Jävla eftermiddag!

Skrev ett långt inlägg förut, närjag nästan var klar så stängde Ville av datorn för mej. Så klart!
Sist han gjorde så, så blev jag skit sur och gick upp å la mej i sängen. Jag hade då sutit och knåpat med en massa kort rätt länge. Då kom Olle upp till mej och klappade mej på kinden och sa:
- Mamma, det är ingen fara. Vi kan sälja Ville.
Gullunge:)

Den här eftermiddagen har iallafall varit skit!
När jag gick ut flr att hämta in Possan för en ridtur så upptäckte jag att halva hagen var nerriven, stolparna var av, tråden var av och snurrad dunt träden, knorrar var förstörda. Det var bara en häst som hade en liten rispa, Snorkfröken!
Alla hästarna fick då komma in vid klockan fyra och ingan häst blev riden.

Vi kom in nu vid nio då allt var fixat och klart.
Ville har endast varit inne från klockan 8 då vi vaknade till 9.30 då vi gick ut i stallet sen sov han ute till klockan var 14.30 då han kom in för lite mat i 45 min sen ut och laga hagar och in för mat igen vid 17-17.30 ut och laga hage igen och in vid 19. Då var det dax för kvällsmat och sova. Hoppas med andra ord att barnen sover gott i natt!

Till min förskräckelse så räckte det inte med att hagen var trasig idag. Båda hingstarna sprang runnt med bonge och hoppade på stona kors och tvärs. Jag vet inte hur pass könsmogna dom är än men idag var iallafall sista dagen dom gick med sina mammor!
I morrn lär det väll bli mer hagar att laga eftersom jag tänker låta hingstarna gå för sej själva nu mera. Snorkan får gå kvar ett tag till med sin mamma, typ tills det börjar torka upp lite. Då ska hon få gå med min treåring.

Så är mitt liv! Nu ska jag ta och lägga mej i soffan och tala om hur duktig min älskade sambo har varit idag! Tänker inte åka in till stan för att handla trots att vi inte har nån frukost eller nått till lunch i morrn. Ingen bil har jag heller i morrn så jag kan inte åka in och handla. Nåja, vi överlever väll får vi hoppas!

Go kväll!

Uttråkad

stallet är klart, lunchen uppäten, Ville sover.......
Jag la mej ett ögonblick i soffan och tänkte läsa lite, men mina ögonlock faller så lätt så jag fick skärpa till mej och hitta på nått.
Jag fick med mej Olle till att baka lite negerbollar med mej. (ja, det heter negerbollar i vårat hus)
Så, nu var det åxo klart. Vi tog varsitt smakprov, sen väntar vi med resten till Jokke och Ville åxo kan vara med på festen:)

Tycker att det är lite smålurigt väder ute idag. Jag kan inte rikgit bestämma mej för om det är bra eller dåligt. Om jag tar på mej den tjocka jackan så kanske det blir några bra ridturer idag.

Hoppasde Widde i paddocken igår. Tog på han en martingall efter som det känns som om jag har hans huvud i knät mest hela tiden. Men av den blev han bara spänd och jätte stark, konstigt. Jag fick iallafall plocka bort den och inse att vi löser det på "vårat" sätt så kanske vi tar oss runnt på lördag iallafall.
Kanske inte har nämn det, men på lördag ska jag tävla på Widde igen. Ser tyvärr inte fram i mot det den här gången:(
Skit samma, bara å bita i det sura äpplet.

Risken är stor att jag kommer att gå tillbax till soffan nu och somna. Vill inte det, får väll surfa runt lite här tills jokke kommer så jag kan gå ut och börja rida lite istället.


Den vita

Det var några som blev nyfikna på vad det är för en häst som mitt öga har fastnat för. Kan ju lägga upp den här ifall det är nån av er som har lust att införskaffa den åt mej:)

 
Talangfullt hoppsto med avelsvärde. Hästar säljes


Talangfullt hoppsto med avelsvärde. Hästar säljes


Talangfullt hoppsto med avelsvärde. Hästar säljes


162 cm e Cero(Calido I-Come On)-Kobold I. Mycket intressant dotter till hingstprovsegraren Cero. Hon har just debuterat på tävlingsbanan med placeringar i 110. Modern tävlade internationellt och segrade bla i Ladys Cup i Redefin 2000. Morfadern far till Östtysklands motsvarighet till Landgraf, Kolibri.
http://www.youtube.com/watch?v=VnHygUP4w_k&feature=player_embedded


Nu hoppas jag att ni nyfikna även lämnar minst en kommentar var på vad ni tycker om den här varelsen! TACK!


Modevisning

Igår kväll var jag inne i "stan" och kollade på modevisningen som stans klädaffärer anordnade. Jätte kul ide! Duktiga tjejer och killar som visar upp kläderna. Men jag tyckte dock att dom flesta kläderna var ganska tråkiga. Vilken tur att jag inte är nån modetjej och att jag så sällan har "vanliga" kläder på mej.
Vimmerbys egna hästsportaffär Hippoteket visade åxo kläder. Det föll så klart mej mer i smaken:)

Trevlig kväll med trevligt sällskap!! Tack tack!




                               

En häst

Jag har hittat en häst som det verkligen står mitt namn skrivet på. Jag vill så gärna ha den!
Men, då måste jag sälja några innan det för att både ha plats för den, pengar att köpa den för och tid att ta hand om den.
Jag vill SÅ gärna!
Idag kommer det nog inte gå att prata med mej om nått annat än just den här hästen. attans åxo!!'
Grejjen är att den kommer från samma ställe där jag köpt mina andra ifrån, Tyskland!
Jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill!!!!!!!!!!!!!!!

Kvällsmys

Igår fick Widde ge sej ut i skogen å galoppera lite med mej. Det tyckte han var skojjsigt.

När vi satt och åt middag så kollade jag ut genom fönstret och såg molnen gadda ihop sej och det verkade som att det skulle bli oväder. Jag käkade lite snabbt och just när jag stack ut näsan genom dörren så öppnade sej himmlen och det börjad hagla!
Jag fick springa ut i hagen och hämta in Possan. Hon hade dock inte lika bråttom att komma in som jag hade.
Haglet övergick iallafall till lite små regn och jag och Possan kunde lunka bort till paddocken och rida lite bommar. Efter en timma ute i blötan så fick Possan sej en varm och välförtjänt dusch i vatten spiltan. Nu är hela hästen vit förutom i huvet. Hon vill inte bli tvättad där.

Sen var det fölisarnas tur. Eller föl kanske man inte kan kalla dom längre, ett åringarnas tur.
Dom fick stå uppbundna i stallgången och bli borstade och lyfta hovarna och jag avslutade varje häst med att lägga på ett litet ländtäcke som jag drog öer deras rygg och upp över halsen upp till öronen. Den ända som ens funderade över vad jag höll på med, det var Snorkan. Dom skötte sej exemplariskt allihopa och det känns bra att vi har gått ett steg frammot i livets skola:)


sportfrallor

Nu är stallet färdig mockat. Det gick segt må jag säga.
Jag åt bara en macka till frukosten i morse och det märkte min kropp av direkt. Magen skrek efter mat och orken var bedrövlig. Men nu är det som sagt klart och jag sitter här och käkar mina favorit frallor, sportfrallor.

Efter att Ville och jag lämnat Olle på dagis så åkte vi förbi affären och skulle veckohandla. Men det var inget roligt att handla idag. Jag är en "ICAmänniska" som Lina sa när jag handlade av henne på konsum:)
Men just nu är mitt ICA i kaose. Dom håller på att bygga ut och bygga om och allt på en och samma gång. Mejerivarorna hittade jag överhuvudtaget. Så det blev ingen mjölk, inget smör, ingen yoggi eller fil.
Får åka nån annanstanns någon annan dag.


                        

Idag är inte vädret på min sida. Det blåser och är kyligt och kommer några regndroppar. Huuu så ruggigt.

Nu ska jag njuta av att Ville sover och kanske lääggar mej på soffan och läsa lite en stund.


Skit natt

Den här natten har INTE varit rolig. Ville har varit pest och pina!
Han har hållt oss vakna större delen av natten. Stackars Jokke skulle upp tidigt och jobba idag åxo:/
Vet inte vad det är som är fel. Tänderna ploppar iof upp som små popcorn i käften på honom så det kanske var det. Men jag vet inte, han skriker och håller på hela natten juh. Vi testade med välling, alvedon, nässpray, kramar och han fick även sova mellan mej och Jokke. Vad mer kan vi göra?


