Go kväll

Har inte så mycket tid över till datorn sånna här härliga dagar. Men jag antar att ni andra inte heller har det.
Idag var det verkligen super härligt, och ofatbart varmt. 27 grader var det när jag red.

Idag var IR- Anna här och behandlade Widde igen. Han var jätte fin sen förra gången. Känns bra att han svarar så bra på det.

Idag kunde inte jag vara med på hoppträningen på borg eftersom jag tränade i söndags. Possan behöver ju inte spy på hinder om man säger så...haha:)
Widde har jag bestämmt mej för att inte sitta på förrens jag har en ny sadel. Alltså tömkör jag bara eller går promenader. Men det blir nog bra med det åxo till slut, hoppas jag!

Nu ska jag återgå till Big Brother!

Kram på er!

Tvätt

När Ville och jag hade kört Olle till dagis...eller förlåt, jag menar till sjön. Ja, dom skulle ha vattenfestival idag som avslut på deras vattenprojekt på dagis. Så idag lämnar jag och hämtar min son vid Nossen istället.
Iallafall, när vi kom hem så satte vi fart med att skura transporten. det blev högtryckstvätten och efter det gnodde både Ville och jag med svampar invändigt för att få bort all smuts. Det blev lyckat resultat invändigt. Utan på tog jag bara högtryckstvätten, men det gick inte bort nån skit alls. Måste gno där åxo, men det får bli en annan dag.

Nu har jag även hängt upp en omgång tvätt på torkvindan här ute åxo. Optimalt torkväder med sol och blåst.

Hörrde ni, ni har väll inte missat hur hiskelens varmt det är idag? Helt otroligt.
Mina hästar kommer att bli motionerade i den här värmen nu. Jag har inte tid att vänta till kvällen så det får bli vad det blir.
Men som sagt, jag ställer ju inte in en tävling bara för att det är varmt, så dom klarar ju självklart en runda i skogen en dag som denna.


Nu ska jag strax gå och väcka jokke pocke så han kan hämta Olle vid sjön. Själv ska jag sätta mej å läsa lite ridsport medans Ville sover i vagnen.

Soo long.....

COHIBA


COHIBA

Född 2006, Prem AB, 171 cm
e Chacco Blue (Chambertin-Contender)
u Acorda H e Acord II
u Pistazie HSP e Pilot
Uppfödare: K H Böhm, Tyskland
Ägare: Gränsbo stuteri, VDL stud, BXB Competition, Bequitec och Tuvesson

www.cohiba1198.se

Ext: 98878 = 40 poäng.

Nu har Cuba kommit hem från betäckningen!
Hon är nu betäckt med Cohiba. Förra årets brukspovsvinnare. Hoppas att det blir en fin liten buse som kommer ut nästa år. Längtar!!



Måndag full med aktiviteter

Nu är det snart dax att gå ut ur det här huset. Måste bara få på mej och mina barn lite kläder först.
På schemat idag står det en massa saker, det är mycket som ska hinnas med.

Om en timma så ska Osario åka till sin "nya" matte. Hon ska helt enkelt komma till nån där hon ska bli riden om dagarna så hon slipper gå här i hagen och skrutta tills hon blir såld. Det känns toppen bra!
Efter att hon har åkt så kommer det troligtvis en ny hyresgäst hit (om hon får in hästen i transporten). Kan ju bli lite spännande det me.
Sen hoppas jag på att Jokke ska vakna så jag kan åka och hämta hem Pom från hultsfred. Innan det är dax att motionera mina hästar.
Till kvällen sen så ska mamma och jag åka och hämta lite hö. Har köpt höbalar som jag kan ha till hästarna när dom är ute och far och flänger. Jag har ju löshö annars och det är så jobbigt att packa det i säckar när hästrna är borta längre perrioder. Men nu kan jag ju bara slänga med några balar ist så det blir nog lite smidigare.

Så ser dagen ut änså länge....kasnke har jag glömmt  nått!?
Ja just det..... måste nog åka och inhandla lite foder åxo.
Bäst att sätta fart helt enkelt!

Kommentarer

Jag har inte kunnat lägga kommentarer på er andra bloggares sidor dm två sosta dagarna. Vet ine vad det är som har varit knas. Ber om ursäkt för det!!


Min Söndag

DAgen började med lite motion av Widde. Det fick bli tömkörning i skogen för hans del. Jag var nog tröttare än han när vi kom hem skulle jag tro. Puuu så jobbigt!

Sen blev det lite fika hos min MOR. Och när jag ändå var där så passade jag på att gosa med unghästarna och borsta på dom. Dom var så mysiga och tillgivna allihopa! Flyttade även över dom på lite nytt bete åxo.

