Hallowen

I går var barnen på dagis/fritids så då fick jag en hel del gjort.
Jag har broderat upp artiklar som ska upp på hemsidan så fort jag får några bra bilder. Vet inte varför inte bilderna blev bra som jag tog i går. Dom blir lixom blanka? Nån fotograf det är jag då inte. (Milla hjälp mej!)
 
Till kvällen blev det löshoppning och det var en av mina som överraskade. Han hoppade iof alla hindren fram och tillbaka innan det blev nån ordning på det. Men han visade ju iallafall att han tyckte att det var roligt och att han inte brydde sej om hur hindren var uppbyggda. Skrutt häst!
 
Idag blir det förhoppningsvis mer ridning än vad sm hans med igår. Och så hoppas jag att änu mer brodyr arbete ska bli gjort.
 
Idag är det tydligen hallowen. Något som inte "firas" i den här familjen. Men lite uppmärksammat blir det ändå, för barnen har klätt ut sej till skelett och ska på maskerad på dagis/fritids. Söta små skräckvarelser:)
 
Vad ska ni göra idag??
 
 

Måndag 29/10

Då var det dax för en ny vecka igen nu då.
Idag är inte temperaturen fullt så skrämmande som den varit i helgen. Nu ligger den bara strax under minus sträcket.Men det är fullt tillräckligt.
Ville hade feber hela dagen igår. Men den försvann lika fort som den kom för idag är han helt feberfri igen. Hokus pokus lixom.
Pga att Ville låg sjuk igår så blev dagen lite uppochner. Jag hade planerat in en massa som skulle göras och allt fick stuvas om. Jag satt därför ute och jobbade tills Jocke skulle åka och jobba och då bytte vi bara av varandra. Så vi sågs tyvärr inte så mycket:( 
Men det mesta blev gjort iallafall.
Har lite nya artiklar som ska provbroderas så jag vet om det är något som jag kan beställa hem. Jag tycker att det är jätte roligt och spännande:)
 
Den här veckan är det Höstlov som gäller för Olle. Men han ska vara på fritids ändå. Dock är det stängt idag och då passade jag på att även behålla Ville hemma. Så idag får vi lite lekbesök.
Men först så ska stallet fixas klart. Ridningen idag blir det nog inget med. Det hinns tyvärr inte.
 
Ha en bra dag alla ni!

Tävling igår

Igår var Widde och jag på Udden och tävlade. Det startade inte förrens klockan 14 och jag red inte änns första klassen, så det blev en sen dag. Vi var hemma till kvällsfodringen vid 21.
 
Vi hoppade två 1m klasser. Första klassen kändes bra, dock inte riktigt lika bra som i Västervik för ett par helger sen. Vi fick 4 fel på fösta hindret. Ett skit fel tyckte jag. Men nöjd.
Andra klassen hade han stått ett par timmar i transporten och frusit. Näe, han frös nog inte, han hade varma täcken på sej. Men det blev en annorlunda framridning i mörker.
Inne på banan var han mer taggad än tidigare och då blir han lite katig och drar lätt iväg och sparkar mellan hindren och har sej. Vi slutade nog på 9 fel tror jag. Varav 8 fel på hinder, nedslag. 1 fel för överskriden maxtid. Hur många som helst fick det. Konstigt tyckte jag som galopperade på som bara den, och det var ju bara en grundomgång på 1m lokaltävling. Snålt tilltaget kan jag tycka!
 
Summa kardemumma av tävlingen var iallafall att jag var relativt nöjd. Det går frammot och vi bättrar oss sakta men säkert.
Nu har vi en tävling kvar nästa helg innan vi tar ett vinter uppehål.
 
 

Jag tänker inte rätt

Nu är jag vaken, eller det har jag ju varit i några timmar nu iof. Men det var lite si och så med det i morse. Det här med att ställa om klockan gör det besvärligt för mej. Jag vet inte hur jag ska ställa larmet när klockan ändras mitt i natten. Nåja, det blev bra tillslut iallafall och hästarna var lugna i stallet även att jag kom u lite senare än vanligt.
 
En häst är riden nu. Fosse och galopperat över en liten upphöjd bom med mej idag. = stora framsteg enligt mej själv.
 
