Sullet både här och där

Jag känner mej fortfarande lite sissodär i magen, det är inte helt ok iallafall. Lite svullet.
Hittills har jag inte hunnit med att rida nått än. Jag har gjort stallet klart och gett Possan sin sista medecin. Så har jag skickat iväg den övriga delen i familjen med traktor och släp för att hämta spån:)

Igår kväll var det dax för träning igen. Det var ju såklart Osario som skulle hoppa. Men när jag tog av täcket så blev det inte så bra. Kvällen innan fick hon en spark på magen av en annan häst när hon blev riden i ridhuset. Det svullnade upp direkt och hon blev jätte rädd hästen.
Men hon verkade inte ha jätte ont så vi kunde rida vidare iallafall. I stallet sen så spreyade jag på isbalsam på svullnaden och sen lät jag det vara.
Men när jag tog av täcket igen i gårkväll innan träningen så hade knölen vätskefyllts och den var enorm. Den satt dock på ett bra ställe och den var inte i vägen så jag kunde trots detta rida ändå.
Det var nog bra att jag gjorde det för att hästen skulle kunna komma in i ridhuset snabbt igen efter det som hänt. Till en början gick det jätte bra, men när alla började galoppera så blev det lite för mycket för henne och hon stimmade och kastade sej så fort hon mötte en annan häst. Det gäller bara att hon ska få tillbaka förtroendet och inte tro att alla hästar ska göra henne illa igen.
Det som hände var en olyckshändelse som ingen kunde rå för, men vi gick tyvärr några steg tillbax i förtroendet.
Men hon hoppade lika bra för det! Nu är vi uppe och tränar lätt på 1m hinder utan problem. Igår var vi dock tillbaka i lite stimmg fart, men jag tyckte att hästen gjorde ett bra jobb iallafall.

Nu är hon anmäld till sin första riktiga tävling, så nu hoppas vi på att hennes dubbel mage snart försvinner;)


                              

Det gäller att prioritera

Igår modde jag ganska så bra. Fortfarande lite yr och matt, men mot kvällen blev det bra.
Jag la dock all energi på en enda häst och det blev Fozze. Jag red på honom för Maria Falk och jag red då själv i skritt, trrav och galopp utan några som helst problem.
I lsutet lät vi även hästen som var på tur efter mej få komma in i ridhuset och det gick bra även med en ny häst i hans närvaro. Duktig liten polle det där!

Jag fjäskade lite för snälls Sofie åxo så att hon red runt lite på Osario så att hon inte skulle vara skogstokig till ikväll när vi ska träna. Hon tyckte att Osario var en trevlig prick och kunde tänka sej att sitta på henne igen. Ett gott betyg för den hästen..haha;)

Förövrigt så försökte jag som sagt att ta det lite lungt i går.
Idag ska jag nog följa det spåret igen. Men idag ska mina älskade små barn få åka till dagis iallafall.
Ska rida en häst nu på förmiddagen och sen tar jag ingen mer förrens träningen ikvällen.

Puss och kram och ha en bra dag!!




Tillbax igen!

Nu tror jag att jag är tillbax på banan igen. Efter att ha legat i nån slags maginfluensa under gårdagen så känner jag mej nu lite bättre.
Vilken knåp det blir när både jocke och jag blir sjuka sammtidigt. Två friska barn och en hel drös med hästar som det ska tas hand om. Det gick inte helt enkelt.
Min mamma fick fara som en jojjo från jobbet och hit under dagen fö att se till så att hästarna fick i sej lite hö under dagen. Sen blev det hennes jobb att mocka under kvällen. Jokke och jag tog hand om barnen så bäst vi kunde mellan varven.

Men nu har jag inte fått springa och spytt på snart 24 timmar. Så det går åt rätt håll iallafall. Nu har jag till och med kunnat peta i mej  lite frukost så jag orkar röra mej.
Det var inte lätt att bära ut alla höpåsar till hagen i morse när man hade rensat ur kroppen på alla beståndsdelar.
Nu ska jag ta med mej barnen ut och mocka skit!

Tillbax igen!

Nu tror jag att jag är tillbax på banan igen. Efter att ha legat i nån slags maginfluensa under gårdagen så känner jag mej nu lite bättre.
Vilken knåp det blir när både jocke och jag blir sjuka sammtidigt. Två friska barn och en hel drös med hästar som det ska tas hand om. Det gick inte helt enkelt.
Min mamma fick fara som en jojjo från jobbet och hit under dagen fö att se till så att hästarna fick i sej lite hö under dagen. Sen blev det hennes jobb att mocka under kvällen. Jokke och jag tog hand om barnen så bäst vi kunde mellan varven.

Men nu har jag inte fått springa och spytt på snart 24 timmar. Så det går åt rätt håll iallafall. Nu har jag till och med kunnat peta i mej  lite frukost så jag orkar röra mej.
Det var inte lätt att bära ut alla höpåsar till hagen i morse när man hade rensat ur kroppen på alla beståndsdelar.
Nu ska jag ta med mej barnen ut och mocka skit!

Äntligen!

100media_imag025 (MMS)

Äntligen!