Senare på kvällen/eftermiddagen så var jag på Qvillö och hopptränade. Det var Possan som fick följa med mej och Agneta red på Pom.
Jag är verkligen super nöjd med Possan. Vi hoppade bana med hinder som var mellan 90 och 130 cm. Hon bara hoppade och kändes super!

Pom, och självklart Agneta, är jag åxo nöjd med. Pom gjode sitt yttersta för att göra rätt och han hoppade både det ena och det andra. Snacka om att jag tappade hakan när han flög över muren på första försöket. Han hoppade samma bana som Possan och mej på samma höjd.

En bra dag med andra ord.
Avslutningsvis så kommer den att bli bättre om Ville skulle kunna ta och somna!



Morsning korsning!

Har satt ner rumpan framför datorn en kortis nu.
Det blev en trevlig kväll igår. Var hemma vid två och gick ut till hästarna vid 6.30, men jag gick och la mej en stund till efter det.
Det var att fara upp och dra på sej kläderna och fara till stadens marknad. Frukosten fick intas på ett av stadens café. Det fick bli en baguett med räkor och kräftstjärtar....mummusigt och lyxigt!
Efter lite karusell åk och hopp i hoppborgen och självklart inköp av marknadsgodis, så bar det av hemmåt igen.
Jag han med att tömmköra Widde, han var bara SÅ fin! Fick gå trav och skritt bommar....jag hade mest av allt bara velat sitta på och känna.
Sen var det snabbt in och byta kläder igen och dra iväg på kusinens 17 års kalas. Liten blir stor. GRATTIS SIMON!!

Nu är jag alltås hemmkommen därifrån och ska nu byta kläder för jag vet inte vilken gång i ordningen. Ska ta ut Possan och tömmköra henne åxo.

Sen får jag se om det kanska blir öltältet även ikväll. Det hänger lite på Jokke. Han var ju inte med där igår, men han verkar inte va jätte sugen ikväll heller. Jag hänger på vilket som känner jag.


Nähe... bäst att sätta fart med min lilla poss!


God kväll!!

Nu är jag hemmkommen...eller inte. Sitter nu hos grannen:)
Efter en bra dag i vaggeryd med inte allt för mycket regn så börjar vi nu bli klara för lite partajj!

Ville har varit strålande duktig idag. Det fanns ju en sandlåda som han kunde visstas i imellanåt:)
Nu ska han sova hos sin mormor och morfar med storebror.

Hepp nu ska jag ta en klunk av den nya xide jungle, nån annan som har smakat den??
Smakade vist lite apelsin läsk tyckte jag.
Resten av kvällen lär det väll bara bli ÅBRO för hela slanten.

Ha en bra kväll alla ni!!

Tur att det finns lite å göra även för vil...

100media_imag007 (MMS)

Tur att det finns lite å göra även för ville på en tävling.


Hästskötare

God morgon!!
Här sitter jag å käkar frukost. Ville sitter i soffan framför barnkanalen med en flaska välling.
Anledningen till denna tidiga morgon heter Sofie! Hehe:)
Ville och jag ska följa med Sofie på tävlingana i Vaggeryd idag och aggera lite hästskötare. Jag får se hur mycket jag kan hjälpa till nu när jag har med mej Ville, men nått ska jag väll kunna bidra med.

Olle snutten ska leka med sin farfar idag, så han ligger fortfarande i sängen å gottar sig. Skönt för han!

Vi hoppas verkligen på fint väder idag. Inget vidare alls om det ska regna.

Till kvällen får vi se hur det blir. Det finns lite olika alternativ beroende på när vi kommer hem.
Kanske blir det Åbros Öltält, stadens stora happening denna helg. Annars blir det kasnke lite tömmkörning av mina kusar, eller rentav lite gos och fredagsmys med mina barn.

Hoppas att ni får en bra dag vad ni än ska hitta på idag!!

Kram på er!

Ville på hemligt uppdrag.

100media_imag007 (MMS)

Ville på hemligt uppdrag.


Litte nytta

Redan nu på morgonen har jag fått lite gjort. Lite samtal som måste göras och så där.
Gick inte riktigt som jag hade tänkt men men.
Skulle tanka bilen när jag var påväg hem från dagis, men mitt jävla kort funkade inte. Det var lika dant i går när jag skulle handla. Då fick dom öppna en ny kassa för att jag skulle kunna dra mitt kort så att det funkade. Nått är knas!
Pinsamt blir det åxo när man har hela bandet fullt av varor, en lång kö bakom sej och en (rätt så snäll) unge i vagnen.

Idag ska jag köra iväg Pom till hans "extramatte" och till kvällen kommer det två av Olles dagisfröknar och ska rida lite.
Det blir Possan och Widde som får bära runt lite på dom. Men det ska nog gå bra det åxo.

Har även fixat en tid för träning på Qvillö på söndag. Välbehövligt!!

