Frukost framför datorn

Alldeles riktigt, jag intar min frukost här framför datorn nu. Riktigt varmt är det ute. Det var nästan lite väl varmt redan när jag tog ut hästarna vid 6.30.
Om en dryg halv timma så ska jag sitta på hästen borta i paddocken. Sofie och jag skulle visst få lite träning här hemma. Lyxigt att slippa åka iväg:)
När träningen är slut är det dax för två av hästarna att få nya skor. Ska passa på att sätta i blindbrodd åxp efter som vi ska tävla på gräs på fredag.

När det är klart så ska höt köras in. Älskar doften av nyslaget hö som ska upp på skullen, men jag ogillar starkt när fläckten ska stå å låta dag som natt sen..........

Nä, dax att göra sej klart!

Grodis

Godmorgon!
Idag blir det ett litet breake i sysslorna här på gården för min del. Jag tar med mej Olle och åker på lekdejt på "Grodis".  
Jag har inte badat än i år, Olle gjorde sitt premiär dopp i gårkväll när vi var med hästarna på träning. Olle hittade några likasinnade och kom efter mycket tveksammhet ner i en pool:)
Nu är han helt ovetandes om vart vi ska och jag ska låta det vara så tills vi kommit dit. Lika bra så slipper man tjat.

Igår lyckades jag bli klar med ytterligare en box i stallet, tvättat alltså. Nu är det bara åtta kvar:/

Den här veckan är det mycket att göra, dock har jag bara tre dagar på mej att bli klar med alltihop.

Hoppas att ni får en bra dag i solskenet!!

Höskörd!

Igår påbörjade vi våran höskörd. Pappa han och slå alla ängar så nu hoppas vi bara på toppen väder några dagar framöver.                         

Jag rider och rider mest. Igår tog Sofie och jag transporten och körde två av våra hästar till ett bättre ställe där vi kunde galoppera lååååånga sträckor. Det känns i benen idag kan jag säga!

BTW, min midsommar var helt underbar. Alla kompisarna var sammlade och vi hade jätte roligt, iallafall jag=)
Barnen hade åxo roligt det kan jag lova:)

Nu ska jag strax ut i det härliga vädret och på börja vad jag hoppas blir ännu en underbar dag!

Kram till er alla!!

Glad midsommar!!

Vill passa på nu medans jag har lite tid över att önska alla mina läsare en riktigt trevlig midsommar!!


                                  

Här händer det grejjer!!

Foto: JANNE STRÖMSTEN

Väpnat rån på
Handelsbanken
i Vimmerby

Polisen har hittat bil som kopplas till rånet – de maskerade männen borta

Ett väpnat rån inträffade i morse på Handelsbanken i Vimmerby.

Tre män är nu på flykt.

– Vi vill uppmana till försiktighet. De har visat att de är farliga, säger Birgitta Fast, chef över polisens ledningscentral i Kalmar och Kronoberg.

Rånet inträffade klockan halv nio.

Handelsbanken i Vimmerby hade inte hunnit öppna för dagen när tre maskerade rånare slog till och två tog sig in i lokalen genom att slå in ett fönster på baksidan.

En rånare stod på vakt utanför med ett automatvapen med de andra hotade personalen med pistol.

– Det avlossades skott inne i banklokalen och man sköt något skott utanför när man körde iväg. Man sköt kanske för att markera att ingen skulle följa efter. De sköt i riktning mot Domus, säger Ulf Karlsson, pressansvarig hos Kalmarpolisen.

Hotade med vapen

Flera anställda befann sig inne i lokalen när rånarna trängde in. Ingen ska ha skadats.

– Det finns inga fysiska skador, men det är ett jättegrovt brott och det är självklart väldigt jobbigt för de drabbade. Gärningsmännen har viftat och hotat med vapen, säger Birgitta Fast.

"Jag såg två kvinnor gråta"

Tore Dahlin, som bor i huset mitt emot och har balkong rakt mot Handelsbanken, förstod först inte att ljudet han hörde kom från rånare som tog sig in i banklokalen bakvägen.