Nu har jag pricis varit ute och sattigång brodyrmaskinen, det är mycket som ska fixas med jobbet nu. Jag håller på med en hemsida till MW Brodyr som snart blir offentlig. Ska bara fixa klart allt med den först. Nu finns MW Brodyr även på facebook, så gå gärna in och "gilla" där.
 
Har två hästar kvar som ska ut i skogen och skritta senare idag. Men först av allt så ska jag gå och titta till min gulleplutt som ligger nerbäddad i sängen och är sjuk.
 
Ha en bra dag!
 

Jag har inte tid

Jag har inte alls tid för att sitta här igentligen. Pga all snö som kom här i gårkväll så behöver jag nog åka till skolan/dagis extra tidigt idag. Med tanke på mina sommardäck på bilen:(
Det var inte några ynka snöflingor som föll om man säger så. Vi hade träningar i ridhuset och utanför var det rena rama snöstormen. Stackars dom som körde med transport.
 
Hoppas att snön försvinner tills på lördag för då är planen att tävla med två hästar. Imorrn alltså.
 
Nåja, det jag ville säga igentligen var att jag red en häst i skogen, sprang drygt 3 kilometer och sen hopptränade två hästar. Mina lår säger aj aj idag.
 
Mm... det var nog bara det som jag ville förtella:)

Slaskigt

I morse landade säsongens första snöflingor på mej när jag var ute hos hästarna. Men det försvinner ju när de landar på marken. Tur är väll det då jag fortfarande har sommardäck på bilen.
Barnen blev iallafall glada när jag sa att det snöade. Mindre glada när dom inte såg nån snö:/
 
På tal om barnen så hade dom nog helst av allt velat ligga kvar i sina gossiga sängar. Mina barn är inte så morgonpigga av sej. Det är tjat tjat tjat från min sida för att få dom upp ur sängen på morgonen. Men däremot på helgerna när dom FÅR sova, då ska dom minsan upp tidigt. Knasisar!
 
Igår kväll tränade jag på Fosse. Ringde även efter en kompis så att jag kunde få det hela filmat. Tack Linda för hjälpen. (och Alice åxo) :)
Nöjd med träningen, det går i rätt riktning om man säger så. Igår var även första gången jag satt upp utan att longera nått innan. Det brydde han sej inte ett dugg om.
 
Nu ska jag ut i slasket och börja mocka och ta ut en häst i skogen. Till kvällen blir det hoppträning med två av dom andra.
 
Ha en bra dag!!
 
                                        

En vanlig dag!

För er som varigt oroliga för min katt (eller inte) så kan jag säga att hon mår bra. Hon är pricis som vanligt förutom ett par småsår. Nu har hon vad jag vet om, förbrukat 2 av hennes nio liv genom att bli påkörd. Kanske dax att lära sej nu?
 
Vet inte rikigt vad jag mer ska skriva om här. Dagarna fortsätter att springa iväg som vanligt. Det är lite ridning, mockning, jobb och en massa annat som görs. Helt vanliga dagar helt enkelt.
 
Ikväll ser jag fram i mot träning med Fosse. Kanske kan få lite nya tips nu på hur jag ska gå vidare. Det vi fick öva på sist verkar iallafall ha fastnat nu. Så nu är vi redo för nya utmaningar:)
 
Ha en bra dag!!
 
 
             

Redan klar

Idag var inte äns klockan 12 när jag var klar i stallet. Anledningen till det heter Frida:)
Hon var så snäll och mockade hela mitt stall i morse, så jag hade bara två hästar att rida och göra iordning allt foder.
Hur toppen bra som helst.
Den tredje hästen kommer att bli riden ikväll.
 
Ännu har jag inte sett till min lilla kisskatt. Lilla gumman. Jag vågar inte gå upp på höskullen och hämta ner hö för jag är rädd att hitta henne. Ska göra det så fort jokke kommer hem och kan följa med mej upp.
 
Hoppas förövrigt att ni har en bra dag!
 