-Minus-

Huu, det var minusgrader i morse när jag släpte ut hästarna. Kanske var lite för att det trots allt var en timma tidigare än vanligt.
Men nu har jag fått upp värmen igen, jag kröp ju ner under täcket igen när jag var klar, och nu har jag även fått i mej mitt obligatoriska te.

Den här dagen ser ut som en helt vanlig dag. Inga större utsvävningar i någon form. Några hästar ska motioneras nu på förmiddagen och sen till eftermiddagen ska jag mest umgås med mina barn. Älskade små barn.

Hepp, dax att sätta fart!                    
                                                 

Jag har svarat!

Jag har faktiskt svarat på era kommentarer, men efter några av svaren så pluppade upp en felsida så jag vet inte rikgit om några av svaren kom fram som dom skulle. Men nu vet ni som har kommenterat på sistatiden att jag inte alls bara har struntat idet.

Idag är jag seg. Jag är van att få min vanliga sömn och jag är absolut inte van att vara ute och springa om nätterna.
Igårkväll var jag i trevligt sällskap i Linköpng. Vi åt god mat på restaurang och därefter hade vi tänkt bio. Men det fanns ingen film som lockade så det blev discobowling istället.
Jag var inte så så bra på bowling om man säger så. Men jag hade roligt:)

Eftersom vi kom hem senare än vad jag brukar gå och lägga mej och pga av tidsomställningen så känner jag mej ur form idag.
Trots det så har jag och Osario varit ute och galoppklättrat lite i skogen. Mina treåringar fick springa lösa i ridhuset och bekanta sej med diverse hinder.
Längre har jag typ inte kommit med min dag och snart är den slut. Vad hände?
Men det är ju ljust längre ikväll så jag kanska hinner med nått med sen efter middagen.

Det där med min mage. NEJ, den är inte bra än:(
Det är inte så att den hindrar mej från att göra nått, men jag har en ständig värk på högersida. Jag fösöker mest att ignorera det.

Jag är inte trött så att jag vill sova, bara trött så att jag inte orkar göra nått. Typ.
Kanske dax att äta lite middag och rycka upp mej lite.



Jävla morgon

Ville titta in och säga God morgon till er. Men det är ingen jävla God morgon här inte.
I gårkväll vid 19.30 tiden fick jag ett hugg i magen och sen dess har det hållt isej. Jag har så jävla ont så jag inte änns kan gå upprätt. Trots det så har jag faktiskt sovit ganska bra i natt, det verkar som att det blir bättre när jag ligger stilla.
Jag ringde sjukvårdsupplysningen i natt för att höra om det fans nått som jag kunde lindra det med. Det slutade med att jag stoppade i mej 3 panodil och det hjälpte föga.
Om det inte släpper nu under förmiddagen så kan ju jag glatt roa mej med att bara sitta/ligga stilla och glo idag. Jäkligt roligt när vädret är så fint. Jag vill ju rida!

Annars så tjafsar barnen som vanligt med varrandra och restas så mycket som det bara går. Från båda håll!

Skit dag!

Det tar på krafterna att vara ute

Jag har ta mej fasen varit ute klippt hela dagen. Å det känns redan, jag är nog inte van...haha:)
Jag känner mej trött nu och klockan är inte änns 18.
Nåja, jag skyller på att jag ätit och druckit lite för lite.

Inga hästar motionerade alls idag. Jag var lite för lat tror jag. Men jag har fått en massa annat gjort. Varit i skoaffären och handlat skor till Olle. Han måste ju komma ur sina stövlar nån gång som han nu levt i det sista halvåret.
Så har jag handlat mat, inte alls kul. Så har jag krattat en del hö ute i hagen. Bara börjat iof men bättre än inget. Å så har allt det vanliga blivit gjort åxo som stall, tvätt osv.

Nu ska jag mest bara ta en lugn kväll och ladda för en massa städ och fix i morrn. Och ridning så klart:)


Dax att koppla på släpet på traktorn. Lyck...

100media_imag025 (MMS)

Dax att koppla på släpet på traktorn. Lycka till ville:)


Får betalt för mitt jobb

Igår hände det!
Nu kan jag äntligen börja få ut något av jobbet som jag lagt ner på Osario. Så som hon gick i går har hon aldrig gått tidigare.
Vi hoppade en bana på hinder som låg mellan 80 - 100 cm. Lätt som en plätt känns det när man kan reglera hästen och rida på henne som en helt "vanlig" häst.
Nu siktar vi faktiskt in oss på en lokal start i 90cm. 



                                    
                                      På alla korten har jag fula miner, men jag får väll bjuda på det!

Igår var vädret så härligt så hästarna fick gå utan täcke. Det var nog toppen skönt att rulla sig och lorta ner sej. Men Possan som är skimmel rullade sej inte äns! Tack!

Nu ska jag strax ta med mej barnen ut och börja dagen.

Att hänga tvätten ute

Det är så härligt väder så jag har svårt att vara inne.
Jag har hängt upp tvätten ute i dag och det är verkligen härligt.