– Jag hörde en smäll och sedan skrik efteråt och trodde först att det var en bilolycka. Jag såg två kvinnor som satt utanför på trappan och grät men jag såg inga bilar. Efteråt förstod jag att det hade varit ett bankrån och fönster kraschat, säger Tore Dahlin.

– De hade varit riktigt hotfulla mot de tre tjejerna där inne, säger Carita Thörn, som äger butiken Två systrar snett emot.

Rånarna flydde i en vinröd Volvo 850 kombi norr ut på Drottninggatan och ska ha siktats i Södra Vi, enligt SR. Polisen tror att rånarna har bytt bil. Vid en vägspärr i Mariannelund vände en stulen bil och den hittades senare övergiven.

– Den har med största sannolikhet koppling till rånet, de har säkert bytt bil, säger Ulf Karlsson.

Poliser från fyra län

Poliser ifrån Kronoberg Jönköping, Östergötland och Kalmar jagar nu männen.

– Vi har vägspärrar ute och alla angränsande polismyndigheter hjälper till, säger Birgitta Fast.

Männen var svartklädda och hade någon blå mask för ögonen.

– Vi vet inte om de fick några pengar med sig och vi vill uppmana allmänheten till största försiktighet. Om man ser de här männen så ring polisen, gör ingenting själv. De har visat att de är farliga, säger Birgitta Fast.

Vid 21-tiden hade polisen inte gripit någon misstänkt för rånet. Den vinröda Volvon är fortfarande inte hittad.



Skit dag

Idag har det bara varit en jävulsdag från början till slut. Eller nja, i slutet blev det väll lite bättre.



                                                            
Började med att bli arg på barnen redan innan jag klivit upp ur sängen, sen fortsatte mitt dåliga humör resten av dagen. Bättre blev det inte när jag red ut och hela himmlen öppnade sej över mej. Jag galopperade för glatta livet och ville mest bara komma hem så fort som möjlig. När jag väl var hemma igen så slutade det såklart att regna och sen dess har det varit strålande väder. Min vanliga tur.

Nu på kvällen var jag med en kompis som tränade för Peter Eriksson. Tyvärr var det inte så publikvänligt där så jag hörde inte mycket alls vad han sa trots att jag hängde över staketet.


Idag är jag mest bara trött och less på det mesta så det blir att hoppa i sängen och hoppas på en bättre morgondag.



                                                   

Mini lördag

Jaha, idag var det onsdag, dagen mitt i veckan, elelr mini lördag som vissa föredrar att kalla denna dagen.
Min onsdag kommer att gå till hästarna. Nu på förmiddagen ska jag rida. Och senare i efter middag ska jag åka med en kompis som ska träna för Peter Erikosson. Ska bli kul at åka med på en sån träning. Jag hoppas på mycket insperation till min egen ridning. Själv är jag inte med och rider för att jag helt enkelt inte vågar. Fantastikst vilken jävla fegis jag är!!!!

Nu är Possans och min nästa tävling bokad. Det blir nästa fredag i Nässjö på en lokalhoppning. Förhoppninarna om att vädret blir bra är stora då tävlingen går på gräs. Jag gillar inte gräs:/
Men jag känner att jag måste starta nu snart innan jag mesar ur fullständigt.
Jag är anmäld till 1m och 1.10. får la se hur det blir med det.
Skulle vara bra om jag kunde åka iväg och träna lite. Men nu är det så att dom jag brukar träna för har hårda banor och där vill inte jag rida med min lilla Poss. Så det blir inget av med det hela helt enkelt.
Nu har jag dock en liten plan om att jag ska åka iväg och hoppa nästa vecka på ett annat ställe. Hoppas på att det blir bra.

Nu ska jag gå och se om jag hittar nått att dra över huvet. Är inte så nöjd efter gårdagens frisör besök tyvärr:(


Blir upp äten

Är det för att vädret inte är så bra ute som alla flugorna vill komma in i huset och dela bo med oss tvåbenta? Det känns som om jag blir uppäten eller rentutav utkörd ur huset av alla dessa jävla flugorna. TOKIG BLIR JAG!