 

Min kisskatt

Min lilla kissekatt eller kisskatt som vi säger här hemma, hon blev påkörd igår kväll.
Han som körde på henne kom in och berättade att hon sprungit vidare in i stallet. När jag kom ut så kom hon när jag ropade ochvi undersäkte henne. Dock var det lite svårt för hon var blöt och smutsig. Men vi hittade ett litet sår över ögat och en klo som var borta. Det kom även lite blod ur rumpan på henne och jag antar att det inte är så bra.
Veterinären sa dock att det inte var så mycket annat att göra än att vänta och se.
I morse var hon inte istallet när jag var ute hos hästarna. Jag ska gå ut igen och ropa på henne och se om hon ätit nån mat, efter att jag skjusat grabbarna.
 
Hoppas att hon klarar sej i genom det här min lilla kisse!
 
 
                         

Dressyr tävling

God morgon!
Idag blev det inte något med att ligga och dra sej i sängen inte. Nu är hästarna matade och utsläppta och jag intar frukosten alena framför datorn.
Idag ska jag åka på dressyr tävling. Ha, har ni hört! Trode nog aldrig att det skulle inträffa. Men, självklart så är det ju inte jag som sja tävla. Ska bara följa med som tur är.
 
Nej, det blev ingen ishall med barnen igår. Det blev en promenad i den höstiga skogen istället. Lika bra det:)
Olle cyklade och Ville sprang. Med andra ord så fick vi lite rastade barn iallafall.
Till kvällen blev det goda varmamackor och en film med kompis. Alldeles prefect!
 
Nähe, om man ska ta och gå ut och se om jag hinner mocka lite innan avfärd.
 
Ha en bra avslutning på helgen!!
 
                           
                            En gammal bild med två busfrön
 

CHECK

* Sovit bort halva dan           CHECK
 
* Dåligt dålamod         CHECK
 
* Stallet klart         CHECK
 
 
 
 
 
Så funderar vi på att åka till ishallen med barnen nu i eftermiddag. Men nej, tror inte det längre!
 
 

Ridfylla?

Fyra hästar ridna idag. Varav Frida var snäll och följde med ut och skrittade en åt mej. TACK! Det var alltså fler än vad jag räknat med att göra idag, men det är skönt.
Familjen hyrde en barnfilm och vi har haft fredagsmys i soffan. Poppcorn,godis och festis:) Nu hällde jag upp ett glas vin lagom til barnen ska sova. Perfekt!
 
Jag gjorde även en fuling idag. Jocke och jag lagade så god mat idag så jag tyckte att det var synd att dricka vatten till det. Jag  hällde upp ett halvt glas vin och drack det till. Sen gick jag ut i stallet och skrittade en häst. Ridfylla? Nåja, allt gick bra:)
 
Ha det bra!
                                               
 
                                                       
                                                                                  SKÅL!!
                    

Hovböld?

Äntligen Fredag!
Fast det känndes lite som fredag igår åxo faktiskt. Men idag är den helt äkta:)
Som vanligt är jag trött och känner mest att jag skulle villja krypa ner under täcket i min varma sköna säng igen. Men jag är ju redan i full gång med dagen. Hästarna har fått mat och kommit ut i hagarna, jag har ätit frukost. och jag har fått upp en unge ur sängen och han har även fått på sej kläder. Den tredle lilla killen i familjen får sovmorgon idag eftersom han är ledig idag. Oj, han vaknade visst nu:)
 
Idag är det tre hästar som ska ridas. Men det ska jag hinna med eftersom jag inte har nått annat stort planerat idag.
 
Har en häst som jag anar hovböld på, men inget som hovslagaren hittar. Vad ska man göra då? Hon går så illa. Vänta lite till?? Tips?
 
Ha en bra fredag allihopa!!
 
                                
 
 

Go torsdag!

Vad gör ni idag??
Själv har jag skaffat mej ett leende på läpparna genom att rida på Fosse på förmiddagen. Det gick så bra. Känns som om vi tog ett kliv framåt i utvecklingen idag.
 
Förövrigt är jag ganska förvirrad och vilse. Måste nog sammla ihop mina tankar lite nu.
 
 
                                             
                                                                         En kväll på Rosenlund

Höst nu då

Lite lagom trött idag. Fast det skriver jag ju alltid till er att jag är. Men jag antar att det är lite av den årstiden då man är trött. Men redan?
Kanske är lite extra trött idag för att jag sprang igår. Inte fullt utrustad med springskor och ut och motionssprang direkt. Nej jag sprang mest och "jagade" hästar i ridhuset då vi löshoppade.
Finns nog en och annan häst i stallet som är lite trötta idag åxo.
 