Igår kväll så red jag bort till paddocken på Osario, jag var bara tvungen att testa lite. Pom är lite förkyld just nu så jag tänkte att jag kan passa på att sitta på Osario nu medans jag har lite tid över. Får se hur det blir idag.

Samtliga av mina hästar hade chekat in på SPA ROSENLUND igår. Alla hade gjort lerinpackningar som hette duga.
Så ni kan ju ha lite förståelse för detta när ni ser korten här nedan.














Ha en bra dag alla där ute!!

Osario

Satt och kollade runt lite på nätet efter lite info om min häst. Jag vet inte rikgit vad jag ska göra med henne. Jag köpte henne förra hösten då hon var dräktig, och somaren 2010 fick hon ett litet hingstföl e: Clintaro.  Ska jag sätta igång hästen och rbörja rida och se vad det är för nån häst. Eller ska jag sälja direkt?
Herre gud så svårt.
Nån som vill ha henne eller iallafall rida igång henne åt mej?

Lite mer info om henne och bild hittarna under följande adress. Gå in i boken och ni hittar henne på sidan 4.


http://www.youblisher.com/p/1557-Top-Genetics-2009/



Lämna gärna en kommentar och säg vad ni tycker!



Då var stallet färdigt

Nu var jag inne igen. Stallet är mockat och sopat. Barnen har varit toppen medans vi var ute. Olle och Ville har lekt jätte bra och innan vi gick in så fick jag Ville att somna i vagnen. Han ligger nu där ute och sover så sött. Olle har satt sej för att kolla lite på barnkanalen och tar det lite lungt.

Det är härligt ute. Solen skiner ch det är inte alls lika blåsigt som det var igår. Blir nog en bra riddag det här.

Är lite sugen på lunch nu. Men vad ska man hitta på? Har inte varit i nån affär på typ en vecka så man kan säga att det är rätt tomt i kylskåpet. Får nog gå och se vad man kan hitta på. Kanske får bli lite panpizza. Det gillar iallafall Olle:)     
Billys Orginal

Då var det måndag igen

Ja, då var det måndag igen. Den här veckan är allt som vanligt igen. Jokke jobbar igen och jag är själv med barnen. Vi har redan kommit igång lite med dagen, eller vi är iallafall påklädda och har ätit frukost.
När jag gick upp vid 6 för att ge Ville välling blev jag inte specielt glad av att se att det hade kommit ner nått vitt helvete och lagt sej på marken. Dock så ser det ut att smälta bort nu under dagen. Hoppas!

Idag står det nog inget speciellt på shemat, mest stalltjänst och ridning.

Jag blev så glad att jag hade fått ett inlägg av min gamla kompis Anna här på bloggen, och i glädjens iver så råkade jag klicka bort inlägget:( Förlåt stumpan!
Så jag svarar här istället.
Jag förstår att du saknar din häst. Kanske flyttar du hem till honom snart?? ;) Hehe! Hoppas att vi ses snart igen!

Nu ska jag försöka setill att Villes lekbehov blir tillsett. Men snart drar vi oss ut mot stallet och lite mockning.

Ha en bra dag!!

Här var det mörkt

Man kan tro att jag tänker klimat smart och har släckt ner min dator. Men så är det tyvärr inte. Datorn är igång men det är ingen Mia som har tid över att sitta vid den.

Igår var Widde och jag på Qvillö. Så roligt att äntligen vara på G igen. Hoppas att jag snart kommer dit igen.

Både idag och igår så har vi pysslat med hagarna. Idag kom även svärfar förbi, det var trevligt.
En häst är riden änså länge. Åkte till ridhuset med Possan idag. Igentligen känner jag inte alls för att rida idag när det blåser och är så kallt ute. Men jag tog mej i kragen och åkte till ridhuset en sväng iallafall. Dom andra två herrarna ska ut i skogen och ta det lite lungt, jokke har lovat mej att han ska följa med mej ut en sväng efter maten.

Nu skriker Jokke på mej, nått jag måste göra. Ingen rast ingen ro.

Hoppas ni har det toppen!!
Kram kram

Inte acceptabelt

Jag ber om ursäkt för att det är så långt mellan mina inlägg. Jag vill mer än vad som är möjligt. Ville accepterar inte alls att jag sätter mej vid datorn. Allså så blir det ingen datortid så länge han är vaken om dagarna.

Nu ligget barnen i sängarna och hästarna är nattade. Även grannens hästar har jag varit och tagit in och nattat, har även varit lite fölvakt idag. Grannen har ett sto som ska föla så jag har kollat lite på henne idag. Men allt verkar lungt, lite för lungt. Jag börjar bli lite fölsjuk nu när jag inte ska ha några egna i år.

Måste även klaga lite. Jag har en tid haft ont i ett knä, det kom i samband med att jag köpte nya gummistövlar som var höga och styva. (i höstas) Jag går lite utåt med mina fötter. (på vintern ser det ut som ett traktorspår där jag har gått) Men jag tror att stövlarna lixom rätade ut mitt ben. Men jag slutade använda stövlarna och det kändes då mycket bättre.
Nu har jag ont som in i den i knät. Detta hindrar mej nu från att gå på friskis och att gå långt. Jag knaprar panodil/avledon för att lindra, smörjer även med voltaren. Men inget hjälper.
Nu den här veckan så har jokke haft frivecka och jag passade på att ringa sjukhuset. Men jag fick ingen tid. Dom skulle skicka ett brev..........
Jaja, då får jag väll en tid när allt är uppoch ner som vanligt.

Nu ska jag gå och tycka lite synd om mej själv i soffan. 

                                   
                                 Olle trode att han var smart som gömde godisskålen i fönstret, men Ville  
                                 tar sej fram överallt .                            


Endast Mia är vaken

Jaha, det här huset sover. Det är bara jag som är  vaken.
Hästarna är fodrade och utsläpta och jag kollar på Big Brother riprisen. Måste bara säga att Rodney får mej att kräkas.
Så nu var det sagt.

Trode att jag skulle blåsa bort igår när jag var ute och red. Shit vad det blåste. Men det är ju bra att det torkar upp iallafall.
Idag är det ridhuset som gäller med två av hästarna. Den ena ska gå på tömm och den andra ska ridas. Den tredje får gå i skogen.

Nu måste jag springa in till tvn igen.

Kram på er!!

Min lilla Pom Boy

Jag lastade in Pom och åkte in till träningen igår. Dock ick jag åka hem igen när jag hade travat runt en liten stund. Pom hostade flera ggr och jag ville varken äventyra hans egen hälsa eller de andra hästarnas. Tråkigt:( Nu får han ta det lungt i några dagar så får vi se hur han mår på lördag.

När jag kommit hem och lagt mej i soffan framför tvn så fick jag nån konstig bacill. Jag började må jätte illa och fick ont i magen. Dessutom fick jag utslag på kroppen och blev helt rödflammig, typ som om jag hade brännt mej i solen. Och det kliade nått så in i den. På lite drygt en timma och en duch senare var allt över igen. Helt mysko.

Nu mår jag iallafall bra och ska börja ta tag i den här torsdagen.
Olle kom in vid 06.15 och sa
- Men gå upp nu då!!
Så fort solen börjar komma fram så vaknar barnen och det är omöjligt att få sova längre. Jaja, bara att vänja sej eftersom vi går mot ljusare tider.

Idag har vi ingen speciell tid att passa, det är skönt. Vi kan ta allt som det kommer lite mer.
Vi ska sikta in oss på att rusta upp en hage som inte blivit använd sedan tidig höst. Tanken är att fölen ska kunna gå in där snart så vi kan dra på rikligt med ström. Som det är nu så har dom ingen respekt för tråden och det är ju synd vid så tidig ålder.

Hoppas att ni får en fin dag!

Onsdag

Idag har det inte blivit så mycket gjort.
Widde och jag var ute en sväng i skogen på förmiddagen, det var tur det för då var vädret bra. Nu skiner iof solen och det har ändå varit 8 grarder, men hu vad det blåser.
Possan fick en vilodag idag, som hon igentligen inte alls hade behövt. Pom ska få åka in å träna lite ikväll.

En bra nyhet åxo.....
Jag har äntligen bokat en tid på Qvillö och ska äntligen komma iväg med båda hästarna. Som jag har längtat!
Det har helt enkelt inte funnits tid för att åka dit. Jag menar, det tar ju typ 50 minuter att åka enkel resa. Åker jag dit med en häst så hinner jag inte med att rida nån mer häst den dagen. Men nu har jag fått med mej mamma och hon ska följa med mej på lördag så att jag kan ta med mej båda hästarna.

