"Bra så in i helvete"!

Idag så hoppade min fina fux "Bra så in i helvete", känns bra:)
Klappar om min fina häst extra mycket och ger även mej själv en liten klapp på axeln.
 
Widde på tävling i Kisa 2012
 
 
Nu ska jag sova.
God natt!!

Före eller efter, spelar ingen roll

Två hästar ridna.
Fosse fick galoppera på rätt bra idag. Måste säga åt han på skarpen för annars så går han bara å såsar.
Donky skrittade över bommar, han ligger lite efter. Men idag red jag själv för första gången på honom. Gick super bra. Han är snart ifatt Fosse:)
 
Vad hittar ni på idag??
 
 
 
Gammal bild, men den är lite härlig:)

Kämpar emot magneten

Magneten mellan sängen och mej är stark, men jag kämpar och står emot. Jag är trött idag!
Tanken är att jag ska vara ute i stallet om 30 min och påbörja min dag.
Idag blir det två hästar nu på förmiddagen och den sista ska gå hoppträningen ikväll. Så det borde jag hinna med innan Jokke ska till jobbet och barnen kommer hem.
 
Våran lilla Musse!

En onsdagkväll

Joo då, jag går fortfarande runt och är nöjd och glad över dagens ridning. Annars så  har dagen vart rätt slapp. Barnen vill inte göra så utsvävande saker utan leker mest på sina rum eller sittar i soffan och kollar tvn. Men  vi har även varit ute en sväng, dom för att leka i den lilla snön som finns kvar, och jag för att ta in hästarna.
 
Nu sover barnen och jag sitter i sängen med datorn i knät, Mia på grötö är igång på tvn. Det där med att man inte ska ha elektronikprylar i sovrummet har inte riktigt nått fram till mej.
 
 
Sov Gott hörre ni!

Solen ger så mycket energi!

5 plusgrader lite sol och ganska mycket blåst. Det känns som att våren lurar runt hörnet idag. Men snart är det många minus och snö igen. Men det är tur att det kommer såna här dagar så man får upp energin lite.
 
Nu är det träningar ute i ridhuset, själv tröstar jag mej med en kopp te för att jag inte har möjlighet att vara där ute och kolla och träffa folk.
Min lilla mamms har blivit sjuk och kan inte agera barnvakt så som hon brukar kunna. Jag får helt enkelt klara av allt på egenhand nu när älsklingen jobbar. Men det går så bra när man har härliga vänner som ställer upp och hjälper till med både hästar och barn hit å dit.
Barnen börjar ju bli stora nu så dom klarar ju av mer och mer själva.
 
Nähe, ska kolla runt lite här på nätet innan det blir bollibompa för min del.......

Fem timmar senare

Gick ut till stallet innan åtta i morse och kom in nu strax innan 13. Känner men riktigt nöjd idag jämfört med gårdagen. Idag satt allt där det skulle:)
*TRe hästar är ridna, nu satte inte snön stop för det.
* Alla boxar är mockade (Jokke mockade 3)
* Alla höpåsarna packade
* Foderhinkarna fyllda
* Stallgången sopad
 
Så gjorde Jokke en del ovärdeliga saker åxo så som att fylla på vatten i hagarna, salta så att isen försvinner, sladda ridhuset bla. Vilken tur att jag har dej älskling!! :)
 
 
 
Nu är det dax att gå och blanda till lite pannkaksmet. Sen ska jag ta det lite lungt nån timma.
 
 
 

Nöjd eller inte

Så där! Nu är jag äntligen inne, och har bäddat ner mej i sängen. Fötterna ömmar efter att jag sprungit runt i ridhuset efter alla hästar.
Jag är rätt nöjd med dagen, jag har ju faktiskt motionerat alla som går att motionera idag. Jag skrev rätt nöjd för att helt nöjd är jag faktiskt inte. Jag hade velat rida Donky och Fosse. Men snön verkar inte riktigt hålla med mej just på den pungten. Tyvärr!
Hoppas på att det går i morrn.
 
Så, nu ska jag sova.
 
God natt!

