Alla hästar hemma!?

Nu har jag ALLA mina hästar hemma. Stallen är fulla och mitt lugn infinner sej. Även att jag får mycket att göra om dagarna nu, så känns det ändå väldigt skönt att ha alla inne om nätterna. Det är första året på länge nu som jag inte kommer att ha några hästar på lösdrift. Alltså kan jag slappna av helt om nätterna och sova gott trots snöstorm eller ösregn. Alla sover tort om nätterna:)
Men det kommer nog ta ett tag för tvååringarna att vänja sej vid att stå inne. Dom är lite oroliga och står och gräver i sina boxar, eller nja EN gör det iallafall. Men dom lugnar sej nog snart.
Den trotisga bitchen har fått gå in till de äldre damerna och där med fått erfara att hon inte äger världen. Pricis vad jag ville uppnå med det hela.
Snorkan har gått i en grupp med fyra valacker i över ett år nu och det är HON som bestämt över hela flocken. Hon har varit en riktigt bitch. Men nu är det slut på det! Cuba och Marie har nu tagit över vårdnaden över henne.
 
Min lust till att göra saker har infunnit sej i helgen. Det verkar som om det räckte men att jag fick lite hjälp och sällskap i stallet av min familj. ♥
Jag har även i dag fortsatt med Fosse. Idag avslutade jag longeringen med att sitta upp och skritta några varv åxo. Han var så lugn och snäll så.
Har även hunnit med lite brodyrarbete. Känns bra!
 
I morrn startar en ny vecka som bjuder på en massa trevligheter, och en massa skit att mocka. Haha, nåja det årdnar sej nog.
 
Ha det bra alla ni!
 
                                          Musse!

Skalman

Idag så har min favorit skalman fått börja sin "skola" igen.
Vi började lite försiktigt med longering så här första dagen efter fem månaders vila. Duktiga skalman!! :)
 
 
 
                         Airforse One "Fosse" "skalman"

Bak

Idag har jag faktiskt gjort mej till och bakat lite. Närmare bestämmt tre olika sorters kakor. Vi har ju ett stundande födelsedagsbarn i huset och då måste lite kakor bakas till kalaset.
Detta har gjort att ridningen blev sparad till kvällen. Just nu har jag en tokhäst utanför fönstret som springer ikapp med blåsten. Hoppas att hon är hel när det ska ridas sen!

Måste bli piggare!

TRött, trött ,trött. Hur ska jag klara av vintern när jag tydligen inte äns klarar av september? Vet inte vad det är med mej. Jag behöver nått som jag bli piggare av. M Y C K E T P I G G A R E ! ! !
Jag vill mest bara sova hela tiden och tycker att allt jag tar för mej är jobbigt.
 
Nu är det sista vardagen den här veckan. Det innebär att det är sista dagen som jag behöver göra allt själv i stallet och så. Det är ju skönt.
Igårkväll var det hoppträning. Widde skötte sej bra tycker jag allt.
 
Måste nämna att dagislämningen har gått jätte bra den här veckan. Ville springer in på dagis och vinkar hejdå till mej, och han är glad hela tiden. Då känns det bra att lämna honom där:)
 
Så att e.... några tips på hur jag ska bli piggare mottages gärna!!
  
                                                       Olle snutten!

God kväll!

Idag blev det aldig rikigt ljust här i Vimmerby. Det har varit gråmulet hela dagen.
Jag har ridit två hästar och longerat en idag. Den sista hästen blev det reflexer på när vi skulle ut i skogen.
 
Har även hunnit med lite brodyrjobb idag. Jobbade med det några timmar mitt på dagen innan jag tog tag i ridningen.
 
Förövrigt så går jag mest bara runt och snörvlar och tycker synd om mej själv för att jag aldrig blir riktigt sjuk, eller frisk.
 
 
                                                                      Tittut!
 
