Skottdag

MM... idag är det den 29 februari, vilket det bara är vart fjärde år. Tydligen så får kvinnorna fria idag enligt gammla seder. Tror dock att jag väntar på att min prins gör det;)

Hittils så har dagen gått i ett. Satt på första hästen vid 8.30. Det blev en barbacka tur på Possan. Kom inte långt innan vi fick syn på några rådjur och Possan hoppade till så att jag höll på att flyga av, men det gick bra. Kom en liten bit till innan marken under oss bara försvann, antar att det har med tjällossningen att göra. Possans ena ben skönk till strax åvanför hennes knä, det andra gick hon ner på knä med. När hon låg där å kravlade så hamnade jag framme på öronen på henne. Men vi kom upp helskinnade båda två.

När stallet var färdigt så kom hantverkarna och beodrade mej och Jokke städning. Så nu har vi varit på soptippen med ett fullt lass i dag igen. Skönt!!
Bra att få undan all skit runt huset så att  gräset kan växa som det ska sen. Nu ser man hur alla vårblommor börjar spira genom marken. Härligt!

Till kvällen blir det dressyr träning. Jag ska rida Osario och Widde har jag faktiskt lånat ut för kvällen. Ska bli spännande:)

Ringde nyss till Mantorp och fick provsvaren från vårat besök i måndags. Vi tog alla möjliga prover och bla ett EKG. Det visade sej vara helt OK, vilket känndes oändligt skönt. Nu är det bara att vänta på de adra provsvaren åxo.
Vill komma igång med henne ordentligt nu juh!

Ha en bra dag!!

Kris!!

Nu börjar jag närma mej en kris, nått som jag trode aldrig skulle hända.
Inom två veckor kommer jag att hamna över sträcket så att säga.

Vad förväntas då? Vad ska jag förvänta mej och vad förväntas av mej? Allt känns så uppblåst.
Det känns som att när man fyller jämt så ska man ställa till med balluns. Dricka alkohol och tjoa och tjimma. Jag har blivit gammal (och klok) och har nästintill slutat upp med sånt. Jag tycker mest att det är äckligt att dricka alkoholhaltiga drycker och så förstör man så mycket av dagen efter. Inte värt det helt enkelt.

Min önskan är att få åka iväg med min familj till nått varmt och avslappnande ställe. Veta att det är nån pålitlig och duktig person här hemma som ser till mina hästar och gärna rider dom åxo;) Jag vill kunna slappna av helt ju.
Så måste det med nån mer utöver min sambo och mina barn. Nån måste kunna vara barnvakt, så att jag och jokke kan få lite egentid. Det är sånnt som jag värdesätter.

Förövrigt så önskar jag mej ett stort och rymmligt matsalsbord så att jag kan bjuda hem lite släkt på en bit tårta eller två.
Men jag vill ju göra nått för mina vänner åxo. Trots att jag sällan träffar "vanligt" folk så har jag faktiskt några stycken som jag bryr mej om, som förhoppningsvis även bryr sej lite om mej me. Trots att jag aldrig har tid över för dom:/

Hela den här grejjen med födelsedagar ger mej prestations ångest.
Tretio år har jag levt mitt liv.
Har faktiskt hunnit med väldigt mycket på den tiden. Både saker som man kasnke ångrar och saker som man kan vara stolt över. Men dom sakerna man ångrar tror jag ändå är bra att få gjort. Bin there, done that så att säga.

Jag har iallafall lyckas klämma fram två helt underbara välskapta barn med lite hjälp från min sambo. Helt outstanding!
Nått speciellt arbete har jag dock inte lyckats med. Men jag har ju heller inte jobbat för det så hårt. Jag har det bra ändå juh:) Jag kan skratta mej lycklig över det just nu. Ni andra som mår dåligt över det kan ju hålla det för er själva, helt enkelt!

Hepp, det var väll allt jag ville säga för stunden.

So long........

Mår bra av soptippen!

