Sova nu?

Skapligt trött tjej här alltså.
Var på möhippa i går HELA DAGEN, åkte hemmifrån 11.30 efter att jag hunnit med att rida Widde. Var hemma vid 00.30 efter att jag köpt med mej en kebabtalrik hem. Stälde klockan på 02.00 och 03.00 för fölvak och steg upp klockan 04.45.
Jag hade kunnat ge mycket för att få ligga kvar jämter min älskade sambo.
Men jag ongrar absolut inte att jag åkte och tävlade på Widde idag. Det var en så lyckad runda och jag är SÅ glad:)
Var även på vippen att debutera 110. Men jag var så glad med det vi gjort så det fick va till nästa gång.

Nu är stallet mockat och jag ska luncha lite. Får se hur många av dom andra hästarna som blir l´motionerade idag. Dom borde verkligen få jobba av sej. Men jag borde verkligen sova.
Den som lever får se!!



Trötta ben!

Tjolla hopp tjolla hej!
Inget föl i sikte här inte.
Jag gav mej ut och skrittade på lång tygel i 50 minuter i morse. Det var ungefär det jag har orkat med.
Jag vet inte vad som har tagit åt mina ben, men dom är extremt trötta!
Jag borde nog vara mer trött hela jag med tanke på att jag bara sover en timma i sträck. Men idag är det bara benen och lite armarna som är trötta. Knasigt.
Har därför försökt att ta det lite lungt under dagen. Men jag har lastat skräp och varit en vända på soptippen bla.

I helgen kommer det heller inte att bli så mycket till ridning. I morrn ska jag ut på ett icke hästligt äventyr och på söndag blir det tävling. Nåja, det blir vad det blir!

Nu ska jag ta med mej spikmattan i sängen och sova lite. Med betoning på LITE!

God afton!

Klar för dagen

Nyss hemkommen från ett bra träningspass på Widde. Han fick gå sin första utomhus träning idag och på söndag nalkas det tävling för han. Det känns iallafall bra inför tävlingen.

Nu ska det intas lite kvällsmat innan det är dax att nanakudden. Blir iof inte så mycket sömn när man vaknar minst en gång i timman, men men. Det får jag ta några dar. Nu är iallafall boxen upp halmad och redo för att ta imot en fölis. La inte in knölfullt med halm än, det blir så grymt jobbigt att mocka idet.

Hoppas att ni har haft en bra dag!


Hingstar

Dom hingstarna som jag är mest sugen på från Westlife

     



  



Jo men så atteee.....

WestLife

God morgon gott folk!
Jag har pricis varit ute hos hästarna nu, inget föl än. Jag har kollat på kameran minst en gång i timman i natt.

Igår blev det en händelserik kväll. Oj oj oj!
Vi var på hingstvisningen i Västervik och vid inträdet fick alla dom som hade ett avelssto en lott.
Mitt i visningen drog dom vinsten på WestLifes hingstar. Tror ni då inte att dom ropar upp mitt nummer av alla.
Pinsamt men kul. Jag fick gå ner i manegen å berätta om mitt sto, som ska föla nu med en "Gratis" häst i magen. Fölet är ju en vinst från ett fölchampionat.
Jag fick då berättat för mej att jag var hingsthållarnas mardröm...hahaha:)

Så nu får jag planera om lite. Jag hade tänkt att sätta igång och börja rida Cuba efter avvänjningen. Men nu vet jag inte. WestLife har en väldans många fina hingstar och jag vet inte alls hur jag ska vända och vrida på alltihop.

Nu ska jag iallafall smälla i mej lite välbehövlig frukost. Sen kommer det lite hjälp hit så att jag kan rida Fozze nu på morgonen. Vill inte gärna sitta på han när jag är själv.
Sen återstår två av dom andra och den sista ska få åka iväg och hoppa ute ikväll.

Ha en bra dag alla ni där ute!

Min dag

Här går dagen i ett....
Fick alla tre hästarna motionerade på förmiddagen och efter det har barnen och jag haft lekdejt. Nu blir det snart att ta in samtliga hästar då dom misstycker att stå ute i regnet. Mest för Cubas skull som faktiskt ska föla nu idagarna.
Sen bär det av mot västervik på hingstvisning. Bla Last Liberty ska visa upp sej. Jag har ju en häst efter honom. Lilla "snorkfröken".     

                         

Sen blir det hem och göra klart resten av stallet sent ikväll. Det blir inte att jag hinner med så mycket när man har barnen och dom inte är så sugna på att vara ute i regnet. Jag är heller inte så sugen på att vara ute i regnet iof.