Nu ska jag gå och sätta mej i soffan och glömabort att mitt huvud gör ont. Kanske göra lite vitlöksbröd och koka lite te innan det är dax att natta hästarna.
God kväll!

jag vore glad

Jag vore väldans glad om den här bacillen, sjukdomen eller vad det nu kan vara, tar sitt pickochpack och drar härifrån.
Jag känner mej halvsjuk varannandag. Hängig, småfebrig, men inte så sjuk så jag inte kan göra nått, bara jobbigt när jag väl gör nått. Hur man nu ska förklara det där!
Vore mycket bättre om det bara kunde bryta ut och jag verkligen blev sängliggande i två dagar och sen var allt HELT borta.
Kan man få önska sej det i en liten pressent så här på en måndag!?

stallet

Jaha, då var stallet mockat och stallgången sopad. 1 timma och 30 minuter tog det. Då hade jag även en liten Ville med mej som sjöng sånger, "sopade" stallgången, körde ut och in med all spån, körde iväg med min skottkärra mm mm. Hoppas att det går något fortare när han inte är med.
Nu ska det fyllas på en massa spån åxo men jag tar en sak i taget:)

Fullt stall

 
Hoppas att eran helg har varit bra!?
Nu drar den nya veckan igång och jag startade den tidigare än vanligt. Nu när fler hästar är inne så får jag börja med dom INNAN jag väcker barnen. Det är tyvärr så det måste bli nu.
Men nu är det bara te hästar kvar ute på "bete". Det känns riktigt skönt ska ni veta. Framför allt när jag tittade på termometern i morse, burr!
 
Idag är det stängningsdag på dagis. Det innebär att Olle ska skjutsas till skolan och Ville och jag blir ensamma hemma under dagen. Hästarna kommer inte att bli ridna förrens på eftermiddagen. Men då får jag hjälp av en gammal hyresgäst som kommer hit och rider. Toppen bra!=)
Under dagen får väll Ville och jag roa oss med att mocka alla boxarna som blev extra nu. Från fyra hästar i stallet (varav 3 var mina) till ett fullt stall med nio hästar. Varav två i samma box.  Jäjä....
 
 
 
                                                             Possibilithy M

Sista dagen på veckan

Söndag morgon. Sista dagen på veckan. Som ni vet så ställde jag ju in tävlingen som jag skulle ha åkt på idag. Skönt kan jag tycka. Men regnet vräker inte ner idag, det ser faktiskt ut som om solen vill komma fram där bakom molnen. Får se hur det blir med det.
 
Jag tycker att vi ska köpa en ny soffa. Jokke tycker att det är onödigt. Vi har vägt för och nackdelar fram och tillbax och kommit fram till att vi kasnke kan åka och kolla iallafall. Så vi räknar med en utflyckt idag iallafall.
Annars så ska hästarna ridas, några hästar ska byta bete, några hästar ska flytta hem och börja stallas in. Så det lär vara lite fix och trix med det under dagen. Allt måste ju hinnas med innan det blir mörkt, det blir ju mörkt tidigt om kvällarna nu ju.
 
Vad gör ni så här sista dagen på veckan?
 
 
 
                                                 La Possitana "Snorkfröken"
                                                 u: Possibilithy M
                                                 e: Last Liberty
 

God afton!

Regnet bara fortsätta att ösa ner. Jag har insett att jag är lite för svag för att ståemot. Jag har just avanmält mej till tävlingen i morrn. Jag åker inte med nån av hästarna. Regnet förstör så mycket. Kanske är banan inte så dålig av vattnet, men det ska ju regna även i morrn och att vara en hel dag på tävling utomhus i regn med två hästar, NEJ TACK!
Latmasken satte sej på axlen!
 
Idag har jag hållt mej inne. Ridit inne, och varit med barnen inne. Eller vi har väll varit ute åxo men vi har inte gjort så mycket mer en det nödvändigaste ute.
Olle har haft en kompis här så han har fått leka av sej lite, alltid lika populärt.
 
Vad styr ni med nu när det regnar så mycket??
 
 
 
 

Regn regn regn

 Idag har det verkligen varit en ruskig höstdag. Som tur var så fick jag hjälp att skritta ut hästarna av en kompis. Då slapp jag ju rida ut i regnet två gånger:) Tack för det!!
 
Förövrigt så har det faktist varit en rätt slapp dag idag. Mest lite fika och mys med min vän.
Snart ska Olle skjusas på kalas. Pirat kalas! Det ni.
Medans han är där ska jag ta tag i avmaskning på alla hästarna. Jag tror även att jag ska fixa iordning  så att några av hästarna får komma in under natten. Så regnet och fruset. 
Snart så ska alla få komma hem och sova inne om natten. Min lilla flock på 8 hästar som fortfarande går ute. Då är det definitivt slut på lugnet här hemma. Jag får njuta dom här sista dagarna nu.
 
Hoppas att ni inte regnat bort  där ute.
 