Idag har jag varit effektiv.
Var uppe vid 6.30 för att fodra och släppa ut hästarna. Sen var det till att gå in och släppa in hantverkare i huset och väcka övriga familje medlemmar för lite frukost.
Sen ut och rida första hästen, mocka, rida ännu mer, lunch fodra, göra höpåsar. Sen packade Jokke och jag hela transporten knökfull med skräp och körde till tippen och slängde.
På vägen hem stannade vi och handlade. Medans jag damsugade hela undervåningen och fixade med disken så hämtade Jokke grabbarna på dagis.
Nu har jokke åkt till jobbet och jag planerar brödbak med grabbarna.

Jag känner mej så lättad och glad så fort jag har varit på soptippen med skräp. Jag vet inte vad det är men det känns så skönt att rensa upp lite.
Jag mår bra av det helt enkelt!

Men i morrn får vi nog ta ett nytt lass för det finns mer skräp kvar. Kasnke är det det här fina vädret som får en att vilja städa och rensa upp. Vi har super härlig sol i dag:)

I går var det hoppträning här på gården och i morrn blir det dressyr träning. Med andra ord måste jag ge mej ut själv ikväll och plocka in alla hindren efter igår så jag kan sladda lite.
Nackdelen med ridhus:/

Hepp..... nu ska jag se vad barnen säger om att baka lite:)

Hemma igen!

Nu är jag hemma igen från ett par inspererande dagar i Göteborg.
Jag känner att jag har ny motivation och nya planer och mål är smida. Nu vill jag bara kommigång och redan har en häst blivit riden. Nu äter hästarna lunch hö och jag är inna för en liten lördags fika med familjen:)

Det har varit två bra dagar medmycket skratt och gråt! Ja, till och med två och en halv timmas gråt. Vi var på bio och såg War Horse    En film som naturligtvis får mej till att stor böla.


Torsdag morgon

Efter några futtiga timmars sömn pga den här jävla blåsten så har jag nu gått upp för att strax dra mej till Göteborg och årets upplaga av Göteborg Horse Show.

Strax blir det frukost, tror jag ska inta den vid tvn till prinsens presskonferans. Nalkas det kunga barn möjligtvis? :)
Grattis till dom iså fall.

Tänkte mest säga hej och hej då till er.

Nu vet ni varför om det blir tyst här i några dagar.

Ha det bra och tahand om er!!

Nu är det min tur att bli motionerad:)

100media_imag023 (MMS)

Nu är det min tur att bli motionerad:)


Rätt riktning

Igår var det så härligt att rida. Man kunde rida utan ländtäcke och när jag satt i ridhuset och red så hade jag bara en tröjja på mej. Härligt!
Bort med alla långkalsonger, mössa under hjälmen och tjocka pluffsiga jackor! Vill ha vår!
Det var hela 8 plusgrader igår när jag red. 


                          
                            Vill ha det som på bilden!


Nu har det redan hunnit bli 4 plus och snart är det dax att gå ut och börja fixa stallet.

Idag fick jag inte den där sovmorgonen som jag fick i går. Ville tyckte att det var dax att gå upp redan vid 6.30:(
Men jag lyckades ligga kvar i sängen 30 minuter till, men ingen sömn:(

Nu är det full rulle och hantverkarna är tillbax igen. Det är ett rum kvar som ska tapetseras. Jag trode att det "bara" var att tapetsera. Men när jag drog bort golvlisterna igår så insåg jag att det nog inte skulle vara "bara" att tapetsera. Varför bor man i ett gammalt hus?
Jag trode att det iallafall var nån massonitskiva bakom vävtapeten. Har sett att väggen varit lite lös och bucklig men tänkte att det gick att fixa till. Nåja, det var ingen massonit. Det var lite papp.
Med andra ord måste rummet kläs med gipsskivor innan tapeterna kan komma på plats. Suck!
Varför ska livet vara lätt lixom.

Nåja, det blir säker bra när det är färdigt!


Svar på fråga

Det är ett par som har undrat och frågat om jag har nån företagsamhet med hästarna. Här följer mitt svar:

NEJ! Jag har inget företag med mina hästar.
Jag rider bara för min egen skull och jag tjänar inte en krona på att jag tar hand om 11 hästar om dagen var av jag rider 3 stycken.
Det har blivit så många hästar pga av att jag har avlat lite själv. Tanken är att flera ska säljas, men det går lite trögt på den fronten.
Hästantalet ökade med fem stycken senast jag var gravid. Jag skickade iväg dom två som då reds så att dom höllsigång. Och jag köpte in  två dräktiga ston varav en som hade ett föl vid sidan.  Tanken var redan då att de skulle säljas senare.
Ett av fölen som låg i magen vann sitt fölchampionat och därmed vann jag en betäckning. Nu är det stoet dräktigt igen med Cohiba och väntas föla i vår.
 