Possan och jag fick sällskap i skogen idag, det gillade vi:)
Hon går mycket bättre nu när ho går på medecinen och hon är helt och fullt som den gammla vanliga Possan igen. Så skönt, hoppas bara att det fortsätter så efter medecineringen åxo.

Ikväll är det hoppträning och jag hoppas att Osario orkar lyfta på benen efter våran galopp runda igår.

Jag har en häst kvar att longera innan kvällen men annars så ska jag mest ta det lungt. Ska ta mej ner till Hippoteket for lite foderinköp åxo. Men mer änså ska jag inte annstränga mej idag:)

Förresten, idag har jag kört båda mina pojkar till dagis. Olle skrek av glädje när jag berättade att han var feberfri även idag och att han därför kunde gå till dagis. Hoppas att han har det bra nu med sina kompisar:)

Hepp, lite mer fika och sen byta kläder för att dra mej ner mot staden.....

Solig onsdag

Idag klagar jag inte så mycket på vädret, bara lite på blåsten. Annars är allt bra här.
Jag har haft en av pojkarna hemma även idag, dock feberfri änsålänge.

Olle och jag kom just hem från veterinärstationen där vi har hjälpt en vän med hennes unghästar. Så nu är det bara lite ridning i det fina vädret som står på schemat.
Men först blir det mat, från Sibylla. Jag orkar inte, hinner inte och vill mest bara få i mej nått. Så jokke fixar maten ida;)

Är lite rastlös just nu och vill mest bara komma upp på hästryggen. Så underbart det känns att få känna så!:)

                                                

Bara ett barn idag

Idag var det dax för dagis igen. Efter nästan en veckas friskhet så skulle vi satsa på just den här tisdagen. Så klart går den stora pojken och får feber! Han är yr och har 39.6, han har varit sjuk i snart tre veckor nu. Snart finns det inget kvar av pojken:(

Ville han käpmar och håller bacillerna på avstond iallafall:)Han längtar till dagis nu.
Så idag kör jag bara ett barn till dagis.

Undrar när dagen kommer då jag ska få nått annat gjort än att Vabba.

Nåja, tur att det är Olle som är hemma ändå. Han reder sej ju rätt så bra själv iallafall.
Vädret fortsätter att motsätta mej, mulet idag:(

Idag ska jag rida, jag är SÅ ridsugen efter gårdagens clinik.

Ha en bra Tisdag gott folk!

Agria on Tour

Blåsten har förstört den här dagen redan. Hästarna far runnt som tokar i hagen och jag känner inte att jag vill sitta på.
Det spelar ingen roll om jag stänger in mej i ridhuset för där hörs ju blåsten iallafall.
Så nu skippar jag allt det här och flyr, till Jönköping faktiskt!

Dax för lite Clinick och lite nytänk med bla Angelica Augustsson och Douglas Lindelöw. Argia on Tour.
Nån mer som ska dit??

                                        angelica_micmac     douglas_lindelöw

Jag vill knappt vara ute i blåsten. Men vi...

100media_imag025 (MMS)

Jag vill knappt vara ute i blåsten. Men ville vill leka i sandladan så det är bara att gilla läget.


Vad faan hände?

Låg i min säng och njöt av min sovmorgon. Vaknade upp av ett jävla oljd utifrån, STORM? Jag orkade inte änns gå upp och titta, jag låg bara kvar och suckade och kände hur jag blev ännu mer trött.
När barnen väkt mej lite senare så kollade jag ut genom fönstret och såg SNÖ! Inte nu igen!!
Men solen skiner just nu och jag hoppas att skiten försvinner under dagen.
Jag var redan mäkta besviken på helgens väder då jag hade trott att det skulle vara soligt och varmt. Men det har varit mulet och regnigt istället.
Hur som så känner jag mej som en klump med skit idag. Vet inte om det är nån hemlig förkylning som har satt sej i fejjan eller om jag bara har sovit uselt.

Nu ska jag försöka knepa ihop stall med barn och ge lite medecin till min älskade Poss.

Deppa inte ihop för snön om ni nu har fått nån. Det finns det redan så många andra som gör!
KRAM!

Söndagen kom, söndagen gick...

Å så var det söndag kväll. I morgon är det ny vecka och då tar vi nya tag, eller hur brukar man säga?

Jag har hunnit med att rida Fozze (fortfarande på lina för att jag är så mesig), det gick iallafall bra. Jag har även borstat alla "övriga" hästar i stallet. Det känns mycket bra.
Possan har även fått sin kvälls medecin så nu tar jag kväll. Inte änns jag som ska kvällsfodra, DET NI!
Så snart ska jag koka te och lägga mej i soffan och kolla på Big Brother. Det har varit lite dåligt med det den här veckan för jag har varit lite för trött om kvällarna.

Hoppas att ni haft en bra helg!

Hej på er!

