Snö och kyla

Har hört att det kommer att dra in en riktig kyla här under veckan. Det gillas verkligen inte med tanke på att jag ska träna.
Värst ska det visst bli under helgen. Fy attan:(
Mer snö skulle vi vist få åxo. Jag är glad att snön kom, för barnens skull. Men det som har kommit räcker absolut. INTE MER!
Känns bra att mina hästar inte är klippta nu. Osario och Possan har varit klippta men det har vuxit ut så pass mycket så jag tror inte att dom far så illa.


Jag har haft en riktig myskväll här hemma. Barnen och jag är nyduchade och det känns verkligen skönt att dom gick å la sej lite tidigare idag. Jag har fått lite tid för mej själv i soffan. Enda kväällen för resten av veckan kommer att bestå av tränin om kvällarna.




                                                                 DON´T STOP BELIEVING!!

Golvet på plats

Nu är golvet på plats i vårat nya tv-rum. Men änså länge så kan jag inte flytta in där för jag väntar fortfarande på att listerna ska komma upp.

Nu återstår bara barnens rum. Deras golv skulle komma hem igår eller idag. Så nu hoppas jag att det kommer på plats snart åxo.
Jag tror absolut att dom längtar efter sina nya rum minst lika mycket som jag. Jag längtar mest efter att få ha mitt sovrum barnfritt.
Det är så skönt att slippa smyga när man ska lägga sej och när man ska gå upp och fodra på morgonen. Och det är skönt att kunna ligga i sängen med tänd lampa och läsa lite innan man somnar. Men det går inte som det ärnu.

Jag lovar att ni ska få se bilder så fort allt är färdigt.


Kallt idag

Jaha, då var två hästar ridna och stallet klart.
Efter två hästar i skogen så frös jag trots termobyxor och massa annat varmt, tillochmed mössa under hjälmen. Så tyvärr så fick den tredje hästen avstå idag. Kanske att jag rider ikväll, inte helt uteslutet men knappast troligt.

Jocke är och hämtar barnen på dagis och sen blir det mat.
Nu ska jag faktiskt sätta mej och jobba lite.



Kram

Nu är det dax för en tur med traktorn.

100media_imag022 (MMS)

Nu är det dax för en tur med traktorn.


Morgon joggar i kylan.

100media_imag021 (MMS)

Morgon joggar i kylan.


SolEnergi

I dag har jag verkligen laddat batterierna.
Så soligt och fint väder. Jag packade på mej en massa kläder innan jag gick ut på morgonen. Men när jag hade mockat några boxar så var jag så varm så jag hade inte jacka på mej nån gång under dagen. Inte änns när jag red i skogen. Härligt!
Hoppas att jag inte blir sjuk nu bara.

Jag började dagen med Widde, han fick gå ett pass i ridhuset. Red lite samma övningar som på träningen i torsdags. Idag hade poletten verkligen trillat ner och han var kanon fin. Avslutade med att hoppa några sprong på 1m, han var kanon fin!
Så bra kännsla man får när man slippet sitta och bromsa in i hindren.

Andra hästen ut blev Osario. Hon gick åxo i ridhuset, efter 4 dagars vila därifrån. Hon fick skena sina 20 varv i galopp runt manegen och sen kunde vi börja jobba.
Det märks skillnad på henne nu. Hon börjar bli ridbar.
Hon fick gå samma övning som Widde, galoppbom på volt. Men hindren var lite för höga så hon fick avstå hoppandet idag.

Tredje och sista hästen ut var så klart Possan. Hon fick göra samma arbete som Widde gjorde i går. Galopp i backe. Hon fick gå 6 ggr upp. Det räckte för henne. Puu, vilket dåligt flås hon har. Det måste verkligen tränas upp! Hon tar lång tid på sej att komma ner i puls åxo. Det är Widde bättre på.

Sen blev det bråttom in för Jocke stog och trampade innanför dörren för att åka till jobbet.
dom andra hade redan ätit mat, men det han inte jag med:(
Vissa dagar får man välja, rida eller äta!?

Nåja, nu har jag iallafall fått i mej lite föda så det går ingen nöd på mej.

Dock han jag inte med att sladda ridhuset idag så som jag hade önskat, men jag hoppas att det finns lite tid över i morrn.

Nu ska vi se på Hitta Nemo!
                                        

Widde har fått göra lite utlopp för sin en...

100media_imag021 (MMS)

Widde har fått göra lite utlopp för sin energi. Nio ggr upp i galopp i den här backen.