Funderar på om jag ska ta mej lite tid att åka bort och sladda paddocken lite åxo. Det är ju tort nu när det inte har regnat så jag vet inte om det blir så bra. Men vi får se hur det blir med den saken.

Hoppas att ni andra får en toppen dag!!

Dressyr träning

Sisådär, då har jag varit å tränat magmusklerna lite dårå.
Gud så dålig jag är på att verkligen rida, min sits är usel och verkligen nått jag måste jobba på. Tyvärr så lägger jag över lite ansvar på min sadel där åxo. Måste hitta nått bra!

Possan kändes iallafall inte helt omöjlig ikväll. Hon gick faktiskt ganska så bra i slutet och några riktigt bra travsteg fick vi till åxo.
Nu har jag fått en massa tips med mej hem som jag måste kommaihåg och ta vara på.


                              

Nu sklle jag vilja ta kväll och lägga mej i soffan. Men det ska komma en tjej hit lite senare och kolla på stallet. Hon kanske ska ha sin häst här över sommaren och vill se sej om lite innan.


Fika blåst träning

När jag  och Ville lämnade Olle i morse så var vi inte vid dagis. Vi lämnade honom i Källängsparken då de har "lekvecka" där. Dom har varit där hela dagen och grillat och gjort en mängd aktiviteter. Olle kommer nog inte göra nått mer än att sitta i soffan resten av dagen.

Ville och jag återvände inte hem efter det. Vi blev bjudna på fika och åkte direkt från Källängen dit. Fikan blev även till lunch och vi var inte hemma igen förrens det var dags att hämta hem Olle igen.

Med andra ord så har det inte blivit nått gjort istallet än. Men det går så snabbt nu när jag bara har fyra boxar att mocka. Resten av hästarna är ju på bete.
Här blåser det som in i den idag. Får se hur det blir med ridningen. Igår red jag bara Pom efter som dom andra två fick IR behandling.
Ikväll ska jag iallafall åka och dressyr träna! på Possan. Haha.... den stelaste hästen någonsinn ska göra ett försök till att bli lite mjukare.....

Nu vill jag kolla på Pippifilm innan Jokke kommer hem. Skulle vara så skönt att gosa ner sej i soffan med barnen. Får se vad dom tycker om den saken.


Barn är barn

Ville och jag är i full gång!
Olle har vi kört till dagis, vi har varit på ombyggnadsica och handlat, och stallet är färdigt!
Nu tyckte jag att det var dax att gå in och skydda oss från allt regn. Men Ville hade helst av allt kunnat stanna ute. Han ville leka ute hur mycket det än regnade på han. Han sprang runt och ropade efter traktorn i en välldans fart.

Nu är vi som ni förstår iallafall inne. Vi får ta fram traktorboken och läsa i lite:)
Efter lunch ska Ville och jag iväg på utvecklingssamtal och höra vilka bus Olle gör på dagis. Efter det kommer det en tjej och ska rida Osario. Gillar hon henne så får hon nog flytta hem till henne för ett tag. Hon gillar inte att bara gå i hagen och skrota,. Det märks så tydligt på henne att hon vill ut å hitta på nått när jag tar in dom andra hästarna. Får hoppas att det blir bra!

Under dagen borde IR- Anna dyka upp åxo. Men jag har inte fått nån tid så det spörs om det passar in imellan alla aktiviteter.

Jag har inte hört nått från Qvillö om Cuba är. Hoppas att allt går bra med betäckningen!




Helgens tävling!

I går var jag ju iväg och tävlade i Kisa på Widde och Possan.
Possans starter tog jag som ren träning och hon fick gå in i 90 och 1m. Hon hade nog kunnat göra det där i sömnen min fina lilla häst.
Nollade i 90 och en rosett på det. I 1m var hon super fin och drog inte alls iväg. Men på sista hindret i omhoppningen så fick jag lite segervittring och gasade på och släppte allt. Så klart tycker Possan att det var fult gjort av mej och tvärnitar. Jag gjorde en volt och hon hoppade så fint så.


Widde vet jag inte vad jag ska säga om. Nått är fel. Väldigt fel! Jag klagar faktiskt i första  hand på sadeln. Han sparkar så väldigt mellan hindren så det är omöjligt att få nåt flyt.
Om man jämför hur han var mellan hindern och hur han var över hindren så var han fantastisk över hindren.  Han fick starta 1m och 105cm. 
Trots våran debut i den senare klassen så kändes det inte högt, vilket känns bra.
Min tanke var ju att debutera 110 på han i vår. Men nu tänker jag inte starta nått alls förrens jag har fått ordning på sadelhistorian.

Jag var trots allt relativt nöjd när jag åkte hem igår. Jätte nöjd med Possan och Widde kändes ju trots allt inte allt för fel ändå.



Äntligen sovmorgon!!

