Överlevarna!

Jaha, ännu en dag i ensamhetens tecken har kommit och gått. Vi har klarat oss bra, barnen och jag. Vi behöver ingen man i huset. Det blir mindre stökigt när han inte är hemma, tro mej!
Efter dagis slog vi på stort och tog upp fläskkottletter ur frysen, till det blev det potatis, brunsås och kokta grönsaker. En riktig brakmiddag:)

Efter middagen har spenderats lite ute i samband med insläpp av hästarna och lite inne. Mycket lek har det blivit, men det blir lite kinkit när det är dax att städa, det gillas inte av dom små.
Men Olle får inte lägga sej utan att rummet är städat, det är en ny regel som vi har infört för att jag ska kunna gå inte till ledsna barn under natten utan att slå ihjäl mej. Den följs och uppskattas! Alltså en bra regel.

I morrn blev inte dagen som jag hade räknat med och hoppats på. Jag måste åka iväg med en häst och därför får barnens morfar hämta på dagis och vara barnvakt. Hur det nu blir med barnvaktandet samtidigt som andra skörden ska tas in. Ja, det blir ju upp till honom. Kaos skulle jag gissa på. Men jag är glad att det går att lösa iallafall.

Dagens ridning bestod av att Widde fick sej ett rdentligt pass i paddocken, som var över jävligt. Han var bara SÅ jobbig och tråkig att rida idag. Spretig, springig och osamarbetsvillig.
Possan fick en runda i skogen och det var hon nöjd med.

Jag hoppas att jag hinner med att rida i morrn som planerat. Innan mörkret!

Nu ska jag gå å se om det är nått skit på tvn som är värt att lägga lite vaken tid på eller om man ska gå och få lite kvalitets sömn.

puss på er!

Det gör ont i mammahjärtat

Har pricis varit å lämnat barnen på dagis. Olle är så upptagen att han inte änns hinner säga hejdå. Ville gråter bara man närmar sej grinden. Det gör ont i mej att behöva lämna ifrån mej ett barn som skriker och sträcker sej efer sin mamma.
Jag försöker sätta mej in i hans situation och då blir jag bara ännu mera ledsen:(

Kanska börja fundera om......

Ensamstående

Jaha, nu har man varit "ensamstående" i ett och ett halv dygn. Ensamstående är väll dummt att säga. Men det känns lite ensamt:/
Jag rer mej, vi klarar oss bra barnen och jag. Vi har haft och göra hela dagen och vi har till och med ätit oss mätta.
Mina pengar hade kommit in på kontot och jag kan återigen handla och mätta våra magar.

Medans Olle satt i traktorn med sin morfar ute på en äng så åkte jag och Ville till sjön för lite strand lek medans Musse badade med fåglarna. Uppskattat från varenda en av oss. Det var verkligen super härligt vid sjön. Vi njöt!

Så efter en härlig dag så tackar vi nu för oss!

God natt!

Bra att min fagelhund badar tillsammans me...

100media_imag016 (MMS)

Bra att min fagelhund badar tillsammans med alla fåglar:)


Allt klart!

Sissodär! Nu är stallet färdigt. Bara två hästar att rida så det gick snabbt. Possan fick jobba av sej lite energi i paddocken, övade förvänd galopp och lite öppna.
Widde fick en timmas skritt på långa tyglar i skogen, musse fick åxo följa med, det var jätte härligt.

Nu är jag vrååål hungrig och vill hälst av allt att nån duktig kock skulle ha varit här under tiden jag varit ute, och dukat fram västa middagen åt mej. Men så var det tyvärr inte. Jag fick hålla tillgodo med en godispåse med gammla godisar som jag hittade långt in i skåpet. Mat det blir det när barnen är hämtade på dagis och vi har varit å handlat. Kan man handla på faktura? Jag har inga pengar:( Det borde man kunna tycker jag...nåja.... får väll se hur vi löser det problemet, mat måste vi ju iallafall ha.

Fick det där samtalet gjort som jag glömde igår. Vet inte hur det känns nu efteråt, det återstår att se om jag gjort rätt eller fel. Just nu känns det inte så bra iallafall:/

Ha en bra dag!!