                                                       sommarbetes glädjen är över nu

 

 

 


Varför?

Vart tar mina inlägg från mobilen vägen?? Varför hamnar dom inte här som dom alltid gjorde innan? Känns så bortkastat:(

Ville och jag!!

Nu har Ville och jag pricis skjusat Olle till skolan. Idag fick vi ta fram den fodrade jackan. Huu så kallt!
Ville och jag får tillbringa förmiddagen för oss själva eftersom Jokke hoppade in för att jobba lite. Men vi ska nog få dagen att gå iallafall. Vi kan ju tex gå och lägga oss i sängen igen och gossa lite. Det tycker iallafall jag är en bra ide:)
 
Igår skötte sej hästarna bra på träningen. Den sista hästen var en mardröm att rida i början av passet och jag funderade starkt på att bara sittaav. Men jag fullföljde och vi lyckades genomföra träningen med ett godkänt resultat. Bra där!
Nu laddar vi för tävling till helgen. Det ska tydligen bli skitväder så vi får väll se om min inställning håller isej eller inte. Jag är lite svag och viker mej lätt om inte vädret står på min sida, så att säga.
 
Nu ska jag gå å hitta på nått med min minsting!
 
                                                                        Haha, kolla stilen!!

Kylig torsdagsmorgon

Idag var det riktigt akllt hörrni. 3 grader var det bara när jag var ute hos hästarna vid 6.30. Men så fort solen kommer fram så blir det lite varmare. Åter igen är det svårt att klä på barnen inför skola och dagis.
 
Istallet har jag en häst som defivnitvt måste klippas. Men jag drar ut på det så att pälsen verkligen hinner växa ut helt innan så jag slipper att göra om det snart igen. Jag tycker att det är så tråkigt och tidsödslande att klippa. Stixigt är det åxo!
 
Nu på förmiddagen är det tänkt att Possan och jag ska ta en sväng i skogen. Sen har jag två som ska hopptränas ikväll. Om nu hästen som borde klippas orka röra på sej. Haha.
Har en massa andra måsten som ska göras idag åxo. Så ett besök nere på stan måste räknas in i planeringen.
 
Igårkväll gjorde jag klart ett brodyrjobb åxo. Känns alltid lika skönt när det rullar på och grejjorna lämnar brodyrmaskinen.
 
Ni har väll förresten uppmärksammat att Tjejerna från Kisa tog guld i lag SM i fälttävlan. Där var jag med och sponsrade och broderade upp deras jackor. Kul att det går bra och att man får synas i sånna sammanhang.
 
Nä, nu är klockan 8 och det är dax att gå ut i kylan igen.
 
 

Ont i halsen:(

Den här datorn måste vara den segaste som finns. Undrar om det här inlägget någonsin kmmer att nå ut till er.
Morgonen hittills känns jobbig. Tung. Jag börjar känna skol/dagisbacillarna sprida sej i kroppen och jag vill gå tillbaka till sängen.
 
Idag ska det nog bara ridas en häst. Två ska få IR behandling och tre ska få nya skor. Alltså en välbehövlig dag för hästarnas välbefinnande.
Igår var det åxo en sån dag. Mina treåringar, Fosse och Donky var på ett besök hos tandläkaren. Dom hade alla förutsättningar till att bli bra hästar ifrån munnens sida. Helt perfecta bett och fina munnar. Glad matte!
Besöket blev helt okomlicerat och dom åkte transporten som ingenting. Duktiga på att lastas var dom åxo.
 
Igår blev det även lite fix med en hage här hemma så nu ska det snart slussas hem lite hästar hit från betet. Tar några i taget efter avmaskningarna.
 
Jaha, det var nog allt jag hade att förtella om denna gången.
Ha en bra dag!
 
                                                                  Fosse, en dag på sommarbetet.
 

Oj, vilken dag!

Började ju som sagt dagen med att lasta in Widde i transporten för att åka iväg och rida långritt. Sagt och gjort, det var hur härligt som hälst. Förutom att jag åkte av då rå...hehe;) Widde tyckte att det var rätt lustigt att galoppera på en väg som verkligen var mitt i sjön. Sjö på båda sidorna av en smal väg, gav en spänd häst som gjorde en tvärnit och vände åt motsatt håll. Jag landade på fötterna så det hela blev helt odramatiskt. Men ändå.
 