Osario, en av hästarna jag rider, är till salu. Ivåras insåg jag att jag inte hade tid att sätta igång henne efter avvänjningen och jag lämnade henne då till en kompis som har haft henne i ett halvår. Jag fick hem hem henne  igen vid årsskiftet och hon har fortsatt att utbildas här hos mej. Hon är till salu.

Widde köpte jag som tvååring och jag har ridit in han själv. Han är nu 8år.

Possan har jag haft sedan 05 och hon har nu varit igång ett år efter att hon haft föl. Jag betäkte henne pga att hon då var skadad.

Sen har jag min första häst kvar. Ett varmblod som nu är 22 år. Henne har jag haft sedan hon var 5 år. Jag har även två avkommor efter henne som nu är 3 respektive 4 år.

Tre av hästarna går på lösdrift hos mina föräldrar (gården brevid) det är tvååringarna som går där.

Mmm... det var nog en kort pressentation av hästarna. Rörigt? Iså fall är ni välkomna med frågor:)






                                 

3 plus

Idag har jag sovit länge, sportlovet till ära. Jag gick inte in till Ville förrens klockan blivit 9 i morse. Härligt. Olle gick upp lite tidigare men han satte sej framför tvn så jag kunde sova vidare.

Vädret för dagen ser ut som mulet men ändå 3 plusgrader. Man ser hur snön smälter! Det har blåst vansinnigt mycket under natten och jag har legat och tänkt på hästarna som går på lösdriften. Att man aldrig kan koppla av helt:/

Idag är det fettisdagen, kanske blir det nån semla om nan har tid övet att åka och införskaffa en sådan. Min mage gillar semlor. Eller kanske inte magen, men jag:)   
                                           

Snart så är det dax att dra på barnen kläder och gå ut i stallet och mocka. Alltid lika spännande och se hur många boxar jag hinner innan dom tröttnar. Jag brukar hinna 2 st.
Sen är det alltså bara 6 stycken kvar + sopning av stallgången + bära ut vatten till hagarna + lunch fodring. Det är det viktigaste som jag MÅSTE göra med barnen. Allt det andra kan vänta till jag kommer ut själv i eftermiddag.

Idag blir det troligtvis två hästar i ridhuset och en i skogen. Får se hur det går att rida i skogen, vi får treva oss fram lite bland isen:)

Nu har jag bokat in ett veterinärbesök till Possan så att jag kan kolla upp hennes hals. Trots att jag inte fått provsvaren än. Jag kommer att åka till en klinik som jag dock inte har nått förtroende för, men jag har pratat med "min klinik" och dom kommer att granska resultatet åt mej. Skönt!
Jag vill ju lixom vara helt igång nu och snart drar ju tävlingarna igång.

Jag har inte tid att dra ut på allt.


I morse var det vår. Men nu är det visst v...

100media_imag023 (MMS)

I morse var det vår. Men nu är det visst vinter igen:(


Härligt väder att vara ute å skritta i.

100media_imag023 (MMS)

Härligt väder att vara ute å skritta i.


Söndagen den 19 Februari

Jag fortsätter att nysa och ha mej även idag. Huvudvärken ligger och gnager. Trots detta var jag ute i stallet vid 6.30 för fodring och utsläpp. Det är så ljust på morgonen nu så det känns inte givet att gå in och lägga sej i sängen igen när man är klar.
Barnen vaknade strax efter det att jag kommit in ändå så nu står äggen på spisen och kokar så vi får i oss en reäl frukost.

I natt har det varit plusgrader hela natten. Det innebär att stallplanen är isbelaggd nu. Olle behöver alltså inte åka till skridskobanan för att öva på sitt skridskoåkande;)

Nu är det dax att gå och väcka min stora älskling i huset.

Ha en toppen dag!