En ny morgon - en ny dag

Jaha, då var det tisdag igen. Barnen ska tillbaka till dagis efter en vecka hemma i sjukans tecken. Vi börjar bli klara för att åka iväg. Frukosten intagen, kläderna på och diskmaskinen startad. Nu inväntar vi mest bara att tien ska gå.

Idag är det nog mest bara ridning som gäller för min del. Ska ringa det där viktiga sammtalet som jag glömde igår och efter det ska jag sätta igång ute i stallet. Hoppas att jag hinner med allt bara innan barnen ska hämtas från dagis igen.
Den här veckan är jag gräsänkling och det känns mindre bra. Han lämnade mej hemme med barn och hästar, utan pengar och med ett tomt kylskåp. Får väll se om jag kan hitta nått i frysen:/

                                                                 Nu ska jag ta tag i min dag!



                                                             

Varför så trött?

Jag har varit så trött nu i flera dagar. Jag sover kanske inte toppen bra på nätterna. Men jag går och lägger mej skapligt tidigt och går inte upp alldeles för tidigt. Varför är jag då så trött hela tiden?
Kan det kasnke bero på att det börjar gå mot vintern...... jag känner mej inte nere/deppig och inte sjuk. Bara trött!

                                  

Helt slut

Kom just hem från simhallen i Oskarshamn. Har varit där i dag med AnnSofie och Sanna och alla våra barn. Härligt!
Men phuu så skönt det är att vara hemma igen. Man blir så trött av att vara i vattnet.

Nu har jag som tur är lite tid att ta igen mej på innan jag får barnvakt så att jag kan ge mej ut och rida. Det kommer inte hinnas med och rida innan det blir mörkt idag så jag får nog plocka fram mina reflexer är jag rädd.


För övrigt så var jag och tävlade i Vaggeryd i går. Det var andra omg av allsvenskan div 2. Jag plockade med mej Widde den här gången. Tycker ändå att han har kännts fräsh sen behandlingen. Men det gick inget vidare. Jag fick ingen bra runda alls, slutade på 12 fel, alltså tre rivningar. Det känns kanske inte som ett så stort nederlag för mej och hästen, men det känns dummt för laget. Jaja..... så blev det iallafall. Lite rutin rikare blev vi iallafall.

Jag glömde att ringa ett viktigt sammtal idag som jag igentligen borde ha gjort. SKIT! Får ta det imorrn:/

Nu ska jag som sagt vila upp mej lite inför min ridning om en stund. Tänk om man kunde få gå och lägga sej.....

Go affton!

Idag har det varit en rätt så lungn dag. Skrittat Possan i kogen och hoppat några språng med Widde.
På förmiddagen så uträttade jag och ungarna några ärenden på stan, typ lämnade tillbax böcker på bibblan och handlade på stans ica. Vi han med ett besök på Hippoteket åxo:) På väg in i butiken sa Olle, Jag älskar Sofie! Och Ville gnäggade högt och ljudligt när han såg hästen på skylten, kanske inte bara min favorit affär med andra ord:)

Nu har jag, tro det eller ej, men en bulldeg på jäsning. Blir en sen fredags kväll för min del. Men snålMia måste använda upp den röda mjölken innan utgångsdatumet går ut. Och bullar går åt i det här huset, speciellt när det nalkas födelsedagar.

Jokke sitter nu och läser godnattsaga för Olle, jag hör att det handlar om gravitation och norrsken osv. Ungen är snart 5 år, bäst att han lär sej, haha:)

Näe.... dax för mej att gå och baka litegranna!

God affton på er!

Kvällens träning

Kom nyss hem från kvällens träning på Qvillö. Ikväll var det Possan som fick följa med, och hon var kanon fin!
Hon är så fin min lilla Poss, jag är så glad för varje gång som jag får uppleva de här sprången och att jag får känna den där känslan! Det är så speciellt!
Jag kan tyvärr inte förklara, och jag är inte det som lägger upp film på det heller. Så tyvärr så får ni inte veta mer än så.
Just nu är jag bara lycklig och har en bra kännsla!! :)




                                     

                                               Possan på en träning i sommras.

Storebror snaggar lillebror

Innan jag gick ut och red Widde i skogen så satte jag in sista plåten med muffins i ugnen och bad jokke ta ut dom när de var klara. Självklart tog han ut dom när dom var brända = slänga!!