Snabbinlägg

Nu är det inte mycket kvar av den här dagen. Klockan har blivit 18 och jag har i stortsätt bara löshoppningen kvar nu. Sitter och inväntar barnvakten nu bara så att jag kan gå ut och börja.
Blev inte riktigt som jag hade tänkt med ridningen idag heller. En häst hoppade jag över helt, och en annan blev bara longerad pga snöras, den tredje fick gå i skogen.
Hovslagaren har varit här, på utsatt tid! Det blev lite bråk med en häst som hade vaknat på helt fel sida. Lite brämsning och lite fjäsk så blev resultatet ändå godkännt.

Skriver lite om löshoppningen senare ikväll.
Ha det så bra sålänge!!

En vanlig dag med lite extra

Idag blir det en dag med mycket att göra. Först och främst så ska stallet fixas med mockning osv, sen ska tre hästar motioneras (förhoppningsvis så håller sej snön stilla under tiden), sen är det hovslagardax, och sist men inte minst blir det löshoppning.
Där måste man även räkna in att barnen kommer hem vid lunch tid och att jag därefter även måste se till att dom håller sej sysselsatta. Hoppas på lite barnvakt fram mot kvällen när löshoppningen ska ske iallafall.
 
Ja, lite som en vanlig dag med lite extra:)
 
Nu är det bäst att hjälpa barnen att bli klara till dagis/skola.
 
Ha en bra dag!!

Go kväll i stugorna

Jag är trött, och har redan intagit sängen.  Jag längtar lixom efter att få sova, haha:)
 
Vet ni vad? Det blev ingen häst numer tre som jag skrev tidigare. När jag dragit på mej ridkläderna och gått ut så upptäckte jag att plusgraderna skapar mer än halka. Det bildar snöras från taken. Jag vill inte sitta på en unghäst som blivit så lite riden när det börjar mullra av snöras. INTE!
Så jag vände på klacken och gick in och nattade barnen och la mej på soffan i stället. Men det känns i kroppen att det är nått som fattas. Det är nog den där dumma känslan när man har struntat i nått som man igentligen borde göra, Hoppas på nya tag i morrn.
 
Nu ska jag stäng av datorn och lägga huvudet på kudden.
 
Natti natti!

Scones

Nu har jag både bakat och ätit upp scones med barnen.
Perfekt när man börjar bli så där lagom hungrig.
Så nu är jag redo för att gå ut och rida häst numer tre. Men först måste jag invänta barnvakt.
 
 
Häst numer tre blir "Donky"

Läxa

Nu har jag pricis hjälpt Olle med hans första läxa. Den skulle vara klar till på fredag, men han var så ivrig att han ville få den klar direkt. Sagt och gjort! Ska påminna om det de följande typ tio åren, att läxorna ska göras direkt. Undrar om han kommer att vara lika snabb då!?
 
I morse red jag fina Fosse i ridhuset. Satte igång han nu i helgen igen efter att han vilat i två månader. Jag blir så glad av att rida honom:)
Fosse
 
Widde tog jag ut en sväng i skogen. Tänkte att det var bäst att passa på nu när det ska bli plusgrader.
Plusgrader = halka, så nu kan jag hålla mej inomhus ett par dagar igen.
 
Annars så är det mest en massa sånadär tråkiga sysslor som att vika tvätt och laga met som blivit gjorda idag. Nödvändigt dock.
Blir lite siochså med brodyren den här veckan eftersom barnen kommer hem tidigt och jag måste fixa med stallet på förmiddagen.  Men jag får la kvällsjobba lite.
 
Känner att det är lite skönt med plusgrader igen iallafall. Man får lite mer insperation att vara ute då.
 
 

Skitdag!

Ja, den här dagen blev ju inte alls som den var tänkt. Den började med skenande hästar och en älg i hagen, efter älgen kom en jakthund och jägarna sköt den pricis när den hoppade ut ur min hage. Inte många meter från mitt hus, inte många meter från mina hässtar, inte många meter från mina barn som just hade kommit ut. Jag var fly förbannad och stövlade ut och skällde ut dom. Fick bara ett stort jävla smile till feedback innan dom fattade hur tjurig jag var.
All den ilskan jag hade då tog musten ur mej totalt så sen blev ingenting gjort som det var tänkt.
 