Dålig uppdatering här, ja vet!
Igår packade jag in Osario och åkte på banhoppningsträning. Gick skapligt tyckte jag. Det tråkiga var att det tog så lång tid. Varje ekipage var beräknat att ta 5 minuter, det tog betydligt längre tid än så tyvärr.
Jag hade anmält Osario i 80 cm för att det skulle kännas enkelt. Jag orkade inte vänta och jag hade suttit så pass länge på hästen så hon fick det ännu enklare genom att hoppa 70 cm istället.
Det kändes busenkelt med höjden.
Första rundan fick jag två stop. När hon var på väg att stanna var vi i obalans och då ville inte jag gå på henne utan "lät" henne stanna och gjorde en volt.
Jag hoppade samma runda två gånger och andra gången var Osario trött. Det blev många avbrott och volter mellan hindren då hon valde att springa på. Men inga stop den gången.

Jag fick med mej goda lovord så som Mycket trevlig ridning, ödmjuk, mjuk, följsam och balanserad ryttare. Trevlig och possitiv häst.

Alltid kul att höra sånnt juh:)

                            

                                      

Igår eftermiddag var det dax för lite kalasande med släkten. Några glas vin slank ner och jag somnade som en klubbad säl så snart dom åkt hem. Det blev en trevlig kväll.

Idag har jag hunnit med att rida ett lätt pass på Possan i ridhuset. Stallet är färdigt och jag ska strax gå ut och longera Bizzan.
Till kvällen hoppas jag på lite hjälp så att jag kan rida lite på Fozze åxo. Osario får en välförtjänt vila idag.

Hoppas att ni har haft en bra helg!


Som alla andra dagar

Lördag morgon och klockan har just passerat 07.00. Hästarna har fått komma ut och står och äter frukost. Sjävl intar jag min frukost ensam här framför datorn.
Nu är alla som ska tävla påväg till sina tävlingar. Själv så skulle jag ha åkt till Linköping i dag och tävlat, men det blev ju inget med det eftersom Widde har skadat sej.
Åå, så avundsjuk jag är på alla er som ska tävla:(

Själv ska jag packa in den ända fulltridbara hästen jag har och åka in till ridskolan för lite banhoppningsträning. Alltid nått iallafall.
Sen blir det kalas lite senare idag.

                       Hoppas att ni får en skön lördag!

                                                                  

Ikväll

Idag har jag äntligen fått tag på min veterinär. Ikväll ska min ängel få börja sin medecinering. Inhalaator 15 min två ggr/dag. det kommer att bli en cirkus är jag rädd för. Plus att det kommer bli mycket tidiga mornar för mej. Men det är hon värd min favorit häst!!





                                     




                                 


Lika?


Här följer tre bilder på den ena lilla "familjen" i stallet. Första bilden är på mamma Marie och följande två på hennes två avkommor med olika hingstar.


Marie



Miss Brissard e: Cor de La E - Emmerton



Lancaster e: Lancier - Landgraf I



Tycker ni att dom är lika? Bara bild på huvudet iof men jag tycker att dom är lika. Hoppas att Lancaster blir något lugnare är sin syster yster bara.


En smula sovmorgon

Barnen valde att sova lite längre idag, det passade mej perfekt. Inga hantverkare här idag heller som stör sömnen. Men nu kommer vi ut lite senare än vanligt vilket stör mej något, men jag låter det va så.

Tog med mej kameran ut igår och skulle fotta hästarna lite. Så klart hade alla hästarna gått iväg och jag hittade bara ett "offer", men när hans kompis upptäckte mej i hagen så blev dom genast två. Inte så lätt att fotta två tre åringar, dom är alldeles för nyfikna av sej. Men här kommer lite foton på Donky och Fozze.

 
Donky



Fozze



Fozze och Donky




Ha en bra dag!

Torsdag morgon

Veckorna går snabbt, redan torsdag idag.
Igår spenderade jag dagen till stall och barn, eftermiddagen red jag en lektion på Fozze och en häst i skogen, kvällen red jag en häst på lektion. Det var min dag det. Var inne igen lagom till Big Brother började vid 22, orkade bara se 30 min innan jag intog sängen och somnade bumms.

Till helgen ska jag ha lite kalasande, inget speciellt bara lite vanligt så där. Det blev ju inget förra helgen då alla utom jag låg nerbäddade och var sjuka. Jag har fortfarande hållt mej frisk trots alla baciller som florerar i det här huset.
Grejjen är att jag hinner ju fasiken inte baka nått till kalaset. Jag är aldrig inne, och när jag väl är det så ska det lagas mat, eller så har man tjutande barn hängandes i benen.

Jag älskar mina barn över allt annat. TRo inget annat trots att jag skriver att dom är jobbiga ibland. Dom ÄR jobbiga ibland, för det mesta. Men det hör väll till antar jag.

Att jag orkar hålla igång som jag gör just nu har nog bara med vädret att göra. Jag vill bara vara ute hela tiden. Det verkar som att ville vill det åxo. När vi är inne så tjatar han om att få gå ut, när vi är ute så vill han gå in, men det kan vi ju bortse från:/

Min torsdag ser ungefär ut som i går. Stall och barn under dagen, sköta underlaget åxo, longera en häst i ridhuset innan träningarna börjar, rida en i skogen innan min träning börjar, sen träna en häst. Sen hoppas jag på att kvällen inte blir lika sen som igår.

Det får nog bli köpekakor på min lilla 30års bjudning i år.........

Ville har backat intill å ska hänga på slä...