Sjuk

Här hemma är det sjukdom som härjar. Mest på jocke å mej:/
trots det så har jag fått tre hästar motionerade idag. Så jag har nöjd kunnat ligga i soffan några timmar. Nån timma blev det med datorn på magen för lite jobb. Men nu till kvällen mår jag faktiskt snäppet bättre.
Hoppas på att jag mår ännu bättre i morn.

God kväll!

Ojdå! Här har det varit snö ras.

100media_imag023 (MMS)

Ojdå! Här har det varit snö ras.


Super mario

Nu är stallet färdigt.
Nu ska jag mest ligga i soffan och spela super mario med min Olle:)

                                           

En anledning att inte göra ett skit

God morgon. Eller nä, här är det ingen god morgon.
Mitt huvud är som ett bowlingklot och kroppen är tyngre. Jag antar att det är nån äcklig bacill som fått tag i mej. Det gör lixom ont ända ut i öronen. Men ingen vanlig huvudvärk bara jobbigt.

Barnen och jag ska spändera större delen av dagen här hemma för oss själva. wille har börjat snora en del han åxo.
Jag försöker mest hitta anledningar och lösningar för att slippa göra nått, slippa att bråka med två ungar för att kunna gå ut och mocka, slippa rida tre hästar. Puuhhh,, vad allt kändes jobbigt nu.

Får glädja mej åt dom fina sprången jag fick på hästarna igår kväll. Osario fortsätter att göra framsteg och hon imponerar varje gång.
Widde fick jag bli riktigt arg på igår. Han accepterar inte mej för femöre. Han gör pricis som han vill när det dyker upp ett hinder framför honom.

Jag har haft problem med att hitta en magplatta åt honom som passar. Antingen är dom för långa eller för korta, eller åxo har dom för stor platta. Men nu har jag hittat en i mellan storlek och den hade han på sej för försa gången igår.
Han tyckte att det var konstigt att ha nått stort under magen och gick och spände sej och gick inte riktigt fram i början. Men man kan verkligen säga att han behöver den. Det small i plattan i stortsett i varje språng. Det var stora djupa märken i den när vi var klara.
Tur att den passade så vi inte behövde byta:)

Nähe... lite bollibompa på det nu då.......  

Klar med allt

Nu är jag klar med det emsta i stallet. Allt för nu iallafall.
Possan och jag hade en härlig ridtur i solen. Hon jobbade på jätte bra.

Är det inte hästar eller barn som sinkar min tid så är det hunden.
Grannens hundar löper och vips så är Musse borta. Jag ropade och ropade men ingen hund. Jag startade bilen och åkte och letade efter honom utan resultat.
När han varit borta typ 70 miuter så ringer Sofie och säger att han är där..Puuhh... jag började bli ordentligt orolig.
Men nu är han hemma igen:)


Så skön natt

I natt har den här familjen sovit bra. Jag kan iallafall svara för mej själv och smågrabbarna.
Ville som har vaknat typ 75 ggr per natt sedan han fick eget rum vaknade bara EN gång. Och det var strax efter 5 i morse. Helt ok!
Idag ska vi packa ner skridskor och snowracer till dagis. Olle ska på utflyckt. Så spännande!
Det blir första gången Olle ska åka skridskor så vi får väll se hur länge det försöket pågår. Han är envis, men jag tror inte att han har tålamodet. Nåja, vi får se när dagen är slut:)

För min del så blir det en skogs runda med min vita springare. Sen stalltjänst.
De andra två ska gå på träningen i kväll.


Ha en bra dag hörrni!!

                                       

Om man säger så här

Det där med snön är ett faktum för sej!
Jag är trött på den iallafall.
Ungarna kom dock iväg till dagis i tid. Det var dock ingen ide att börja sopa av bilen all snö. Jag tog fram snöskyffeln och skottade bilen istället. När jag berättade det för mamma sa hon att så får man inte göra. Men det skiter jag i just nu.

När jag väl hade lämnat barnen på dgis så upptäckte jag att jag glömt lyfta ur fodersäcken ur bilen som jag handlade igår. Musse hade börjat gå lös på den och jag insåg att mina ärenden på stan fick vänta. Jag ville inte ha foder i hela bagagen åxo.

