12 mil senare

Har hunnit med en del idag.
Red Possan i paddocken på förmiddagen och sen han jag med att måla lite i lilla stallet.
Nu så här på kvällen och 12 mil senare så har Widde fått på sej sin tappade sko. Så i morrn är vi igång igen:)

                                                

regn och rusk

Idag är har det verkligen vara russkigt hela dagen. Riktigt höst väder utan en riktig höst så att säga:)
Mitt humör är lite sviktande, jag tappade lusten till allt idag när Widde tappade skon. Min hovslagare svarar inte och han lär väll inte göra det på ett tag. Med andra ord så är det bara att lägga ner allt som är planerat inom närmsta tiden. Och trots att han saknar en sko så får jag dåligt samvete när han inte rids. Dummt:(

Jag skulle åka och kolla honom hos en duktig kiropraktor/veterinär från Helsingborg nästa vecka. Men det känns inte lönt när han saknar en sko. Anmälan är bindande så jag får väll hitta en annan lösning. Skit skit SKIT!!

Det fanns heller ingen tid för återbesök i Löbberöd då jag äntligen kunde. Jag kommer aldrig komma dit känns det som. Måste ju både ha barnvakt OCH nån som följer med mej. Och det känns omöjligt:(

Nu ska jag nog gå upp till sängen och lägga mej på spikmattan och smida nya planer.

Vissa dagar är sämre än andra.....

Tappsko

Var nyss å tog in hästarna. Så klart hade Widde dragit av sej en sko, den satt med EN sömm. Var bara å slita bort den så han åtmindstonde kunde sättta ner foten. Tur att jag han med å rida han på förmiddagen iallafall. Men nu vet jag inte hur lång tid det kommer att ta innan han kan få på sej en ny sko. Jävla skit!!!

Nu har jag en äppelpaj i ungnen iallafall. Nått måste jag ju göra med alla äpplen, hästarna hinner inte med att äta upp dom.

Nu är jag nere pga sko helvetet!

Döden

Olle snart 5 år har börjat prata om döden. Om att han ska dö bla. Han frågar om döden och jag vet inte rikgit vad jag ska svara. Lite svårt att svara på något som man inte vet så mycket om.

Därför tog jag med honom till biblioteket i dag och lånade lite böcker.
Nyss läste vi ut den första boken, Adjö, herr Muffin.  
 










När boken var slut sa Olle att det stog ju inget om döden. Jag förklarade då att det stog ju faktiskt om vad som hände efter döden om begravning och vackra blommor och tårar.
Ja, sa olle. Så ska du göra när jag dör!
Just DÄR brast det för mej och jag började stört tjuta.
Varför ska han prata om att han ska dö? Jag blir bara så ledsen:(

Hoppas på att dom andra böckerna kan ge honom lite mer svar på hans frågor.

Nu måste jag försöka komma på andra tankar!

Norrahammar - Tabberg

I går drog häst allsvenskan igång med div 2. Jag blev övertalad om att jag skulle vara med och då var planen att det var Widde som skulle få göra det jobbet. Men pga träningen på honom i torsdags så fick han lämna över stafettpinnen till Possan.
Possan var nolla i lagklassen som gick över 1m hinder.
Efter den rundan så fick hon även gå en 110 klass A1:A. Hon var kanon fin i första rundan oh allt känndes lekande lätt. Men så kom djävulen i mej och i omhoppningen var jag lite för "modig" och red på som en toka. Possan gillade inte att jag bytte ridstil mitt i allt så hon protesterade genom att vägra ut sej på de två sista hindren. Jag förstår henne!
Ja är iallafall super nöjd med mej själv och hästen och jag hoppas att jag lärde mej nått till nästa gång. 



                                       
                                                                         gammal bild!
Det blev en lååååång dag efter som vi fick åka ända ner till Norrahammar - Tabberg. Men Possan är så lätt att ha med sej och hon är så rutinerad så det var inga som helst problem. Jag var inte 'ns trött efter en heldag på tävling och efter att ha kört helt själv. Så jag smälde på med en promenad på 4,5 km när jag kom hem. När man ändå håller på lixom:)

Nu ska jag strax skjusa Ville till dagis och innan det är dax att hämta han igen ska Olle och jag försöka hinna med en skritt tur i skogen.