100media_imag024 (MMS)

Ville har backat intill å ska hänga på släpet på sin bobbycar! Så söt:)


Jippi!

Igårkväll så fick jag hjälp med Fozze. Kunde utan några som helst problem sitta på han och skritta och trava några varv. Härligt när det går så bra.
Han är en väldigt snäll och lugn häst. (peppar peppar ta i trä) Han är inte snarstucken på nått vis. Han bara ÄR.
Det är min känsla som det är fel på. Jag fick mej en ordentlig törn när Bizzan bara höll på att slänga av mej hela tiden. Hon var lika snäll som Fozze först, sen blev hon bara helt vild och sen dess har det inte gått att sitta på henne. Dystert:(

Idag är jag själv hemma med mina gnälliga skrikande och jobbiga barn. Ja, just nu känns det som att dom bara är så. Ville tjatar och gnäller hela tiden. Han säger mamma mamma mammma mamma, hela tiden. Säkert 200 ggr pår dag, jag skämtar inte!
Olle retar upp han konstant och jag får ta hand om det. AAAAHHHHH!!

                                          

Idag äter vi lunch ute i solen.

100media_imag024 (MMS)

Idag äter vi lunch ute i solen.


Så här dagen efter.....

Idag är det dagen efter...dagen efter då det verkligen är så att jag blivit gammal.
Jag började med unghästarna dagen innan jag fyllde år (i förrgår) för jag tänkte att om det händer nått nu så dör jag ung. Efter 30 är jag ju gammla lixom.

Dom gick bra, och i går gick det åxo bra. Hade en maddam som fick trava över bommar första gången igår, vilket inte var några som helst problem. Hon blev trött lite fort bara.
Ikväll tänkte jag kravla mej upp på Fozze. Han ska rivas upp från vilan nu i ett par veckor. Men han har gått bra på linan nu i några dagar iallafall.

Gårdagen ägnade jag mest åt mej själv, för mej själv.
Jag var mest ute i stallet själv under dagen eller spenderade alldeles för lång tid på en av jordens mest deprimerande platser, APOTEKET. Det finns få platser som är så jävla tråkiga. Alla är så nere och tystlåtna, man ska verka så medlidsam till alla som är sjuka. Uchhh!!

Jag köpte min egen tårta och promenerade senare bort den. Jag gick härifrån landet och in till den stora staden. Det var mycket skönt må jag säga. Det jobbiga är att när man väl har fått upp tempot så ska hunden stanna för att lukta eller pinka, då får man lixom starta om.

Alltså var dagen som jag fasat över som en pricis alldeles vanlig dag. Enda skillnaden var nog vädret. Igår var det verkligen VÅR på riktigt. Folk körde omkring i staden med ner cabbade bilar och arbetade ute i bara tshirt. Varmt med andra ord. Här var det 14 grader i skuggan.

Idag är det en dag pricis som alla andra!
God dag!

Några timmar senare....

Jag ringde sjukvårdsupplysningen strax efter kockan 9 i morse, jag orkade inte vara kvar inne och vänta på att dom skulle ringa upp eftersom det dröjde längre än vad som jag blivit lovad. Jocke tog därför samtalet och fick bara veta att han skulle ringa vidare till vårdcentralen här i Vimmerby. Där fick vi vänta till klockan var 13 innan vi fick prata med nån. Ska det behöva ta så jävla många timmar?
Nåja, vi fick en tid till Olle 45 min senare och efter att vi väntat i 45 minuter även där så konstaterades det att han hade öroninflamation. Den diagnosen hade jag kunnar ställa i farstun.
Sjuksyster chockades av reseptet, men doktorn sa att så skulle det vara. Olle vägrar så klart att ta pencellin och det känns som att kasta pengarna i sjön.
Orkar verkligen inte med det här.

Nåja, nnu ska jag äta hemmlagad biff å potatis och förhoppningsvis komma på bättre humör.




Telefonkö

Jag har tröttnat nått fruktansvärt på den här sjukstugan. Orkar inte mät längre.
Ringde sjukvårdesupplysningen direkt på morgonen, du har plats nummer 31 i kön och beräknad väntetid 45 minuter. Herregud! Hur mycket tid tror dom att jag har igentligen?
Tryckte in telefonnummret så att jag skulle bli uppringd istället, då flyttade dom fram tiden ännu mer.

Så nu sitter jag å väntar på att dom ska ringa.
För Jokke kan visst inte säga hur han mår själv, det måste jag göra. Ni vet när killar är sjuka så är det inte mycket som klaras av.
Inatt låg villes temp på 39.4, Olle vaknade och hade ont i örat. Jag var vaken i 2 och en halv timma för att styra upp allt. Klockan var ställd på 06.30 men jag vaknade redan vid 05.30. Låg och vände och vred på mej och hörde nått konstigt ljud ute från stallet. Fick lite panik och tänkte att nån kasnke sitter fast. Så jag gick ut tidigare och fixade, och NEJ det var ingen som satt fast.
Gick in och la mej på soffan för en power nap igen.