Väl hemma så tog jag ut Possan en sväng i skogen. Hon fick kämpa sej fram i all snö.  Sen var det bara att sätta igång att bära ut vatten till alla hagarna. Som tur är så var det inte genomfruset i baljorna så jag kunde bara slå hål på isen som var och fylla på lite nytt.
Sen var det in och börja mocka. Mockade även ut lite bädd ur en box som såg lite väl blöt ut. Sen in med nytt spån i boxarna. Vilket går smidigt nu när jag har spånbalar för tillfället.

Sen fick hästarna lunch och nu är det nu och jag orkar inte göra nått mer.
Kalla mej lat om ni vill, men det ligger i min natur.
Jag är trött i hela kroppen.
Ska ta det lite lungt nu sen ska jag uträtta mina ärenden på stan innan jag hämtar upp barnen från dagis.
Ridningen på dom andra får bli efter middagen nångång..... eller sent ikväll.
Så fort Jokke kommer hem måste han sätta sej i traktorn och börja ploga. JÄVLA SNÖ!

Energibov till tusen är den här snön!

Det har kommit mera vitt på marken

Ujj vad det snöade här i går kväll och under natten.
Jag skottade av en massaredan när jag skulle gå ut och kvällsfodra. Jag har inte öppnat dörren än så jag vet inte rikgit hur mycket mer det har kommit. Men jag har en hel jävla massa snö på bilen.
Undrar om jag kommer att komma i tid till dagis mm som jag har tider att passa nu på morgonen. Kanske inte med tanke på att jag fortfarande sitter här i pyamas och dricker te.
Men jag är ändå rätt snabb senni.

Idag kommer det inte att hinnas med att rida alla hästarna på förmiddagen. Jag ska prioritera hästen som ska gå i skogen nu på dagen. Alltså Possan. Även Widde ska få komma ut på en lugn sväng.
Osario får ett pass i ridhuset ikväll. Hon vilade i går för jag tyckte inte attt det var nån idde att sitta på henne då jag longerade i förrgår. Jag kommer åt henne så mycket där så hon får sån träningsvärk.

Sent i gårkväll dök veterinären upp till Possan. Nedskärningar var anledningen till det låååånga dröjesmålet. Huumpf!
Nu har iallafall ett blodprov tagits och en infektion ikroppen ska förhoppningsvis kunna uteslutas. Men nu är jag inne på ett annat spår, hemskare. Huu, jag jagar upp mej själv så dant:(

Bäst att sätta sprätt på den här dagen nu då!!

Man kan säga att det gick åt helvete

Hörrni, det där med boken som jag lallade om igår. Jag gav den ett försök. Eller två. Ett försök till varje barn, men inte. Dom var lika klarvakna iallafall.
Vad gjorde jag för fel? Meningen var ju att dom skulle somna som små hypmotiserade igelkottar.
Vad hände?
Ingenting!
Ville for runt i sängen som vanligt och jag konstaterade att det spelade ingen roll vad jag läste eller hur jag läste det. Han lyssnade ju inte ändå. Han är alltså förliten konstaterade jag.
Gjorde ett nytt försök med Olle istället. Han är alldeles för nyfiken så han kan ju inte änns ligga ner när jag läser. Så tyckte han att det var konstigt att jag slängde in hans namn i boken åxo. Inget sovand barn där heller.
Men jag ska inte ge mej. Jag ska ge det ett nytt försök till kvällen!

Sov trix

Ikväll ska jag börja med en ny rutin när barnen ska sova.
Jag har köpt en ny bok som ska få dom att somna snabbt. Detta kan behövas då Ville inte riktigt är med på att han ska sova själv på sitt nya rum än.

Boken heter Kaninen som så gärna ville somna. - En annorlunda godnattsaga

Kaninen som så gärna ville somna - en annorlunda godnattsaga, Carl-Johan Forssén Ehrlin     Texten använder psykologiska tekniker som hjälper barnet att komma ner i varv och ha fokus på att somna, inbakat i en vanlig saga.

Jag tänkte att jag skulle låta er här på bloggen följa hur det går med att somna nu när jag ska börja läsa den här boken.
Skit trist kanske ni tycker. Men det skiter jag i. Min blogg mina skriverier!


Ni får höra mer om det till kvällen.