Helgens sista dag

Söndag, innebär sista dagen med hjälp i stallet.
Jag har haft lite sovmorgon till 9.30 både i dag och i går. Efter att jag varit ute och fodrat och tagit ut hästarna vid 6.30.
Igår red jag bara en halv häst. Jag blev så förbannat arg på hästen som skulle ridas så jag hoppade av och släppte ut den i hagen igen.
Jag skulle rida på en äng men hästen tyckte att det var alldeles jätte roligt och stog mer på bakbenen och hoppade och bockade. Det tyckte inte jag var alls lika roligt. Så då fick det va!
Idag ska jag longera den hästen i snön så kan hon få apa runt utan mej på.

Dom andra ska åxo få komma ut i snön och galoppera lite.

Bäst å dricka upp tet nu och hoppa i kläderna.

Ha en bra dag!

Härliga lördag!

Idag är det lördag, helg alltså. Det innebär att jag får lite hjälp i stallet av min mamma. Nu är stallet färdigt, nästan iallafall. Några höpåsar återstår.
Och det återstår te hästar att rida. Men jag tror inte att alla tre får nån motion idag. Hagen duger gått åt en eller två.

Jag har en massa annat att göra. Har delvis fått en massa jobb.
 Och sen måste jag fixa klart i sovrummet.
 Jag var tvungen att flytta alla garderober pra att hantverkaren skulle förbi och fram. Det innebär att alla mina kläder bara är inslängda. Där behövs även en reäl stor
rensning pga att jag verkligen inte kommer i flertalet av kläderna. Och jag tror inte att det är nån ide att vänta på att jag nån gång ska göra det heller.

Nåja, nu är det snart dax för lite lördagsfika:)

Överlevde älg mötet

Det känndes inte så segt och hopplöst idag som jag befarat. Stallet gick ganska snabbt att göra medans barnen åkte pulka utanför.
Oh tre hästar har blivit ridna.

Osario fick en skritt tur ner mot sjön. Vi såg en massa älg spår som var relativt färska (inte igensnöade).
Hon skötte sej fint.

Possan red jag barbacka. Pga av alla älgspår som Osario och jag tidigare hade sett så red Possan och jag åt ett helt annat hål. Satt där å filosoferade och Possan lunkade på och då kommer det självklart en älgjävel och springer ut framför oss. Vad skulle den där å göra? Possan brydde sej inte alls om älgen men jag tyckte att det var lite väl onödigt att fortsätta våran planerade väg ifall vi skulle stöta på fler. Så vi vände och fick rida dubbelt så långt hem i stället.

Widde hade jag åxo tänkt att rida barbacka, men eftersom han får hjärtklappning bara han ser en liten hare så valde jag att lägga på sadeln. Vi red en helt annan runda än nån av dom tidigare hästarna. Och vi såg ingen älg men fruktansvärt mycket färska spår. Huuu..... vart ska jag nu a vägen dom närmaste dagarna?
Jag hade tänkt att rida så mycket som möjligt ute i skogen nu under helgen. Men jag får väll stänga in mej iridhuset istället.
Den som lever får veta!

Nuär iallafall stallet klart så nu ska jag sätta mej och jobba lite.

Kramizz

För ett år sedan!

För exakt ett år sedan så skrev jag det här inlägget.
Nu ett år senare så sitter jag på både Osario och Possan och båda är fullt igång:)
Happy, luky me:)

På ICA blir man rik!

Olle och jag hade en trevlig diskusion i dag vid frukosten.
Han sa att han skulle ge mej alla pengar som finns så att jag kunde köpa hela världen. Men han menade framförallt att jag skulle köpa ny yoggi eftersom den var slut.
Då frågade jag honom varifrån han skulle få så mycket pengar.
Olle- I min plånbok
Jag- Men dom pengarna räcker inte på långa vägar för att köpa hela världen.
Olle- Men om man handlar på ICA så får man tillbaka pengar när man betalar, då blir man rik!

Haha... om det ändå vore så enkelt. Så lätt att leva i ett barns tankar:)


         

Ont

Hej hopp!
Inte för att det är så speciellt mycket hopp här just idag, men ändå.
Jag har ont i kroppen. Satt på två hästar och tränade i tre timmar i går. Det brukar bli tre timmars totalt ridpass om dagen för mej, men deå gör jag ju iårdning hästarna i mellan och så rider jag inte lika intensivt när jag rider själv.
Men igår så satt  jag på hästen 17.30 och hoppade av för häst byte och hoppade av den andra hästen vid 20.30. Känner mej faktiskt rätt mör idag.

Jag är nöjd med hästarna. Widde började på att skena mot hindren som har gjort den senaste tiden (även innan vilan). Men efter nån timma galopp så lugnade han ner sej lite. Det blev mycket galopp och ett intensivt hoppande för att få honom lugn. När han väl hade blivit det så hoppade han jätte fint! När han var klar kom mamma ut med Possan och tog in och spolade Widde i stallet.