ÄLSKAR MINA SMÅ BARN:)

Ridit min treåring

Så där, nyss inkommen efter att ha ridit tre hästar. Possan och Widde fick varsin timma i skogen i skritt.
 Efter det var jag borta på betet och tog in Miss Mrizard, min treåring. Faktiskt en av de få hästar som jag äger alldeles själv:)
Vi red några varv i paddocken innan bensinen tog slut helt...haha:)
Hon har en man som inte är av denna värld. Den är så tjock så man får en upplevelse om att man sitter och rider på en ardenner där uppe. I morrn ska jag försöka få lite tid över så att jag kan fixa lite med den där manen + alla jädrans flugägg.
Hur blir man av med dom? Ryktsten funkar inte. Men kom gärna med tips!!!

                                
                                       Bilden är från inridningen!

Skritt i skogen på andra hästen för dagen.

100media_imag014 (MMS)

Skritt i skogen på andra hästen för dagen.


Fredagsmys!!

Äntligen fredag...eller jag vet inte varför jag la till ett "äntligen", känns inte som nån större skillnad iof.
Idag fortsätter inskolningen på dagis för Ville. Olle har ingen dagistid idag så han ska åka till min farfar en stund. Där får han äta sina favoritbullar och göra mest som han vill, så där trivs han:)

Igår kväll var jag och Widde på träning på Qvillö. Övningarna var toppen bra för min häst och han fick jobba på riktigt ordentligt. Nu är han ordentligt mör så han kanske tilloch med får stå över och lämna över stafettpinnen till Possan på söndagens tävling. Men jag avvaktar lite.
Idag ska båda hästarna skrittas. Efter det jobbet Possan gjorde igår ska hon igentligen vila helt dagen efter men hon har vilat så mycket i början av veckan så hon får gott skritta lite.



                                                            
Nu är det bäst att jag dricker upp mitt te så jag kan kommaigång med dagen.

Ha det bra!!

Dagisdag

I dag vaknade Ville och var feberfri! Ett under hade skett och eftersom jag ändå var tvungen att ta med honom till dagis för att lämna Olle så hörde jag efter om dom ville ha Ville och mej där trots gårdagen. Det ville dom.
Så idag har vi varit där och lekt och ätit lunch. Sen var min lilla gosse trött och somnade direkt i vagnen när vi kom hem.

Nu har jag just kommit in efter att ha ridit en häst i paddocken. Possan fick sej ett galopp pass på halvlånga tyglar i paddocken idag.
Senare väntar det träning på Qvillö för mej och Widde.

Nu ska jag ta det lite lungt en stund innan maten och träningen.




                                       

Känner mej som en mamma!

Tvättar, diskar,bakar, plockar och städar......allt sammtidigt som jag ar han om min minsta lilla sjuka son. Jag känner mej som en mamma. En väldigt bra mamma:)
Ofta så känner man sej inte rikigt som en mamma. Jag enar jag har barn, hus och sambo. Men tiden går så fort så man hinner inte rikgit känna efter. Men sånna här dagar då känner jag att jag är en jädrans bra mamma!

Det har varit uppehåll hela dagen tills nu. Nu när jokke har vaknat och jag kan gå ut och rida och bara bli Mia (inte mamma Mia) jaha då börjar det så klart att regna.
Får väll ta in djuren så dom torkar sen får jag väll rida senare då antar jag.

tänkte på det här med att städa. Jag går och plokar grejjor här allt som oftast. Nu blir det ny årstid och då plockar jag gärna undan och byter ut lite grejjor som hör årstiderna till, såsom kläder. Men var ska man stoppa undan det man inte behöver just nu? Jag har verkligen INGEN förvaring här inne i huset. Jg har lite bodar ute på gården. Men där blir allt fuktigt (mögel) och råttorna och andra smådjur kommer åt grejjorna (sönder tuggat). Var gör man med allt?





God förmiddag!

Här hemma fortsätter sjukstugan att arbeta.
Ville gjorde ett tappert förök att gå på sin första dag på inskolningen på dagis i går. Det gick sådär. Hans feber hade sjunkit på morgonen och jag stoppade i han lite panodil och åkte iväg. Han var inte sej själv men det gick bra. Vi var bara där i en och en helv timma och humöret var bra.
Väl hemma igen stopade jag ner han i vagnen, inte för att jag ville att han skulle sova utan för att jag ville gå en promenad. Det blev en powerwalk på 30 min och han somnade inte. På em dalade hans humör och ork i rasande fart. Panodilens verkan avtog och febern steg. an somnade i min famn i en solstol ute i skuggan. Väldigt mysigt tyckte jag:)
Sen var febern uppe i 40 grader igen, i morse hade den sjunkit men idag blev det inget dagis för hans del. Det blev en lång sovmorgon och en hemma dag med mej.

                                                                    

Hästarna fick IR behandling igår och det var inga större reaktioner. Bara en "rundsmörjning". Till kvällen fick Widde komma ut på en skritt i skogen medans Possan fick vila helt.