Idag hände det!
Jag fick sovmorgon!!!!!!
Jag och barnen sov ända till lockan 9 i morse. Det var nog det bästa som kunde hända.

Med andra ord så gör det inte så mycket att jag vaknade till en lite mulen och grå dag. Under dagen så kommer det inte vara så mycket som ska göras. Mest underhålla barnen. Senare när jokke kommer hem måste jag som vanligt skynda mej.
Jag hinner nog med att rida en häst och äta lite mat innan jag ska på möte på ridskolan.
Hoppas på ett snabbt möte eftersom jag måste hom och rida dom två andra efter det. Det kommer att bli en sen kväll för mej.

Men nu ska jag ta det lite lungt och surfa runt lite här medans barnen kollar på en ny pippifilm.

Lider ni?

Tänker på er och undrar om ni lider mycket för att ni inte får läsa så mycket om mej nu för tiden?  Jag har inte tid! Jag har inte tid med mycket just nu.
Det jag gör allra mest är att köra hästar hit eller dit. Betäckning, träning, inridning......ja ni vet.
Nu har jag iallafall hämtat hem Bissan från inridningen som jag skrev om.
Pom är hemma igen från sin "extramatte".
Cuba är på betäckning på Qvillö.

Idag ska jag lasta in två hästar och åka på tävling. Gör ingen störra grejj av det då jag känner lite ssissodär inför tävlingen. Possans första tävling idag sedan typ tre år tillbaka. Borde igentligen vara speciellt men jag har tappat kännslan på vägen igenom all stress:(
Widde ska åxo följa med, det känns mest nervöst på nåttt vis. Känns inte bra helt enkelt. Känns som om jag kommer att slå ihjäl mej och dö på nått vis.

Ja, ni hör ju hur det låter. Nu ska jag väll ta tag i allt och sätta lite fart.

Ha en bra dag!


Försov mej....

Vaknade av att min mamma stormade in i sovrummet och undrade vad jag höll på  med? Sov kasnke?
Jag hade försovit mej och missat tiden då vi skulle åka och hämta Bissan i morse.
Men vi blev inte allt för sena iallafall och allt gick bra.
Idag red jag själv på henne hela tiden. Gick kanon! 1 månad har hon varit där och det känns som om hon skulle vara riden i ett år!
Hemfärden gick åxo bra. Hon gick snällt på transporten men hon ville inte att vi skulle stänga den översta luckan så hon fick åka med den nere. (vilket jag aldrig gör annars.)

Nu har jag bara mina tre hästar här hemma kvar att rida.
Men först lite sen frukost:)

Trött så in i den

God morgon! Klockan är nu i skrivande stund 05.18. Strax ska hästarna få mat och komma ut i hagen, sen bär det av till Ullared. Måste nog lägga på hästaran regntäcke idag, det ser ut som om molnen ska svämma över närsomhelst.

Jag var så grymm trött förrut när klockan ringde. Jag hörde den inte änns. Jokke väckte mej och pekade på klockan och då som först hörde jag att det ringde. Trött kan man säga!

Hoppas att ni får en bra dag vänner!

Påskgodis

Nyss hemmkommen från kvällens hoppträning. Har hunnit med en duch åxo innan jag satte mej här. Passar även på att käka upp barnens kvarglömda påskgodis....mumms!

Widde gick rätt bra idag. Mia var desto mesigare och tycker att alla hindren är höga......fjant varning där!

Snart blir det Big Brother och sen snabbt ner i sängen för att få några timmars sömn innan det bär av mot Ullared i morrn.
Har mycket i huvet som jag ska kommaihåg att handla. Men vi får se vad jag kommer hem med. Säkert inget av det som jag tänkt att köpa men desto mer av allt annat. Brukar vara så.


Hoppas att ni har haft en bra dag!!

Widde är ledsen

Halva dagen har redan gått och jag har varit i farten hela tiden.
Pom har åkt till sin "extramatte" några dagar och jag har varit och ridit på min fina treåring. Idag red jag själv i skritt trav och galopp utan lina. Gick kanon bra! Fattar inte att det kan vara så enkelt.
På lördag kommer hon hem min fina häst, då har hon varit borta i en månad.

Nu har jag kommt in i huset en snabbis. Ska strax dra ut och rida lite på Possan. Idag får det bli en sväng i skogen.
Widde och jag ska senare ikväll åka iväg och hoppträna. Sista inför tävlingen nu. Lite pirrigt faktiskt. Förra träningen gick han så super bra.