Possan vet jag inte vad jag ska skriva om. Hon är bara så härlig.  Hon gör pricis det hon ska, och sen är det bra.
Denna fantastiksa häst som jag älskar så mycket!

                            
Hon var iallafall kanon fin igår.


I dag hade jag min "sovmorgon" till sju.  Nu blir det 6.30 i två veckor framöver:(

Ha en bra dag!

Mark känning

I går fick Osario gå hoppträningen här hemma. Hon överraskade!
De andra gångerna jag har hoppat har det inte alls varit som i går. Har poletten trillat ner?
Hon var kanon fin och hade verkligen rätt inställning.
Vi hoppade bla studs på volt. Det trode jag inte skulle gå. Min styr förmåga fungerar inte så bra på den hästen och jag såg framför mej hur jag skulle träffa rätt på ett hinder medans dom andra skulle susa förbi på sidan. Inte då! Hon klarade det galant.
Föruton nån gång och då försvan jag ur sadeln och ner på backen. Ingen större skada skedd, hon hoppade nästa gång.


                                     

Efter det hade jag en fruktansvärt trött häst och kunde inte fullfölja träningen helt. Jag tackade för oss och gick in i stallet istället. NÖJDA!

Idag ska fröken ånglok få en vilodag, det är hon värd.
Dom andra två ska gå hoppträningen ikväll.

Idag ska det komma en tjej hit och titta på stallplats. Annars så ska jag mest bara ta det lungt när stallet är  färdigt. Kanske jobba lite medans jag inväntar kvällens träning.  MM... så får det bli!

Puss å kram!

Nyaskor dagen

God morgon!
Hantverkarna är i full gång här i huset. Jag själv sitter fortfarande i pyamas och morgonrock och dricker mitt te.
Igentligen är det lite bråttom igentligen. Hovslagaren ska komma och slå på nya skor på tre av hästarna. Och detta sker så fort jag kommer från dagislämningen.
Jag hoppas på att kunna mocka undertiden som skoningen pågår och sen ska jag försöka rida ut två av hästarna i snön.
Till kvällen blir det lite hoppning på dn ena och i morrn ska dom andra två gå hoppträning. Känns som att vi är på G nu:)

Nu är det bäst att sätta fart!


Äkta människor

Såg ni serien som började på SVT 1 i går klockan 21.00??
Äkta människor heter den och handlar om mänskliga robotar, hubotar.
En skrämmande serie enligt mej.
Det gick två avsnitt i följd, men jag stog bara ut med ett.

Vart är världen påväg?



                      

snö snö snö snö

Det har kommit mer snö i natt.
Inte för att det bekommer mej så specielt mycket. Jag gillar snö och jag behöveer inte ge mej ut med transporten för att träna eller liknande. Just nu få det faan komma hur mycket snö det bara vill. Barnen blir glada då!
Men jag tror nog att barnen är rätt glada över den snön som finns nu. Så det kan lika gärna bara vara den snön som är nu. DEAL!?

Bara en hantverkare i huset idag. Var är alla? Känns nästan lite tomt och tyst(och varmt).
Idag ska jag ta med mej mina småkillar ut i snön, antar att dom kommer att hålla till i backen som plogades upp igår. Och jag ska i min enfald mocka skit.
När Jocke väl vaknar så är det dax att få eld i baken och börja rida alla hästarna.

Dax att ta på sej kläder nu kasnke, så slipper den ensamma stackars hantverkaren se mej strosa omkring i morgonrock. 





                         

Nöjd och belåten

Härligt att slå upp dörren och se att det har kommit 15 cm snö under natten. Det blev lite att pulsa i när hästarna skulle ut.
Possan fick sej en sväng i skogen i snön.  Hon var riktigt nöjd med det. Han lagom komma hem igen när plogbilen dök upp.
Widde och jag hade ett toppen pass i ridhuset. Han var ganska duktig i dag faktiskt. Skönt att han börjar komma igång nu efter den ofrivilliga vilan. Han är inte alls lika pigg och stimmig längre. Men jag tror att det beror mycket på att han får gå kavalettibommar typ varje dag. Han måste tänka lite med huvudet då och inte bara springa på.

Sen sparade jag så klart den jobbigaste hästen till sist, Osario.
Att jag aldrig lär mej.
Under uppvärminngen så trode hon att hon var nån galopphäst och bräste runt i ridhuset i 120 km och rev upp allt vad underlag heter. Jag satt mest och lät henne hålla på för att hon senare skulle gå att arbeta.
Efter nästan en timma så fick jag henne till slut att arbeta och hon gick riktigt bra.
Dit vill jag komma varje dag!!
Men hon har det så svårt med sin galopp. Så fort jag får henne att börja arbeta så bryter hon av. Skit segt!