Hoppas att ni har det bra!!

AprilTisdag

Kul att jag bloggade från mobilen förrut, men det verkar inte ha kommit fram:(
Nåja, två hästar klara för dagen iallafall.
Nu har jag pricis kommit hem från stan efter att ha varit och inhandlat hästfoder. Är bara hemma en snabbis nu för att vänta in tiden lite innan jag ska på utvecklingssamtal.
Efter det blir det en snabb middag innan jag får besök från en gammal kompis.
Sen blir det att slänga sej i ridkläderna och packa in den sista hästen i transporten och åka iväg och träna. Länge sen som jag åkte iväg nån annanstans för att träna:)
Ikväll ska jag faktiskt träna på min lilla Possibilithy, utomhus:)

                      

Hoppas att ni har det bra i det fina vädret. Jag hoppas verkligen att vädret håller i sej idag, för jag har hängt ut tvätten på tork. Attans om den inte torkar säger jag bara!


God förmiddag! Skrittar fram andra hästen ...

100media_imag026 (MMS)

God förmiddag! Skrittar fram andra hästen för dagen nu. Min dag är igång kan man säga:) det underbar vädret gör mej bara sa glad:)


Tjena tjena!

Im stel alive!
Jag har somvanligt inte tid att blogga på helgerna. Det är aldeles för mycket att göra. Jag är glad om jag hinner sova om nätterna.
I söndags gjorde jag iof inte allt förmycket. Jag låg mest på soffan och surade för att tävlingen jag skulle ha åkt på blev inställd. Det fanns en tävling som jag skulle kunnat efteranmäla mej till istället men eftersom jag då hade behövt att gå upp betydligt tidigare så blev det inte så. Jag var på festligheter kvällen innan så det passade helt enkelt inte.

Idag har jag varit ute i skogen med alla tre. Mina ben är nästintill döda. Tre hästar i galopparbete idag och ett benpass igår kväll. Phuuu!

Igårkväll plockade jag fram löshoppningsbanan igen för att Fozze skulle få hoppa några sista språng innan testet. Det ser så enkelt ut. Han fick även ha några ihoppjoxade knoppar för att han skulle få känna på hur det känndes.
Nu ska jag fixa lite middag till bojsen.

Kram till er!                                               




                                      

Kortvarig lycka....

Lyckan varade inte så länge. Nu har det gått tillbaka på Cuba igen när hon börjat röra på sej. Men nu hände det iallafall nått:)

Tre hästar ridna idag och en är övad för hand. Förra gången jag sprang med Fozze och övade visning för hand så kändes det som ett omöjligt projekt. Men idag känns det möjligt:)
Två hästar är förberedda inför tävling i morrn, trots att jag inte alls är sugen på att åka faktiskt. Men men..

Ikväll ska jag troligtvis åka och fira en kompis födelsedag, om vi får barnvakt och om jokke och jag kan komma överrens om att åka hem tidigt eftersom jag ska tävla!

Medans jag har varit istallet för det mesta under dagen så har resten av familjen varit i hagadal och badat lite. Skönt för dom.

Nu blir det strax lite middag och hästarna ska få komma in för lite mat dom åxo.

Tjingeling!

Äntligen!

Jag har gått här nu i några dagar och varit lite fundersam över Cuba. Det har i princip inte hänns nånting med hennes mage osv på sista tiden. Igår kväll stog jag och myste och borstade på henne i boxen och försökte känna nån spark. Men det var orloigt lugnt. Sånnt gör mej lite orolig. Det var länge sen som jag kände eller såg nån spark där innifrån nu.
Men så i morse när jag tog ut henne så hade det hännt! Hon hade äntligen börjat fylla upp.

Så idag är det förberedning som gäller. Boxen ska halams upp, och kameran ska sättas på. MYS!
Nu väntar jag föl:)


                       

Väder och vind

Då var det sista vardagen den här veckan nu då.
Jag fick lite sovmorgon tillsammans med minstingen, vi låg i sängen fram till 8 å gosade. Härligt:)
Mindre härligt var det att dra upp rullgardinen och se skitvädret utanför. Ucchh och fy!
Något slags regn/snöblask som vräker ner. Mina hästar ser redan missnöjda ut och dom har ännu bara varit ute i ett par timmar.
Det blir nog ingen long utevistelse för dom idag skulle jag tro.

Tanken var att det var två hästar som skulle få komma ut i skogen och bara skritta i dag. Men jag får se hur vädret blir frammot kvällen. Den tredje ska iallafall gå i ridhuset och hoppa några språng.
Själv har jag faktiskt hoppat några språng varje dag hela veckan nu för att jag ska lära mej nån gång. Men jag vet inte, det tar nog ett tag till innan jag lär mej rida.