När jag satt ute i skogen på hästen fick jag ett sms av jokke där han skrev att Olle hade gjort nått med Ville. Man kunde se det som tråkigt eller som extremt roligt. Det värsta jag kunde tänka mej var att Olle skulle ha klippt av Ville håret kanske en stor toffs eller så.
När jag kom hem såg jag till min fasa att jag delvis hade rätt, men han hade snaggat av Ville ALLT hår!! Jag har nu väntat i snart 2 år på att Villes hår ska växa. Nu när det pricis har kommit igång, då är allt borta:(

Jag är en sorgsen och ledsen mamma just nu:(


Till salu!!

Alla annonser
Säljes
Datum: 2011-09-22 (Uppdaterad: 2011-09-22 09:27:22) Annonsid: 533447
Allround sto
Allround sto. Hästar säljes
Typ: Stora hästar - Inriktning: Allround - Kön: Sto - Födelseår: 1999
En trevlig häst för dej som vill ha en snäll allroundhäst, eller kanske ett bra sto att avla på.
Hon skulle passa för dej som vill rida ut i skogen, och ha en häst att träna både dressyr och hoppning på.
Hon är väldigt trevlig och lätt att ha och göra med. Inte tittig på hinder.
Lätt att lasta,( det kan man göra själv) och köra i transport.
Holsteiner född -99 e: Orleandro - Grundyman.

Tele nr till Ryttaren: 070-2969479

Rätt pris till rätt hem!
 
 
 
Pris 43 000 kr

Dela på FacebookFacebook Annonsörens alla annonser Anmäl annons
 
För mer info kontakta
Annonsör Mia
Region Södra Sverige
Ort Vimmerby
Telefon 0492-10801
Mobil 070-6004136
Fax  
Hemsida
 
Jag vill komma i kontakt med säljaren för mer information.
Namn

Tel

E-post

Meddelande

Ange summman av 1+1 (spamskydd)


 

En höstdag i september

God morgon alla söta!! Jag hoppas självklart att även ni som inte är söta har en god morgon!

Jag skrev detta inlägg alldeles nyss men det ville inte skickas så jag får glatt skriva om alltihop igen.

Tänkte på en grej nu i höstmörkret. Ibland på dagarna blir det lite små mörkt. Men ändå inte så mörkt så man vill tända lampan. Jag brukar stå och fundera lite, tända eller inte tända. Man vill ju vara lite klimatsmart lixom men man vill ju ändå inte gå omkring och bli deppig av mörkret. I-lands problem så det heter duga!

Men trots allt så tycker jag att det är mysigt att äntligen få tända i sadelkammaren. Det har varit släckt hela sommaren, men nu tänder jag så fort jag får en anledning, haha:)

Inatt har mina små sjuklingar sovit hela natten utan besvär. Dessutom så vaknade dom inte förrens vid 8 i morse och det tackar jag hjärtligt för!

Idag händer det inte så speciellt mycket fram tills eftermiddagen. Då ska jag hinna med att rida Widde lite innan Possan och jag ska åka iväg och träna. Nån som vill följa med mej så är ni välkommna. Så tråkigt att sitta å åka själv!

Ha en bra dag!!

Tadläkaren avklarad

Så där. Då har jag varit i Frödinge en sväng nu på morgonen med en häst som skulle kollas hos tandläkaren. Det gick bra. En vargtand och några vassa kanter, nu kommer nog hästen gå ännu bättre än hon redan gör:)
De sjuka barnen fick följa med och sitta i bilen, det gick ju så snabbt så det gick bra.
Hästen var SÅ duktig och lastade sej själv.

Nu sitter jag och funderar på om man ska ta å baka nått eller om jag ska vänta tills barnen har somnat. Kan bli lite kämpigt annars.
Jaha, så med andra ord kan jag lägga mej i soffan och slappa en stund nu då eller?
Ut till stallet kommer jag ju ändå inte förrens jokke vaknar.




Full fart frammot

Igår var dagen som jag önskade skulle vara över snabbt. Så känner jag alltid när alla hästarna ska sko och verkas. det är ett sånnt pyssel och få ihop det.
Men 10 hästar var verkade och 2 var skodda innom loppet av 2 och en halv timma. Det funkade finfint med lite hjälp av mamma som häst skötare och farmor och farfar som barnvaketer åt min sjuklingar.
Sen var det inte så svårt att få mina barn att sova en stund och då passade jag på att baka lite kakor. När en sort var färdig var det dax att väcka jokke för att sedan få några minuter till att fixa klart stallet.