Har även anmält mej till nästa tävling med Widde. Bara å köra på nu, trots en liten dipp:/

Nu ska jag gå ut och smörja av mina skor innan jag ska iväg och träna. Dom har blivit så leriga nu när jag varit ute och ridit, det har skvettit om oss:)


Bjuder på en bild på min fina 3 åring så länge. Kortet togs förra vintern om jag minns rätt!


Bilder från idag!

Här kommer lite bilder från idag!


Ville snutten i Olles gamla dress.


Oj, så kan det gå!



Olle är på upptäcksfärd.




Som sagt så har Olle lite svårt att inte göra miner.


Myrorna har kommit upp ur sin stack.


En go och glad liten skit!


Ville och Jokke tar lite pause.


Gårdens äldsta dam, Marie 21 år.


Osario säger hej!


Mummmmms!


En nyfiken liten Snorkfröken


Jag fick fly upp på en sten för att alla var så nyfikna på mej. Hur kan min fot vara så intressant?
(blunda för färgen på mina vackra byxor)


Öka!!

Nu är klockan två och jag har ridit alla hästarna. Gud så skönt! Även stallet är så gott som klart och Pom har även fått på sej nya skor.

Widde blev riktigt förvånad idag när han fick sträcka ut ordentligt. Nu efter vintern då jag har suttit och hållt i och inte vågat rida så mycket frammot eftersom jag varit rädd att dom ska halka i alla snö och is så var det idag tvärt om. Jag jobbarde framför allt Widde till att gå gå frammot och i galoppen blev han så glad så han hoppade och bockade. Han blir liten och rund som en boll när han gör så så det vill till att man får upp huvudet på han :)

Glad blev jag även när det gick att fylla på vatten till hagarna med slangen. Den har tinat upp!! :) Jag slipper alltså bära på alla dessa vattenhinkar.

Nu är Jokke och hämtar Olle på dagis och dom skulle även köpa med liet pizza hem. Ville har just vaknat och det innebar att jag fick gå in en stund. Har varit ute sen klockan 9 i morse och efter maten går vi ut igen. Det är så härligt!

Hoppas att ni kan njuta lite i solen idag!!



Bilden är från google


Jag har tagit lite bilder under dagen men dom kommer upp ikväll om jag får tid över.
                 


Hovslagaren

Idag kommer hovslagaren och skorom Pom. Skönt för han. Men frågan är hur jag ska göra med snösulorna, behålla dom på eller inte? Hoppas ju innerligt på våren just nu men det känns som att snön kan överraska igen. Skulle hemskt gärna vilja få bort broddarna på hästarna åxo. Gillar inte att dom går broddade hela tiden, men det är ju halt på dom isfläckarna som finns där ute.

I övrigt så fortsätter väll dagen i städandets täcken. Ska lasta kärran med skräp och förhoppningsvis även komma iväg och tömma det.
Skulle även vilja bli av med all ansilageplast, men jag har inte sett att dom har haft nån insamling av det på lantmännen än, så det får väll vänta.

Vad gör ni med all ansilageplast?? Slänger ni det i sopporna eller på sopptippen som vanligt brännbart avfall eller har ni åxo nån form av uppsammling??

Ska dricka upp mitt te nu sen ska jag packa Olles ryggsäck med lite picknick till dagis.

Ha en bra dag!

God kväll

Jag har varit dålig på att sitta här framför datorn idag. Jag har haft fullt upp med en massa annat.
Jokke har ju frivecka nu så vi försöker ta igen en massa sånt som aldrig blir gjort annars. Jokke var på städhumör och satte igång att städa undervåningen. Lustigt nog infaller våra städhumör ALDRIG samtidigt. Nåja, lika bra det för då blir det ju faktiskt städat lite oftare.

Alla tre hästarna har blivit motionerade i dag och alla hästarna här hemma har fått sej en dust med ryktborsten. En häst blev nog flera kilo lättre genom att få en sej så mycket päls. Härligt för henne.

I övrigt så är det mesta prisis som vanligt.
Hade velat få en del gjort här vid datorn idag men det sket sej ju. Hoppas att det blir lite mer tid över i morrn.

Nu ska jag gå och mysa ner mej i soffan en stund innan det är dax för sängen.

Borde jag hålla på?

Satt och red på min fina Possibilithy i ridhuset idag. Allt var så enkelt.
Jag har verkligen längtat ihjäl mej efter att få rida henne igen.
Härligt att äntligen få galoppera och bara ha den där härliga kännslan. Allt känns bara så okompliserat som det ska vara.
Hon är så härligt taggad och har ett driv som jag inte har kännt på många år. Jag kan bara inte sluta le.
Satt och galopperade över en upphöjd bom ett par ggr.
Hon taggade till som om det vore ett 130 hinder vi styrde på, och genade självklart lite på vägen som om det gick på tid.
Allt känns bara så lätt när man sitter på en så ruttinerad häst som är så lätt att följa.

Då kommer mitt stora frågetecken fram, borde jag hålla på med det jag gör?
Jag menar, jag sitter på mina "unghästar" som iof inte är så speciellt unga längre men som ändå inte kommit nån vart när det gäller utbildning. Vad har jag som jag kan ge dom?
Dom borde få erfarenhet, jag har ingen större erfarenhet. Dom borde få trygghet, kan jag verkligen ge dom det?
Det ända jag kan ge är mitt tålamod, för det måste jag verkligen ha så som jag trälar och och håller på. Men är det värt det? Både ur mitt eget och hästens perspektiv.

Det är en sån massa frågor som bubblar inom mej hela tiden och jag vet inte alls vad jag ska hitta på.

Skit, är vad det är just nu!



                      
                                    

Änu en härlig dag!

Det ser ut att bli en dag med sol även idag. Det gillas starkt!

Idag måste jag skynda mej att rida för att sedan kunna dra iväg på årsmöte med avelsföreningen.
Börjar med att ta med mej Possibilithy in till ridhuset . Hoppas att det ligger lite bommar på marken som vi kan använda oss av. Så fortsätter vi även på våran galopp:)
Sen blir det skritt med Widde och lite bus med Pom i skogen:)

Nåja, bäst att sätta fart!

GOD morgon

Mmm.... änså länge så är det fatiskt en bra morgon. Och då syftar jag på solen!
Ville är redan ifull gång med att leka. Olle ligger kvar å grisar i sin säng och Jokke jobbar.
Ville och jag väntar in Olle för lite frukost, känns som att han borde komma snart.

Vet inte rikgit hur det blir med ridningen idag. Skulle passa hästarna fint om dom kunde gå i ridhuset men jag vet inte om jag fixar det själv. Ser underlaget bra ute så får dom väll gå i skogen iallafall.

Nu blir Ville butter för att jag sitter här så det är lika bra att leka lite med han.

Ha en bra da!!!

Lite eftermiddag fika!

100media_imag002 (MMS)

Lite eftermiddag fika!


Soffmys

Idag förflyttar jag mej inte så speciellt långt från soffan. Löser lite korsord och glimtar ibland till på barnprogramen på tvn. Myser med barnen och bara har det bra.
Så ser faktiskt min dag ut idag. Känns bra.
Ibland behöver man lite pause och idag blev det verkligen en sån dag även att den inte var planerad.

Dom ringde mej från Sharpman idag åxo och vi bokade in en dag för sadelinpassning. Är ni intresserade så kommer dom till vimmerby den 24 April.

Nu ska jag gå tillbaka till Soffan innan värmen försvinner...haha:)

Behöver jag säga det?

Behöver jag äns säga att jag inte har ridit eller kommer rida en enda häst idag. Jag skiter idet! Jag strejkar!!!  Blir så less....

Nu berode det kasnke inte enbart på snön att hästarna får vila idag. Det berode även mycket på att jag helt enkelt inte han efter som Jokke började jobba vid 12. Med andra ord så var det inte så lätt att rida och göra klart stallet på 2 och en halv timma.
Mest ledsen är jag över Possan. Hon är ju under igångsättning och behöver röra på sej. Widde mår inte heller bra av att stå. Skit åxo! Men för Pom gjorde det inte så mycket.

Jokke har inte hunnit ploga av nånting heller så vi kommer att förbli insnöade här hemma. Jag tog dock och skottade lite utanför dörren, men det är det ända. Om Ville vill sova idag så får han göra det i sin säng. Jag tänker inte dra ut vagnen i all den här snön, så är det bara.

Idag ska jag bara ha en härlig inne dag med mina barn.
Jag tar mej ändå ingenstans för jag har ingen bil.

Måste bara avslutningsvis på minna er om att jag idag verkligen HATAR SNÖ! Om ni på nått vis inte hade förstått det innan. 