Tävling som stundar till helgen. Men just nu så känns det avlägset. Jag tänker då inte åka om vädret ska vara som idag. Jag är bekväm och vill att det ska vara roligt. Det är det inte med sånnt här väder.

Hepp, dax att klä på kidsen lite kläder så att dagen kan börja:)

Dagarna kommer och går...

Torsdag igen!
Igår hade jag en dag som verkligen gick i ett. Men det var en bra dag.
Började med att rida två hästar i ridhuset, sen fortsatte jag med att mocka några boxar innan jag tog pause och åkte till grannen för att kolla in ett nyfött litet föl. ÅÅÅÅ så söt:)
Sen var det hem igen för att fortsätta mocka klart, och in i duchen och rusa iväg till stan för att hämta barnen på dagis och därefter ta en fika på stan med en vän från högstadietiden. Toppen:)
Sen hem och rida sista hästen, in till stan och handla, göra alla höpåsar, plocka bort alla hindren i ridhuset, ta in hästarna och kvällsfodra och sen in i huset och härja på Jokke om att jag var hungrig.
Det slutade med att jag fick sällskap i köket medans jag stekte ägg som vi kunde ha på mackan. Det tog inte så lång tid efter maten innan jag var döttstrött och gick upp och kramade kudden. Thats it!

Idag är det åxo en dag med mycket händelser men jag tror att den blir något lugnare.
Jag har bara en häst att rida på förmiddagen och så ska jag sladda och fixa ridhuset, se om det behövs vattna nått åxo.
Kanske en kompisdate även idag.
Sen ska Olle ta med sin bästa kompis hem från dagis i eftermiddag åxo, så det blir det nog fart här hemma.
Till kvällen är det två som ska hopptränas åxo.

Vad ska ni hitta på idag?

Jag vill rida, possan vill sova

100media_imag026 (MMS)

Jag vill rida, possan vill sova


Snöstorm/hagelattak?

Goddagens!
Jag hostar i kapp med timmarna.
Två hästar ridna i ridhuset i förmiddags, en återstår dock. Den som ska ridas ut i skogen. Jag måste passa in det mellan snöstormarna. Eller hagel anfallen, eller vad man nu ska kalla det här konstiga vädret.

Jag går mest runt och tycker synd om mej själv. Min röst försvinner titt som tätt och det blir alldeles för ofta när jag måste ta i och skrika åt jobbiga barn.
Olle fick just det västa straffet han kan få. Han får inte spela Super Mario på en vecka!
Han förklarade att då skulle världen gå under om han inte fick spela. Men jag försökte förklara att det faktiskt inte alls är så. Han får helt enkelt hitta på andra saker att göra.

Nu är ungarnas "tv-rum" färdigt. Det är Olles gamla rum som nu blivit ett genomgångs rum. Där är det tänkt att det ska bli en beddsoffa åt gäster och så ska barnen få ha det rummet till film och spel.
Vi har satt upp ett fönser i taket så att det ska bli lite ljusare där inne åxo. Det ska väll målas om å så där me, men just nu orkar vi inte med det.

Nu ska jag ladda för att sista hästen ska få komma ut i skogen!

Följ med på en ridtur!

Jag tycker deffinitivt att ni ska hänga med den här hästen och hoppas några språng!!



 




Jag hittade den genom Showjumper.se

Nu räcker det!

Nu har jag tröttnat på den här jävla förkylningen eller vad det nu är. Jag har haft skiten i snart två veckor och det går inte änns åt rätt håll. Det blir ju bara sämre juh.
SKIT!

Bara att hålla igen och gå ut och göra allt som ska göras, inte direkt så man kan ringa ut till hästarna och säga att man inte kommer idag för att man inte mår bra. Men ibland skulle det vara skönt om det funkade så.
Nåja, nu ska ungarna åka till sitt efterlängtade dagis iallafall.

Soo long....

96 timmars Karens

Det här med dom nya karenstiderna för 32 nya producter för hästar tycker jag verkar konstigt.
Jag menar, klart att man ska tävla en frisk och skadefri häst. Men om jag tex åker på en flerdagarstävling och jag vill lägga liniment på hästens ben efter klassen, då kan jag inte starta den dagen efter.
Jag är en flitig användare av Arnika tex som jag ofta masserar in efter tuffare träningspass, det kan jag nu inte göra om jag ska tävla inom 96 timmar.