Måste ha lite sol idag

Idag känner jag mej trött, både i kropp och själ. Känner lite stress inför allt som ska hinnas med åxo.
Alla hjärtans dag i dag.
Jag ska alltså försöka bli klar med stallet lite tidigare än vanligt idag så jag ska kunna hinna med familjen lite extra. Det blir nog min pressent från mej till dom. Men jag vet i fasen om jag hinner med.

Det skulle underlätta om jag får fram solen som just nu gömmer sej bakom molnen. Allt känns lättare bara solen är framme och håller mej sällskap.


                                                  

                                                           Ha en bra alla hjärtans dag!!

Inte snabbst i världen

Jag har inte suttit så mycket framför datorn i helgen. Eller inte för "privat bruk" iallafall. Bara jobbat lite.
Det är iallafall summan kardemumman av att jag inte har bloggat nått under helgen.

Ifredags eftermiddag drog familjen en snabbis upp till Linköping för ett besök på IKEA. Man kan säga att vi sprang igenom affären och lastade på vad vi skulle ha och sen hem igen.
Lördagen berstog av att montera ihop våra inköp. Det blev bra!
Sen var det bara kvar att dela upp alla leksaker och placera dom strategiskt på barnens respektive rum. Det tog HELA dagen.
Men när det var klart så kunde grabbarna bädda ner sej i sina nybäddade sängar och sova på sina helt nya rum.

Söndaen bestod av hästar och jobb.
Planen var att hoppa några språng på alla tre hästarna. Först ut var Widde.
Han var fin. Lite trött i bakdelen kasnke.
Osario bytte jag både bett och sadel på för dagen. Hon blev seg stark men inte så känslig, både på gott och ont. Hon fick till en del fina språng.
Possan var sist ut. Hon jobbade på jätte fint i början. Men något är fel. Hon ska inte ha så dålig kondis så hon flåsar av bara framridningen. Ingen hosta, inget snor eller feber. Idag blev det samtal till veterinären och ett blodprov ska tas.
Varför syresätter hon sej inte som hon ska?

Så nu mår jag dåligt över min lilla Poss och är mest ledsen och orolig:(
Idag är barnen (som vanligt på måndagar) hemma från dagis. Jag måste börja med att övertala dom om att följa med ut snart så jag kan få kolla till lilla Possan. Känner mej så maktlös. Jag är här inne och hon där ute. Men jag ser henne genom fönstret hela tiden iallafall.

Hoppas att ni har haft en bra helg.


Fredag morgon

Det är redan fredag igen. Dagarna bara glider förbi.

Igår kväll var det två hästar som hopptränades. Osario glimatde till med nått super sprong. Widde hade vi en liten egen uppfinning på för att han skulle sänka nacken och inte köra upp huvudet i vädret innan hindren. Han blev trött av att göra "rätt" så han fick inte gå hela passet fullt ut.

Idag ska dom som hopptränade igår bara få jogga lite i ridhuset så dom inte får mastodont träningsvärk. Possan ska antagligen få hoppa på gårdagens övningar.
Det är så bra att hindren kan stå framme. Jag kan öva på samma sak ända till nästa vecka då vi bygger en ny övning. Helt toppen bra! :)

Idag är iallafall hantverkarna här och sätter upp listerna. Hoppas att dom hinner klart med allt idag. I morrn ska barnen in på sina rum!

Nu är mitt te slut så nu är det dax att släpa ut min trötta kropp för ännu en dag i stallet.

Hoppas att ni får en bra dag!

Skrittar fram första hästen för dagen....

100media_imag023 (MMS)

Skrittar fram första hästen för dagen....


Sitter här å väntar

Ja, här sitter jag å väntar på att det ska dyka upp nån hantverkare som skulle kunna göra klart det sista i det här huset så att barnen kan få flytta in på sina nya rum. Det som fattas är bara lite lister. Men när ska det göras klart är frågan. Det verkar inte vara nån som behagar att komma å göra det.

hur som så kommer jag att åka till IKEA och köpa grejjorna till rumen i helgen och efter det får barnen flytta in, med lister eller inte! Jag är trött på att på att bo såhär nu.

Under dagen har jag bara en häst att rida. Skönt!
Dom andra två ska gå på hoppträningen ikväll.