Förövrigt så är Widde lite ledsen nu när han får gå själv i hagen medans Pom är borta. Bara att vänja sej tyvärr:(

Måste planera in lite för Cuba åxo. Snart är det dax för henne att åka iväg på betäckning. Spännande tycker jag:)


Sladdat med volvon

Sådär ja, nu var det fixat å klart!
Jag är lite nöjd och stolt över mej själv faktist. Jag har tjatat om regn så länge nu och när det väl kommer så blir det inte bra iallafall. Men nu idag så åkte jag bort till paddocken med bilen och hängde på sladden bakom. Det blev rätt bra faktiskt.
Sen plockade jag in alla bommar och stöd vi har och gjorde lite hinder och bomövningar.
Ska rida där med Widde nu efter maten.

Förövrigt så har hovslagaren varit här i dag och skot Pom, Widde och Possan och även verkat Fozze som vägrade komma in från hagen sist.
När han ändå var inne så passade jag på att dra av honom lite med borsten åxo. Hade även inne Donky som sällskap åt Fozze och på honom klippte jag av manen och borstade och fixade.

Efter ridningen ikväll ska jag fundera lite på jag ska få ihop det med bete i sommar. Alltså vilka hagar jag ska släppa på först osv. Jag har lite mer ängar som jag kan hägna in åxo, när jag nu får tid för det.

Nu blir det strax mat.....

Infall

Efter lite sovmorgon och lite ridning på en häst så fick Jokke å jag ett litet infall. Klockan var redan 13 då vi kom på att vi nog skulle dra iväg till Linköping med barnen.
Jag som vanligt tyckte att det var för mycket "restid" för så lite tid där. Men jokke sa dom klocka orden att för barnen betyder tiden där mycket mer än restiden. Därför så gav jag med mej och vi drogiväg. Vi käkade lunch i bilen (sibylla) för att spara in lite tid.


                  

Väl där så blev Ville helt chockad. Han stog bara å kollade på allt och vågade knappast röra sej. Han släppte gasnka så snart på hämningarna och snart var vi alla i full gång med att hoppa cyckla, klättra och kravla runt.
Vi har haft en toppen dag!!
Barnen verkligen älskade det och det var glada miner nästan hela tiden.
Det hände ett litet missöde strax innan vi skulle åka hem. Ville skulle ut och gå på ett nät högt upp i luften med stora hål i. Han trampade så klart igenom dom där hålen med sina små fossingar och då blev han rädd.
Men snart gick det över och leken fortsatte.
 

bilden är från google
                                    
Vi åkte en massa rutchekanor, långa, korta, breda och smala. Skojjjjjjj!!!!

Nu har barnen somnat och hästarna står inne och har fått mat.
För jokke och mej väntar lite te och varma mackor.


Löshoppning

Idag har jag varit och löshoppat en av tvååringarna för andra gången. Han hade smältit förra gången bra och nu idag gick han kanon bra!
Desto högre deto bättre:)

Innan vi åkte han jag med att rida Widde i paddocken. Nötte lite på samma lilla hinder som med Pom härom dagen. Gick så där idag.
Mend Possan tänkte jag att jag skulle nöta lite på min läxa som jag fick senast jag var å tränade. Det gick inget bra. Jag är besviken:(
Har en grymm huvudvärk efter dagen och den kan ha bidragit till att jag varken hade lust eller ork att göra nått ordentligt av det.

Det var min dag det.
Nu ska jag ta hand om mina tjuriga barn som snart måste gå å sova. Jokke får jag inte se förrens i morrn antar jag. Efter jobbet ikväll skulle han till en kompis och se på hockey, nått som inte alls intresserar mej. Inte äns när det är VM final.

God kväll!!!

Inget roligt

Idag har jag inte mycket roligt att dela med mej av.
Förmiddagen spenderades på ALV i dag igen, denna gång med familjen Hellstrand från Västerås!
Mina barn ville inte vistas på samma ställe så jag fick flänga runt som jag vet inte va. Inte så speciellt kul.

Sen var vi på kalas, där betedde sej inte barnen från sin bästa sida heller. Hyss HELA tiden från båda två. Det var inte heller roligt. Så jag tog barnen under armen och åkte hem.

Har fått två hästar ridna nu på kvällen. Gick så där med mitt humör.

Nu väntar soffan med Erik Saade!
Utan nått gottigt att tugga på:(

Handla

Borde åka å handla. Vi har inte mycket i nått av skåpen. Tror inte vi har nått till frukost i morrn. Veet inte hur jag ska lösa det rikgit.

Nu blir det inget handlande iallafall.

Kram på er!


Astrid Lindgrens Värld

Nyss hemmkommen från Astrid Lindgrens Värld. Idag var det bara öppet för Vimmerbyborna, vilket var skönt då det inte var så fasligt mycket folk.
Barnen kunde springa omkring och rasta sej utan att man behövde vara orolig för att dom skulle försvinna.

Olle var helt överlycklig när han för första gången lyckades ta sej över alla stenarna i vattnet på "intenuddamarken banan". Min duktiga kille!
Ville var mest som en magnet till allt vatten så han fick sorgligt nog mest sitta i vagnen.