Sen for jag iväg med Frida till Frödinge då hon skulle hoppträna på min Osario för första gången. Det gick kanon bra. Dom flög över vattenmatta och murdelar som om det inte vore nånting. Jätte duktiga var dom!:)

Sen var det hem och ta in hästarna för att dom skulle äta litte medans jag intog min gormè middag av makaroner och korv. 
Efter det var det upp i sadeln på Widde som gällde för första gången på en vecka. Han har bara prommenerat och longerats i en vecka nu efter kiropraktiken.

Efter ridningen så gick jag in och bakade bullar och efter två timmars bullbak så var det lagom att slå ner röven i soffan och provsmaka bullarna lagom till Idol började.
Min kväll slutade vid 22 då jag gick och la mej, men jag fick inte sova för jag var tvungen att ränna till barnen stup i ett efter som dom tjöt av feberyra. Phuuuuu.....



Idag kör vi igen!:)

Go kväll alla glada!

Go kväll, nja är den god? Inte vet jag, men jag har iallafall ätit min goda äppelpaj ikväll och det var gott:)

Idag har jag verkligen inte gjort många knop. Jag har ridit EN häst och gjort stallet klart, mmm, det var nog allt.
Barnen är sjuka, eller förkylda och hostiga. Jag sitter mest och inväntar att sjukdommen ska angripa mej. Jokke och jag går och jämför symtomer med varran, haha!

Veckan som kommer är det lite av varje som händer, men inget speciellt. Allt är mest bara vardag.

Nu ska jag mysa upp mej i soffan och välja vilket skitprogram jag ska skänka min tid ikväll.


Go kväll!

ONT

Vaknade upp till en öm kropp idag. Jag fick mej två reäla flygturer igår kväll. Det gjorde mej ledsen, mer ledsen än vad jag först hade trott:(
Inte för att jag fick ont alltså utan för att jag blev så besviken.

Ville är förkyld, hostar snorar och låter konstig i halsen, men ingen feber. Som det ser ut nu så får nog han stanna hemma  från kalaset vi ska på i morrn. Det är nog det bästa för alla inblandade.

Klippte en häst igår kväll åxo, nu kanske Possan blir lite mer piggelin än innan. Jag såg iallafall ut som en snögubbe efteråt.

Idag blir det nog att stanna hemma. Vi blev medbjdna till ALV igentligen men jag tror nog att vi ståröver pga av villes förkylning. Bättre att han får bli frisk så han kan gå till dagis nästa vecka.

                                  
                                          
                                      

Bra, Bra, Bra!!

Vi kom ner till skåne i blåsten, på förutsatt tid åxo! Vi kom även hem och efter några stop så var vi hemma strax innan midnatt och jag kunde krypa ner under täcket när jag såg klockan rulla över till 24.00.
Det blev en lååååång dag, men en väldigt BRA dag! Possan var fortfarande fräsch och jag stog mest bara å log. Fina lilla Poss:)

                                                             

Idag är det nog vardag, alltså en dag som det inte är nått speciellt inplanerat. Dagen kommer nog därför mest bestå av ridning medans barnen är på dagis, och eftr det blir det att umgås med familjen.





Förberedelser

Sitter med mitt te framför datorn nu innan jag ska dra ut i blåsten. Barnen är påklädda och redo för dagis. Jag är dock inte redo.

Igår var det en dag som verkligen gick i ett. Veterinären hade kört vilse och vi blev därför nästan en timma sena. Detta resulterade i att jag inte han och ka hem och lämna Widde innan jag skulle hämta barnen på dagis. Widde och transporten fick därför följa med till dagis. Det blev måna stora ögon och frågor, men det gick bra.
Derefter var det bara att skynda sej hem efter som Olles kompis redan stog på trappa och trampade.
Typ hem och lämna över barnen till kompisens mamma för att jag skulle kunna åka till nästa dagis och hämta ett barn som åxo blev offer för veterinärens vilsekörning...haha:)
Nåja, allt gick jätte bra iallafall, härligt att kunna hjälpa till.