Igår var jag ute och åkte med en av unghästarna. Han är två år nu och har inte åkt transport sedan han var på fölvisning. Men han gick i stortsett rakt in i transporten och stog som ett ljus hela vägen. Duktig där!
 
Idag ska jag försöka våga mej ut i skogen å rida lite. Känns som om jag inte kommer att bli tagen för en älg om jag har på mej reflexer och håller mej till vägarna. Eller? Den som lever får se.
 
Den där rackarns förkylningen som jag har varit arg på, den har försvunnit. Och kommit tillbaka. Skit!
 
Nåja, bäst och sätta fart så att barnen kommer iväg till skola/dagis itid.
 
Ha en bra dag!!

Tävling idag!

Jag åkte till tävlingen idag. Jag är nöjd över att jag gjorde det för Widde var verkligen jätte fin.
Vi red bara 1m clearround och rev sista hindret. Jag red om, och vi fick med oss sista bommen igen. Han var så fin i övrigt så jag skyller det på linjen...haha;)
Mycket nöjd matte nu iallafall:)
 
Har inte fått så mycket annat gjort. Har fixat klart stallet och så, men jag väntar med att rida dom andra. Det är så ruggigt ute så jag har ingen lust. Tar det efter middagen ist.
 
Alltså, jag är så nöjd med rundorna att jag nästan vill lägga upp den och visa den för alla er. Men jag tror nog att jag ändå håller den för mej själv.
 
Kram till er!
       
 
                        

Lördag morgon

Då var vi redan inne på helgen igen. Lördag morgon å allt.....
Igår var jag på bio, jag har inte sovit som jag borde inatt, den där filmen gjorde att jag fick mardrömmar. Huu!
Men det var skönt att göra nått iallafall.
 
Idag är det tre hästar som ska motioneras. Det är även marknad på stan idag. Vet inte om jag är så sugenpå att åka dit direkt. Tror inte äns att barnen bryr sej så hårt faktiskt, så vi får se om det finns tid och lust till det senare.
 
Jag borde bestämma mej för om jag ska åka och tävla i morrn eller inte. Svåra beslut att ta.
 
Fick en liten filmsnutt på Osario från träningen i torsdags. Blev lite konstigt, men jag hoppas att ni kan se den ändå;)
                

Ovan molnen lyser alltid solen

Gårdagen löste sej till det bästa kan man säga.
Det stog en hovslagare i mitt stall och bara hängde utan att ha nått att göra. Jag var inte sen med att ställa fram Fosse så att han fick på sej skor. Två av småttingarna han han även med att verka.
 
Fosse svävade fram på moln på sina nya skor. Han gick AS BRA på träningen. Fick lite tips på hur jag ska fortsätta framot med han. Jag är ju ingen utbilldad unghäst utbildare direkt så jag får helt enkelt snappa upp alltsom jag kan:)
Men det känns ganska enkelt med Fosse för han är hittils väldigt okomplicerad. Som tur är!
 
Nu ska jag strax gå ut och klippa en häst innan jag ska snabbmocka och dra vidare till min frisör. Känns som det är dax, herregud så jag ser ut.
 
                                              Fosse

Fruset

Brrrr, idag var det kallt hörrni. Det var på nollan och det var frostigt ute när hästarna gick ut. Det blir snart att ta på vantarna på morgonen.  Jag försöker dra ut på det för jag vill inte att det ska bli riktigt så kallt än.
Läste igår nått om att snön skulle komma rekordtidigt i år. Hu geda mej!
 
Allt det där som jag rabblade upp igår att jag skulle göra. Allt blev gjort förutom hovslagaren. Han dök aldigt upp.
Jag hade planerat in att Fosse skulle få på sej skor nu och att han kasnke skulle ha gått en träning som idag. Nu sket sej allt.
Det blir nog ingen träning alls för mej ikväll, och kanske inte i morrn heller. Allt som jag hade bokat in verkar bli inställt. Så himmla tråkigt:(
 
Idag ska jag bara rida en häst nu på förmiddagen, ridhuset ska göras iordning inför träningarna ikväll och allt i stallet ska göras som vanligt. Sen kommer ju barnen hem tidigt idag åxo så jag får vara lite kreativ med dom istället.
 