Pom han jag med att rida på förmiddagen innan vi stackiväg. Vi red i paddocken och hoppade ett litet hinder på volt om och om igen. Han var jätte fin.
Dom andra hästarna var det tänkt att dom skulle gå i skogen i dag. Men jag får se hur det blir. Jag är så trött just nu att jag skulle kunna somna.


VILKEN TUR ATT VI BOR I VIMMERBY OCH ATT VI HAR ASTRID LINDGRENS VÄRLD!


               

Hej hopp!

I dag har jag och Possan varit på Qvillö och tränat. Tycker att det är tråkigt att jag inte har mer tid så jag kan åka oftare. Men idag kom jag iallafall iväg. Jokke och Ville följde med mej som sällskap:)
Jokke passade på at fota lite. Vi red massa markarbete innan vi började hoppa och jokke fotade självklart mer bilder på marken än över hindren. Men här är iallafall några bilder från dagen.


                   


                     

                   


                   


                   


                  


Det gick bra med allting. Vi hade lite diskusion om sadeln åxo. Den ligger ju inte bra, och jag sitter inte bra iden. Därför så fick jag låna en orange padd just för tillfället, som kan ses på vissa av bilderna. Får helt enkelt jaga vidare efter en sadel. Frågan är bara vilken?

Hopaps att ni har en bra dag!

Miss Brizard

Tråkigt att det var så några som vågade gissa vad det var jag skulle iväg å göra idag.

Jag har iallafall varit och ridit min lilla Bizzan idag. Skritt, trav och galopp:)
Jag red iof på lina men Maria red utan Linan innan jag fick prova. Det var så roligt. Det var bara å sitta upp och rida som en "vanlig" häst.
Jag är redan super nöjd och hon är inte äns färdig än. Bättre kan det ju inte bli lixom.



Tyvärr blir bilderna super dåliga i ridhus med våran kamera. Men jag hoppas att ni ser att jag sitter på iallafall:)





Hopp hopp

Har varit å hoppatränat med Pom ikväll. Den hästen kan verkligen om han vill. Fick till några riktigt härliga språng!

Är närvös. I morrn ska jag göra nått som gör mej jätte nervös. Gissa vad det kan vara??

God kväll:)

TRåkigt

Har velat skriva flertalet inlägg under dom senaste dagarna men blogg.se har kronglat så mycket så jag får spunk.

Nu är jag iallafall en väldans  många pengar fattigare. Inte för att jag var så speciellt rik innan.
Igår inhandlades årskort för hela familjen på Astrid Lingrens värld. Nu vet jag var jag spenderar min sommar.
Idag inhandlade jag nya sommar skor och en liten klänning. Barnen fick nya badbyxor och Jokke fick ett par shorts.

I morse var jag ute å skrittade en sväng på Widde. I morrn ska han få börja gå som vanligt igen. Pom ska få åka iväg och hoppträna lite ikväll. Det var länge sen som han var iväg å tränade.
På Torsdag är det Possans tur att åka på träning och då bär det av till Qvillö.

Nu ska jag gå å dra på mej ridbyxorna å koppla på transporten på bilen.

Ha en bra tisdagskväll!

Possans pappa

Här kommer lite bilder på Possans pappa Laroche.

Click To View   Click To View    Click To View     Click To View  

Jag älskar ju min lilla Poss så mycket som alla ni som följer mej säkert redan vet. Jag gillar att sitta så här å forska tillbax i tiden på stammarna. Man lär sej ju ett å annat. Synd bara att jag inte minns så mycket av det vid senare tillfällen.

God kväll!

Nu har jag äntligen satt ner röva på en stol!
Full rulle hela helgen.
Har hjälpt Sofie med hennes fina tre åringar på treårstestet. Det gick kanon!
Nu har jag pricis kommit in efter att jag varit ute och motionerat mina egna hästar. Pom fick bli lite tömmkörd idag. Det var riktigt länge sen. Jag drar mej för att göra det då han oftast bara drar iväg med mej i tömmarna så jag måste släppa så han kan springa runt å häärja pricis som han vill. Men idag var han snäll. Han blev mjuk och jätte fin i slutet.
Possan fick sej en runda i skogen. Om den damen ska fortsätta att galoppera så jäkla fort och bara dra iväg så får jag nog snart sätta på henne ett skarpare bett, jag får ju inte stopp på hästen för bövelen!

Widde kan nog anses som frisk nu. Jag vet inte hur länge ormgift är kvar i kroppen, men i morrn får han ut å skritta lite iallafall.
Hade tänkt att han skulle få gå en tävling till helgen men nu blir det inte så. Han får vänta till helgen därfefter istället.

Nu är det snart veckofinal i Big Brother. Jokke ska försörsta gången rösta ikväll enligt honom själv. Vi får se hur det blir med den saken.

