Tänkte på er

Tänkte mest att jag skulle titta in här och säga att jag lever fortfarande, även om det inte märks.
Jag har tagit åt mej alldeles för mycket och har låvat mej själv att öva på att säga NEJ!
Det känns som om jag övat förmycket på det ordet till en speciell generation, min barn. Vart dom än är och vad dom än gör så kör jag iväg dom och säger, Mamma har inte tid just nu.
Men när faan ska jag ha tid då?
Jag har lånat hem två ponnysar till grabbarna nu under sommaren, men tro inte att jag har haft tid att hjälpa dom med att rida. Nä, hästarna har mest haft semester. Jag har haft nog med att försöka motionera mina egna djur helt enkelt.
Det som tar upp all min tid just nu är alla förberedelser inför Lilla Gubben Cup. Jag skyller faktsikt inte på att jag inte har börjat i tid. En tjej till och jag har målat ridskolans hela hinerpark och vi började i maj och slutade i går. Jag håller även på att brodera alla segertäcken till cupen och det innebär 36 täcken, 6 schabrak, 6 badlakan med flera loggor på varje. Jag klagar inte för jag tycker att det är kul. Det jag vill ha  sagt är att jag är ledsen för att det har dragit ut så på tiden, och att det inte beror på mej. Utan på alla loggor som jag inte fått i tid! Nu får jag sitta här då jag igentligen hade planerat in semester med mina barn istället och göra idiellt arbete från morgon till kväll. Det är surt!!
Det stannar ju heller inte tyvärr där, utan nu när vi är inne på den sista veckan innan Cupen så är det en massa annat som ska göras. Och då ska man göra det ÅXO!
 
Jag har även ett liv här hemma åxo. Ett sto som ska till seminstationen tex, det får vi rubba på, en häst som ska besiktigas för försäljning det rubbas det på, träningar både för mej själv och andra det får jag stå över, mina barn dom vet knappt att dom har en mamma:(
 
Jag kan inte säga att jag tycker att det är tråkigt att ställa upp idiellt det gör jag och jag har själv tagit åt mej allt. Men jag saknar mitt normala liv med min familj. Jag känner att mina barn behöver mej och speciellt Olle som har en jobbig period nu innan han sja börja skolan.
 
Nu blev det här alldeles för mycket och jobbig läsning. Men jag var tvungen att skriva av mej lite. Sitter här själv och broderar. Gick upp vid 6.30 för att hinna med.
Hoppas att ni har det bra och har hunnit njuta av värmen!!
 
 

Allt är som vanligt

Här är allt som vanligt. Allt går på högvarv och det är mycket som ska hinnas med.
Jokke börjar sin semester om 15 minuter och han tror att han ska få ha "semester". Om han bara visste så mycket det är som ska göras.
Men så klart tänker jag ta en pause i vardagen en gång ibland för att hitta på nått kul med barnen.
Nu är det dax att börja tänka på fölvisning, selektering och försäljning.
Jag kan inte ha alla mina underbara hästar kvar till hösten och så är det bara.
 
Barnen tycker att det är jätte roligt att hålla på med "sina" ponnysar som dom har lånat över sommaren. Men tyvärr hinner vi inte rida varje dag så som vi skulle önska. Men jag tror att ponnysarna mår toppen bra här iallafall:)
 
Skulle ha tävlat idag, men det kom jag så klart på försent och  när jag skulle efteranmmäla mej så tog dom inte emot efteranmälningar:( Tråkigt.
 
Widde har sparkat på sej själv så att han har svullnat upp. Antagligen i jakten på insekter. Trots insektstäcke från svans till öra och flughuva. Vad mer kan man göra lixom?
 
Jag börjar se ett mål med alla täcken som ska broderas inför Lilla Gubben Cup. Jag har lastat in en hel drös färdiga i bilen som ska levereras i morrn.
 
Nu sitter jag för mej själv och dricker vin en söndag kväll. Rätt härligt faktiskt. Men nu vill nog trädgårdslandet bli vattnat så nu får jag gå ut igen.
 
Ha det bra alla ni där ute!!:)

En uppdatering

Här kommer en liten uppdatering om vad jag håller på med om dagarna.
 