Nu ska jag ta tag i två hästar som ska börja ridas igen efter en massa vila. Den ena ska bara gå ett par veckor för att sedan vila igen. Den andra ska jag se om jag kan komma upp på utan att åka i backen direkt. Börjar med några veckor på lina tror jag.

Satt och läste i den här boken igår kväll i hop om att luska ut vad det är för fel på Widde plutten.

                                      

Jag kom nog mer eller mindre fram till att det var nån slags muskelskada, och att det tar tid att läka med vila. Nåja, ingen longering då kanske. Blir promenad i helgen tills jag får ett veterinärt utlåtande.
Det känns som jag vill ställa två hästar på transport och fara ner till skåne nu i veckan. Nån som kan / vill följa med mej. Gärna nån med E-kort eftersom det blir jobbigt att köra själv.

Nu känns det som det har gått tillräckligt lång tid för att dom ska ringa tillbax. Orkar inte vänta mer nu ju.

Ha en bra dag hörre ni. Det ska jag FÖRSÖKA ha!



Hopphäst

Igår var lilla Osario hopphäst igen. Hon var kanon fin!
Vi hoppade bana och det hade varit ett ypperligt tillfälle att filma till en försäljningsvidio. Men tyvärr så blev det inte så. Med alla i familjen sjuka så fick filmandet va:(
Provade famtiskt att hoppa med gramanen igår. Hon var fin, men jag tror att hon går lika bra utan;)

Vi får se om familjen wetterström/Johansson kan hålla oss friska nästa helg så Osario kasnke kan få komma ut på en träningshoppning.

Idag blir det åter en dag att vara ute hela tiden.
Tre hästar att motionera och allt det andra.

Kram på er!

Fiskar

Är inne för lite lunch med barnen. Jokke ligger däckade i soffan och kan inte göra nått. Stackarn:(

Läste just det här på en annan blogg. Det gäller ju mej ialla högsta grad, tänk att det kan stämma in så bra med stjärntecken.


De som är födda i stjärntecknet fiskarna är goda och moraliska människor, de är mycket omtänksamma och bryr sig om andra människor. Fisken offrar sig gärna för andras skull, de vill finnas till för att hjälpa framför allt dem som har det svårt men också människor i allmänhet och i synnerhet sin familj. De tar ibland på sig alltför mycket känslomässigt ansvar. Ibland skulle de nog må bra av att få prata av sig, att någon annan lyssnade på dem för en gångs skull.

Fiskar är oerhört intuitiva och de är också känslosamma varelser som lätt blir sårade och lätt oroar sig. De kan ibland dra sig undan andra människor och tillvaron. Stundtals kan fisken tycka att världen är en hård och kall plats att leva i.

Hos fisken finns också en konstnärlig ådra och de kan vara väldigt kreativa. De är sökare och konst fungerar många gånger som terapi för dem.





                                 


Grå är den enda färgen

Har sovit hela natten med uppvak varje halvtimma. Ville har sovit illa och hostat. KUL!
Trots det så känner jag mej relativt pigg just nu. Bara att ta tag i den här gråa dagen, det är nog mer grått på insidan i mej än vad det kasnke är ute idag.
Jag är kvar i den där leriga groppen:(

Ikväll är det hoppträning här på gården, jag ska bara rida en häst. Eftersom jag bara har en häst som inte är nått fel på. Nåja, lite fel är det väll även på den hästen, helt frisk är hon säkert inte.
Det innebär iallafall att jag måste ägna en väldigt stordel av min dag till att fixa underlaget i ridhuset.

Igår var det nått tok med alla hästarna. Undra om det berodde påå vinden eller om dom fått nått konstigt i maten?
Widde skulle jag gå en promenad med för att vara snäll, kopplade även hunden så att han kunde följa med. Kom några meter utanför tomten innan jag möter en bil med släpkärra, bilen saktade ner och släpet förde inga lustiga ljud för sej. Ändå så ställer sej hästen rakt upp på bakbenen och vevar med framhovarna, varför? Jag tappade grimmskaftet, men när han kände sej klar så gick han ner på alla fyra och bara stod och glodde på mej. Det var bara en protest att han inte alls ville gå på prommenad med mej och Musse.
Han fick iallafall gå en kortis bara för att jag inte skulle ge mej. Hela vägen fick han små utbrott och gick och spände underläppen så där som han gör när han är tjurig och spänd. När vi kom hem så släppte jag honom i ridhuset där jag hade lagt ner åtskilliga timmar på underlaget.
Behöver jag säga att dom timmarna var ogjorda?
Idag ska han tömmköras!

Fortfarande inga svar på provsvaren. Veterinären har tagit semester och min häst blir bara sämre. Orkar inte med det här nu!
Allt är fortfarande skit med andra ord.

Så var det med det, ha en jävligt bra grådag där ute!

Widde har fri lek i ridhuset i brist på an...

100media_imag024 (MMS)

Widde har fri lek i ridhuset i brist på annat.