Den här listan består mest av sånna producter som finns i varje stall och som kasnke används flera ggr i veckan av dom flesta.
Lite konstigt ändå tycker jag!


Här är listan på producterna:

96 timmars karens gäller från 1 maj 2012 för dessa produkter:
Acetatmischung (Hälsa & Helhet AB)
AMC Isbalsam (Acute Medic Company of Sweden)
Arnika gel (Eclipse Biofarmab)
Arnika (Eclipse Biofarmab)
Bio Bee Natursalva (Bio Bee Natursalva AB)
Bioflog (Eclipse Biofarmab)
B.S. Double (Pharmacare Nova Oy)
Cai-Pan Liniment (Cai Pan AB)
Cool Spray (Hälsa & Helhet AB)
Dr. Schaette Balsam (Hälsa & Helhet)
Eclipse M.R.S ointment (Eclipse Biofarmab)
Equie-Arnicagel (Simplus AB)
Equie-Kylgel (Simplus AB)
Greenes Solution (SIUL Power)
Kamfersalva (Pharmaxim AB)
Liniment Blue (Eclipse Biofarmab)
Magic Ice (Pharmacare Nova Oy)
Pharma Blue Lotion (Pharmacare Nova Oy)
Pharma Clay (Pharmacare Nova Oy)
Pharma Herbal Clay (Pharmacare Nova Oy)
Pharma Strong (Pharmacare Nova Oy)
Racing Liniment (Emin Svenska AB)
Radital kylgelé (Trikem AB)
Radital liniment f. hästar (Trikem AB)
Radital värmesalva f. hästar (Trikem AB)
Speedway Leg Paint (SIUL Power)
Superbra Hästsalva (Hälsingehonung)
Vegebom Balm Horse (Firma Finn P. Möller)
Vegebom Veterinaire Export (Firma Finn P. Möller)
Vetriderm K-Hex Spray (Bayer HealthCare)
Vetriderm Sensitive Spray (Bayer HealthCare)
X-liniment (Tord Ohlsson, Bergsjö)


Vad har ni för åsikt om detta?



Ville

Jag tänkte ägna det här inlägget åt min nya "tonåring" här i huset.

        
                                        Med andra ord Ville!

Han har verkligen bestämmt sej för att det är han som ska bestämma allt i det här huset. Det verar som om han kom på det över en natt bara så där.
Om han tidigare har misstyckt så har han muttrat lite och sagt nej, men nu är det NEEEEEJ!!! så högt så att hela soknen undrar vad vi gör med våran unge.
Vad hände?
Han kan även hota och säga dumma mamma. Men det har bara skett nån gång. Än så länge!
Det är väll mest bara å gilla läget, ta det som det kommer lixom, men redan?

Det besta med det här är att Olle får se det. Även han tycker att Ville beter sej illa och då får han helt enkelt "smaka på sin egen medecin".

Nåja, dom är mestadels söta och goa iallafall:)

2010-04-15

Goddag!
Dagen flyter mest på här hemma.
Longerat en häst och hoppat två i ridhuset. Det gick ganska bra med alla tre.
Jag har lite mer som jag skulle vilja hinna med innan jokke åker och jobbar, Men först ska vi äta mm så vi får se hur det blir med det.

Barnen sov borta under natten, dom tycker att det är så spännande:)
Det var inte så att vi på nått vis behövde ha barnvakt, men Olle ville gärna sova hos mormor och morfar och då är inte Ville sen på att hänga på.
Så Jokke och jag fick en kväll för oss själva igår, och vi åt en lugn frukost innan barnen kom hem igen. 


                
                   Jag får lite ont i magen när jag ser den här fina bilden på Olle och hans bästa kompis förra sommaren.

Kort vecka

Redan lördag, den här veckan gick fort!
Igår skrev jag att jag skulle hinna med att rida tre hästar på tre timmar. Det blev inte rikgit så.
När jokke väl kom hem och jag kunde gå ut så stog det 8 dränkta, blöta hästar i hagarna och skakade. Samtliga fick då komma in och få täcke och hö.
En häst misstyckte dock ang täcket. Han gjorde stora remsor av hela täcket:/

En blev iallafall riden och det känndes bättre än dagen innan.

Idag är det bara påt igen och göra allt snäppet bättre än gårdagen. Jag borde lyckas med det efter som vädret verkar vara på bättre humör idag. Är vädret på bra humör så blir oftast jag det åxo:)
Alltså verkar detta bli en helt vanlig dag men snäppet bättre än alla dom andra!

Go girls!