God kväll på er kära läsare!

Diplom i dag!

100media_imag005 (MMS)

Diplom i dag!


Det har varit en bra dag. Sofie och engla ...

100media_imag005 (MMS)

Det har varit en bra dag. Sofie och engla skötte sej utmärkt.


Treårstest

Den här helgen består av treårstest. Inte för nån av mina egna utan för Sofies pollar. Självklart ska jag vara med å hjälpa till:)
Strax åker vi upp till Vreta för att visa den första, den andra tar vi i morn på samma ställe.

Dom vita jeansen är provade och jag kan ha dom även i år:)
Hjälmen är packad så det är väll bara att käka upp frukosten och ge sej iväg.


Widde mår mycket bättre nu. Under gårdagen sjönk tempen och på kvällen var den nere i 37,8. Skönt!

Ha en bra dag!!

Ingen veterinär

Hepp, den veterinären som svarade nu ansåg att vi inte skulle göra någonting alls. Sån skillnad det kan va.
Hon tyckte att vi skulle vänta tills efter helgen. Inte så smart tycker jag.
Jag kommer att bli orolig under helgen och kommer då få ta ut veterinären till en väldigt mycket högre kostnad än om dom skulle ha kommit idag.

Han går undan för Pom i hagen hela tiden och vill bara vara för sej själv. Min lilla häst, jag far så illa av att se han dålig:(

Här kommer några bilder som jag tor på han igår. Det är svårt att se svullnaden för den sitter på sidan om nosryggen under grimman lixom.....
         


Uppåt

Nu på morgonen hade tempen stigit igen.
Trots detta fick han faktiskt gå ut i hagen, han är lungnast där.
Så nu blir det att ringa veterinären och dra igång behandling. Inget jag ser fram i mot då han är livrädd för veterinärer och framförallt sprutor. Det här kommer inte att bli nån toppen dag:(

För att sprida lite sprit i såren så har jag inte sovit nått i natt heller. Vet inte vad det var med Ville, men han var pigg och glad och ville absolut inte sova.
Ont i halsen har jag åxo. Det känns som om jag har svalt en badboll.
Resultatet av allt det här blir massiv huvudvärk.

Phuu, hur ska jag orka med dagen med två barn och en sjuk häst:(

Nedåt

Febern har sjunkit något på Widde under kvällen.
Får ta den i morgon bitti igen och då avgör vi hur vi ska göra.

Lilla snutte hästen!

Ormbett?

Har en häst i stallet med 39,9 graders feber, svullen på sidan av nosryggen. TRoligtvis ormbett. Stackars min lilla Widde. Ska strax gå ut å tempa honom igen.
Jag har fotat honom men jag hinner inte lägga upp bilderna nu.
Jag återkommer med uppdatering om honom!


Hoppträning

Ikväll tog jag med mej två av hästarna till hoppträningen för Vickan.
Det blev Possan och Widde som fick följa med. Jobbiga Possan som brunstar ville inte gå in i transporten så jag blev lite sen. Men det red vi ifatt ganska så snart.
Widde var jätte fin idag. När hindren låg på 120 och det gick bra så fick jag påminna mej själv om att jag "bara" hoppar på 1m så då fick vi sänka så hoppade jag banan på 1m.
Possan visade bestämt att jag inte fick hålla på å trixa med henne. Hon vill hoppa med fart, då är hon allra bäst. Så två avramlingar i en oxer åkte jag på. Men jag gjorde mej inte illa och hon var så fin i övrigt så det kan jag ta.

Nu ska jag se klart på Big Brother innan jag ska gå upp till sängen!


mitt i veckan

Onsdag idag, det innebär att snart halva veckan har gått. Känns som tiden bara rinner iväg.
Äntligen har Ville kommit till ro och somnat ute i vagnen. Stallet är färdig mockat och jag intar lite lunch här framför datorn.
Igår kväll var Sofie och jag ute och red i snöovädret. Mina lår var inte nått att hänga i julgranen när vi kom tillbaka. Dom var ill röda och kalla. Stackars.....

Vill passa på att säga GRATTIS till Sofie som klarade sitt E-kort idag!!  Alltid bra att ha ett sånnt!

Nu ska jag sufra vidare å se vad ni andra hittar på!

Dagens middag!

100media_imag005 (MMS)

Dagens middag!


Pinsam häst!

Så nu är sista vaccinations sprutan tagen på dom små. Och nästan alla hovarna är verkade, förståss inte på dom som har skor, och inte på en viss häst som vägrade komma in från hagen.
Den störda hästen kallas vid namn Fozze. Dumma häst! Så pinsam. Jag fick helt enkelt inte på han grimman så jag kunde ta in honom. Han får alltså vänta ytterligare två veckor på att få sina hovar verkade. Hur dum får man bli?