Sjukstugan

Går ut för att ta hand om mina konvalisenta hästar, går in och tar hand om min sjuka familj. När blir det min tur?
Känns som om jag ligger nere i en lerig gropp och alla trampar på mej just nu. Inget flyt med nånting med andra ord.
Jag har börjat mocka istallet, men är nu inne en snabbis så att jocke kan åka och införskaffa lite medusiner, som pippi hade sagt.
Sen ska jag sätta mej på första hästen som ska gå i ridhuset. Därefter ska jag tömmköra en, rida en i skogen och förhoppningsvis longera en.

Det här är Jockes frivecka och det är den som jag lever för varje månad. Det är den här veckan som allt ska bli gjort som man aldrig hinner med annars. Hur tror ni att det ser ut med dom planerna nu?
SKIT!

Tråkigt att läsa här nu när det är så mycket gnäll..... men ni kan lixom välja om ni vill eller inte vill läsa.

HAVE A NICE DAY!

Fönsterputs och plafondköp

Jag har allt hunnit med lite idag, trots att hovslagaren var 80 min sen! Hovslagaren kom alltså sammtidigt som IR- teraputen. Tur att man har stort stall så att många hästar kan vara uppbundna sammtidigt. Det var bra rull på hästarna. Från IR-terrapi till verkning:)
Hästarna som fick IR var fina. Förutom den som troligtvis har fått en stor jäkla lårkaka.

Stallet han jag med och göra medans jag väntade på hovlsagaren och eftersom hästarna fick IR-behandling så vart det bara en kvar som jag kunde rida i eftermiddags. 

Däri mellan han jag med att putsa fönster på in och utsidan, åka till stan för att köpa en plafondlamp som elektrikern satte upp direkt när jag kom hem, äta mat och umgås med mina sjuklingar till barn.

Känns faktiskt som en bra dag.
Men jag hoppas på en ännu bättre i morrn!! 

6 Mars 2012

God morgon.
Idag är det faktiskt en god morgon även här.
Solen ger mej mer energi än jag anar.
Har pricis varit och släppt ut hästarna och gett dom frukost. Nu står tevattnet och bubblar för fullt i kannan och dagen har börjat här på Rosenlund.
Trots dryga 10 minus grader så det biter i kinderna så tar solen över och får mej glad.
Jag hoppas att det här blir en bra dag!


                                         

Tjaaa, vad säger man

Idag har jag varit hos frisören och fixat till mej. Då ska man känns sej pigg fräch å glad, eller hur?
Inte jag. Jag blir trött av att åka ner på stan och träffa folk.
Jag åkte till stal direkt på morgonen och efter att jag kommit hem så har jag inte gjort ett skit. Har inte ridit, inte mockat, inte dragit på munnen....ingenting.
Känner mej bara nere och har mest gått runt å surat på allting.

Nu har det minsta barnet blivit sjukt. Han är dessutom som ett plåster på mej. Det känns som om jag går och bärrunt på en stor fodersäck om dagarna.

Idag har svärfar varit här. Vi har tagit hand om han lite idag och skjusat på han lite eftersom han krockade sin bil i helgen.

En glädjande nyhet är iallafall att det kommer hjälp till en av hästarna imorrn. Eller till min kamel kasnke jag ska säga.
Hoppas även på att hovslagaren ska dyka upp som det är sagt, men man vet ju aldrig.
Ridning av två hästar i morrn åxo. Den tredje är just nu invalid, FAAN!


Nu ska jag gå och äta kakor innan jag ska lägga mej på golvet å krossa min mage i lite magövningar.
Bra gjort va?


Go kväll.....

God morgon?

Har ni en god morgon där ute i vida världen?
Själv är jag nyduchad och ska stax åka in till stan och få min kalufs tillfixad. Ska försöka glömma all elendighet under ett par timmar.
Skönt att bara komma hemmifrån.
Kommer väll hända nått med håret, eller så kommer jag krocka eller nått, nu när jag har sån tur menar jag. Håll er borta från mej för oturen kasnke smittar av sej.

Allt är som sagt skit just nu......

En milstolpe

Idag har vi kommit en stor bit på vägen, en stor bock i prottokollet när det gäller Osario.
Vi har ett mål som jag idag delvis kunde uppnå. Kunde rida samlad galopp på volterna och öka längs långsidorna i bibehållen form och takt. Kunde även flytta henne för skänkeln i galopp, mest i det "bra" varvet, men även några steg i det andra.
Det här är STORT för oss.

Tyvärr så gick det hundra mil bakåt med en annan häst idag. Orkar inte ta upp det nu tyvärr:(

Men nu är det en häst kvar som ska få röra på sej lite.
Blir nog inget kalasande idag:( Olle har blivit sämre igen och jag får nog stanna hemma med honom. Ville får åka själv.

Hoppas att ni har en härlig dag!

Hårt i marken

Idag är det hårt ute. Jag tänkte gå ut tidigt och börja rida, men jag blir inte så sugen när det är mulet, fruset och hårt ute.
Men jag ska bara dricka upp mitt te så ska jag ändå gå ut. Har en tid att passa idag, då vi ska på kalas hos min underbara mormor:)
Tur att man har ett ridhus att gå in i. Men alla hästar sa inte gå där. Typ bara en, eller två kanske.



Äntligen

Nu är äntligen min älskling hemma.
Dax att inta soffan och lördagsmysa lite.