Efter det passet så var hon sjöblöt och jag passade på att ducha hela hästen. Nu luktar hon iallafall gott:)

När jag kom in så hoppade jag själv in i duchen och nu har jag pricis nattat mina barn. Nu ska jag ta en välförtjänt kväll i soffan!

I morgon dyker väll hantverkarna upp tidigt i ottan så det är väll bara att gå upp då och se glad ut:/

God kväll!

Hästar på vykort

Vet ni vad?
Idag är jag trött och frusen. Vill mest inte göra nånting. När klockan ringde i morse för fodring och utsläpp kändes det som om det vore mitt i natten.
Jag har fortfarande inte kommit ut till stallet i dag. Jag har varit och kollat ut ett golv som jag ska ha i mitt nya tvrum.
Jag får se om lusten dyker upp underdagen. Annars så blir det nog bara mockning för min del i dag.

Idag är det en sån där dag som jag inte änns vill se hästar på vykort.

Igårkväll fick Possan sej ett pass i ridhuset, lite hoppning stog på schemat efter nästan 2 månaders hoppvila. Snacka om att hästen var taggad!

Widde fick för sej att det var spöken utanför ridhuset och det tog en kvart innan jag äns kunde sitta upp på han. Suck!

Nu blir det snart lite fika och sen mockning. Tänkte att jag kanske skulle jobba lite idag åxo.
Nåja....... hoppas att ni får en bra dag!

Sorry!!

Jag har helt enkelt inte kommit fram till datorn på några dagar. Jag skyller ALLT på hantverkarna som har tagit över vårat hus.
det ända rumme som dom inte jobbar i det är inne på toaletten. Men den kan man ändå inte utnyttja för dom stänger av vattnet.
Vi lever just nu i ett byggkaose och det är inte lätt med två barn kan jag lova.
Igår hade vi inget vatten och inget köksbord. Så vi fick åka in till en av stadaens restauranger lite snabbt.

Jag har mestadels tillbringat min tid ute i stallet och på hästryggen. Har kommit in vid niotiden om kvällarna för att slappa en timma i soffan och därefter rakt ner i sängen.

Igår kväll tränade vi hoppning för Hans-olof, det var Osario som fick den äran att jobba lite. Vet inte vad jag ska säga men det blir nog bra när vi har övat lite,hehe:)

Nu ska jag kolla igenom bloglovin, tror inte jag kommer orka läsa igenom allt tyvärr:(

Sen ska jag ta en första blick över tävlingsterminen, har inte hunnit med det än.

Ha en bra dag!

Bra med hjälp

Ååå vad jag älskar mina småpojkar!
Idag (hittils) har dom varit toppen!
Dom har hjälpt mej att mocka och göra färdigt i stallet och eftersom det gick så snabbt när jag fick så bra hjälp så han vi även med att sladda ridhuset. Dock så blev det lite väl sömnigt på fyrhjulingen och jag var tvungen att sluta sladda då Ville nästan trillade av. Jag kände hur han började "säcka ihop" och jag fick skaka för att väcka liv i han. Gullungar!
Men underlaget blev iallafall lite mer ridbart efter än innan.

Olle var en klippa och visade mej hur man startade fyrhjulingen eftersom jag aldrig har gjort det innan, och han hjälpte mej att sätta på sladden. Helt underbart!

Jocke jobbar under dygnets ljusa timmar. Men när han kommer hem så ska jag försöka hinna ut en sväng med Possan i skogen innan det blir kolsvart.
De andra får gå i ridhuset till kvällen.

Har just fått i mej ett stort lass (3 portioner) med hemrullade köttbullar och spagetthi. Första hemlagade maten på en vecka. Mumms!

Nu ska jag leka lite med dom små!!


Måndag morgon igen

God morgon alla läsare!
Ny vecka idag, en ganksa så vanlig vecka. Inga större utsvävningar planerade.

Igår gick jag ut till stallet direkt efter frukost typ vid nio tiden, var inne ihuset för fösa gången igen vid 18 tiden, då med hämtmat i handen.
Dagen gick i ett kan man säga.

Widde fick ett litet pass i ridhuset och efter det skrittade vi ut en sväng tillsamamns med hunden.
Sen var det dags att mocka lite i stallet samt göra i ordning lite i ridhuset.
Osario fick sej ett ordentligt markarbetes pass. Och jag fick jobba så det känndes i hela kroppen.