Igår var jag även och köpte spån. Kutter på bal:/
Grejjen är att råspånen som jag har är frusen nu. Jag kan lägga in spånen i boxarna ändå, men då är den så kall och blöt så det känns inte som att den uppfyller sina krav då.
Nu ska jag iallafall blandai den nya spånen och hoppas på att hästarna sover lite skönare om natten;)

Allt för djuren lixom:)

Nu ska jag se till att jag kommer ut i stallet och kan börja dagen!

Äntligen lite varmare

Idag visar termomerern runt -4, det känns helt ok!
Jag var klar med allt i stallet när klockan var strax efter 12 idag.

Osario fick sej ett lättare pass i ridhuset, men det gick inget vidare. Tror att hon hade mastodont träningsvärk efter gårdagens jobb.

Possan och Widde fick fortsätta sitt galopp arbete i backe. Nu kan man ju ta upp det arbetet igen när det inte är så där förfärligt kalt.
Idag hade inte Widde så där jätte mycket överstkottsenergi och Possan har dålig kondis, så det blev "bara" fem rundor.

Jag fick hjälp med att rida den ena hästen idag. Min älskling tog modet vid sej och följde med ut och galopp tränade. En STOR ELOGE till honom!! LOVE YOU!!

Nu ska jag lägga mej i soffan och kolla när mina smågrabbar spelar tvspel medans min stora älskling fixar dagens middag, kykling!

En dam med träningsvark!

100media_imag022 (MMS)

En dam med träningsvark!


Lite roligt!

Såg en grej på en annan blogg som jag bara var tvungen att dela med mej av.
Vilka kriterier en man måste uppfylla för att passa en ryttarinna.
Inlägget hittar ni här:







http://stallbabbel.wordpress.com/2012/02/06/en-man-som-passar-hastkvinnan/



Klockrent!

Frusen

Idag tog kylan mina händer!
Men det var faktiskt bara en häst som jag frös när jag red, Possan. Jag frös så om mina händer så jag kunde inte forsätta rida, fick skritta hem istället:(

Förövrigt så händer det inte så mycket idag.
Jag har ridit alla hästarna och nu väntar jag på att det ska bli kväll så jag kan äta vofflor:)


Stor häst, liten skötare!

100media_imag022 (MMS)

Stor häst, liten skötare!


Som sagt...

Ja, som jag skrev i ett inlägg tidigare idag så har det inte blivit mycket gjort idag.
stallet gjorde jag klart på förmiddagen och sen har jag mest bara varit inne och slappat. Legat på golvet och gosat med mina barn.

Efter middagen så fick jag med mej barnen ut en sväng och  vi gick en sväng till "våran" pulkabacke. i fick en hel del roliga åk innan vi frös och var trötta.

Nu tar vi tabberas på helgens godis och barnen sitter i soffan och tittar på bolibompa.

Nu har jag bara en gång kvar att gå ut i kväll och det är för att fodra och kvällsmocka. Sen hoppas jag på varmare temperatur i morgon!

Idag är jag lamslagen av kylan och gör pri...

Idag är jag lamslagen av kylan och gör pricis ingenting. Det blir ingen ridning i den här kylan. Hoppas på något mildare väder nästa vecka.


Euphoria

Klart bästa låten i kvällens första delfinal i melodifestivalen!


                    


Första

Ikväll är det dax för första deltävlingen i årets melodifestival. Nått ni ser på?


                               

Jag tror att jag kollar lite på det tills sambon kommer hem, sen får jag nog inte se mer. Men efter klockan 22 så är det ju ridsport på 2:an. Och det ska jag tjata mej till att jag får titta på.


annars så ska jag nog inte göra så mycket mer idag.
Ska dröjja mej kvar här hos mamma och se om de nybakade bullarna hinner komma ut från ugnen innan jag åker hemmåt. Mumms!!!!

Bare å jobbe!

Tre hästar longerade ute i snön idag.
Dagens stjärna var denna hästen    


Hon var den ända som lyssnade på mej och inte foriväg och gjorde sina egna upptåg.

Nu ska jag vaara inne några timmar i värmen och jobba lite.