Ha en bra dag!
 

Kom å köp!!

Alla annonser
Säljes  
Datum: 2012-10-09    Annonsid: 660342
Mor och dotter häst
Mor och dotter häst. Hästar säljes Mor och dotter häst. Hästar säljes
Typ: Stora hästar  -  Inriktning: Allround  -  Kön: Sto  -  Födelseår: 1999  
Mycket trevligt Holsteinersto. Tävlar hoppning 1m. Jätte snäll i stallet, lasta och köra i transporten. Passar säkert alldeles utmärkt som "mor och dotter häst". Ca 161 cm hög. Fick föl 2010 (finns att se). Kan även användas som avelssto.
 
e: Orleandro U: Kontesse IV ue: Grundyman (tysk stam) Ring för mer info. Lånas ej ut!
 
Pris  35 000 kr



Väntar

Jag väntar, väntar, väntar och väntar.
Jag verkar vara bortglömd av alla:(
 
Ingen IR behandling på hästen i morse, dubbelbokning där tydligen. Men jag blev lovad en behandling i eftermiddag istället.
Hovslagaren skulle ha varit här för två timmar sedan, han har fortfarande inte dykt upp.
 
Men jag har fått en häst motionerad och allt annat i stallet färdigt. Men hade jag vetat allt detta så hade jag kunat ändra på hela min vecka.
 
JAG ÄR SKITSUR NU

Min dag

God morgon! Här sitter jag med min tekopp som dom flesta andra mornar. Dagens enda skillnad är att jag inte behöver stressa eftersom jag inte är ensam med barnen denna morgon. Skönt när man är två som kan dela på morgonsysslorna kan jag tycka.
Bara att hopppa rakt ner i stallkläderna när jag skrivit klart här. Alltså inget extra klädombyte bara för att barnen ska skjutsas till skola och dagis.  Skönt!
 
Idag ska en av hästarna fö IR-behandling.  En drös med hästar ska verkas och en ska få skor. Stallet ska mockas höpåsar ska packas och foderhinkar ska fyllas, en häst ska motioneras. Allt detta ska ske innan klockan 13.00 för då kommer barnen hem och då ska maten stå på bordet för att Jocke ska hinna  äta innan han ska fara till jobbet. Thats it!
 
Sen ska man göra ett klädbyte och komma in i en annan värld. Hemma världen. Då ska det handlas, åka till apoteket, lekas, tvätta, diska och laga mat.  Mmm.... så ser min dag ut på en skiss. Hur ser eran ut?
 
Hur som, ha en bra dag!!

6 ÅR

Jag vet, jag har varit frånvarande igen!
Det har varit mycket  nu i helgen. Olle fyllde hela 6år den 4:e så helgen har gått till kalas av alla möjliga slag.
Hästarna har hunnits med och Fosse fortsätter att sättas igång.
Nu i veckan är det ingen dag som bara är "vanlig". Det är en massa utöver det vanliga som ska göras. Full rulle med andra ord.
Funderar på om jag ska åka och tävla lite snart. Ska fortsätta att tänka lite till........
 
Här kommer lite bilder på min 6åring!
                              Snutte plutte!

Snabbinlägg!

God morgon! Klockan är strax 04.00 och då blir jag upphämtad för vidare färd ner mot Flyinge. Ska bli kul att få kommaiväg från gården och göra något mer än att bara mocka skit:)

Jag ska njuta. Hoppas att ni åxo kan unna er något från vardagen!

Hej hopp!

Här är det lika tomt som vanligt. Det ekar ju när man kollar in här. Era kommentarer är så långt borta att det inte äns  går att nosa sej fram till dom.
Nåja, skitsamma. Ni får väll läsa ändå;)
 
Idag står det IR- behandling på schemat för två av hästarna. Så ingen ridning nu på förmiddagen. Hoppas att jag ska hinna med Fozze till kvällen. Igår fick han tyvärr ståöver sin träning pga annat.
 
Nån som har nån bra ide eller är ni nyfikna på nått specielt som ni vill att jag ska skriva om?
 
 

Nu börjar det...

Sisådär!
Nu är en häst riden och tio boxar mockade. Inte ett skit mer är gjort.
Nu är jag hungrig så nu börjar småätandet.......

RSS 2.0