När löshoppningen drog igång så hade jag tre hästar som skulle hoppa. Först ut var Donky som aldrig hade varit med om detta innan. Han förstog inte så mycket. Men han var duktig i slutet.

Fozze har gjort det flera ggr tidigare och han var lika duktig idag som innan. Han ligger i fas till treårs testet!

Sist ut så var det Bizzan. Hon var svinigt pigg och tyckte att det var gör roligt att dra omkring inne i ridhuset. Hon drog ettt flertal varv i full galopp innan hon lugnade sej.
Andra gången hon hoppade och hon fixade 110. Duktig tjeja!

När allt det här var slut och jag hade intagit min burgare så började jag tvätta, bädda rent i sängarna, städa. Och efter kvällsfodringen duchade jag och sen stupade jag ner i sängen i nybäddade lakan och gosade ner mej på spikmattan.

En bra dag, och en skön natt!!

Sitter fast!

I går kväll när det vankades kvällsfodring så var det nått som inte var som det ksulle när jag öppnade ytterdörren. Jag hörde kraftiga smällar och det lät som om nån smällde raketer. Men sen förstog jag, nån sitter fast i stallet. Jag rusade ut och till min förtvivlan så var det bara en här som inte stack ut sitt huvud från boxen....Possan!
När hon hörde min röst så gnäggade hon, hon ville ha hjälp och tyckte att det var skönt att jag kom.
Hon låg blixt stilla, hon var så trött efter allt sitt kämpande.
Jag gick ut och skrek på jokke som var ute med soporna och han kom självklart springande.
Medans han tog på henne grimman så ringde jag efter förstärkning. Snälla grannar som alltid rycker ut när helst man behöver dom! Älskar dom!!

Men jocke drog upp hästen själv medan jag tafatt stog och tittade på. Jag var så rädd om min fina lilla häst.
Hon blödde från munnen, men troligtvis hade hon bara bitit sig själv i tungan. Hon kissade och bajsade medans jag var kvar ute i stallet och mamma gick några vänder med henne i stallgången medans jag fixade i ordning boxen.
Hon åt med godaptit och i morse var det inget större fel på henne.

Idag ska Possan få komma ut och skritta lite. Widde ska få ett pass i ridhuset.

Osario ska jag träna markarbete på för Hans-Olof och därefter ska vi löshoppa en drös med hästar. Känns som en bra dag.

Undertiden ska Olle på barnkalas. Maskerad:)
Han ska vara krokodil:) Söt!!

Hoppas att ni får en bra dag!

God kväll!

Torsdag kväll, sista natten på hotllet.
I morrn ska jag åka hem till min underbara familj.
Jag har så mycket ideer och tankar och projekt som jag vill dra igång. Men när jag kommer hem blir det nog mest bara att ställa min maskin i ett hörn och gå ut och börja rida. Måste börja med att tänka på lite annat nu.

Jag vill lite mycket just nu tror jag. Bäst att lugna ner mej lite. Innan jag börjar med nått allvar så ska jag lära
mej min maskin.
Kanske jag har lite att öva på.

Nää.... vet ni vad?
Nu ska jag nog mest bara vara, och njuta av att vara själv för en kväll.




Trött

Idag var det segt att gå upp ur sängen. Jag fick verkligen tippa ner benen över sängkanten och tvinga överkroppen att resa sig.
Nu har jag till och med varit nere och ätit frukost, men är fotrfarande väldigt trött. Hur ska detta gå?

Jag laddar upp min vattenflaska även idag och hoppas på det bästa helt enkelt.

Jag kan inte sätta fingret på det och jag vet inte vad det är som är så fel, men nått är det för jag ser konstig ut.
Hummm.....

Inget jag rekomenderar!

Ikväll var jag lite mer ekonomisk. Lite mer osocial åxo.
Jag tog en liten promenad i jakt på mat när jag kom till hotellet nu ikväll. Jag hamnade i en ica butik.

Kvällsmaten har nu bestått av grillade revben, bröd (utan smör), yoggi med färska bär (intaget med gaffel, inte att rekomendera), mer.
Jag var även godis sugen, så klart. Detta löste jag genom att köpa lite naturgodis.
Men när jag kom till kassan så kunde jag inte motstå chokladkakan som låg där å glodde på mej. Men jag har inte öppnat den.

Idag har jag lyckats hålla min huvudvärk i chakt med vatten. Har drukit en massa, och kissat lika mycket.
Nu när jag även har fått i mej lite mat så känner jag att jag skulle kunna ta mej upp till det så kallade gymmet. Men vi får se.

Nu ska jag "jobba" lite innan jag gör nått annat.