Igår la min torktummlare av. Det började låta en massa om den så det var bara att stänga av den. Vet inte hur jag ska göra nu, ignonera den brukar vara ett försträffligt allternativ:)

Jag lyckades rida två av hästarna medans solen sken igår. Under den timman som det ösregenade satt jag självklart på sista hästen. Det var Pom som fick ut och trava 8 km i ösregn. Man kan säga att han fick öva på att gå i vattenpölar iallafall:)

Nu på förmiddagen ska jag försöka få alla tre hästarna skrittade. Pom ska skrittas för att han fick ett så långt travpass i går, och Widde och Possan ska skritta pga att dom fick IRbehanling i går.
På eftermiddagen ska jag ägna tiden åt mej själv och sjunka ner i frisörstolen. Lyx!


Hoppas att ni får en bra dag!!

Kärlek på menyn

Sitter i soffan och kollar på en film på 3:an, Kärlek på menyn.
Känner mej som en liten mes när tårarna rullar ner för kinden. Att jag aldrig kan stopa dom!

                                         Poster Kärlek på Menyn (2007)

Tappert försök

Det blev lite uppehåll i regnandet vid 18 tiden. Då passade jag på att springa ut till stallet och tänkte hoppfullt ta en sväng i skogen på en av hästarna. Jag han lagom sadla så började det regna igen. Men vid det laget så hade jag ju redan bestämt mej för att rida så jag red minsann ut iallafall.
Possan var det iallafall som fick ut och röra på sej lite. Tid vis gick hon faktiskt väldigt bra.

                                            


Idag har jag börjat tvätta stallet. Två boxar klara......bara tio kvar:/
Men det känns bra att bara ta några itaget iallafall.

Som vanligt är det bara en massa skit på tvn ikväll. Jokke och jag har ägnat oss åt tv spel dom senaste kvällarna och det lutar väll åt att det blir så även ikväll.

Vad har ni hittat på i regnet idag??

Ja lever

Jo då, jag är här och jag lever. Det är bara lite ont om tid för att sätta sej här framför datorn.

Det blev ingan tävling för mej i helgen. Jag var i svarttorp på fredagen med Agneta och Pom. Då låg banan under vatten och jag bestämde mej ganska så snabbt att jag inte skulle åka dit med Possan dagen efter.
Så nu hänger min mfina kavaj och bara ser fin ut ett tag till:) Jag måste ju ha det optimala tillfället för att visa upp den:)

Idag ska jag nog påbörja städningen av mitt stall. Regnet bara öser ner utanför och det känns som om det vore lämpligt att hållatill inonhus. Det kommer inte gå så snabbt utan det blir en eller ett par boxar om dagen.

Dagens ridning vet jag inte hur det blir med. Om regnet ska forsätta så kanske det blir ridhuset, eller inget alls.
Men jag klagar inte, det är bra att det regnar! Man får bara planera om dagen lite efter vädret.


Ha det bra alla ni!!

RS- VIRUS

Nicole dog efter läkarmissen

PLATS ATT SÖRJA Skogskyrkogården i Stockholm har blivit ett tillflyktsmål för familjen, som åker dit så ofta de kan för att vara nära Nicole. PLATS ATT SÖRJA Skogskyrkogården i Stockholm har blivit ett tillflyktsmål för familjen, som åker dit så ofta de kan för att vara nära Nicole. Foto: ULF HÖJER

Hemskickad från sjukhuset – dog av RS-virus

Testet visade positivt: Lilla Nicole var smittad av RS-viruset.

– Läkaren sa att det skulle bli bra, och att vi kunde åka hem, säger mamma Kattis Heiskanen, 27.

Tre veckor senare dog Nicole, bara två månader gammal.

Nu anmäler föräldrarna sjukhuset för slarv.