Väl hemma igen så duchade jag av Widde, la på ett täcke och gav han hö, sen fick han stå i boxen och torka medans jag gick in och tog en fika. Sen red jag ett pass i ridhuset på Osario. Tungjobbat där. Phhuu!
 
Sen var det en massa småplock med både det ena och det andra fram tills middagen och därefter så for barnen och jag iväg till barnens kompisar för lite söndagslek.
Nu är barnen duchade och har ätit kvällsmat och ligger ner bäddade i sina sängar.
Själv ska jag inta soffan en stund innan jag ska ta sista svängen ut till hästarna.
 
Hoppas att eran helg har varit bra.
 

Låååångritt!

God söndag på er!
Jag sitter här och laddar för en låååångritt med mycket galopp på min fina fux. Ska bli häsrlig både för han och för mej att få sträcka ut lite.
 
Villes blöjor är slut så det är ett ypperligt tillfälle att öva på att vara blöjjfri. Hejja hejja!
Vi övar på under dagen helt enkelt.
 
Nä, nu ska jag gå och borsta min häst!
 

Bra dag

I dag har jag faktiskt hunnit med rätt mycket.
Ridit några hästar, varit ute å sprungit, varit på bio och jobbat med lite brodyr. Är nöjd med min dag.
 
Min löparrunda var premiär och det gick jätte bra hela rundan. Är toppen nöjd med mej själv.
Efter det åkte jag och Olle in till stan och kollade på bio. Vi såg madagaskar 3. Rolig:)
Härligt med lite tid bara mellan oss två.
 
Om en stund är det dax att åka iväg och ta hand om mina extra hästar för dagen. Har hand om Sofies hästar nu i eftermiddag-kväll och så har jag även hand om min inhyrning ihelgen. Så det blev mycket hästar idag:) Dock INGET jobbigt!
Nu ska jag ta och mysa till det i soffan med min älskling!
 
 
 

Då var det lördag nu då

Lördag morgon, eller kasnke förmiddag. Vid den här tiden brukar jag, på vardagarna, sitta på hästryggen. Men inte idag då det är helg och jag är ensammen med smågrabbarn.
Den här helgen är en sån där helg som det inte finns nått inplanerat i kalendern, mest just för att det är jokkes jobbhelg och att det då inte finns så mycket utrymme för att göra något.
Så jag tänkte att jag förutom hästarna, skulle ta tag i lite brodyrjobb som ligger efter. Det blir lätt så den här veckan då jag inte har nån möjlighet att jobba med brodyren. Jokke har jobbat eftermiddag hela veckan och därför prioriteras hästarna på förmiddagen innan barnen kommer hem.
 
 
Vädret ser ut att bli rätt ok idag, jämfört med tråkdagen igår.
 
Nu har jag faktiskt laddat upp några bilder som är tagna nu under sommaren så att jag har nått "nytt" att komma med. Dock är det bara några av dom som ligger på den här datorn. Men jag jobbar mej sakta frammot:)
 
Här kommer en bild av fina Havanna en sommardag i hagen.
 
 
Jag saknar era kommentarer! Det är alltid en sporre med att få kommentarer på sina inlägg som gör att man vill fortsätta att skriva. Så skärp er och sluta smygläsa!! ;)
 
Ha en bra helg!

Tråk tråk tråk

Allt är tråkigt. Jag har ingen lust till nånting. Jag har mest gått runnt och frusit idag.
En häst blev riden på förmiddagen. Det var en glad häst som uppskattade att få galoppera av sej  i galoppbacken. Skutt och hopp.
Sen har det inte hännt nått mer idag. En snabbis ner på stan för att hämta hem Olle från skolan och hämta hem lite mat på vägen.
 
Skit tråkig dag med andra ord!

Regn och rusk

Idag var det inget trevligt väder ute. Huvale för regn och rusk. Jag gillar hösten igentligen, eller jag älskar hösten. Men mest bara dom fina soliga dagarna med alla häsrliga höstfärger.
 
Jag som skulle rida dom flesta av hästarna ute i skogen idag. Får se hur jag ska planeraom det hela. Mest av allt så skulle jag faktiskt villja krypa ner i sängen och dra täcket över huvet igen.
Sitter nu å väntar in att jokke ska komma hem igen. Han sjusar Olle till skolan och Ville är ledig från dagis idag. Han fick sovmorgon så han ligger fortfarande å sussar i sin säng. Mys!
 