I går söndag- Lämnade häst på inridning hos Maria Falk, red mina hästar, jobbade med brodyren, hjälpte barnen med ponnysarna mm.
Idag måndag- Lämnade sto och föl på semin stationen, red, longerade, lekdejt med barnen, köpte foder, jobbade med brodyren, hämtade hem hästar från betet, åt en himelskt god kvällsmat.
Tisdag- Rida tre hästar, göra en häst fin för visning, jobba med brodyren, gå på möte.
Onsdag- Rida tre hästar, visa häst för spekulant, för hoppningsvis hämta hem häst från stationen, träna, jobba med brodyren.
Torsdag- Rida tre hästar, visa häst för spekulant, träna, jobba med brodyren.
Fredag- Rida tre hästar, kanske hålla träning, jobba med brodyren, måla hinder på ridskolan.
 
Ja, det var dom närmaste dagarna det. Lägg till att jag även tar hand om min inhyrda häst  den här veckan och att barnens ponnyer ska motioneras och då måste jag självklart vara med där.
Jag ska helst hinna med så mycket som möjligt innan klockan 13 om dagarna och efter det ska tiden ägnas åt mina barn.
Tänk om man kunde klona sej själv.
Självklart borde jag åka in till ridskolan och måla mer än vad  jag planerat. Men vi får se om det blir nån lucka nånstanns.
 
Ja, nu vet jag vart jag håller hus när jag inte sitter här vid datorn:)
 
 

Så är det

Jag har varit lite off, jag vet.
Men det finns annat än datorer i mitt liv, tro det eller ej;)
Nu har jag varit hemma nån dag iallafall, från falsterbo alltså. Har haft jätte härliga dagar där. Och även om det inte varit strålande sol hela tiden så kan jag nog säga att vi haft vädret på vår sida ialalfall.
Igår fick jag lite hjälp med ridningen av hästar. En kille på 11 år var här och red ut på Widde, trots att hästarna hade vilat en vecka så galopperade vi, och alla klarade av  det bra. Även jag som red barbacka;)
 
Idag ska jag nog rida alla själv. Det behövs. Tänkte dra fram lite upphöjda travbommar i ridhuset.
 
Kanske blir det en runda till falsterbo igen i slutet av veckan. Men nu ska jag njuta av att vara hemma.
 
 
 

På rymmen

I natt har jag verkligen inte sovit bra. Är det inte så att grannens får var på rymmen i natt och stog och bräkte utanför mitt fönster. Då borde han iså fall byta bete till dom för dom lät extremt missnöjda.
 
Igår körde vi in vårat hö. Härligt grönt nyslaget härligt hö. Vi tar både rundbalar som vi plastar in, och löshö som vi blåser upp på skullen. Det är så klart smidigare med rundbalarna. Men för mej är det lite tradition att ta in löshöt och det är ju ändå det som är det riktiga hököret:)
 
Idag är det sista dagen här hemma på gården innan jag drar iväg nedåt landet till det alltid så förträfliga Falsterbo.
Idag ska det hinnas med att måla bommar på ridskolan, gärna flera ggr då jag inte hunnit dom sista dagarna pga höt.
Hästarna fick stå åt sidan igår åxo, men dom har gått rätt bra nu så det gör inte så mycket. Dom får ju en massa lediga dagar nu när jag åker iväg, så skönt för dom.
Annars så jobbar jag även på med att brodera. Det tar sin tid, men det går sakta frammot. Jag har lungnat mej med att marknadsföra mej så mycket nu eftersom jag ändå har fullt upp. Men det kommer igång sen det tror jag det:)
 
Hoppas att ni har det bra allihopa. Jag skriver här när jag kommer åt och har tid. Så håll ut!!
 

Långritt igen

God morgon alla sjusovare!
Jag är ensamen vaken här i huset. Till och med hunden sover trots att klockan börjar närma sej 7.30.
Jag ska strax dra ut till stallet och göra klart en häst för en långritt igen. Det blir Possan som får följa med igen ut och galoppera.
Ikväll drar dressyrträningarna för Maria Falk igång igen och då ska jag vara med på en häst.
Förövrigt kasnke det blir att köra in höt idag åxo. Får se om det har torkat tillräckligt.
Annars broderar jag mest på täcken till Lilla Gubben cup, eller så målar jag hinder. Men fint blir det:)
 
Snart är det även dax för lite semester och jag drar till falsterbo! LÄNGTAR!!
Hepp, dax att gå ut och lasta hästen i transporten nu:)

RSS 2.0