Ville och jag har redan hunnit äta upp godiset...hihi:)

Härligt promenad med hunden.

100media_imag024 (MMS)

Härligt promenad med hunden.


Lite nere

Just nu så känns allt lite skit.
Olle är sjuk, fick hämta hem honom tidigare från dagis i torsdags, sen dess har han haft40 grraders feber, men endast feber.
Detta gör att man blir bunden, att man inte kan vara ute i det fina vädret och att man inte kan vara i stallet så mycket som man vill.
Igår han jag dock med att motionera alla hästarna pga hjälp från min underbara sambo och min pappa.

Nu är det helg och mina föräldrar kommer hit och hjälper mej nu när jokke jobbar hela helgen. Så förhoppningsvis så blir alla ridna nu me.

Det jag inte har tid för (som vanligt) är ju mitt företag. Jag är så enormt ledsen över detta. Jag har regestrerat ett företag som jag inte änns har tid att hitta på ett namn till. Jag vill ju inte pressentera nått här för er när jag inte änns vet vad det ska heta lixom:(
Detta stör mej nått otroligt mycket och det stressar upp mej.

Nästa grejj är  min födelse dag som jag sagt tidigare. Nu börjar folk undra när dom får komma och gratta. Inte vet jag, jag vill ju göra nått extra men det har jag ju inte änns tid med att hinna fundera på. Det blir väll nått vanligt med dom närmast sörjande nån timma och sen är det klart. 

Men trots detta så är den största grejjen minhäst. Min kära lilla Poss. Jag får ingen klarhet i vad det är. Nu har den kliniken som jag inte litar på, ställt en diagnos och vill sätta in behandling. En behandling som jag är tveksam till, så klart. 
Jag har skickat alla provsvar ner till Staffan (min vanliga veterinär) men han kommer att vara ledig hela nästa vecka och kommer inte att ha tid att titta på provsvaren. 
Det kommer att gå en så enormt lång tid så det här kommer inte få ett bra slut. Jag blir tokig!
Sätter vi inte in behandling nu kommer det kasnke bli kroniskt. Varför ser ingen allvaret i detta? 

Jag vill bara lägga mej under täcket och aldrig mer gå upp. Allt är skit.
Det ända som får mej att gå upp är det vackra vädret och solen ger mej energi att fullfölja mina dagar, kämpa med veterinärsamtal, serva Olle i tid och minut, ta hand om Ville som kräver oändlig uppmärksamhet allt för att Olle inte ska få nån, knuffa mina tankar på företaget åt sidan.

BLLLÄÄÄÄÄ...... 

Här är det dax för föl inom två månader:) ...

100media_imag024 (MMS)

Här är det dax för föl inom två månader:) tjockis cuba:)


Jag säger då det....

Nu har två hästar blivit ridna och nu mummsar dom lunchhö ute i solen.
Själv ska jag dra ner till veterinärstationen för att hämta hem mina provsvar som jag inte har fått efter två och enhalv vecka!
Väl där så passar jag på att köpa hem en fodersäck åt hunden.

Vackert väder även idag. Men hu så blåsigt!!

Kram på er!

Clintardo






Annonsen som ligger ute på Hästnet på Osarios avkomma.
Clintaro avkomma
Clintaro avkomma. Hästar säljes
Clintaro avkomma. Hästar säljes
Typ: Stora hästar - Inriktning: Allround - Kön: Valack - Födelseår: 2010
Namn: Clintardo
En härlig, pigg och glad kille på 2 år. Hans pappa är den tyska hingsten Clintaro e Clinton. Mamman heter Osario morfar Orleandro.
Går nu på lösdrift med jämngamla. Snäll att pyssla med, binda upp i stall gången osv.
Chippad, har pass, vacc.
Nu i vår ska löshoppningen påbörjas.

Bilderna är på hans pappa Clintaro
 
 
 
Pris 45 000 kr


Bild på Osario

Hittade en bild på min häst som var tillfällig dressyr häst igår.
Kom å köp!!!


                                        

Vill sova mera

Idag var det segt att gå ut till stallet. När klockan ringde 6.30 så trode jag att det var mitt i natten. Puhh...
Men nu ligger jag i startgroppen och är strax klar med dagens tekopp.

Jag drar mej för att gå ut i stallet och börja rida och mocka. Min kropp fick sej ett ordentligt pass i går kväll när det var dax för dressyr träningen.
Min häst gick som en liten dressyrhäst och då fick jag öva på att rida som en såndär dressyrryttare...haha:)
Skämtåsido, det gick riktigt bra och hästen var helt otroligt duktig. Kan inte fatta att det händer så mycket från gång till gång när man rider henne.
Trots att jag stretchade efter passet så känner jag mejsom en ynkrygg idag. Ska väll inte bara skylla på ridningen, men det är en stor anledning.

Jag vet i detta nu inte alls hur jag ska klara av att rida tre hästra nu på morgonen/förmiddagen. Nåja, finns viljan så går det nog.
Pepp, pepp, pepp!!

Kan ju börja med att ta på mej lite ridkläder så det ska jag göra nu.....

RSS 2.0