                                                     
                                                       bilden är från google 

Förbannade jävla snö!

Nu är jag så jävla trött på det här vita helvetet så jag kommer snart låsa in mej och vägra gå ut.
Nu har det under natten kommit typ 1 dm snö här. Jag tröttnar!
Inte bara att det har kommit snö, helvetet fortsätter att ösa ner!

Jag tänker inte be om ursäkt för alla svordomar!!!!!!




Smärta!

Har varit på massage. När jag tänker mej massage tänker jag på avkoppling och att njuta. Den här massagen var allt annat än njutbart. Det var endast ren och skär smärta!
Det var knutor och allt möjligt både här och där.
Jag vet inte hur många gånger jag starkt funderade på att be henne att sluta. Men nu efteråt så känns det bra.

Nu är jag bara jäkligt trött så jag tror faktiskt att jag kryper ner under täcket så snart jag har kollat igenom meddelandena på bloglovin.

sova, sova, sova, sova........

På språng

Haha.... det tände till lite i er när jag tyckte att det var lite dåligt kommenterat. Det gillar jag=)
Det har ju varit lite struligt med blogg.se de snaste dagarna men nu hoppas vi att det sak vara ok igen.

Den här dagen har spunnit på i full fart.
Vad gör man med tre hästar när man måste motionera dom och inte har så gott om tid? Alltså få ut mycket på lite tid.
Jag klättrade med mina i dag. Alla tre fick sej ett klätter pass. Mer eller mindre jobbigt för vissa men det gav nog lite mer än att bara skritta raktfram iallafall.

efter det så bar det väg till simmhallen med barnen. Dock så hände det ett litet missöde påvägen.
Jag smälde igen bakluckan på bilen och det sa poff och Ville och jag fick glassplitter över hela oss. Det var nått som hade gått sönder och kommit i kläm så allt bara sprack. Självklart så var ju väskan med badkläder oxå full med glassplitter. Men med lite hjälp av Jokke så hade vi snart en ny bil och kunde iallafall åka och bada.

Nu har vi slängt i oss lite middag och strax ska jag iväg på lite massage.  Behövligt!

Hoppas att ni andra har haft en bra dag!

Händer inte mycket här inte

Tråkigt det är att gå in här på bloggen när det inte är nån som har kommenterat alls:( Skärp er!!

Annars så är det rätt fullt upp i mitt liv just nu.
Kom in vid 23.15 igår från stallet.

Poms och min dressyr lektion blev inställd och sstället drog vi iväg till Västervik för lite hoppträning. Bra och öva honom på lite miljöombyte!
Sjävla miljön funkade jättebra och han var lungn och snäll.

Idag måste jag hinna rida alla hästarna innan klockan 12, för vid klockan 13 ska vi ha lekdejt i simmhallen med Olles kompis.

Nu måste jag kika vidare på Big Brother som jag missade i gårkväll.

Puss på er!

Trött

Känner mej seg.
Jag är trött och skulle kunna tänka mej att sova lite till.
Jag sov inget vidare innan klockan ringde. Jag drömde en massa konstigheter. Typ en massa stressande saker som att det var kö när jag skulle handla och jag fick stå och vänta när jag hade bråttom, och att jag skulle iväg och visa ett föl på fölvisning och att jag var jätte sen.
Huu... gillar inte att stressa i sömnen, det blir lixom inget bra då!

Förövrigt så ska ju den här agen inte bli så stressande då jag känner att jag borde ha gott om tid på mej eftersom en häst ska ridas ikväll.
Nåja, vi får väll se hur det blir med allt.

Nu ska jag gå och kolla på reprisen av Big Brother.
Nån mer som kollar på det?




                                                                 

Blev så glad

Jag sat intet ont anande och kollade på tv. Vips så började dom nya avsnitten av Despret Hosewives bara så där!
Det blev verkligen en bra kväll! :)



En härlig dag

Det har varit en bra dag idag.
Jag har lekt en massa med mina barn vi har varit både inne och ute och haft jätte skojj.
Ville har gungat för andra gången i sitt liv och han gillar det verkligen. Olle och jag ha "gissat bajset" på alla olika bajshögar som ligger i trädgården. Hare, rådjur, hund och häst. Han kan dom allihopa nu:)




Inne har vi byggt med lego och jag har även städat iordning på Olles rum. Jag kan inte låta bli att göra det när jag lixom ändå är där.
Om jag inte skulle rensa undan försöt så skulle det inte finnas nånstans att sitta.

Nu ligger båda barnen i respetive säng och håller förhoppningsvis på att somna.
Själv ska jag njuta av att bara vara och gosa ner mej i soffan och läsa lite.

Pom blev riden i skogen idag och Widde och jag tog en skritt tur barbacka. Tyvärr kunde jag inte rida Possan.
När jag kom tillbaka med Widde var jag aldeles yr. Troligtvis var det pga smärtan i min nacke och axlar. Vet inte alls vad som har hänt. Jokke gjorde ett fösök att massera men det hjälpte föga.
Har iallafall betällt en massage tid men det fans inte tid förrens på torsdag kväll. Nåja, bättre sent än aldrig.

I morrn blir det iallafall en "Possan dag". Jag ska ju träna dressyr på kvällen och då tar jag med mej Pom. Widde ska ha en vilodag i hagen. Så det blir gott om tid för Possan. Ska försöka hinna med lite uppränsning i hagarna åxo. Lite silageplast som blåst i väg och lite staket som sitter på sniskan.

Så var det med det!
God kväll!

Det är svårt för olle att inte göra några ...

100media_imag001 (MMS)

Det är svårt för olle att inte göra några fula miner. Här ser no iallafall hur han blev efter frisor besöket i går.


härliga soool!

Sola ho lyser! Gu så härligt!
Det blir nog en fin dag idag, lite kall kanske men solen gör mej så glad!

Idag har jag riktigt ont i nacken, vet inte om det är efter coren igår eller om jag slet till nacken när jag ramlade av. Kanske lite från båda.
Det är nog dax att boka en massage tid igen.


Nu har jag packat Olles dagisväska med lite skorpa. Dom ska på utflyckt och då ska dom ha med sej en liten matsäck. Olle brukar inte äta det som jag har stopat ner i hans väska. Jag antar att han helt enkelt inte har tid med det.

Nu är det dax att jag tar tag i den här tisdagen!

Gymnastiska övningar

Har pricis kommit hem efter ett core pass på friskis. Jobbigt var det!
hade lite gymnastiska övningar i förmiddags på hoppträningen åxo. Det blev en katapult avramling eller nått liknande. Men jag fick inte ont iallafall.
Nu är iallafall den nya hjälmen invigd i gruset!

Har fösökt ringa en massa "ärenden" idag.
                    
 Men tyvärr var det inte så många jag fick tag på som jag hade önskat. Försöker få till en sadelprovning till hästarna och så ska jag ha tar på lite IR till Widde.
Det som lyckades var iallafall att ändra mitt mobil abonemang och så har jag bokat in en dressyr lektion på onsdag åxo. Gött!

Nu ska jag nog ta och gosa ner mer i soffan och sluka lite vatten!


Förmiddags träning

Nu är hästarna fodrade och utsläpta. Så härligt det är att gå ut på morgonen när det är plusgrader.

Efter frukost åker Widde och jag in och hopptränar lite för Vickan.
Possan får nog en vilodag idag, men Pom ska jag försöka hinna med.

Innan Jokke ska till jobbet ska jag även hinna med ett frisörbesök med min son. Får väll se hur det går. Kanske det inte går alls, vilket inte skulle förvåna mej ett dugg.

Nu ska jag strax gå och väcka resten av min familj.
Ha det bra allesammans!


                                                           

3 fina hästar

Idag har jag ridit tre jätte fina hästar.
Possan har fått trava lite bommar och det klarade hon jätte bra.
Pom och Widde var lättridna båda två och tog därför inte alls lång tid att rida.

Jag tycker att jag märker av värmen på mina hästar. Dom är lite mer jordnära idag när det är lite varmare.
Märker ni av värmen nått på era hästar?

Nu är snart alla SM starterna klara. Sitter och väntar på den sista omhoppningen nu.

Sen kasnke jag ska ta mej ut och borsta lite på stona och fölen. Skulle dom nog behöva nu när dom fäller så mycket.


Ni har väll inte missat....