Artikeln är hämtad från aftonbladet.se






Jag blir så oerhört ledsen, och framför allt rädd, när jag läser om sånt här.
Ville fick RS- virus när han var pytte liten. Vi åkte in till sjukhuset flera ggr och tvingade fram prover. Tillslut kom det fram att han hade RS- virus och han fick behandling för detta. Vi behövde aldrig läggas in. Men kasnke hade vi ett behov av det? Det var ju svårt för mej att avgöra. I ett sånnt läge måste man ju lita på läkaren, men kan man alltid göra det?

Ville blev iallafall bra och nu i efterhand så tror jag inte att det har påvärkat honom i så stor utsträckning. Många barn får allergier och astma. Men Ville har klarat sej bra vad vi vet än så länge.

Vem kan man lita på??


Tjohoooo

Läget med er idag då??
Själv är det bara bra. Inget speciellt utan bara så där vanligt.

Nu har jag kommit in efter att ha smörjt och fixat iordning Poms grejjer inför i morrn. Agneta ska tävla honom i Svarttorp åt mej och jag tycker att det är lyxigt att kunna stå på marken brevid å titta på:)
Dock så känns han trött och seg. Han har gjort det sen tävlingen förra helgen, men han har tagit det lungt nu hela veckan så nått annat kan jag tyvärr inte göra för han.

Jag har ridit Widde i paddocken nu i två dagar i rad, han har varit toppen fin! Men eftersom jag inte har fått min nya sadel än så står jag upp i lätt sits i galoppen, rätt jobbigt måste jag erkänna!

Possan hon brunstar på som aldrig förr. Därför har hon åxo tagit det rätt lungt i veckan. Mestadels han hon fått skritta i skogen. Hon ska ju starta i Svarttorp på lördag.

Nu väntar jag på att min Jokke ska komma hem från affären så vi kan svänga ihop lite varmamackor. Vi åt middag tidigt idag då vi grillade och gjorde ungsstekta rotfrukter. Lyxigt värre så där på en torsdag:)

Kram på er!

Spring i benen

Måste bara skryta lite, eller kasnke inte så mycket att skryta om igentligen men jag har faktiskt varit ute och sprungit.
Sist jag sprang så var det med Jokke, då hade jag prestationsångest och tog ut mej alldeles för snabbt.
Idag sprang jag bara 2.2 km och jag sprang HELA tiden. Jag hade ingen blod smak i munnen och jag var inte alls trött.
Men jag ville helt enkelt bara att det skulle kännas enkelt och jag ville inte känna mej döende.
Jag är helt klart nöjd!

Så det så!

Inhandlat

Idag bestämde jag mej efter ett tags velande fram och tillbax.
Jag åkte in på  och köpte med mej den här godingen hem.
Det var faktiskt ett välbehövligt inköp då jag vägrar rida i min nuvarande kavaj. Jag har på senaste tiden bara tävlat lokala tävlingar och då har jag kunnat rida i en blå tröjja.
Men nu till helgen ska jag starta regionalt och då var en vettig kavaj ett måste.

Jag är glad över den och hoppas så klart att den ska ta mej till dom högsta placeringarna i dom största klasserna. haha...... som om det skulle spela nån roll vad man har på sej? Jaja.... nu är det iallafal som det är:)

Lite småplock

Idaghar dagen flytit på riktigt bra.
Jag red Widde på morgonen och efter det åkte jag in till stan och vaccinerade Ville. Sen var det bara hem och byta kläder igen för att rida nästa häst i paddocken. Agneta var med mej och red på Pom samtidigt så nu är allt i stallet klart.
Maten är lagad och ligger i magen och nu är barnen och jag själva hemma.
Jag vet inte riktigt vad jag ska göra med den här dagen. Har en hel del som jag borde göra... typ lägga in en massa ren tvätt i garderoberna. Det är väll bara att ta tag i det helt enkelt.



Måste byta till rena lakan i sängarna åxo. Jokke vaknade av en obehaglig vätska som kom från en av små pojkarna...hehe... en olycka händer så lätt:)

Hepp... bäst att sätta fart alltså!