Men efter att tiden gick och jag lugnade ner mej så gick jag tillslut ut och red mina hästar nu på kvällen. Nöjd och glad är jag att jag gjorde det för det var två fin hästar idag.
 
Fuck this day!!

Dröm

Drömer mej bort för en stund.....
 
 
 
 
 
 
Annat än vinter och 20 minus det....

THE

Sitter nu med min tekopp framför datorn som så många andra mornar. Den här lilla stunden för mej själv är guld värd.
Frukosten är intagen och kläder till barnen är framtagna så att dom kan tapå sej i lugn och ro medans dom tittar på morgon bollibompa. Snart är det dax att gå ut i kylan igen. Ännu kallare idag. Vattnet är fruset och därmed är livet något dystrare.

Ha en bra dag!

Duktig häst!

God kväll mina damer och herrar!
Kom nyss in från kvällens hoppträning, som jag inte alls sågfam i mot för några timmar sen. Men nu har jag nästan lite dåligt samvete för att jag tyckte och trode som jag gjorde om min häst. Han skötte sej jätte bra. Kanske skötte även jag mej bra. Men allt kasnke inte bara var en slump, jag hade förberätt mej, NOGA! (enligt mej själv iaf)
Innan jag gick ut oh red så ville jag få rätt kännsla i kroppen. Därför satt och tittade på en film där jag hoppar en bana med Widde och det ser jätte bra ut. Både han och jag är duktiga där. Den såg jag på typ tio ggr innan jag gick ut och tränade. Bra mentalträning, och jag tror att det hjälpte mej mycket.
 
Jag är nog en sådan person som kan ta efter genom att stta och titta på bra ridning. Alltså jag går ju inte hem och rider en 160 bana bara för att jag sätt det på skandinavium eller liknande. Men jag får en bättre känsla i hela kroppen som jag kanske ommöjligt lite iallafall kan föra över på hästen.
Ja, alla är vi olika oc tur är ju det!
 
Ville hur som bara säga att jag är väldigt nöjd med min häst idag!
 
 

Kylan håller i sej

Ännu en dag med riktg kyla, bara att härda ut och fodra på lite extra.
Solen håller på att ta sej upp ur nattens dvala just nu och det  ser ut att bli en solig och härlig dag.
Lite synd faktiskt att jag inte har nån häst att rida ut på idag. Min fuxiga springare ska hoppträna ikväll, inget som jag serframimot i dag faktiskt. Men det är väll bara att ta tjuren vid hornen eller vad man nu säger.
 
Nu ska jag iallafal gå ut i kylan och gör klart stallet så att jag kan jobba lite sen. Kanske hinna med å träffa en vän åxo.
 
Ha en bra dag!

Vinterbus!

Fångade lite busiga hästar på bild en dag i förra veckan då Ville och jag låg i soffan och gjorde mest ingenting.
 
 
Först kom Donky och Clintan och lekte framför mitt fönster.
 
 
 
Sen kom även de två busbröderna Fosse och Fjompen.
 
 
 
Lekfulla är dom iallafall. Och varje gång dom ska leka så kommer dom upp till huset och leker utanför mina tvrumsfönster.
 

Frukost nummer två

Nu är första ettapen av stallet klart. Man får lixom gå i omgångar när det är så kallt ute. Men det är klart att det är ju plusgrader inne i stallet så där har jag ju inte äns jackan på mej. Men allt det andra som ska göras ute är kallt. Plus att jag springer in och ut i boden för att brodera åxo.
Nu är det dax för frukost nummer två för min del.
 
Man får fantastiskt mycket gjort när hela familjen ligger i karantän. Alltså inte är nog sjuka för att bara ligga i sängen och inte är tillräckligt friska för att gå till dagis/skola/jobb.
Jag har rensat ur en massa kläder som ska slängas och skänkas. Och i går frostade vi av kyl och frys och rensade ur skafferiet. Man blir helt lycklig av att öppna ett rent och frächt kylskåp, haha:)
 
 
 
 
 
 
 

för att spela sina favoritspel med

God morgon! Här har vi en kylig morgon, 17- stog tempen på när hästna gick ut för nån timma sedan.
Det blir att fodra på med lite extra hö i hagarna här under dagen så att dom håller sej varma. Tänkte nog bara ta en skritt tur på Widde idag. Men jag ska vänta och se om temperaturen går upp något innan.
               