Idag väntar en mastodont körning ner till skåne i blåsten. Med mej har jag det alldels speciella födelsedagsbarnet, SOFIE:)

Håll nu tummar och tår så vi inte blåser av vägen.
Ha en bra dag!!

"Min" kiropraktor

Lina frågade vilken kiropraktor jag har till mina hästar och tänkte därför dra lite om henne här i ett inlägg.

Katja Gustavsen
Leg. veterinär                          

Specialinriktning ridproblem och ortopedi, främst ryggproblem.Katja är utbildad i Köpenhamn men har tidigare arbetat som unghästutbildare i Danmark. Hon är hästägare och en aktiv ryttare inom hoppsporten.

Hon arbetar på Regionsjukhuset i Helsingborg och där har jag varit ett flertalet ggr med mina hästar. Widde som blev kollad idag, var hos Katja under en period som 4-5 åring. Han växte väldigt sent och fick då hjälp med kroppen som blev lite sne.

Idag fixade hon till en bäckenrotation på min lilla fux och det ska kollas upp igen om nån månad då hon kommer tillbaka.
Vi har det toppen bra som har fått henne att komma till Qvillö så vi slipper att sitta och åka ända ner till helsingborg. Nu kunde hon inte komma förrens om nån månad pga att hon bla ska ner till Rolf Göran Bengtsson och behandla hästar.
Hon har även jobbat som veterinär vid falsterbo tävlingarna bla.

En super duktig veterinär/kiropraktor som jag verkligen rekomenderar!!!

Dåliga mamma

Idag känner jag mej mest som en väldigt egocentrisk mamma:(
Jag har haft så mycket i huvet som har handlat om mej själv och mina hästar så jag glömde helt bort att det var fotografering på dagis idag.
Jag kom "försent" med barnen och dom var obadade och inte uppklädda. Ville grät redan när jag parkerade bilen utanför och jag vill helst av allt bara hämta hem mina pojkar och krypa ner under täcket.
Känner mej fruktansvärt usel:((

Jisses Amalia

Vaknade upp till ett blåsigt väder. På tvn sjunger dom om snö på bollibompa. Det känns som att det är långt kvar till snön, men när man tänker efter så kan den ju faktiskt dyka upp närsom helst. Igår blev det mörkt innan jag han komma hem med sista hästen från skogen. Dagarna bara försvinner in i mörkret:(

När barnen lite senare är skjusade till dagis så har jag en timma till godo innan hästen ska packas in i transporten. På den timman skulle jag behöva:
*duscha
* göra stallet
* handla
* tanka bilen
Hur mycket tror ni att det går att klämma in på en timma?

Idag ska iallafall Widde och jag åka en sväng till kiropraktorn och kolla igenom honom. Han har igentligen inga problem just nu. Men han hade det när han var liten och jag vill nu kolla upp så att allt är återställt eller iallafall på rätt väg.
Jag kommer lagom komma hem tills barnen är klara på dagis, sen blir det lite lek innan det är dax att rida lite innan mötet jag ska på ikväll.

Ja, så ser väll min dag ut i stort.
Vad hittar ni på idag??

Hur söt får man bli. Min alldeles egna snu...

100media_imag015 (MMS)

Hur söt får man bli. Min alldeles egna snutt häst:)


Måndag den 12 september

Den här dagen har börjat bra. Fick sovmorgon till 8.40 med mina små trollungar. Det tackar jag ödmjukast för!
Fick en överraskning när jag skulle gå ut och mocka och det gjorde mej glad:)

Senare ska jag iväg och visa häst för en kund och hoppas att det går vägen. 
Efter det blir det ridning för hela slanten. 
Men tills dess så är det lek som står på schemat:)

 

Dusch!

Plockade som sagt hem min lilla fina Bissan i dag. Efter lite trimning så fick hon gå direkt in i duschen. Hon blev shamponerad och hade det bra. Dukitga lilla fina hästen blev som ny:)

Widde fick sej en omgång i paddocken. Det stog hoppning på schemat och i slutet gick det rätt bra.

Nu blir det soffmys framför tvn.

Puss å kram!;)

Mini semester

Nu har jag kommit hem igen efter min lilla mini semester med familjen. Vi stack iväg utan att ha sagt nått till barnen först. Det blev succe!!

Jag ber om ursäkt för att jag inte skriev nått här innan vi skulle dra, men man vet ju aldrig vad det är för lustigt folk som läser.
Nu är jag iallafall tillbax så nu kan tjuvarna känna sej hotade igen om det är så att dom skulle hitta hit.