Ingen bra natt hade jag heller. Var vaken mellan 2 och halv 5 pga att Ville inte skulle sova. Vet inte om det kasnke är tänderna som spökar. Vid 3 letae jag igenom hela huset efter alvedon åt lillkillen, men utan resultat. Det MÅSTE inhandlas idag!
Nu har jag pricis kommit hem igen efter att ha varit ute och åkt en sväng med Ville i bilen för att få honom att somna. Det var så jävla kalt så jag ville inte gå ut med vagenen...haha:) (hade varit ute i 5 timmar innan.)

Nu ska jag ladda här inne en halvtimma innan det är dax att gå ut och sätta fart och mocka klart och börja rida lite hästar.

Ha det bra i kylan!

82 års kalas

Jag hade totalt glömt bort att jag skulle iväg på kalas ikväll. Men det fick bli en sista minuten grej och blev bra iallafall. Barnen var dock det tjurigaste jag varit med om och jag hade bråttom hem. Väl hemma så tag jag hem hingstarna från betet för i morrn blir det verkning och vaccination.

Ingen ridninga alls blev det idag. Det blev lite lekdejt istället. Ibland får man prioritera barnen:)

Nu ska jag ta det lungt nån timma innan min dejt med kudden.

Sov gott alla söta.

Passier PS- Baum

Jag har en passier sadel till salu. Den är bara sporadiskt använd under ca 1 år.
Normal (medium 17". 
Pris: 8500:- el högst bju.
                                              

God morgon måndag

Första måndagen i maj månad idag. Maj, är det vår eller sommar?
Kallt är det iallafall.

Min natt har varit bra. Vi håller på att vänja av Ville från att äta välling på natten. Nu när han vaknar så får han bara lite vatten i sin flaska och två nätter i rad har han faktiskt nöjt sej med detta och somnat om. Betydligt smidigare att ha en flaska vatten stående vid sängen som det bara är att ge han. Än att man ska behöva gå ner på nedervåningen och blanda och värma välling.
Så vi hoppas på at det fortsätter att gå smidigt.
Ville har det lite jobbigt just nu för det håller på att komma upp två mega tänder långt bak i munnen. Men han har ingen feber och är inte så jobbig. Bara lös i magen.

I morrn börjar Olle dagis igen efter att ha varit hemma i två veckor. Första veckan var han lite sjuk och sista veckan var det ju Påsklov. Ska nog bli skönt för både han och mej att han får komma till dagis och leka med sina kompisar.

Nähe... om man ska gå och starta upp den här dagen.

Frödinge

Idag tror jag att jag har ägnat större delen av dagen till att titta på treårs testet i Frödinge. Mycket fina hästar men hu så kallt det var.

När jag kom hem har jag motionerat fyra hästar, eller nu ljög jag. Jag har ridit två, jokke har ridit en och mamma har gått med en. Så bra jag har det:)
Det var ju tur att hästarna skulle ta det lite lungt idag eftersom dom bara fick skritta.

Nu har jag pricis lagt det sista barnet i sängen och själv ska jag sätt mej i soffan och kolla på Big Brother.
Ska se om jag kan hitta nått i det ekande kylskåpet som går att äta åxo. Handla är överskattat.

God kväll!

Valborgsmässoafton

I går var det ju Valborg. Jokke och jag gjorde inget speciellt. Olle sov borta och Ville var jätte trött på kvällen då han inte hade sovit nått under dagen.
Vi slö tittade på tvn et tag sen drog vi fram tvspelet och spelade lite tetris attack. Härligt!

Idag blir det lite ridning och sen ska jag åka och kolla på det pågående treårstestet. Jag har ingen att visa i år men jag ska hjälpa Sofie med hennes hästar närsta helg. Spännande:)




Just det, glömde nästan säga att vi foriväg till Linköping i fredagskväll för att se på bio. Det visades ingen film i min smak så jag hängde mest på dom andra:)
Vi såg iallafall Thor, i 3D. Bättre film har jag ju sett om man säger så. Men jag hade ju bra sällskap iallafall:)


Lååååångritt!

Igår klättrade jag med Possan och pom, galopp uppför en lång och seg backe sex ggr. Pom var helt död efteråt så han fick gå ner till sjön och doppa tårna i vattnet. Det gjorde han så gärna:)
Possan märks det på att hon har fått upp lite konds, det märktes knappt att vi hade gjort det där arbetet. Men det fick räcka med sex ggr på henne iallafall, vill inte överanstränga henne.

Efter det så tog jag och Widde en långritt på två timmar tillsammans med Sofie och Saphir. Jätte härligt. Jag ville ha en utmaning och jag ville att Widde skulle få jobba igenom sej ordentligt, det fick han verkligen.



RSS 2.0