ha det gjort.
Nu har jag en häst kvar att rida åxo, eller om jag kasnke ska longera den så att massagen får värka lite.

Bäst att sätta fart helt enkelt!

Sitter redan på första hästen. Det här kan...

100media_imag030 (MMS)

Sitter redan på första hästen. Det här kan bli en bra dag trots allt!


Knäpp?

Hallå alla ni där ute, kan man bli knäpp av pencelin?
Jag vet att man kan yra en massa å så när man har hög feber, men det här är nått annat.
Ville är vansinnig! Vet inte vad det är med han. Febern har ju nu sjunkit efter som pencelinet har tagit "bort" den. Men han ligger till och med och skriker och är arg när han sover. Han vaknar och gapar och skriker och säger nej. När han är vaken är det inte ett dugg mycket bättre. Ingenting passar honom. När vi väl har kommit överränns om att han ska ta på sej kläder, då får han ett hysteriskt vansinnesutbrott för att det är ett litet veck på strumpan. Herregud lixom. Vad hände?

SDå nu undrar jag om det finns några kloka människor där ute som kan stilla min förundran??
Varför gör han på detta viset?



Vad ska jag säga

Jag vet inte vad jag ska säga, men sjuka barn finns lixom inte med i min planering. Idag var det dax för besök på sjukhuset med minstingen igen.
Min dag har sett ut så här:
8.30 Går upp och äter frukost och gör oss i ordning. Lite längre frukost med gröt och ägg. (söndags frukost)
9.10 Inser att jag inte hinner ut och rida nån häst innan jag måste passa telefontiden.
10.00 Ringer vårdcentralen och uppger att jag vill ha en tid.
10.01 Inser att jag inte hinner rida nu heller eftersom jag måste svara när vårdcentralen ringer tillbax.
10.40 Vårdcentralen ringer upp och säger att jag kan komma vid 11.45.
10.43 Svär över att jag inte hinner rida nu heller. Går istället ut och sätter Ville i en traktor medans jag själv går ut i hagarna och krattar upp gammalt hö.
11.45 Befinner mej på Vårdcentralen, drar upp tröjjan på Ville och en läkare konstaterar att han är prickig och att han inte tål pencelinet. Får nytt utskrivet. (ännu mer bortkastade pengar!)
12.00 Åker hem och fikar med en vän som kommit på besök.
12.30 Spelar lite fia med knuff med vännen och barnen.
13.10 Får en förfrågan om ALV.
13.30 Befinner mej på ALV med min stora pojke.
17.00 Åker hem och äter middag.
18.00 Går ut och rider lite hästar.
19.51 NU!


Japp, hunnit med lite, men inte på långa vägar det jag skulle. Men så kan det gå när saker och ting inte blir som man tänkt sej.
Ville mår iallafall lite bättre nu och jag hoppas att det nya pencelinet gör honom gott. Stackars liten!

Vad har ni hittat på idag?

Höj här kommer Karlsson:)

100media_imag030 (MMS)

Höj här kommer Karlsson:)


En eftermiddag på alv.

100media_imag030 (MMS)

En eftermiddag på alv.


Idag fick hästarna komma in på nytt bete. ...

100media_imag029 (MMS)

Idag fick hästarna komma in på nytt bete. Det vår uppskattat:)


MW Brodyr

Ni som inte redan fattat det å så, så kan jag ju berätta att mitt företag heter MW Brodyr.
Jag ska alltså brodera på olika textiler. Så som kläder och häst artiklar mm mm, med en brodyrmaskin. 
Allt är nytt för mej och jag är fortfarande inne i ett tidigt skede. Eftersom jag är ny och allt så kommer jag att ha ERBJUDANDEN som kommer att vara toppen bra nu i början. Mer om det senare!
Jag har redan fått en massa att göra och jag är lite lycklig över det:) Men det är mycket pill och plock vill jag lova.

Men allt känns jätte spännande och det är första gången som jag kastar mej över stupet och bara kör!

Nu när allt är kläckt och så, så kommer jag naturligtvis att berätta mer om det här så småningom. Håll ut! :)



fullt upp

Trots en sjukling och en övertänd grabb så har jag fått rätt så mycket gjort idag. Alltså suttit framför datorn mest hela tiden.  Men ändå bra!
Har även öppnat lite på altandörren och tog min sjukling i famnen och parkerade oss i fotöljen pricis innanför. Hoppas att han fick i sej lite nyttig frisk hästdoft:)

Trots att det inte finns nån tid över till ridning för mej så har jag ändå fullt upp med saker. Oj oj oj....

God morning sunshine!