Änså länge

Idag gick det riktigt snabbt att mocka stallet. Mina smågrabbar var snälla och följde med ut i regnet och deras humör höll i sej nästan hela tiden. Olle fick ta med sej Ville in och hjälpa han av med ytterkläderna medans jag lunchfodrade. Men det fixade vi bra.

Jag har nog insett att det här regnet kommer att hålla på hela dagen, så jag får nog ta in samtliga hästar vid middag idag. Dom ser inte ut att njuta av vädret direkt. Dom står bara å hänger som dränkta katter:(

Annars så tvättar jag och diskar mest här hemma.


Vår väder

Mulet och grått ute i dag igen. Tur att man fick en lite finare dag igår så man han att rycka upp sej lite.
Idag fick jag faktiskt lite sovmorgon med grabbarna. Vi gick inte upp förrens strax innan 8. Det är inte helt fel det inte.
Det känns även lite som att förkylningen håller på att lätta, hoppas på det om inte annat!

Ang träningen igår så gick det skit! Nog om det!

Idag är det nya tag som gäller och jag har tre timmar på mej att rida tre hästar. Vet inte alls hur jag ska lyckas med det, men om inte annat så får jag väll ta en av hästarna riktigt sent ikväll.
Måste sätta fart med tvätten idag igen, jag förstår inte hur ett tvättberg kan växa sej så stort.

Bäst att sätta fart!


                                     

Dåligt tycker jag!

Av ni 50 stycken som har läst mina inlägg i dag så är det 1, EN enda som har kommenterat. Det tycker jag är dåligt.
Varför snika runt här å inte änns lämna nått efter sej?  


DÅLIGT!


Varför tränar ni?

Efter att jag läst runt på en massa andra bloggar som jag dagligen läser så funderar jag lite ang tränare.
Många i den här lilla staden som jag befinner mej i, tränar inte alls för någon tränare, eller iallafall sällan.
Det kanske beror lite på vilken nivå man befinner sej och på ekonomin som man har.
Men jag måste säga att det är tråkigt när man hör folk säga att "Varför tränar h*n för den tränaren? H*n är väll inte så duktig".
Pricis, h*n är inte så duktig och just därför tränar h*n. Vad ska man säga om dom som inte tränar? Är dom så duktiga så att dom inte behöver träna då eller?

Ser jag på mej själv så har jag turen att ha hittat en tränare som passar mej jätte bra. Jag behöver nån som tjatar på mej och är lite hård mot mej. Som det sett ut under vintern/våren så har jag tränat för dressyr tränare varannan vecka och hopptränare varje vecka.
Jag ser att både jag och mina hästar har utvecklats under denna regelbundna träning och är oerhört tacksam för att det har funnits möjlighet att träna så pass mycket.

Jag ser ingen nackdel i att träna för olika tränare, men som grund så tycker jag att det är bra att ha en tränare att "falla tillbaka på", en grundtränare lixom.
Men dom som tränar för en ny tränare varje månad och olika varje gång, har jag lite svårt att först. Jag undrar om det inte blir olika budskap fram och tillbax, eller säger dom lika?

Ni får gärna kommentera om detta och förklara för och nackdelar med hur just ni gör. Tränar ni ofta,lite eller inget alls?


En lugn sväng i skogen, eller?

God morgon ni solstrålar där ute!!
Hoppas att ni har sovit gott inatt, det har jag gjort. Men jag hade gärna dragit ut på min sömn lite längre än vad Ville ville att jag skulle, tyvärr:(

Nåja, nu är jag ju uppe så nu är det väll bara att sätta fart med allt som ska göras.
Ikväll är det hoppträning och det är två av hästarna som ska gå då. Widde och Osario.
Possan ska få en LUGN sväng i skogen. Det skulle hon få även igår, men hon hade lite invändningar mot det och stak helt hejdlöst med mej. Så fort vet i faan om det någonsin gott. När jag väl fick stann på hästen så kunde hon knappast andas. Med tanke på att hon har hosta och ska ta det lugnt och inte anstränga sej, så var inte hennes ryck så optimalt. Jag var långt hemmifrån men fick så vackert skritta hela vägen hem efter det. Det känndes som en evighet.
Idag gör vi ett nytt försök!

Innan jag änns kommer inärheten av en hästrygg så ska stallet mockas och ridhuset sladdas och barnen rastas, osv, osv.

Jag har att göra om man säger så, men jag gillart:)


Bowlingklot

God morgon!
Jag känner mej som ett bowlingklot!
Snorig och huvudet känns svullet, ni vet som man blir när man är förkyld.
Tror inte det finns nån feber i kroppen iallafall.