Frukost i magen

Om jag nu tyckte att det var jobbigt att sitta i restaurangen i går kväll, så var det inte mycket bättre med att äta frukost där nere idag.

Gott var det iof.

Inte nöjd med dagens "look" men det får la duga. Finns inga alternativ lixom.

Om 15 minuter blir jag upphämtad av en mörk audi utanför hotellportarna och vi drar vidare mot HÖÖKS bär jag ska träffa ägarna och pratas vid lite. Sen blir det att sätta sej oc ta in en massa info igen.
Hoppas på att slippa huvudvärk idag. Har laddat med en vatten flaska.

Hoppas att ni får en bra dag!

Hörs senare i kväll!

VAR ÄR JAG??

Några som undrar vart jag är, rätt svar är Borås!!
Vad gör man igntligen i borås? Känns mest som att det bara finns en massa nedlagda klädfabriker, och en massa klädaffärer.
Jag hinner dock inte kolla nått på affärerna.Min vistelse går ut på utbildning.Och det kommer jag banne mej gå in för ordentligt. Jag vill verkligen det här. Men det var nog lite mer än vad jag trode.
Jaja, det får gå ändå. änns bara lite ensammt.

I morgonbitti är ett besök inbokat på inte mindre än HÖÖKS. Behind the scens så att säga.
Får helt enkelt se vad det ger.

Jag var nyss uppe å kollade in "gymmet". Det bestog av ett litet rum som osade svettig karl. Tvi sjutton!
Men nu efter lite mat i magen och ett par panodil så skulle jag nog klara av ett pass. Men jag tror att jag får försöka få till det i morrn.
Med en klämma på näsan!


Sitter för mej själv bland alla valkladda ...

100media_imag021 (MMS)

Sitter för mej själv bland alla valkladda affärsman och vin drickande fina kvinnor. Jag och min rakmacka erövrar världen, och tömmer min plånbok. För att passa in läser jag dagens nyheter. Ett tappert försök att verka viktig. Men vem försöker jag lura? Mej själv kanske.


vilken dag

Nu sitter jag äntligen på mitt hotellrum. Den här dagen har varit intensiv. Jag har huvudvärk som heter duga.
Min plan var att dra på mej mina medhavda träningskläder och ta hissen upp till gymmet.
Men nu vet jag inte längre.
Kanske tar hissen några våningar ner isättet och bygger på mitt speck. Har hört att man måste äta ibland.


God morgon!

Tisdag morgon har nu nalkat sej och jag intar min frukost alldeles alena här vid datorn.
Korvmacka och en kopp grönt te.
Resten av veckan blir det hotellfrukost, inte dummt det!

Jag har varit lite oklimatsmart och varit ute och startat bilen för att få den varm och go tills det är dax att åka iväg.
Det hade kommit en del snö inatt åxo som var tvunget att sopas bort.
Jag hoppas att dom större vägarna är plogade å saltade. Jag vill komma fram snabbt och smärtfritt.

Dax att sätta fart.

Ha det bra!!

Hej hopp!

Har inte hunnit med att sitta framför datorn nått idag.
Allt har gått i ett om man säger så.

Jag han med att rida lite på förmiddagen iallafall. Men dom fick gå i ridhuset för jag tyckte att det var lite för kallt ute.

Nu har jag nog packat ner det mesta inför morgondagens resa. Jag har även packat ner min bestlutsångest. Allså har jag packat en jävla massa kläder mer än vad jag behöver. Som alltid!

Har pricis kollat på ett program med Sverker som handlade om socker och fettma. Passade ju mej bra.
Tog ett glas vatten på det!

Hepp nu ska jag pussa lite på min lilla joki poki innan det är dax att sova.
Upp tidigt i morrn:(

Kram på er!


Det blev ridhuset för alla hästarna idag!

100media_imag021 (MMS)

Det blev ridhuset för alla hästarna idag!


Jag skyller inte på graviditeten, bara lite!

Jag har gjort ett tappert förrsök att börja packa lite inför min resa i veckan. Det gick inget bra:(

När man packar så betyder det i mitt fall att jag även måste prova kläderna så att dom fortfarande passar osv. Jag har vanliga kläder på mej så sällan så det hinner hända mycket med min kropp mellan gångerna.

Idag insåg jag att min garderob uppdateras alldeles för sällan. Jag ser gravid ut i samtliga kläder!! Jag har till och med tagit fram lite av mina "mamma kläder". Dom passar!
Nu är det så att jag absolut INTE är gravid. Jag antar att jag bara är lat. Skyller kanske lite på gravidmagarna åxo.
Jag tror inte att det har med julmaten att göra. Jag är inte så speciellt förtjust i julmat. Men destomer i julgodis! Jag är sockerberoende ut i fingertopparna!