Våra mat kompisar:)

100media_imag008 (MMS)

Våra mat kompisar:)


Segt här

Jag har inte så mycket tid över för daorn här märker jag.
Det är fullt upp med hästar och barn och allt annat som dyker upp. Men jag gillar att ha mycket att göra.

Idag drar jag iväg till sydligare brädgrader, eller alltså ner till skåne för ovanlighetens skull. Vad har dom för fäder där månne? Här har vi regn, men det är absolut behövligt.

Nu ska jag se om jag hinner uppdatera mej på era inlägg innan jag ska dra vidare.

Hoppas att ni alla mår bra! KRAM!!

Lycka till!

God morgon alla ni!! Själv har jag varit uppe en stund nu. Hästarna är både fodrade och utsläppta och frukosten är strax i magen. Nyponsoppa och kaviar smörgås, vet ni hur mycket det INTE går i hop!? Nåja......

Det kom ju lite regn sen iallafall så jag hoppas på att banan ser fin ut idag. Jag ska strax åka dit nu och se efter. Men jag känner inte att jag behöver skynda för det känns som att det har kommit ganska lagom med regn ändå.
Idag ska jag alltså vara banchef på Vimmerbys regionala hopptävling för stora hästar. Det innebär ett antal timmar i gassande sol om väderet som visar sej nu kommer att hålla i sej hela dagen.
Men det ska bli kul att se alla fina hästar. Kul att se så många som man känner åxo.

Hoppas nu att DU SOFIE inte bangar, utan att du kommer med dina fina hästar:)

Ni övriga som inte ska till Vimmerby och tävla får ha en underbar dag iallafall.
Och ni som ska tävla ett STORT LYCKA TILL!!

Tävlingsdag

I dag har vi varit iväg och tävlat. Jag red på Possan och Agneta red på min Pom Boy.
Agneta och Pom var nolla i 90 cm och i 1m så tror jag att dom stannade på 12 fel varav ett stop. Riktigt bra prestrerat för att vara Pom på en tävlingsplats!!! Super credd till Agneta för den insattsen!

Jag själv red Possan i 1m och där stannade hon på en löjlig grind som jag inte riktigt kan svara på varför. Sånnt händer bara helt enkelt!
I 1,50m så gick vi noll nolla och kom på tredje plats. Resultatet är jag ju nöjd med att vi nolllade och så, men min egen ridning är jag verkligen inte nöjd med. Att jag aldrig ska lära mej att rida ordentligt. Nu på dom här "låga" höjderna borde jag ju verkligen kunna sätta min ridning. Men inte:(

Det har ändå varit en lyckad dag i stort. Tyvärr blev det ingen rdning för Widde idag. Orken fattades.

I morrn ska jag vara funktionär hela tävlingsdagen och därefter hem och rida mina tre hästar. Det spörs hur mycket det regnar i natt. Kommer det inget regn måste jag vara på pävlingsplatsen tidigt för att vattna. Regnar det för mycket måste jag åka dit för att ösa bort vattnet. Hoppas att det kommer lagom mycket för då kan jag få en lungn morgon:)

Jaha gott folk, nu säger jag Go kväll för denna gången!

Uchhh!

Misstänks ha
vållat bebis död

"Tvåbarnsföräldrarna kom till akuten i Borås med sin fem månaders bebis men för sent - barnets hjärta hade redan slutat slå.

Nu misstänks mamman för grov misshandel och vållande till annans död."





SÅ tragiskt! Det är tragiskt om det nu skulle ha varit mammans fel. Lika tragiskt om det inte skulle vara så och kvinnan ändå blir anklagad för det. Huu, så hämskt!


Ja säger då det

Jag satt på Possan i typ 45 minuter i morse. Under dom 45 minuterna var åskade det. Inte en minut efter och inte innan. Typiskt!
Det blev iallafall några språng om än små.