Ville tyckte att det var dax att upp å hoppa redan klockan 6 i morse, men då sa jag bestämmt ifrån att så var det inte alls. Tror inte att han somnade om igen förrens 8 eller nått, så då kunde det ju iof ha kvittat.
Nu är ungen tjurig som en citron, så den här dagen ser inte lovande ut. Påsk lov på gott och ont!

Ikväll är det dressyr träningar här på gården, men jag ska faktiskt inte vara med. Widde har ju inte varit igång så länge nu och han ska hoppa lite på torsdag så han får en dag i skogen i dag istället.
Osario hade inte behövt dom där tre vilodagarna som hon fick i helgen. Hon var överladdad till tusen igår. Men hon ska ändå inte gå lektion idag då hon ska hoppträna i morrn hon åxo.

Jag hoppas att regnet håller sej borta då jag vill rida ut på några av hästarna idag. Hoppas hoppas hoppas!
Måste även sladda ridhuset och så ska jag försöka vattna lite åxo. Om barnen vill va me på det vill säga:/

För övrigt blir det nog mest en helt vanlig dag med tvätt, disk och städ.


Ha en bra dag!

Kärt återseende

I går var jag ju som sagt på genrep inför treårstestet med Fozze. Han fick även öva på att åka lite längre i transporten och det gick ju åxo bra.

Väl framme så såg vi en väl igenkännande galopp. Nån med väldigt raka ben galopperade runt och busade i en hage vid parkeringen.
Ingen mindre än POM BOY!! Min älskade lilla Pom Boy. Han verkade ha det bra. När jag ropade på honom hörde han direkt att det var jag och han tog fram öronen och kom till grinden. Men det är inte han som bestämmer i hagen längre. En liten mindre herre jagade bort Pom och tyckte att det borde vara han som skulle få uppmärksamheten och godisarna.

Det känns bra att ha sett honom och veta att han har det bra. Han var ju glad och busade med sina kompisar i hagen.
Jag hoppas att jag får träffa honom igen om några veckor när jag ska dit nästa gång. 


                             
                                                                Pom och jag på tävling!

Clintardo

2åring e Clintaro
2åring e Clintaro. Hästar säljes
2åring e Clintaro. Hästar säljes
2åring e Clintaro. Hästar säljes
Typ: Stora hästar - Inriktning: Allround - Kön: Valack - Födelseår: 2010
Namn: Clintardo
En härlig, pigg och glad kille på 2 år. Hans pappa är den tyska hingsten Clintaro e Clinton. Mamman heter Osario morfar Orleandro.
Går nu på lösdrift med jämngamla. Snäll att pyssla med, binda upp i stall gången osv.
Chippad, har pass, vacc.
Nu i vår ska löshoppningen påbörjas.

Första bilden är på mamman Osario och dom två andra på pappan Clintaro.
 
 
 
Pris 45 000 kr

Annonsörens alla annonser Anmäl annons
 
För mer info kontakta
Annonsör Mia
Ort Vimmerby
Län Kalmar
Telefon 0492-10801
Mobil 070-6004136

Osario

Trevligt allroundsto
Trevligt allroundsto. Hästar säljes
Trevligt allroundsto. Hästar säljes
Typ: Stora hästar - Inriktning: Allround - Kön: Sto - Födelseår: 1999
Ett jätte trevligt sto som utvecklas varje dag. Lätt lärd och lika rolig att sitta på varje dag.Går från klarhet till klarhet.
Hon fick föl 2010 e Clintaro. Finns att se på gården.
Hon är sent tagen då hon kom till sverige från tysklan 2009.
Lätt att ha att göra med, lätt att lasta osv.
Kan passa bra som mor och dotter häst.

E:Oleandro u: Kontesse IV ue:Grundyman
 
Startat 90 cm, klar för 1m. Dressyr LB.
 
Pris 60 000 kr

Annonsörens alla annonser Anmäl annons
 
För mer info kontakta
Annonsör Mia
Ort Vimmerby
Län Kalmar
Telefon 0492-10801
Mobil 070-6004136

Genrep

Igår var jag iväg på genrep inför treårstestet med Fozze.
Han klarade det galant och dommaren tyckte inte att vi behövde komma tillbax med en så coolhäst:)

Vi fick lite tips om hur vi skulle göra osv så nu känns det riktigt bra inför testet.

Hon sa även att hon tyckte att Fozze hade väldigt lik frambensteknik som Lord Z. Kul:)









        

Slutet på Påsken

Sista påskdagen, eller hur säger man?