Nu är jag ledsen:(

Antingen så sparar jag mina pengar å blir tjockare eller så uppdataterar jag min garderob och är därmed utan mat nästa vecka när jag är borta. Bara å välja.
Jag har redan bokat in ett frisör besök i morrn. Men just nu känns det som det kvittar.
Jag ser inte mej själv som ett fetto på nått vis. en jag har en stor hängande påse som jäser ut över byxlinningen. DET stör mej!


                                                 

Som om ni ville veta allt detta!?
Nåja, jag har fått dela med mej iallafall.......



Varför skritta när man kan galoppera

Å så skönt det var att rida ute i snön när solen lös. Possan och jag fick en riktigt härlig tur i skogen idag. Men Possan tyckte nog att det var lite jobbigt, det tog imot lite i hennes kropp efter två dagar inne i ridhuset.

Osario var spänd och hade nog åxo lite känningar i kroppen. Hon fick bara trava, trava, trava framo som bara den!

Widde undrade mest vad jag höll på med. Han tycker att det är onödigt att skritta när man kan galoppera. Jag ser inte framemot att sätta igång honom. Det går mera på tvären och uppot än vad det går frammot. 
Kul att han skadade sej när han var som allra piggast.

Nu är iallafall jag lite mör i kroppen. Ska nog börja fundera över vad jag ska packa.
Ska iväg på utbildning i fyra dagar nu i veckan och jag måste börja packa.
Men jag är hemma i morrn me. Men då är det mycket som ska hinnas med.


Widde och jag förra vintern.

Lungt och skönt

Bara Ville och jag hemma nu så här på morgonen. Olle har sovit borta i natt och jocke har redan gått till jobbet.
Ville och jag har haft en lungn och skön morgon tillsammans.
Jag satt till och med och löste korsord vid frukosten. Kvalite!

Igår eftermiddag/kväll så kom det en del snö här som blev liggandes kvar under natten.
Jag broddade ju ur mina hästar för ett par veckor sen då Widde gjorde sej illa på brodden. Men idag är det nog dax att sätta i dom igen. Drygt!

Idag tror jag inte att jag har nått annat planerat än just ridning. Så jag ska ta det lite lungt och njuta lite av snön. Om det går.

Hoppas att ni får en fin söndag!

Hemma igen

Sådär!
Nu är jag hemma igen efter lite kalkonmiddag med släkten.
Träffat sen massa kusiner och barn. TRevligt:)

trötta barn är ett resultat av middagen iallafall.

För mej får det inte råda nån trötthet. Jag har hästar kvar att motionera.
Possan han jag med på förmiddagen.
Nu ska jag ut och rida ett pass på Osario i ridhuset. Hons ska få gå lite bomövningar som även Possan gjorde på förmiddagen.
Min mamma följer med mej ut i ridhuset och promenerar med Widde. Han ska ju ändå bara skrittas så det kan han lika gärna göra vid hand.

Sen är jag lagom trött när jokke kommer hem från jobbet. Men jag är sugen på tvspels revanch...eller varför inte lite monopol?

Go kväll allihop!

Lördag morgon

God morgon!
Jag borde redan vara i full gång med dagens bstyr. Men jag skyler på att barnen sov länge, och då passar även jag på.
Jocke började jobba tidigt idag så han tog hand om hästarna på morgonen så jag fick lite ledigt. Skönt!

Vi är bjudna på middag klockan två idag, barnen och jag. Innan dess borde jag ha hunnit med att göra stallet klart samt ridigt nån eller ett par av hästarna. Inte nog med det. Jag måste åka ner till stan och välja ut tapeter till barnens rum samt till två rum till. Det kommer att ta tid bara det vill jag lova!
Har ni nått bra tips på barntapeter? Olle är lite insnöad på att ha ett "rymdrum", Ville har jag inte en aning om vad jag ska hitta på till.
Till vårat nya tvrum vill jag ha något ljust.

Huummm.... bäst att sätta fart nu då kasnke!?
Jag orkar inte, vill inte stressa!

Blläää!!!

Fika

Nu är stallet mockat och sopat. Hästarna står ute i hagarna i solen och äter sitt lunch hö.
Jag ska passa på att ta en fika innan jag går ut och börjar rida.

Tänkte att jag skulle försöka få med mej sambon ut på en skritt tur. Har två hästar som skulle behöva en skritt tur i skogen och då passar det bra om jag får med mej nån.
Possan ska nog få sej ett pass i ridhuset. tänkte att jag skulle dra fram lite bommar åxo.

Om jag får med mej nån ut så kan jag föröska fixa lite bilder på ridhuset, om dett är nån som är nyfiken?