Ni har väll inte missat att det är finalerna i inomhus SM idag? Ni kan se ritterna direkt via equipe. Kanon kul!
Jätte kul för mej iallafall som inte kunde följa med dit:)
Tycker absolut att det är ett steg i rätt rikning när det gäller våran sport. Vet inte hur pass vanligt det är bland andra sporter att kunna se tävlingar/matcher live sända även om de inte sänds på tv.
Nu kan jag sitta här hemma i värmen och hejja. Och missar jag nått så kan jag gå tillbax och se det senare. Kan även sitta och jämföra olika ryttares ritter. Oerhört utvecklande iallafall för mej. Det märks i min egen ridning när jag har suttit och kollat på bra ridning!

Vill även passa på att grattulera bla Linda och Sofie som var i Linköping igår och tävlade. Såg ju inte ritterna men resultaten var ju bra :)

Hepp, nu börjar tävlingarna!
Ha en bra dag!!

12 Mars 2011

Då är snart den här dagen över och jag har alltså blivit ett år äldre.
Det har varit en bra dag! En super dag om man bortser från morgonen.

Hästarna var jätte fina idag trots att Possan har blivit tokig. Hon har varit knäpp sedan vi kom hem från Löberöd. Hon står och krafsar med hovarna i stallgången så det luktar bränt. Hon stutsar både i stallgången och ute när vi rider, stå på bakbenen är heller inget undantag. Jag tror att hon fattade när verternären sa att hon var jätte fin och att hon snart kan tävla igen. Knas!

Lite kalasande blev det åxo här hemma under eftermiddagen/kvällen.
Jag har fått dom klart bästa pressenterna åxo. Det kan inte bli bättre.

I paketen låg det saker som pressentkort på Hippoteket, en GPA hjälm och en HTC mobil. Och en massa blommor, mina favoriter tulpaner!!

Nu är det melodifestivalen som gäller med min älskling!

Hoppas att ni har haft en lika bra dag som jag!

En väldigt pigg och stutsig häst!

dsc00115 (MMS)

En väldigt pigg och stutsig häst!


Kul morgon

Min älskade Jokke skulle vara snäll och släppa ut hästarna idag så jag skulle få lite sovmorgon på min födelsedag. Men barnen vaknade vid 06.15 och hoppade och stutsade på mej i sängen.
Det var bara att gå upp. Så blev det med den sovmorgonen.
Inte ens på sin födelsedag kan man få lite sovmorgon:(

Jag skiter i att baka tårta idag. Jag hinner inte med det så det får bli en köpt tårta. Måste hinna ner till stadens ica nån gång under dagen för att införskaffa lite gottigt till mitt kalas.
Jag har kommit till det stadium när man har blivit "tråkigt vuxen". Det känns inte så speciellt med födelsedagar längre. Iof så älskar jag paketen och kännslan av att det är "min dag". Men det där med kalas kan igentligen kvitta. Jag uppskattar nog mer att få ta det lungt och inte behöva stressa just den här dagen. Men idag är det bara stress som gäller för att jag ska hinna med allt. Det blir bara så tråkigt.

Med andra ord, JAG HAR BLIVIT GAMMAL!

Min önskelista består främst av "snälla barn". Jag hatade när min mamma önskade sej det i pressent. Nu har jag blivit likadan.
Men jag uppskattar ju även andra pressenter så klart:)

Bäst att klä på mej lite kläder så jag kan åka å handla innan jag ska mocka skit och rida.


Hipp hipp hurra för mej!                 

Inomhus SM

Sitter och kollar online resultaten för inomhus SM i hoppning nere från Helsingborg.
Fick i sista stund förfrågan om jag kunde hänga med min kusin ner dit. Men tyvärr är det lite annat att ståi i helgen så det gick inte att ordna:(

Dagens lekdejt i simhallen blev inställd. Olles kompisa hade vist åkt på magsjuka. Tråkigt. Tur att jag inte hade nämnt det för Olle tidigare.
Olle har ialafall hjälpt mej i stallet. Han körde in några kärror spån medans jag mockade. Vatten till hagen fixade vi åxo.

Vet inte riktigt hur jag ska lägga upp dagen nu när badandet blev inställt. Hade ju tänkt rida i ridhuset idag mycket pga att det är isgata på min vanliga ridväg. Eller det var ju det igår iallafall. Kanske har det smälltit bort idag?

Nu har vi väckt Jokke iallafall så vi får se hur dagen slutar!

Gränsbo stuteri

När min lilla fölis vann fölchampionatet i västervik i somras så van vi en betäckning från Gränsbo stuteri. Dom har inte haft någon annan hopphäst än Cohiba innan. Men nu är det klart att där även kommer att finnas Niveau och
Corporal VDL.
Jag hade ju i stortsett bestämt mej för Cohiba men nu fick jag lite beslutsångest.



Vaad tycker ni?





Niveau 1136

Född 2003, Prem AB, 168cm
e Emmerton (Emilion)
u Revolution e Voltaire
u Gazelle e Castello
Uppfödare: Anna Bengtsson
Ägare: Mikael Nolin
0708-530 290
www.niveau.se



 



Corporal
VDL 1224

Född 2006, Prem AB, 167cm
e Cardento 933 Elit u Gudyva
e Grozzo Z u Godyva e Goldfasan
Uppfödare: J Hüpen, Tyskland
Ägare: VDL stud, Holland






COHIBA

Född 2006, Prem AB, 171 cm
e Chacco Blue (Chambertin-Contender)
u Acorda H e Acord II
u Pistazie HSP e Pilot
Uppfödare: K H Böhm, Tyskland
Ägare: Gränsbo stuteri, VDL stud, BXB Competition, Bequitec och Tuvesson

www.cohiba1198.se

Ext: 98878 = 40 poäng.




Vill ni läsa mer om hingstarna så finns dom på www.gransbostuteri.com

Godmorgon fredag!

Solen skiner och det blåser full storm ute...... låter det som iallafall.
Ville och jag är vakna och i full gång med dagen. Olle han sover vidare lite till. LYX för han!
Idag ska Olle och jag ha lekdejt i simmhallen. Men jag har inte berättat det för Olle än. Ska bli en liten suprice för han:) Han blr så jobbigt tjatig om han vet långt innan. Så jag övar på att vara tyst.

Hästarna ska bli ridna ikväll när jag kommit hem. Så är det iallafall tänkt.

Vad tror ni om vädret? Tror ni att snön försvinner nu eller ska det jävlas och komma mer snart igen?
Hörde nått om 10 plusgrader nu till helgen. Det skulle absolut inte sitta fel!

Lite ont om tävlingar nu. Nästa blir inte förrens i april. Men det gör inte så mycket. Vill ju ändå inte gå för fort fram med Widde.

Nu ska jag hälla upp mitt te och njuta för en stund!
                                                                  
                                                                                 bilden är från google

Lyxdag!

Idag har det varit en toppen dag.
Jag har haft finbesök av Camilla här idag. Hon har hjälpt mej att mocka och hon har även ridit en häst med mej. Redigt lyxigt! Hon har varit här typ hela dagen och jag har bara njutit av att ha henne här. Jätte roligt!

                                       

Det ända negativa har isåfall varit vädret. Men vi hade uppehåll när vi red iallafall.

Possan har vari helt tokig idag. Redan när jag tog in henne i stallet så stog hon å studsade och skrapade med hoven en massa. På ridturen var hon jätte pigg och otålig. Stegrade sej och hade sej och ville absolut inte stå stilla i halten. Nåja... pricis som vanligt med andra ord! Min vanliga gamla Poss:)

Jag har mått bra idag. Något matt kasnke men det är ju inte så lustigt.
ar även hunnit med att bädda rent i alla sängarna och nu ska jag strax gå ut och göra det sista i stallet och ta in stona.
Ikväll ska jag ha mys kväll med min älskling. Om inget oväntat händer.

Nåja... ha det bra!

Possans resultat

Vi hade även bokat en kiropraktor som skulle kolla på Possan igår. Jag ville det eftersom hon har gåttigenom en fölning och kanske därmed kunde vara lite sne. Men det var hon inte. Han var jätte fin. Hon var lite stel i helsen bara. Men vi fick med oss lite övningar och massage tips som vi ska köra på i några dagar så ska det bli bra med det.

När vi tog ut henne på stallplanen och longerade så sken alla upp som stog där ute. Det var veterinären, kiropraktorn och en assistent. Alla bara gapade av förtjusning och kunde inte rikigt förstå att häsen var så fin! Hon ser ju ite så rolig ut i sin björnpäls och vit som hon ska vara är hon inte. Hon är mer gul. Äkligt! Men hon sprang på och visade upp sej. På böjproven såg allt bra ut och Staffan blev jätte glad. Dom små reaktionerna som fanns förra gången var nu borta!
Faan så bra jag rider! Haha:)

Jag har alltså en häst som snart ska börja galoppera och i juni kan jag börja tävla henne igen! Ja, ni hörde rätt! Jag höll på att tappa hakan när han sa det. Jag har alltid hoppats och längtat efter att få tävla henne igen men jag har knappast våga tro att det skulle hända!