Dax att gå ut

Ville och jag vaknade upp och har ätit frukort för oss själva idag. Jokke jobbar och Olle har sovit borta.
Härligt med bara en liten grabb här hemma:)

Men nu är det strax dax för att packa på oss alla kläder och gå ut i denna kyla som råder. -17 just för tillfället.

Jag tror  faktiskt att jag ska longera alla tre hästarna i snön idag. Då kan jag stå fullt påoackad med kläder på marken:)

Man kan ändå inte jobba dom så hårt idag när det är sån kyla:/

Har en jäkla massa annat jag borde göra idag åxo.
TEX
*Åka till IKEA och ibhandla saker till barnens nya rum.
*Köpa spån som inte fryser!
*Jobba
*Bara vara inne och protestera mot kylan.

Vad ska ni göra idag?

Härligt trött

Skönt att det inte blev så dr jätte sent ikväll med träningarna.
Ikväll var jag inne typ 20.40.
Nu har jag drukit varm choklad och ätit dinkelbröd. Det satt som en smäck!

Hästarna skötte sej ganska bra på träningen idag. Widde har varit så fin i veckan, men idag var han springig igen. Undrar om det kan ha nått med temperaturen att göra?
Osario skötte sej iallafall jätte fint. Hon gör tydliga framsteg och tränarna ser framgångarna mellan varje gång jag tränar. Härligt!

Nu är jag så där härligt trött i kroppen och känner att jag kommer att sova gott i natt. Hoppas på att Olle ligger i sin egen säng och inte i Jockes inatt. Igår när jag gick och la mej så han jag ligga i sängen typ 10 minuter innan ett reält duns hördes igemter mej.
Olle rullade över nattusbordet och drog ner allt och fortsatte ner på golvet, UTAN ATT VAKNA!
Jag skrattade så jag höll på att dö.
När jag hade ordnat till alltihop och fått tillbax Olle i hans egna säng så kom jag på mej själv att jag låg och skrattade där för mej själv, länge!

När jag ville prata om det med Olle i morse så påstår han att det aldrig har hänt och att jag hittar på allt. Knas, han kommer inte ihåg nått:)

Så jag hoppas att han sover bättre i natt:)


gnistrande kyla

Godmorgon!
Här är det kallt idag, -14,9 står termometern på i skrivande stund.
Barnen är påväg till dagis och jag ska bara avsluta mitt te drickande innan jag packar på mej alla kläderna så jag överlever dagens utomhus aktivitet.

Jag har bara en häst att rida nu på förmiddagen. Possan och jag ska ta en barbacka runda i skogen i kylan.
Sen har jag lite annat inplanerat nere på stan.
Måste åka och handla åxo, drygt!

Hoppas att ni får en fin dag!



                                      
                                     En bild jag tog på en av hagarna här hemma förra vintern. Idag ser det likadant ut.

sen kväll

Klockan är nu strax 22.30. Jag är nyss inkommen från stallet, och kvällens träning.
Hästen skötte sej och jobbade bra.

Hungern får mej att stanna uppe, jag måste få i mej lite att äta innan det är dax att krypa ner i sängen. Så måste jag ju varva ner lite åxo;)

Hoppas att ni har haft en härlig kväll!


Härligt!

Det har varit en härlig dag idag. Jag red två hästar i ridhuset på förmiddagen. Det är så mysigt att rida där inne när solen lyser in. Det blir ett så härligt ljus då.
Båda hästarna gick jätte bra.

När ridhuset var sladdat och stallet färdigt så åkte jokke och jag ner en sväng på stan.
Jag kostade på mej själv några paltor eftersom jag var så duktig och rensade ur min garderob så ordentligt i helgen. Det var ju fortfarande rea:)

Nu har vi just kommit in igen efter att vi tagit in lite hästar. Vi passade även på att gå en sväng till en backe fyra stenkast (jag kastar väldigt kort) bort.
Där åkte vi snowracer för fullt. Men det var nästan lite väl plogat där så det gick inte så fort. Gruset gick igenom. Men det är väll ingen risk att det gör imorrn:/

Nu ska jag ta det lite lungt några timmar innan jag ska ut och rida dressyr lektion. Segt att gå ut så sent bara.


Seupp i backen!

100media_imag022 (MMS)

Seupp i backen!


RSS 2.0