Jokke och jag är ensamma hemma nu på mogonen då våra smågrabbar sommande när vi var borta på middag igårkväll.
Så jag fick hjälp med hästarna i morse och efter det åt jokke och jag frukost framför tvn istället för att gå och lägga oss igen. Vi tog igen lite missad Big Brother tid:)
Så nu är ridkläderna på och jag ska strax gå ut och börja rida. Tänkt att det var bäst att sätta fart så jag får det gjort nu på förmiddagen.
Vid lunchtid åker vi iväg på genrep inför treårstestet. Blir nyttigt för Fozze att öva på att åka transport lite längre bla.
Vi ska till samma ställe dit jag sålde Pom Boy. Blandade kännslor där, jag vet inte om jag hoppas på att få se honom eller inte.

Hur eller hur så är jag glad för att ni uppskattade gårdagens inlägg med alla bilderna:)


Ha en bra dag och njut av eran sista lediga dag om så nu är fallet!

                     

Dagens ridning

Så här långt har jag kommit med min dag.


                     
                                                                    Ridit Possan




                      
                                          Och ridit Widde



                        
                                   Vi har övar på travbommar

                       
                               Ännu mera travbommar

                          
                                        Flytta lite hit.....
    

                         
                                  ...å flytta lite dit.


                         
                                           Övar halt

                          
                                                               Å lite mer halt

                


                                   Det var allt för denna gången. Tack för oss säger jag och Musse:)
                              

Påskhelgen!

Tjollahopp tjollahej!
Påsken har rotat sej in även här i Rosenlund. Snön åxo:(
I fedags kväll var vi iväg och träffade vänner. Tittade mest på medans dom alkoholiserade sej. Jag var nykter och körde. Känndes bra:)
Mindre bra att köra runt med sommardäck i snökaoset som rådde just då. Men men.

Gårdagen spenderade jag inte på hästryggen alls. Jag hade en vän här som red den ena och hennes systerson red den andra. Helt ok för mej att stå på marken:)
Så gårdagen var rätt slapp faktiskt.

Idag därimot så står det lite mer på schemat. Hästar ska ridas och så är vi bortbjudna på påskmidag åxo. Så ska vi nog träffa lite vänner åxo.

Dagen har iallafall börjat bra, en mastig påskfrukost med påskskinkemacka och kokt ägg och te. Mumms!

Snön ligger fortfarande kvar på marken men jag hoppas att den smälter bort snarast.

Jag har inte så många hästar att motionera nu över Påsken. Osario har fått några dagar ledigt nu efter tävlingen och Fozze går så bra under ryttare så han får vila nu till testet. Eller bara vila från ryttare. Jag ska löshoppa och öva på visning för hand såklart.
Så det är bara Possan och Widde som går just nu. Bizzan longeras lite åxo iof.

Nu är det dax att börja dagen.

Kram på er!

Lånnnnnngggfredag

I morse var det inte alls svårt att gå upp när klockan ringde. Jag vet inte varför men det kanske har att göra med att jag gick och le mej tidigare än vanligt igårkväll. Jag var dödstrött helt enkelt.

Jag har varit i Kisa och hoppat 90cm clear round med Osario. Jag får nog återkomma med resultatet när jag har sett nått. Tyvärr vet jag inte.
Men kännslan var lite sissodär. Hon var inte spänd och tittig inne på banan vilket var jätte skönt. Hon var heller inte springig.
Jag fick ändå två språng första rundan som hon stannade till och tittade på hindret innan hon hoppade. Men jag fick alltså inget stop, vilket var bra:)
När jag gick banan kunde jag känna att hindern kanske var lite väl höga ändå, men när vi väl hoppade så känndes det inte alls högt för henne.

Summa kardemumma så är jag ändå rätt nöjd. Lite sedslag här och var kan vi ta i daxläget:)


Väl hemma så red jag Fozze direkt. Longerade lite först sen var det bara att sitta upp och rida. Kanon duktig var han. Han fick på sej sina livs första skor igår och idag kan man verkligen säga att han hade bra frammotdriv.
Känns inte som att jag måste rida han så mycket mer nu innan testet. Ska lägga enegin på lite annat istället.

Possan fick en sväng i skogen i regnet. Sen var jag så blöt och kall så nu blir det middag innan sista hästen ska longeras.

Idag blirdet nog även att träffa lite vänner. Kuligt:)


Som en vind.

God kväll!
DAgen har svept förbi som en vind.
På morgonen fick jag hjälp med att skritta ut i skogen på två av hästarna. Sen har det emst varit aktiviteter som inte har haft med stallet att göra.
Lite ärenden på stan, som resulterade i ett besök med hela familjen på pizzeria. Mumms.... skönt att slippa laga met åxo:)

Sen har mest Ville och jag varit själva hemma, medans jokke och Olle har varit och fixat med bilen.
Men vi har haft det bra själva så jag klagar inte.