Nu har vi ju en bit dit, men det ska inte vara omöjligt!

Lyckliga jag!!

VARNING!

Här med varnar jag känsliga läsare! Vet ni med er att ni är lite kvackelmagiga såkan ni sluta läsa här!




Jag var hemma sent i går. Eller nja, vid 20 tiden.
Hela resan gick bra men på hemvägen så kom det en massa snö blask. Men det var inget som störde mer än sikten. Det gick iallafall bra att köra hela vägen.
När vi kom till Vimmerbyskyltarna så fick jag enorma magsmärtor. Jag hade jätte ont men tänkte att det inte var nån fara efersom jag inte mådde illa eller så. Men illamåedet kom snabbt och på "våran" väg så hängde jag utanför bildörren och spydde. Mamma körde. Så fort bilen hade stannat så sprang jag in och fortsatte inne på toaletten.
Jokke som pricis hade lagt barnen fick springa ut och lasta ur hästen och fixa klart allt i stallet tillsamans med mamma.
Jag låg och svettades och hade panik för mina magsmärtor.
När Jokke kom in igen hjälpte han mej att ringa sjukvårdsupplysningen. Känns ok för mej att spy och skita. Men smärtorna i magen var allt annat än ok!
Dom kom fram till att jag hade ätit nått dåligt eller så var det kräksjuka. Bara att ligga där och ha ont med andra ord:(
Men det gick över så småning om och jag spyde inget mer.
Dock så fick mamma sova här eftersom jokke jobbade natt. Så jag fick sova själv på soffan i natt igen.
Allt var över på två timmar och jag har sovit jätte skönt inatt. Fick i mej frukost utan problem och nu har Ville och jag tagit oss en välförtjänt morgon duch.
Nu är vi på G igen.

Jag tror att det var en semla som satte fart på allt.

Possans resultat kommer i ett annat inlägg!

Onsdagen den nionde mars

Idag gäller det! Håll alla tummar ni har för att min lilla Poss ska se bra ut i alla ben och rygg och mage och huvud och allt vad det kan vara.
Idag beger vi oss ner till Löberöd för ytterligare en koll.
Jokke sover och barnen är utlånade på två olika håll. Haha... stackars människor. Hoppas att det går bra:)

Ville och jag har hunnit med å käka frukost men Olle ligger fortfarande å sussar i sängen. Det tog på han med leksällskap i gårkväll.
Jag har sovit underbart i natt. Jag har inget att klaga på. Tack Ville!

SMHI har snackat nått om snö idag. Hoppas att dom satte semlan i halsen när dom låvade det för jag vill inte se nått mer vitt helveteskap! Men ska det komma snö så är det klart att det ska göra det när jag ska ut och åka långt med transporten.

Nu ska jag gå å se om det finns några paltor att sätta på mej inför dagens upptåg!
Hoppas att vi hörs senare!
Ha en bra dag!

Sova gott i natt

Nu har vårat kvälls besök åkt hem. Vi fick finbesök av min bästaste barndomskompis Martina och hennes två fina barn!
Full rulle blev det på barnen, så himmla härligt. Ville satt mest som ett frågetäcken och fattade inte rikgit vad som hände:)

Widde och Possan fick varsitt pass i skogen idag. Dom gick bara båda två.
I morrn åker jag ner mot platare landskap med Possan i transporten. Ska kolla upp hur hon är nu när hon har blivit riden i tre och en halv vecka. Jag tycker att hon känns fräch. Men man vet ju aldrig.

Den här veckan skulle bli lungn. Men i morrn är jag ju borta hela dagen och på torsdag får jag besök av en kompis och på fredag blir det troligtvis lekdejt i simmhallen. Herregud...hur hinner jag med allt?

Nu ska jag fylla på lite vattendunkar till stallet och sen blir det soffmys med älsklingen innan han ska till jobbet.

Ha det bra!

                                                         
                                                            Älskar Madagaskar:)

Körkort

Tänkte på en grejj.
Jag tog, för ett par år sedan mitt E-kort till min stora glädje. Jag kämpade och kämpade men gav mej faan på att jag skulle ha det!
Det var inte lika enkelt att få det som mitt B kort.
Efter att jag många gånger kört olagligt runt om i sverige så kunde jag äntligen köra lagligt. En helt otrolig lättnad.
Nu kan jag lasta in mina två stora hästar och jag behöver inte hålla på att räkna så mycekt vikter hit eller dit.

Hur gör ni när ni kör hästar?
Har ni BE eller bara B?
Eller kanske ni har lastbil till och med?


Bilden är från google men det är ett sånt här ekipage som jag kör med!

Vår!

dsc00113 (MMS)

Vår!


hostmedecin, lungnmedecin, lärmedecin

Nu har vi ätit frukost här i stugan. Medans vi satt och åt så hostade Ville sin otäcka hosta. Då sa jag att idag måste vi nog åka och köpa hostmedecin till Ville. Olle var då inte sen med att lägga till att vi även behövde köpa lungnmedecin och lärmedecin. Varför då undrade jag?
Lungnmedecinen behövdes till Ville för att han skulle bli lungn och inte skrika så att Olle och jag får ont i öronen. Lärmedecinen skulle visst hjälpa honom att lära sej att inte kasta mackan bla.
Gulliga barn man har ibland!
                                            
                                               
Igår red jag Possan ute i skogen och hon var som vanligt pigg och glad.
Widde fick åka in till ridhuset och bli lite tömmkörd. Han var jätte fin och avslappnad.( Förutom när ett spöke dök upp bakom honom och skrämdes lite. )
Pom väntade jag med till kvllen och åkte till ridhuset med honom. När jag kom fram han jag inte äns lasta ur innan Sofie kom och sa att ridhuset var bokat. Attans! Bara att väda och åka hem igen. Hästen har vilat i fyra dagar. I morrn ska jag åka iväg och hinner därmed inte rida nån häst. Ingen ide att rida Pom idag heller då. Så han får nästanen hel veckas vila bara så där. Inte inplanerat direkt. Men så kan det bli i bland.

Nu måste jag skynda mej att få på barnen lite kläder. Måste även slå en pling till BVC för lite hostmedecins råd. Dom andra medecinerna får nog vänta:)
Sen blir det lämning på dagis, apoteket, kanske affären för att fylla skafferiet om min lust faller på, och sen hem för att fixa stallet.

Fullt ös!

Kul


Luxus CML mfx e Florencio I 95122 u Boette (43) (SWB) 28668 e Bolero 897, 166 cm, uppf Charlotte och Magnus Liliemark, äg Anna Sundström o Johannes Walter
Rekommenderad att fortsätta till fas II
Omdöme testryttare dressyr
H K: Very comfortable to sit on, very well balanced. Gives an uphill feeling in trot and canter. Could be more active in collected trot, is a bit behind. Very well balanced in canter, good ability to collect. Walk does not feel so regular.
H B: Rideability good! Good mouth, especially in canter. Carries good in trot, you can collect a boit and get him quicker. Walk is rythmical but not always "on the safe side".




Kul när man känner till uppfödarna till en häst som går bruksprovet.
Jag har dock inte följt bruksprovet så jag vet inte hur det har gått, tyvärr. Vet ni?

En bra natt

Som rubriken säger så har jag haft en bra natt.
Ville fick alvedon och nässpray innan han la sej i går och han har sovit relativt bra i natt. Välling en gång och några omstoppningar bara. Sen sov vi till klockan 8. Så länge har jag innte sovit på länge, det var skönt.
Olle hade iof vaknat men Jokke hade stängt på tvn på hans rum så han satt i sängen och kollade på bollibompa.

Ska nog vänta lite med att gå ut till stallet så Ville hinner bli lite trött igen så han kan vara i vagnen. Det blir så jobbigt för han att kluffsa runt i overallen när han är sjuk. Det räcker att bara "vara" när man är sjuk. Leka går ju alltid iof men jag tycker att det är dummt att han "anstränger" sej.
Nu sitter han här i mitt knä och kollar när jag skriver. Han har lite svårt för att hålla bort fingrarna dock.

Hörs senare......