På eftermiddagen tvingade jag hit min pappa som fick sitta barnvakt medans jag var på ryttargården i ösregn och byggde bana inför helgens tävlingar. Vilken tur att vi var HELA FYRA PERS som hjälpes åt.

Ja, jag ska starta i morrn, men vet i faan om det bara blir en klass. Är lite rädd om min pomperipossa!
Jag skulle kunna snacka en massa här och nu, ösa över er med skit, men vad hjälper det!?
Jag håller det innom mej och inser att det är som det är.

Jag har inte borstat min häst sen hon kom in, jag har inte smörjt en enda detalj, jag har inte planerat när jag ska åka. Ingenting är förberett. Det känns bara som att det blir som det blir. Dagen och vädret får bestämma. ÖDET!

Flum.....god natt!

Skilda världar

Kom hem för en liten stund sedan från Qvillö. Där regnade det som bara den och åskan dundrade på, blixtrarna var flera åt gången, och det hade även dragit fram en tromb där och fällt en massa träd och ledningar. Annat mot här hemma, här är det fortfarande bara klibbigt, varmt och kvavt. Men just nu så gör mej värmen ingenting. Jag är rätt frusen efter att gårtt omkring dyngsur.

Träningen hölls på gräs idag och det har Pom aldrig gått på "på riktigt". Så det var nytt för han. Han var spänd och inte så villig. Men han gick två fina rundor på en liten bana iallafall.

                                                               

Jag tycker att det är så lustigt att det kan komma så mycket regn på ett ställe medans det är så här tort och varmt på ett annat.

Nåja, nu hoppas jag iallafall på att Pom ska vara redo för tävling på lördag.  

                                          

Han är ändå rätt fin min lilla häst!

                        
                                                           Älskar Pom Boy!!!

Klibb och klabb

Det verkar som om det har regnat och åskat i större delen av landet de senaste dagarna. Vimmerby måste vara hålan som vädergudarna inte hittade till.
Här är det varmt, klibbigt, kvavt och soldisen ligger tätt.

Jag har varit ute i skogen och skrittat på mina hästar nu på förmiddagen. Så nu kan det gärna komma lite regn.... åskan kan jag väll vara utan men det vore skönt att få bort lite av det kvava och då antar jag att det måste till lite åska. Så det är välkommet att komma just pricis nu!

Till kvällen ska jag åka till Qvillö för att se Agneta träna på Pom. Ja det fick bli så.
Där får det gärna vara uppehåll så länge jag vistas ute, hehe:)

Jag var inställd på just regn idag. Så mi stackars lilla Olle pojke fick långbyxor på sej till dagis. Stckars!!!  Jag får väll försöka gott göra honom det senare genom att ge han en liten glass. Då brukar det mesta bli förlåtet:)

Nähe, jag ska väll kämpa vidare med min tvätt nu då.....

Ekipaget som gud glömde!

Måste bara berömma mej själv och min underbara hästs insatts idag. Vi har tränat dressyr för Maria Falk och min underbara Possibilithy M har gått och blivit dressyr häst. Jag vet inte vad som hände men allt bara satt där det skulle. Kanske har min ridning från igår att tacka lite då jag satt och gjorde övergångar ityp 45 min.
Idag gick hon iallafall som en klocka och både jag och hästen fick en massa beröm. Skönt att man har gjort sin läxa rätt:)
                                             

Till morgondagen har jag ett dilemma. Känner att jag kasnke borde hoppa Possan inför lördagens hoppning. Det var ett tag sen vi hoppade lite mer. Har bara tagit några små sprong då och då när jag varit förbi paddocken.
Alternativ två är att följa med Agneta till Qvillö då hon ska träna med Pom. Det vore ganska bra om jag kunde vara med och filma och ta lite kort. (inte minst för försäljnings pungten). Ignetligen har jag ju barnen då jokke jobbar, men jag har fixat så det går att lösa.
Nu är det helt enkelt bara jag som måste bestämma mej:)

Jag är så glad just nu så det riktigt pirrar i magen och jag känner mej helt oövervinnlig. En bra kännsla så länge den varar.