Nä, nu ska jag fortsätta att förbereda mej mentalt för att gå ut i regnet.
 
 

Min fina!

Ikväll har jag studsat runt i ridhuset med min fina fux.
Han har kännts väldigt trött i kroppen de två sista veckorna så jag har inte hoppat hemma på jätte länge. Men idag var det dax för hopplektion igen. Han kändes pigg och fräch och det gick bra.
Kan inte rikgit svara på varför jag inte även hoppade Osario på träningen. Jag räknade bara med att jag skulle rida en häst, så det bara blev så.
Haha, nästa vecka tar jag båda två:)
 
 
 
                                                                                      Widde!

Jag undrar vad ni tror nu?

Tror ni att jag blivit sjuk på riktigt nu när jag skriver här två dagar irad?
Det kanske jag har blivit på ett sätt, men på det andra sättet så har jag bara lite tid över;)
 
När man går upp vid 6.30 var eviga dag så hinner man med en del under dagen. Just nu så går det bra att gå upp den här tiden. Men jag antar att det blir värre sen när det blir mörkare ute. När den så kallade vintern kommer. Burrrr, vill inte änns tänka på det.
 
Påtal om väder så tycker jag att det är så svårt att klä barnen den här årstiden. Nu på morgonen är det 3 grader och när dom ska ham från skola/dagis så är det kasnke 17 grader. Grejjen är att jag packar på dom lite "lager på lager", men dom där överblivna lagren blir alltid kvarglömda någonstanns. Typ utanför matsalen eller liknande.
Tycker att det är surt när kläder försvinner på det viset.
Nåja, det kasnke blir bättre med åren.
 
För hästarnas del så är det två som ska gå i skogen idag och den tredje ska hopptränas ikväll. Dom andra hästarna har jag faktiskt inte tagit in ännu. Dom går kvar ute på betet.
Men snart så börjar det bli dax för dom att börja göra sej redo för en liten flytt in i stallet.
 
                                                     Min lilla Ville, nån gång under sommaren.
 
 
Ha en bra dag allesammans!

Tjollahopp!

God onsdag på er!
Jag har lite tid över nu om eftermiddagarna när barnen kommer hem tidigare från skolan. Dom är uppe på rummen och leker och då passade jag på att sätta mej här.
 
En häst blev riden på förmiddagen. Dom andra två vilar idag.
Jag la min tid på underlaget i ridhuset istället. Jag tar 60 kr/ tillfälle som nån rider där. Det kan jag tycka är väldigt billigt dom ggr jag står och gräver kanter eller krattar så svetten rinner. Huuu vad det är jobbigt att sköta ett underlag. Det är ju lixom inte bara att vattna och sladda.  Mockar gör man ju efter sej själv, men den där kärran som är tung som bara den ska tömmas åxo.
Nåja, men jag har iallafal nånstanns att rida då regnet öser ner, eller det blåser storm ute, eller är snöigt som tusan. Och då väger allt det braiga upp:)
 
Jag hade planerat att åka iväg på dop till helgen. Men jokke fick inte ledigt, så det blev inget med det. Den första helgen som jag är ledig på länge nu. Men jag hittar nog på en massa att göra ändå.
 
Nu ska jag gå ut och flytta vattnet i ridhuset.
Ni kan ju titta på min underbara familj sålänge;)
 
 

God morgon!

Ja, det verkar ju mest som att jag har övregett den här bloggen. Men inte helt. Man kasnke kan säga att den ligger i dvala för tillfället bara.
Jag har SÅ MYCKET bilder som jag vill visa för er. Och en massa att berätta. Men bilderna ligger på olika datorer och mitt minne och tid är utspridda både här och där. Det tar lite tid att samla ihop allt!
 
Sisst jag skrev var det ju dax för fölvisning. För er som inte ver hur det gick så kan jag säga att det gick bra!
Havanna ick 47 poäng på fölvisningen varav en 9 på galoppen.
På championatet blev hon tredje bästa gångartsföl och bästa hoppföl! Massa priser fick jag med mej hem så nu blir det flera betäckningar till nästa år.
 
Jag har även hunnit med att tävla lite på Possan, Widde och Osario. På tal om tävlandet så måste jag nog springa och dra på mej mina vita ridbyxor nu, klockan har hunnit bli mycket.
Mot jönköping med Possan och Widde!
 
 
Kram på er!

RSS 2.0