Idag har jag varit iväg på tävling i Braås med Possan. Vet inte vad jag ska säga. Hon känndes bra dom strången vi hoppade men vi stannade ut oss. Hon hade nån slags "titt dag" idag. Hon var spänd och gloig. Nåja, vi sattsar på nästa gång i stället:)

Veckan som kommer är nästintill full smockad med aktiviteter både här och där.
Till kvällen kommer jag att plocka in min tre åring och hon ska starta sitt "vuxna liv",med allt vad det innebär. Alltså slut på semester och bete!

Har även en häst kvar att rida  idag, han ska få hoppa lite hinder senare.
 Nu ska jag faktiskt lägga mej och taigen mej lite efter tävlingen. Min krop och jag blev osamms när klockan ringde klockan 05.

Glest lite här och där

Sorry men jag har annat att göra än att sitta framför datorn. Hinner inte riktigt med att uppdatera i den fart jag skulle vilja.
Men man kanske kan sammanfatta det hela med att det är lika glest mellan mina inlägg som mellan era komentarer:/
Idag lyckades jag rida i solskenet. Igår misslyckades jag med det och satt i paddocken och red i ösregn. Nåja, tur med lite förändring.
Idag skulle Widde fått en koll av en kiropraktor, men hon fick tyvärr förhinder och tiden är nu framflyttad. Tråkigt, jag hade ju planerat så länge inför det här juh.

Jag är lite dålig på att anmäla mej till tävlingar känner jag. Jag har planerat de närmsta tävlingarna för en tid framöver men ändå kommer jag inte till skott och anmäler. Nåja, nnäste blir nog regionalt i Braås på söndag, men än är jag inte anmäld:/
Jag har ingen som kan följa med mej och därför är jag lite avvaktande och ser vad som händer.

Nähe, nu blir det tvn en stund till innan jag ska sova.

God natt!

Min helg

Det har varit en bra helg. Hunnit med en hel del och dessutom har det varit härligt väder.
Jag har hunnit med att "höststäda" trädgården, alltså rensa bort överblommade blommor och tömmt blommlådorna och planterat ner lite nya höst blommor.
Jag har ridit mina hästar.
Jag har varit i skogen med min mamma och mina barn och plockat enormt mycket kantareller. Som jag inte har rensat än:(
Jag har målat.
Jag har varit på Vimmerby stadsfest, träffat en go gammalvän och druckit mej berusad.
därimellan har jag gjort en himmla massa annat och alltihopa känns rätt bra faktiskt.

Nu är det dax för kvällsmat och bädda ner barnen i sina sängar. Hoppas på att min älskling snart kommer hem från jobbet efter en hel helg på jobbet. Saknar honom!

Hoppas att ni har haft en bra helg i det fina vädret!!

Till salu!

Jag ska sälja min prestige sadel pga att den inte passar min häst längre.
Alltså en svart Prestige Versailles 18" 34 i bomvidd.
Fin och välvårdad!




Den är värderad av Ingdams till 12000 kr.


bra/dåligt

Vet inte om jag kan säga om det har varit en bra eller dålig dag i dag.
Mammas och pappas hund blev sjuk och fick somna in idag.
Så fick jag väll ett ganska dystert besked på telefonen åxo:(

Men det bra har varit mina fina barn och att jag har varit hos frissören, ridit mina hästar!:)

Nåja, nästan en dag som alla andra kasnke.....

småbarn

Livet med småbarn har faktiskt varit bra den här veckan. Jag har stått ut:) Skämmt å sido, det har kännts bra att ville har börjat på dagis nu och man inte behöver vara med dom små HELA dagarna. Det känns så bra när man verkligen är med dom då.

I förmiddags red jag Widde i paddocken och det kan sammanfattas som spretigt.
Sen drog jag iväg några timmar till frisören och ha nu frächat upp min huvudbonad. Kom hem lagom till barnen slutade dagis och nu sitter jag å väntar på barnvakt så jag kan rida lite till.

Fick just veta att en gammal kompis kommer ner till vimmerby under helgen. Toppen:)
Gillar att träffa gammla goingar:)

Hepp, nu är det lek som gäller igen......

RSS 2.0