Redan onsdag

Han med att rida Widde på morgonen i dag innan det blev allt för varmt.
Sen bar det av en sväng till tippen med en massa skräp som vi alldeles för lätt samlar på oss.

Nu är det lite tvätt som gäller och jag tänkte även plocka iordning/städa lite här inne.
Olle har fastnat framför tvn, det är en gammal svensk långfilm, tror nog inte att det är så intressant för en 4 åring men han är mest glad för att han vann kampen om tvn.

Till kvällen ska Possan och jag åka iväg och träna dressyr. Kuligt:)
Vi har ju övat sen sist så nu ska det bli kul att se om det märks nån skillnad.

Ha en bra dag i värmen!


Kämpar på i värmen

I dag har jag kört Pom till hans extra matte igen. Ligger i hårdträning nu inför tävlingen i helgen, haha:)

Idag har även Olof från Ingdams varit här och provat sadlar. Det känns bra och jag är nöjd med resultatet. Dock så tar det tre veckor innan jag får sadlen, han skulle sätta dit en extra stropp bla.
Så nu har jag ändå tänkt att börja rida lite på Widde igan, trots att jag inte ha nån ny sadel. Men han har nu fått vila från ryttare i två veckor så lite andra muskler kasnke han har hunnit sätta. Olof sa att det andra sadlen jag har ligger bättre på Widde än vad hans egna gör så det kommer bli den jag rider i nu ett tag. Men det är helt ok för mej för jag gillar den bättre:)

Nu i kväll har jag alltså tagit en runda i skogen på Widde. Han tyckte att det var jätte roligt att få galoppera igen. Han var jätte fin!
Possan fick åxo gå i skogen, med gramanen. Hon tyckte att det var jätte jobbigt så jag var snäll och hoppade av och gick sista biten hem med henne. Hon fick göra övergångar och avsaktningar pricis hela rundan. Sen var hon rätt genomriden:)


Nu intar jag lite kvällsmat innan jag ska krypa ner i sängen.


ett blommigt inlägg

Aj aj aj... det svider på mina armar. Jag har INTE solat. Jag har bara ridit och vistas lite mycket i solen. Men trots att jag har smörjt mej med solkräm så har det vist blivit lite solstrålar på mej.

Som sagt så har jag INTE solat inte heller badat som så många andra. Tid? Jo det har jag väll kasnke haft om jag hade velat. Men jag vill inte vistas vid vatten med mina barn, eller iallafall inte den minsta. Dom ä som magneter till vatten båda två och jag orkar helt enkelt inte med att sitta i vattnet en hel dag. Jag är inte så badglad av mej.
Nej, jag kan inte sitta på stranden och låta min pojke som inte äns är ett år leka själv i vattnet. Så är det bara!
Därför håller jag avstånd till vatten.
Jag kan knappast gå på ALV med barnen för allt vatten. Ville klampar verkligen rakt i allt vatten han ser. Ingen hämning där inte.

Idag har jag handlat och planterat blommor i krukor och blommlådor. Det blev fint. Barnen hjälpte mej att slå sönder en kruka och blåsten slog sönder en annan. Men i slutet så blev det bra ändå.
                  
                      bilden är från google

I dag har även min favorit buske börjat blomma.  Den doftar verkligen helt underbart! Får mej att tänka mycket på Mjölkvik.
Jag tycker att när man bor så här på landet så ska man inte ha en massa "nya" blommor.
Mina favoriter är gamla "torpar blommor" typ som Löjtnantshjärtan

Eller Flocks  eller pioner  och andra liknande:)


Big Brother final

Sitter igentligen vid tvn och kollar på finalen i Big Brother. Men i pausena så sätter jag mej här vid  datorn.
Vädret har varit toppen.
Idag har vi varit ute hos svärfar och grattat på hans födelsedag.
Efter det tog vi en sväng till kyrkogården för att "hälsa på" en vän som försvann för ett år sedan idag. Känns tragiskt när hela kompisgänget samlas runt en gravsten. Men det var stämmningsfullt på nått vis. Det läskiga var att jag drömde om honom natten till idag. Han var med oss kompisar och festade och allt var som vanligt.