Idag är planen att båda två ska gå i skogen och att jag förhoppningsvis ska hinna med att sitta lite på Bizzan i dag åxo.

För övrigt så hatar jag hantverkare som inte kan hålla tiden!



Sviker

I dag har jag svikit mina hästar:( Jag är ledsen över det.
Jag hade glömt bort att min farmor fyllde 80 år i dag, och självklart åkte vi dit för att fira henne och då fick hästarna vila.
Sjukdommarna här i huset har gått upp och ner. När Olles kompis ringde så kunde han genast gå på benet och dom har lekt i stortsett hela dagen. Han haltar men han kan ju iallafall gå.
Det blev ingen voltargen eller vad det nu heter för det får man vist bara ge till barn över 16 år. Han får ha ont nu då helt enkelt.

Ville då? Jo, hans feber håller i sej. Tyvärr:(
Får se hur han mår i morgon om vi kan gå den  första dagen på inskolningen eller inte. HOPPAS!
Han är inte snorig, inte hostig och absolut inte allmänpåverkad på nått sätt. Han har endast feber. Kanske nån av de sista tänderna som kommer?

Jag har inte packat en enda dagis väska ännu. Får alltså en massa att öra i morgonbitti.
Det ska bli skönt att rutinerna kommer in i livet igen. På sätt och vis så vill jag att alla hästarna ska komma hem åxo. Saknar dom här hemma. Nu har jag bara två! Mer om det i ett annat inlägg.

Är iallafall ledsen att jag inte har hunnit med att rida idag. Thats it!

Svar till Clara

Jag hade ingen adress eller nått att svara till på claras fråga så jag tar det öppet här istället och hoppas på att det är ok för Clara.


Hej!
Hämnade vid din blogg för ett tag sedan och har följt den sporadiskt sedan dess. Tycker den är bra för jag har också hästar och barn. Du verkar hinna så mycket under dina dagar, har du några tips hur man pusslar i hop det. Rider du när den lille sover och den store är på dagis eller har du någon barnvakt? Har du med dina barn när du åker på träningar eller tävlingar (har själv ingen annan avlastning än pappan som jobbar heltid och tycker det är svårt att hinna göra något med mina fina hästar förrän sent på kvällen). /Clara


Först, TACK för att du läser min blogg:)
Jag försöker hinna med så mycket som möjligt under mina dagar. Det beror nog mest på att jag har ett så underbart toppen team runt omkring mej som hjälper till.
Min sambo jobbar heltid lixom mina föräldrar men det är dom som hjälper mej med ALLT.
Jag lämnar aldrig mina barn ensamma sovandes eller vakna när jag rider. Då ser jag alltid till att jag har barnvakt. Ifall det ksulle hända nått.
Jag försöker att inte ha med barnen när jag tävlar. Då vill jag vara fokuserad på ridningen och mej själv. Inte på bajsblöjjor och vad det är för färg på byxorna:)
Jag jjobbar alltid bäst när det lixom går lite i ett och jag tycker om att ha mycket att göra. Det räcker med en lugn dag lite då och då.
Har jag inget att göra så skaffar jag mej det. Jag blir nästan lite bekymmrad när jag inte har planerat in nått:)
Jag har svårt att bara sitta stilla vid tvn och blir fort rastlös. Därför tvingar jag sambon till att spela tvspel nästan varjekväll istället för tvn...haha:)

Hoppas att du fortsätter titta in hit och läsa.

Kram kram!!

Lite lagom till dagis

Måndag morgon nu. Ville vaknade med hög feber, men verkar rätt ok nu efter lite panodil intag. Han får ändå ta det lite lungt i dag.
Olle vaknade å grät över att han har så ont i sitt ben. Vet inte vad han kan ha gjort. det är tydlign hela benet (läs knät) som gör ont.
Ska läsa och se om han är för liten för att smörja på lite zoon...eller vad det heter. Nu får jag bära båda barnen upp och ner för trappan. Ville för att han inte får gå och Olle för att han har ont. Jag kan tro att Olle spelar en del på sitt ben för att bli lite extra ompysslad. Men då får det väll vara så åxo. Det är inte så ofta jag behöver ta hand om honom på¨det här sätter. Helst av allt skulle nog Olle vilja ha en rullstol eller liknande. Han tjatar om att han måste ha en käpp. 


                                                                    
Nåja, vi får väll se var det här dagen slutar.

Äntligen kväll

Den här dagen har verkligen gott i ett.
Men det har varit en bra dag och jag har fått mycket gjort.