Ha en härlig dag!!

Tre hästar ridna och mat i magen

Idag skrittade jag ut på Widde för att se hur han modde. Han haltade inget och vi travade även en kortis. Traven var han överlycklig för och började bocka och skutta. Det bjuder jag på!

Osario hade nog lite träningsver och verkar lite trött i kroppen efter alla bravader jag utsätter henne för. Hon var nog glad över att få med sej en kompis ut i skogen idag iallafall:)

Possan uttryckte sin glädje i att sticka i full galopp med sin matte. Tog ett tag att stanna. Hennes bakomvarande kompis tyckte åxo att det var skojjsigt med full galopp.

Alltså tre glada hästar idag:)

Nu har jag fått lite mat i magen och jag ska ta tag i all tvätt.
Igår kastade jag och Ville ut granen och jag plockade även ner alla tomtarna. Stjärnan och stakarna i fönstren får vara kvar ett tag till. Jag vill inte putsa fönster och byta gardiner förrens bygget här hemma är klart.

Hoppas att ni som bor här i närheten har funderat lite på att komma hit och träna.


Så skönt!

Jag var ute i mitt egna ridhus och tränade lite dressyr förrut.
Skapligt lyxigt att kunna gå ut en kvart innan träningen börjar bara. Slippa sitta i bilen en timma och därefter stå själv i mörkret och bråka med hästen för att få på den all utrustning.
Så skönt helt enkelt!

Hästen skötte sej väll ganska så bra. Vi är lite nya för varandra och hennes galopp är inte riktigt vad den borde vara om man säger så. Men vi jobbar på det:)
Fick en del tips som jag ska jobba vidare med så ska det nog snart bli bra med den saken.

Jag har lite dåligt sammvete för att inte Possan blivit riden idag. Jag hade iof planerat in vila men nu tyckte jag inte att det bllåste så farligt ändå, och ändå red jag inte:(

Widde fortsätter att skada sej själv. Idag kom han in med svullnad och sår runt ena ögat.
Vad håller han på med egentligen?

Idag har jag fått den äran att få "lära mej" att köra fyrhjulingen. Jag sladdade ridhuset själv, men är mindre nöjd med resultatet. Får nog öva lite mer;)

Nu har jag svept en kopp med varm choklad och därmed så ska jag nog inta vågrätt läge i soffan.

God kväll!

Ridhus träningar!

Jaha, då var stormen visst här. Tycker dock att det var en liten storm. Men jag är tacksam över det!
Hästarna fick stå inne och äta sin frukost i dag och gick inte ut förrens till nio tiden.

Pga stormen så har jag planerat in vila på de flesta hästarna idag. En av dom får dock gå på en dressyr träning till kvällen.

Jag tänkte lite på det här med ridhuset och så.
Ni som bor här i närheten kasnke vill veta att vi kommer att ha flertalet olika tränare som kommer att komma hit och hålla sina träningar. Både hoppning och dressyr och även tömmkörning kan årdnas om det finns intresse. Ska även försöka styra upp lite löshoppning nu inför treårs testen.

Är ni intresserade av att vara med och träna på det ena eller andra viset så är ni välkommna att höra av er!!




Saknat mej??

Hej hopp!
Har ni saknat mej?
Troligtvis inte:/

Nåja, jag har velat skriva men tiden har inte riktigt räkt till, med andra ord så händer det en del här. Just nu har jag ett STORT hål i väggen.
Dom här hantverkarna har nu fått den nya delen på huset så gott som färdig och har nu öppnat upp i mellan. Man kan se  mitt liv som ett stort byggprojekt. Med allt!

Förresten så härmellan er och mej. Vi har byggt ett ridhus här på gården och jag slipper att ge mej ut i oväder om jag inte känner fört! Så det så!
En liten parentes bara.

Vad händer annars då?
Jo jag har fått hem en häst till. En som varit utlånad i ett halvår. Det gick unda kan jag säga.
Fick veta att boxen skulleutnyttjas på annat håll där hon stog så jag hämtade hem henne redan dagen efter. Så nu är stora stallet fullt igen:)

Widde mår lite sissodär. Lite halt. Han fick sulor i går så förhoppningsvis så ska hans ömma fötter bli bättre nu. Som lite extra smör på brödet så sparkade han även på sej själv med brodden. Av det så blev det ett mega tjockt bakben. Men med lite noni juice så blev benet som nytt igen. Nu ska jag snart börja skritta honom igen och se om han är ok. Måste bara vänta ut stormen som väntas dra in här i natt.

Annrs så lever vi mest och mår bra!
Hur är det med er??

RSS 2.0