Bilder från gårdagen

Det blev en bra dag igår.
Jag han med mycket! Eller iallafall allt det som skulle göras.

Osario var fin när jag hoppade henne. Hon var lite trött, så efter tävlingen till helgen så har hon lite ledighet att ta ut:) 
    
                         


                             



                             


Till kvällen sen var det dax för lite löshoppning. Jag har bara bilder på Fozze som ska gå treårstestet. Men även Donky och Bizzan fick hoppa lite. Donky gjorde detta för andra gången och vi stannade på 1m. Och Bizzan har gjort det tidigare och hoppade pricis som Fozze 120 cm.


                       

Tråkigt att bilden blev lite disig, hade kunnat vara en bra bild annars!



                          
                                                En av dom enastående medhjälparna:)

Halvvägs

Två hästar är ridna, den ena i skogen och den andra hoppade lite i ridhuset.
Nu sitter jag och skulle jobba lite, men det gick inte alls som det var tänkt. Inte änns teknikern kunde hjälpa mej:(
Så nu får jag lugna mej lite.

Till kvällen ska jag löshoppa några av hästarna och innan det ska en gå på lina.
Men starx så ska jag ta med mej Jokke och hunden in till stan för att gå en promenix innan barnen ska hämtas hem från dagis.
Fullt upp som vanligt här alltså!:)



                              

Friska hästar får än att slappna av!

Hej hopp!
Nu är jag hemma igen.
Gårdagen spenderades mest ute på vägarna, nånstanns mellan Vimmerby och Löberöd.
Vi hade tur med vädret kan man säga. Vi har redan hunnit byta till sommardäck på både bil och släp och med tanke på vad vädergudarna sa så verkade det inte lovande. Men det var inte så farligt och vi tog oss både dit och hem.

Hästarna var det helt ok med. Det var Possan och Widde som var med ner.
Possan har börjat hosta lite nu efter meddecineringen men det är bara släm som ska upp och efter det så ska det bara vara att köra på som vanligt igen.
Widdes svullnad på ryggen är så gott som borta och han får några dagar på lina och därefter kär vi på som vanligt igen.
Det känns så bra när man har varit och kollat hästarna och kommer hem med lugnet i kroppen. Nu kan jag slappna av och veta att jag har friska hästar:)

                         

Så nu ska jag börja kolla på tävlingar, framför allt till Widde.
Osario åker ju förhoppningsvis på sin första på fredag. Förutsatt att hennes svullnad på magen inte blir sämmre på nått vis. Ska hoppa henne lite idag hade jag tänkt så jag får se hur hon känns.
Possan avvaktar jag med tills allt slem är borta.

För övrigt så ska barnen strax skjusas till dagis och jag ska snart gå ut och börja rida.

Hoppas att ni får en bra dag!!

Kära vänner.....

Sorry för att jag varit lite dålig på att skriva till er nu igen.
Jag har lite fullt upp kan man säga.

Igår satte jag igång en häst till och nu är det 4 som ska ridas om dagarna. Och en till är på G.
Igår var jag även och löshoppade Fozze. Han var duktig tyckte jag. Det var länge sen som han var på nått annat ställe nu så det var nog det som han tyckte var jobbigast.

Osarios svullna mage har inte lagt sej ännu. Men vi fortsätter att jobba på lite lätt iallafall.

Jag har mest hållt mej i ridhuset dom sista dagarna för att vädret har varit så deprimerande.
Men hästarna verkar inte ha haft nått emot det.

Jag har även hunnit med att träffa lite vänner. Det hinns med om dom sitter i ridhuset och pratar medans jag rider, det kallas bara effektivitet:)
Jag älskar er som inte ger upp mej även att jag har så uselt med tid för er! Ni är Guld värda och ni som ska taåt er är ni som bökar er in i mitt speckade schema och ser till att ni syns!

Förövrigt så har Olle varit iväg på lite kalas idag och Ville fick lite ensamtid här hemma. Men han saknade mest Olle.
Jocke har jobbat hela helgen men jag har såklart fått hjälp av mina föräldrar med allt:) Tack till dom åxo:)

I morrn drar jag iväg igen och blir borta hela dagen. Så det blir väll lite dålig uppdate här då igen.

Nu ska jag bara mosa ner mej nyduchad i soffan och invänta Big Brother!

Go kväll!


RSS 2.0