Jag han bara med att rida en häst idag så det blev Possan som fick sej ett pass i paddocken.

Nu måste jag tillbax till soffan.

Kram på er!

Jii hoooo!!!!

Dom ringde från Ingdams nu och sa att dom troligtvis dyker upp här på tisdag. Toppen! Då kan jag ju snart börja rida mina fina häst igen (och han kan komma tillbax på sin matchvikt igen).
Nu blir jag ju så glader:))

Possan fick sejen reäl travrunda i skogen idag. Fy fäsen så varmt det var. Hon var lagom uppvärmd innan åxo må jag säga. HELA förmiddagen så sprang hon runt i hagen och var knäpp...... backe upp och backe ner. Undra varför? I morrn får hon ha insektstäcke på sej så får vi se om hon kan lungna ner sej några hekto.

Annars så njuter jag mest! Jag är själv hemma!
Jokke och barnen följde med morfar till Linköping för några inköp. Jag bara njuter av ensamheten och värmen. Trots att jag går klädd i helskodda ridbyxor.

Nåja, ska sätta mej en kortis nu innan dom dyker upp igen. Tänkte läsa klart ridsport och kolla på alla era fina treåringar:)

En kul sak till! Nu har  jag en till som jag ska kolla på när jag ska ner till Falsterbo. Så rolgit när man känner lite folk som ska rida. Toppen!!

Härliga dag!

Idag verkar det bli ännu en härlig dag med stråland sol. Änn så länge inga moln på himmlen.

Den  nya hästen är utsläppt i hagen och går lungt och betar gräs. Mina andra därimot har sprungit som tokar, whay?
Nu har jag lagt in ett almänt bantnings schema på mina hästar. Jag kan inte träna och tävla på dom om dom ska gå omring som stora badbollar. Gräset i hagen får helt enkelt räcka. Nu har jag dragit in på morgon höt och dom får endast en tuss när dom går in på eftermiddagen och så klart lite mer på kvällen. På Widde tar jag bort kraftfodret helt nu under tiden han bara tömkörs.

Idag har jag inga stora grejjor planerade. Ska bara njuta och umgås med barnen fra till Jokke vaknar. Sen blir det väll mest ridning för hela slanten skulle jag tro.

Vad hittar ni på en fin dag som denna?



                                             

Mycket nu

Hinner inte rikgit med att sitta framför datorn nu, så tyvärr blir bloggen lite lidande.

Idag har jag iallafall tömkört tre hästar, det känns i fötterna!
Sen så har jag även hjälpt till och lastat en häst som skulle komma hit. Sist dom försökte så gick hästen genom taket och pajjade transporten. Idag gick det bättre och nu står han här ute i stallet.

Det är typ det ända jag har gjort idag.... känns inte som att jag har hunnit med nånting, men allt tar sin tid.

Hoppas på sovmorgon i morrn, men det är ju upp till barnen som vanligt. Ville gick och la sej med dryga 39 graders feber nu så vi får väll se hur natten slutar.

Hoppas att ni har haft en bra da!!

Ville är ute och åker traktor.

100media_imag007 (MMS)

Ville är ute och åker traktor.


Blixt och dunder

Vid klockan 3.30 i natt så vaknade jag av att det åskade så in i den. Som tir var så sov barnen vidare helt lungt utan att märka ett dugg.
Jag tyckte även att det ringde en singnal i telefonen. Det tyckte jag var väldigt lustigt så jag gick ner för att kolla. Inget missat samtal, konstigt!
Men när jag ändå var på benen så drog jag ur alla sladdar till dator, telefon och tv. Sen kunde jag lungt gå och sova igen. 

                                            
                                                     bilden är från google

Det lät som om det kom reält med regn åxo. Men det är nog bara bra efter gårdagens hetta. Nu sätter det nog fart på gräset där ute:)


RSS 2.0