Skryt!

Idag skriver jag här mest för att skryta lite.
Igår bakade jag faktiskt BÅDE pepparkakor OCH lussekatter! Efter det har jag haft en godnatts sömn utan en massa uppvak pga halsen. Jag gav mej även faan på att jag skulle ha sovmorgon idag eftersom jag inte behövde gå ut i stallet. Så klart vaknade barnen vid 6.30 och tyckte att dom hade sovit klart. Men jag låg kvar i sängen ända till klockan 9 med ett öra ovanför täcket så att jag hade koll på dom hela tiden.
 
Nu är det strax dax att gå ut till stallet. Igår hade jag tänkt att jag skulle rida ut i snön. Plockade fram alla broddar och skulle börja när jag upptäckte att det inte fanns några broddhål i skorna. SKIT! Vi får hålla oss i ridhuset och hoppas på att hovslagaren dykerupp på bestämd tid nästa vecka.
 
Annars så har jag inte så mycket planerat för dagen. Ska fixa lite med Villes barnkalas som ska hållas i morgon.
 
Ha det bra alla ni!

Mina barn

Å, måste bara berätta för er om mina älskade barn.
Igår kväll innan jag skulle gå ut och ta in hästarna så dukade jag fram kvällsmat till småkillarna som fick vara själva inne under tiden. När jag kom tillbaka in igen hade dom ätit sin kvällsmat och borstat tänderna och gått upp på sina rum. För mej är det här en stor händelse. Jag slapp tjata 500 ggr. Det bara skedde lixom!
Så när jag kom in kunde jag gå upp och natta dom och läsa en saga ur adventskalenderboken:)
 
Älskade småkillar!!
                                                 

JUL!

Jag längtar till JUL!!!!
 
 

Snöig dag

God kväll i stugorna!
Mitt sjukhusbesök blev inte så alvarligt. Nån virusinfektion var det "bara", vila och dricka varmt var mitt recept till bättre hals. Sen frågade hon hur många hästar jag har. När jag svarade så sa hon, "Gör som du vill". Haha:)
Men idag har jag verkligen vilat. Stallet blev ju klart snabbt i morse och sen har jag mest tagit det lungt mellan skottningarna. Barnen hängde med ut en sväng på eftermiddagen och åkte stjärtlapp i backen som jokke plogade upp till dom. Lycka!
 
Hästarna uppskattade iallafall att få komma in. Dom gillade nog inte snön lika mycket som barnen.
Nu ska jag återgå till min plats i soffan med mitt varma te, och invänta kvällsfodring.
 
Go kväll!

Där kom snön!

I natt kom snön! Underbart enligt mej. Hellre en massa snö än att det bara är hårt och kallt. Snön gör ju det hela mer ombonat och ljusare, så är det ju lite mjukare att landa i snö åxo ifall man inte har turen med sej;)
 
                                        
                                                                                           
 
Klockan är strax 10.30 och jag har gjort stallet färdigt. Jag har skottat snö utanför diverse dörrar och även några gångar hit och dit så att man tar sej fram. Fick ett litet avbrott då jokke ringde och sa att jag var tvungen att komma med extra nycklen till bilen vid Olles skola. Han hade låst in den minsta ungen i bilen.  Nåja, jag fick skotta fram min bil lite snabbt och bräsa dit, ingen skada skedd!
 
Men den där unghästen som behöver ridas och den där hästen som ska ut och skrittas, det tror jag att jag tar å skiter i idag!
 
Med det sagt så tar en kopp te i väntan på mitt sjukhusbesök!

Tiden bara springer iväg

Jag har fullt upp. Som vanligt!
I veckan som gått har jag sålt en häst. (Jippi!) jag har även jobbat två dagar på Hippoteket i Vimmerby med MW Brodyr. Så har jag börjat rida min andra treåring igen efter vilan. Jag har även hunnit med en sväng i Ullared. Och en väldans massa annat:)
 
Planerna för den här veckan är något mindre. Jag har inte så mycket tid över till att göra så mycket eftersom barnen inte går så länge på dagis/fritids den här veckan. Så det blir nog mest en massa hemmapyssel så som att baka pepparkakor och lussekatter mm.
 
Mitt hälsotillstånd vacklar. Skämt å sido, jag har vrål ont i halsen, IGEN! Men jag är nöjd så  länge det stannar hos mej och inte vandrar vidare till barnen. Jag känner mej inte dålig på något annat vis än just halsen. Så jag kan ju göra allt som vanligt iallafall. Fast med många koppar te och många tabletter i kroppen.
 
Närmast på agendan står skritt på Widde i 15 minusgrader i 60 minuter och lite lätt ridning i ridhuset på Donky. Och en massa stallpyssel förståss:)
Men jag ska lägga mej i sängen och vänta på att Ville vaknar först.
 
Ha en bra dag!
 
 
                           
        Lancaster "Donky" e: Lancier u: Miss Marie Express

RSS 2.0