Min söndag

Nu är snart den här söndagen till ända. Den blev inte riktigt som jag hade tänkt, tyvärr.
Gick upp tidigt och fick stallet klart fort. Därefter blev det lite tidig fika borta hos mamma och pappa och säga hej då till pappsen som for i väg till Kosovo i dag igen.
Jokke följde med mej ut i skogen på en av hästarna så det gick snabbt. Sen fick vi lite fin besök av Fredde och Johanna och Jokke bjöd på sockerkaka som han bakade. Duktiga Jokke=)
Sen blev klockan helt plötsligt lite mycket och det var dags för middag. Sen var det dax för Jokke att åka och jobba och jag hade fortfarande inte hunnit med den tredje och sista hästen.
Det blev ingen ridninga av den hästen idag:(

Har iallafall hunnit med att städa och möblera om lite på Olles rum. Han var missnöjd med sängens placering så han fick själv välja hur det skulle vara istället och så gjorde vi som han sa. Det blev bra. Får hoppas att han sover gottigt i natt nu:)

Ville börjar bli sjuk. Lite febrig och snorig, har även börjat hosta lite otäckt. Han hade ju RS-virus när han var mindre så han blir rätt dålig när han blir sjuk. Stackars liten.
Med andra ord så kan jag se framimot en natt med många uppvaknande och lite sömn.

Såg nyss på solsidan. Heregud så roligt. Jag skrattade så jag grät.
Nu börjar strax Big Brother, sen blir det sängen.

Ny maskin på apoteket

Ny maskin på apoteket.


En dag klagade Lasse till en vän, 'Min armbåge gör väldigt ont, jag tror jag

måste beställa tid hos läkaren.'


Vännen svarade: 'Gör inte det! Apoteket har nämligen fått in en ny

datamaskin som ställer en diagnos snabbare och billigare än en läkare. Ge

den bara ett urinprov så kommer maskinen ge dig en diagnos på problemet och

vad du ska göra åt det. Det kostar bara 100 kr'.


Lasse tänkte att han hade inget att förlora så han fyllde upp ett glas med

ett urinprov och gick iväg till Apoteket. Han hällde i innehållet och

stoppade in en hundring i apparaten. Maskinen började brumma och små lampor

blinkade. Efter en liten paus kom en papperslapp fram där det stod:


* Du har tennisarmbåge.

* Doppa armbågen i varmt vatten.

* Undvik tunga lyft och att röra armbågen för mycket.

* Du blir bättre efter någon månad.


Senare på kvällen tänkte Lasse på hur otrolig den nya tekniken var, och hur

det skulle revolutionera läkarsystemet för alltid. Då började han fundera på

om det gick att lura maskinen, så han bestämde sig för att prova.


I en burk blandade han kranvatten, urinprov från hunden, dottern och frugan

och som 'pricken över i:et' onanerade han i burken.


Nästa dag gick han iväg till Apoteket med burken. Hällde blandningen i

maskinen och stoppade i 100 kr.


Maskinen brummade och blinkade och ut kom en lapp med följande innehåll:


* Vattnet i kranen är för hårt, skaffa ett avhärdningsfilter.

* Din hund har mask. Ge en avmaskningskur och vitaminer.

* Din dotter missbrukar kokain. Skicka henne på rehabilitering.

* Din fru är gravid. Det är inte ditt barn, skaffa en advokat.

* Om du inte slutar onanera så blir din tennisarmbåge aldrig bättre.


Vasalopps morgon

Idag är det den fösta söndagen i mars månad. Det innebär att det är vasaloppet. I år känner jag ingen som är med och åker. (vad jag vet) Men jag tycker ändå att det kan vara lite härligt att ha tvn på i bakgrunden.

Det blir ingen clearround hoppning i Kisa i dag. Pom har inte blivit riden på två dagar och jag känner att jag hellre vill vara hemma med min familj idag. Jag var ju ändå iväg hela dagen igår. Kan ändå inte sluta tänka att det är synd att en sån chans går till spillo.  Men men..... familjen måste prioriteras ibland.

Det ser ut att bli en fin dag idag. Hoppas att det inte börjar på att blåsa som igår.  För min del blir det nog två hästar i skogen och en i ridhuset idag. 




                                              
                                               Nu ska jag dra igång dagen här på Rosenlund!

Tävlings dag

Idag har jag och Widde varit iväg i Jönköping och tävlat. Där av den dåliga uppdateringen här på bloggen.
Vi startade två klasser, 95 och 100 cm. Det var äckligt mycket starter.
Banorna passade mej och Widde jätte bra. Det var våran första start i avd A men jag red trots det inte alls några snäva svängar eller snabbt. Trots detta så blev vi placerade på en runda med 0+0 fel. Super fina häst!
Andra klassen var det inte samma häst som i klassen innan. Han blev tokig när han fick se hindren igen och körde upp huvet och sprang mest. Detta gjorde att vi fick ett stop på första hindret och sen rev han det och tvåan. Sen kom vi igång och var nolla resten av rundan. Jag är jätte nöjd med både mej själv och Widde. Man kan nästan säga att det var våran första "riktiga" tävling.

Vi kom hem sent pga av att det var så mycket starter så jag han inte med att rida nån mer häst idag. Vi åkte och uppvaktade min mormor som fyller år idag istället. Hipp hipp hurra för mormor Evy!!
                                                   

Nu ska jag mest bara ta det lungt och ligga i soffan och glo på tv.

Hoppas att ni andra har haft en härlig dag i solen!

En kväll i parken!

Nu ligger barnen i sina sängar och försöker sova.
Vi har tillbringat en timma i stadens folkpark och lyssnat på mora träsk.
Frågan är om det var värt 80 spänn var!?

Oki, dom körde bara såna där gammla godingar som man själv lyssnade till när man var liten. Men Olle verkar inte vara mottaglig för sånnthär.
Det var en massa barn där, och väldigt många som Olle känner från dagis, bla hans bästa kompisar. Alla barnen satt så ordentligt på golvet och lyssnade och gjorde rörelserna till musiken. Men INTE Olle. Han sprang runt i hela lokalen som om det vore en löparbana. Vad är felet?
En mamma vill att ens barn ska vara mest som alla andra...eller har jag fel? Jag vill att mina barn ska vara som alla andra. Inte sticka ut, utan bara göra som man ska.
Jag ska inte klandra honom för mycket men jag är besviken:(

Ville därimot var snäppet duktigare. Han satt och gjorde lite rörelser i mitt knä en gång i bland och resten av tiden gick vi mest runt. Han stannade upp vid en tjej som satt i rullstol och kollade länge på henne. Han blev väldigt intresserad av rullstolen och satt och kände på hjulen osv. Tillslut skulle han börja trycka på en massa knappar så då fick jag rycka in och förflytta honom. Tjejen i rullstolen och hennes assistent verkade iallafall inte ha nått i mot oss.

Summa kardemumma av kvällen blir nog iallafall att vi inte rikgit kan vara bland folk med våra barn. Eller?

Snart ska jag ut till stallet och kvällsfodra och göra det sista inför tävlingen i morrn. Sen blir det bara soffan, godis och älsklingen :)

Sovit på soffan

Mmm... jag fick gå ner och lägga mej på soffan inatt. Jokke gick och la sej vid halv två i natt och när han kom in i sovrummet så vaknade jag av en chock!
Han bara stank vitlök så jag höll på att spy. Oki, jag är kännslig mot vitlök men jag kunde inte äns vara kvar i sovrummet.
Men soffan och jag har blivit godavänner nu så jag sov så gottigt där:)

Segt som bara den var det att gå upp när klockan ringde vid 6.30 i morse. Men trots det så stängde jag på tvn och Big Brother medans jag gosade ner mej i soffan med mitt täcke och kudde. När det var slut så bakade jag frallor i ungnen till resten av min familj och gick och väckte dom. Nu är allt uppätet och vi är redom att börja dagen.

Det känns inte som att jag behöver vara så stressad idag. Jag ska bara motionera två av hästarna och den ena av dom ska till ridhuset och tömmköras.
Har några ärenden på stan som skulle behöva göras åxo. Blandannat inhandlande av en ny mobiltelefon. Inte för att jag riktigt behöve nån, men jag VILL!!!

Till kvällen blir det nog lite moraträsk med hela familjen. Spännande:)



Nu är det nog dax att börja göra nått så man inte blir lat.

Överskottsenergi

Nu är alla tre hästarna ridna och klara för dagen. Trots detta så har jag spring i benen och lite extra energi till övers. Dock så vill inte min extra energi städa huset...undra varför det är så?