Vid frukosten så satt Olle och jag och pratade om fölisar.
Jag berättade då att vi snart ska betäckaom Cuba så att hon får ett föl även nästa sommar.
Hans reaktion var då följande.
"Men, det är inte bra att få föl. Då måste man ta hand om hästarna så mycket, å så kan dom bli stressade och då kan det bli katastrof!"
Lilla snutt ungen, han vet pricis vad han pratar om:)



                           

Idag ska jag vabba vidare och börja ge minstingen pencelin mot halsfluss och 40 graders feber. Jippi! NOT!

Igår hans det inte med nån ridning efter sjukhusbesök och tävlingsmöte.
Idag verkar det inte heller hinnas med då jag inte kan gå ut med Ville. Så jag blir nog inne hela dagen:(


But the whay..... Olle har lärt sej cykla:)



Tjenis

Idag känner jag mej uppmosad i nyllet igen. Kan det möjligtvis bero på att det var fint väder igår så att pollena bara yr omkring i luften och in i min näsa? Möjligt!
Jag brukar inte vara kännslig för pollen, men jag kan verkligen inte komma på nån annan anledning till mitt uppmosade tryne.

Annars så umgås jag mest med min minsta son som sitter som fastklistrad på mej. Han är sjuk och är troligtvis inne på sin andra vecka med hög feber nu. Det vankas läkartid i eftermiddag för honom, (och  mej).
Så jag vet inte hur det blir med ridningen idag. Jag har tider att passa till kvällen och vet inte hur mycket jag hinner att klämma in efter att jokke har kommit hem från jobbet.

Annars är allt helt ok här hemma. Jag har en grejj att se frami mot och det gör mej glad och possitiv åt det mesta just nu. Mer om det en annan gång.

Sitter ganska mycket framför datorn nu för tiden och försöker styra lite med mitt egna åxo. Tror att det blir rätt bra faktiskt:)

Hoppas att ni har det bra där ute!!




              

Tandläkaren

Idag har jag och barnen varit hos tandläkaren med två hästar.
Barnen var snäll och hästarna skötte sej även dom:)
Känns bra att ha kollat hästarnas mun, även att det inte var några bekymmer med det.

Sen har jag haft min nya hyresgäst här på fika. Det känns bra och jag tycker ändå att det ska bli roligt att få hit nån ny till stallet. Jag trivs rätt bra ensamen, men  det känns även bra att slippa vara själv jämt:)

Barnen är uppe och leker på sina rum, men dom leker nog inte bara, jag tror att dom möblerar om åxo:/ Nåja, det är lungt och skönt iallafall:)

Snart är Jokke hemma från jobbet och då kan jag gå ut och göra det jag ska i stallet osv. Ska även åka iväg och göra lite ärenden, sånnt där som är tråkigt men ändå måste göras lixom.

Har även börjat fylla i mina papper på företagsnamnet. Ide torka!

Hoppas att ni har det bra!



sommarbete

God affton!
Vad har ni haft för er idag?

Jag har mest varit ute och hållt på med betena. Vi håller på att stängsla upp ännu en hage för sommarbete och det kräver sitt jobb när det är en massa jobbiga träd ivägen längs kanterna där tråden ska gå. Vi är inte klara än med det.
Jag har även släppt tre hästar till på bete. Nu är alla på bete som ska vara det. Har några här hemma som kommer att gå ute på natten, men dom ska motioneras så dom ska inte flytta härifrån nu.
För övrigt så börjar jag få lite panik inför hösten. Blir ingen av hästarna sålda, och om man räknar med dom som ska ridas in, så har jag nio hästar att rida till hösten. Jag kan säga redan nu att detta INTE kommer att ske. Jag har även två barn och en sambo som jag måste/vill lägga tid på. Hästarna är en stor del av mitt liv, men inte hela.
Så nått måste helt enkelt göras åt saken. Frågan är bara vad!?

Jag känner även att jag har tusen gejjer att ta itu med. Stalllet ska grävas ut och tvättas, sadelkammaren måste städas och det ksa göras plats för min blivande hyresgäst, lilla stallet måste målas klart, hagarna måste mockas och rustas upp, stallplanen måste rensas på ogräs, snart ska höt slås och tas in, mm, mm. ORKA!

Den här veckan som varit har jokke varit ledig och jag hade hoppats på att få en massa saker gjort. Men typ inget har blivit gjort. Jag har mått dåligt typ hela veckan. Inte förrens idag mår jag bättre. Vet inte om det har med pollen att göra, jag har kännt mej igen mulad i hela fejjat, typ.
Jag brukar inte alls reagera på pollen så jag vet inte alls. Men idag mår jag bättre.

Känner att det här kasnke blev ett lite gnälligt inlägg, men det är sån jag är helt enkelt.

Nåja, ha det bra!

RSS 2.0