Dagen började vid 05.30 då jag gick upp och gjorde i ordning mej och hästen för avfärd mor Forserum. Där hoppade vi en regional 110 klass och det gick jätte bra. Hon stannade på ett hinder men det gjorde absolut ingenting när dom andra sprången var gudalika. Jag hade kunnat åka hem och vara nöjd med bara framhoppningen:)

Väl hemma så gjorde jag det sista med muggen på en av ettåringarna. Dom har varit hemma här en vecka nu pga att den ena har haft lite mugg på ena bakbenet. Han har nu lärt sej att gå in i vattenspiltan och bli tvättad och smörjd. Allt utan några problem. Innan jag gick tillbax med dom till betet idag så passade jag även på att last träna lite. Gick bra det åxo, iaf med den ena:)
Sen passade jag även på att måla det sista på några bommar och även lite hinder ifyllnad. Det blir jätte bra!
Ja det var väll det stora hela men det känns som att det räckte för i dag:)


Nu ligger barnen i sina sängar och Ville somnade redan under sagan. Han var verkligen jätte trött idag. Själv ska jag nog ta mitt lilla sudocko och min karamellpåse och krypa upp i soffan.
När jag åkte hem från tävlingen idag var jag tvungen att passa på att svänga in i marianneund och köpa hem lite hemkokta karameller:) Mumms..... det är ju det bästa:)

                                          

GRATTIS!!

Vill säga GRATTIS till Jenny vars fölunge vann och blev bästa hopphäst.

Vill även säga Grattis till min kusin Sandra som var 2 plac i 150 klassen idag. 


                                            

Det var så klart en massa andra fina fölungar med och visades. Nästa år har förhoppningsvis jag med en fölunge på visningen:)

En bra dag!

Nu har jag pricis kommit in efter att ha packat transporten och duchat hästen. I morrn är det min tur helt enkelt:)


Lördag i dag

Nu är stallet klart för idag och hästarna är ridna. Jag har även anmält mej till en tävling i morrn.
Nu blir det snart lite fika, sen är det bara att invänta tiden. Ska hjälpa till att visa föl i dag juh. Spännande!:)
Vad gör ni idag??

Här är det rikigt höstväder även i dag. Regnet duggar och det är mulet, blåser gör det åxo runt knuten. 

                                                          

Tyst och skönt för öronen

Nu har Ville äntligen somnat ute i sin vagn. Mina öron får med andra ord vila nån timma. (för hoppningsvis)
Ville har varit jätte jobbig den här veckan. Skriker och gormar och ska ha sin vilja igenom HELA TIDEN. Klättrar upp för trappan och skriker direkt när han är uppe att han ska ner igen. Sätter jag för så han inte kommer upp, ja då ligger han på golvet och tjuter och skriker och bankar med både armar och ben.
Olle lixom mest hänger på, han blir stimmig när det är stimmigt runt om honom. Nu när allt är lungt så kan han sitta framför tvn och ta det lite lungt och vara tyst. SKÖNT!!

Min tysta stund ägnar jag till att titta på online resultaten från västervik. Har ju några där som jag velat se, men det är tur att man kan sitta här inne i det torra och kolla resultaten iallafall.
I morrn blir det nog västervik för min del iallafall.
Ska hjälpa till att visa föl på championatet och så ska jag självklart kolla på dom nationella tävlingarna.

Nu ska jag surfa vidare på alla regndroppar:)


Vill börja...

Vill börja med och säga att jag lever!
Jag är ledsen för er nyfika som inte har kunnat ta del av mitt alldeles överflödiga liv;)
Skämt å sido, jag har saknat er! Jag har saknat att skriva åxo.
Men jag har följt era bloggar och har hållt mej uppdaterad vad det gäller er:)
Det har varit sommar och jag har haft fullt upp, ibland har jag inte ens haft någon dator då den försvann med åskan. Nu har vi lånat en lite tillfälligt till nån behagar att laga våran.

Sommaren har daragit förbi och det känns som om hösten närmar sej med storm steg. Jag hade hoppats på att hästarna kan gå ute på bete länge....men nu vet jag inte hur det blir med den saken. Nu i skrivande stund öser regnet ner utanför och man kan nästan se med blåtta ögat hur löven på träden ändrar sin färg.

Här hemma händer det mycket, eller inte kanske. Men det har hänt lite sen jag skrev sist iallafall.
Näste vecka drar dagis igång igen och Ville ska börja skolas in. Så på tisdag är jag inte längre mamma ledig, då är jag arbetslös.
Det där lät deprimerand:(

Nåja, nu har jag inlett mitt bloggande igen och jag hoppas att jag har några läsare kvar.

Puss på er så länge!

RSS 2.0