Jag vill nog hellre gå på ett friskis pass till kvällen....det skulle sitta bra:)
Skulle nog faktiskt hinna med det innan Pom ska få sin el behandling. Ska nog sikta på det:)

Det måste vara vädret, solen som gör mej så glad och possitiv. Jag gillart:)
Oj så många smile det blir nu då........ men det visar ju bara på vilket bra humör jag är på.

Nu ska jag slå en pling till Sofie och hoppas på att hon är lika taggad som jag på ett friskispass ikväll.
(det var svårt att inte sätta en smile efter den meningen)


                                                 

Då börjar vi om från början igen

Idag är det inget specielt inplanerat under dagen. Pom ska få lite el behandling till kvällen men annars är det lungt. Men min planering brukar ju inte hålla så det blir nog nogra avstickare även idag.

När hästarna var fodrade och utsläppta i morse så satte jag mej i soffan och kollade på gårdagens Big Brother. Jag har kommit på att reprisen går klockan 7 på morgonen och det är pricis när jag kommer tillbka in från stallet. Så jag kokade lite te och gosade ner mej i soffan:)
Fick ganska snart sällskap av Olle oxå...mysigt:)

Idag känner jag mej riktigt seg. Jag kom inte in från stallet förrens vid klockan 23 i går kväll.
Widde och jag var ju i Västervik och hopptränade igår kväll. Han gick super bra. Jag kan inte fatta att det kan vara så stor skillnad från gång till gång.
Jag tror att det hjälpte mej själv en hel del attjag satt och galopperade över en bom i söndags. Jag hade ganska så bra "öga" igår faktiskt.
Men vi fick en liten nedgång på slutet tyvärr. Jag tror att  Widde blir rätt så trött speciellt när hindren blir lite högre. Vi hoppade iallafall lite linjer på 115 cm. Och det är snäppet mer än vad han brukar gå.
Till slut blev allt bra iallafall och det var en glad Mia som åkte hem med förhoppningar på Lördagen.



Nu är det dax att börja dagen på Rosenlund!

Kastrering avklarad

Nu är jag hemma igen. Känns som om dagen har varit lååååång. Ändå har jag mycket kvar att göra.
Jag är trött och har en grym träningsvärk i benen efter måndagens core. Undra hur jag ska orka med att hoppa Widde ikväll?
Jokke oh jag hjälpes åt och han med att mocka klart stallet innan vi skulle börja lasta hingstarna. Vi började med Fozze eftersom han hade tidigare erfarenheter av att åka. Det tog en kvart att få in han så det är klart godkännt.
Donky därimot var det värre med. Han var inte ett dugg intresserad av maten som jag lockade med han stog bara på bakbenen och kastade sej. Han slet sej ett antal gånger och jag tyckte synd om stackars Fozze som redan stog inne i transporten och väntade. Så jag ställde in Donky i stallet och körde ner Fozze till veterinärstationen. När jag sa till att jag hade kommit med den ena hästen och förklarade att den andra var "dum" så fick jag med mej en spruta med lite lungnande hem.
Jag är lite pipplig med att ta sprutor så jag ringde Sofie. Hon ställde upp och vi drogade han lite och sen försökte vi igen. Efter några försök med samma resultat så fick Jokke hålla i grimskaftet så det blev lite mer kraft i andra ändan. Nu gick det bättre. Han gjorde bara några rymningsförsök och ansåg sej sedan besegrad och gick in.

Båda hingstarna kom till stationen och åkte hem som valcker. Lyckat!
Hem var det inte svårt att få in båda två samtidigt.

Nu står dom inne i några timmar och tar det lungt. Sen ska dom ut i hagen och röra på sej så mycket som möjligt!

Sjävl ska jag ladda inför kvällens träning och även försöka s tåut med en gnällig och lite febrig Ville.

En liten mini prins som kör bilen idag!

dsc00111 (MMS)

En liten mini prins som kör bilen idag!


Frukost

Nu äntligen får jag inta min frukost.
Tandläkarbesöket gick bra. Skulle bara tabort lite tandsten. Obehagligt men det är ju inte lika farligt som att borra iallafall.

Jag har lite bråttom idag med allt. Som vanligt!
Tänkte att jag skulle hinna med så mycket som möjligt i stallet och även rida åtmindstonde en häst innan vi ska åka iväg med hingstarna.

Det här kommer att bli en dag att skriva in i historieboken om allt klaffar som det ska.
Till kvällen ska jag draivääg till västeervik och träna lite med Widde. Det kan ju vara klokt att hoppa några sprong innan lördag.

Bäst jag sätter fart med allt!

Tandläkaren

Jag hinner igentligen inte alls sitta här nu. Jag borde vara på väg in till tandläkaren.
Hag har pricis varit ute och fixat hästarna.
Jag hinner inte änns äta frukost innan jag åker. Inte trevligt att ligga där å vara aphungtig. trevlig andedräckt man får av att vara hungrig åxo. Nåja, det är upp till dom. Vill dom ha mej där den här tiden så ska dom fåt!






Ville bara säga God morgon iallafall!
Nu måste jag skynda!!

Konstigt, jag är inte sjuk!

Olle har en väldigt busig lillebror. Han går å stänger av tvn för Olle hela tiden när hanska se på film eller barnprogram. Så jag fick gå upp på Olles rum och stänga på filmen där istället.
Efter att det var gjort så la jag mej i soffan med en hästtidning medans Ville lekt själv på golvet eller klättrade omkring på mej. Ju längre tiden gick så frös jag mer och mer. Konstigt tänkte jag, jag känner mej inte sjuk. Drog över mej en filt och tänkte att jag nog frös för att jag var trött.
Ville gick iväg en sväng och efter en stund blev det väldigt tyst och skönt.
Det betyder alltid jävelskap så jag fick maka mej upp från soffan för att se vad som stog på.
Inte konstigt att jag frös. Ytterdörren stog helt öppen och musse hade gått ut och Ville satt innanför på dörrmattan och lekte. Inte en aning om hur den kan ha öppnat sej. Men jag stängde och tog med mej Ville in å gossade ner honom under filten. Efter en stund så skulle jag gå upp å tända lite lampor i fönstren eftersom det börjar bli lite dunkelt. Då stog ytterdörren öppen igen!
Konstigt. Oki den har varit knepig att stänga men jag är helt säker på att jag stängde den extra ordentligt efter att den varit öppen första gången.
Nåja, nu har jag låst så nu ska den väll vara stängd en stund iallafall.

Ville når inte upp så han kan inte ha öppnat.
Olle har varit på sitt rum så han har inte öppnat.
Musse öppnar inte heller dörrar, det skulle ha hörts i så fall.
Den enda anledningen måste vara att dörren har blivit knäpp!

Nu ska jag försöka få upp värmen här inne igen... men jag orkar inte gå ut å hämta ved så jag får väll leka mej och barnen varma istället!

Gamla bilder

 
Hahhaaa... jag hittade några gamla alsvenskan bilder från förr.
Söta vi är:)
Nåja, hejja oss:)





October 2005

Äckliga flugor

Det har kommit ner några flugor från våran vind. Dom tror nog att det har blivit vår eller nått. Dom är så där äckliga krypande och lata. Dom ligger och surrar på rygg påde lite här och där. 

                                                                

Alla tre hästarna har blivit ridna. Possan var jätte pigg och glad. Det smittar av sej på mej kan jag säga:)
Widde och jag skrittade ut på långa tyglar. Jag sattsade hårt och gav mej i väg barbacka. Jag lyckades att sitta kvar hela vägen:) Dock var han lite rädd där han och Jokke gick omkull häromdagen. Det är en skylt som varnar för gupp i vägen och den brukar ju vanligtvis inte stå där. Rätt häftig känsla när man verkligen känner hur alla musklerna i hans kropp spänner sej under mej. Men vi kom förbi på trippande tår.
Pom var tyvärr inte lika fin idag som han var i går. Bättre lycka nästa gång!

Jag skulle vilja gå på friskis i kväll och min Sofie kan inte följa med;(
Nån annan som är sugen?

Måste gå och stretcha mina lår nu tror jag...ajaj..... blev inte bättre efter barbackaridningen.


En ny dag......

Ny dag, nya förutsättningar. Eller hur är det man brukar säga?
Förutsättningarna för att Olle ska äta upp sin macka som han lovar varje dag, känns ganska orimligt.

Jag har hittat mej en ny idol, Bruno Mars! Jätte härlig röst:)

Änså länge så känns min kropp rätt så ok efter coren igår. Ska nog gå å rida tre hästar idag åxo.
Förövrigt så ser den här dagen ut ganska pricis som vanligt. Inga stora utsvävningar här inte.

Nu ska jag dricka upp mitt te medans jag läser era blogginlägg.


RSS 2.0