 
Nu är nog all sjukdom borta, jag känner mej inte speciellt påverkad längre iallafall. Bara lite illamående när jag anstränger mej lite extra.
Ville har därimot gått och dragit på sej en förkylning som han får stanna hemma för. Alltid är det nått lixom. Men det känns ändå som att jag har hunnit med lite dom här dagarna. Jag har sprungit fram och tillbax till brodyren och hållt den igång. Så det har blivit en del gjort.
 
Olle ska på kalas på lördag till sin favvo tjej. Jag frågade vad han ville ge henne i pressent. Han gav mej en hel reklamkampanj om en surfplatta och förklarade att det är pricis en sån som hon säkert behöver. Okay??
"Med den kan man ta kort på sina vänner, och spela sina favvoritspel" kommer säkert ur han egna vokabulär. Eller inte. Hos mormor finns disneykanalen och där får man även tadel av en massa skitreklam. Tur att barnkanalen är reklamfri på så vis.
 
 
Hopp nu är det dax att se över hur många lager ytterkläder vi behöver tapå oss för att klara kylan idag.
 
 
Gu va jag är dålig på att lägga ut bilder känner jag.
 
 
 
 

Göra bara ingenting

Nu har jag varit ute och lyckats mocka 3 boxar och packat två höpåsar. Alltså är allt klart för dom två hästarna som kommer in vid fyra. Det anra får vänta tills min mamma slutat jobba ikväll och jag kan få lite hjälp. Jag ska dock försöka mocka lite till senare igen.
Tror att den största boven ligger i att jag inte äter nått. Då orkar jag ju lixom ingenting.
Widde ska jag försöka longera lite till kvällen åxo. Kan inte låta han vila. Han blir så odräglig.
 
Nähe, om jag ska fortsätta att göra ingenting nu då.

maginfluensa

Ny vecka, nya utmaningar.
Ja, det finns mycket jag vill och borde sätta igång med. Men jag ligger mest i sängen och vrider mej. Hela gårdagen spenderades i sängen med nån form av maginfluensa. I natt insjuknade familjens sista familjemedlem i samma åkommor. Faan vilken skithelg igentligen. Men i lördags, innan jag blev sjuk, så fick jag till en jätte härlig tur i skogen på Widde. Det känndes bra att ha nått att fundera på och längta tll när jag legat nerbäddad.
 
I helgen är det många som varit ute och startat årets först tävling. Känns avlägset för mej. Jag har inte äns börjat titta på nån tävlingsplanering. Jag har nu bara en häst att tävla och träna med och vi är helt tillbaka på ruta ett.  Ganska så tråkigt:( Det är så jävligt så jag inte änns vill träna. Hästen är knapt ridbar, enligt min mening och jag har lagtavmej under jul.
 
 
Sitter och funderar på hur jag ska göra med stallet idag. I helgen har jag haft hjälp och igår var jag inte ute istallet nånting. I morse lyckades jag gå ut och släppa ut hästarna och fodra. När jag kom in så hade jag så klart mer ont imagen och yrsel.
Nu börjar det nalkas luch för hästarna och jag måste börja röra på mej. Barnen är ju hemma åxo så jag har ju även dom att ta hänsyn till. Nåja, det blir vad det blir helt enkelt.
 
 

Hit och dit

Jag han med det mesta igår iallafall. Det viktigaste av allt för mej var att Widde blev riden. Vi red i ridhuset på kvällen och avslutade med några språng. Det gick rätt ok faktiskt. Efteråt blev det lång härlig massage på hästen. Mysigt tyckte Widde. Han älskar sånt.
 
Så nu har jag lämnart iväg  Olle till skolan, som fick special skjus även idag. Har även lämnat iväg min torktummlare och hoppas att jag snart får tillbax den.
 
Ville har just vaknat och vi ska ha lite gos i soffan nu innan jag skaa försöka få i han lite frukost. Han har inte kräkits nånting mer sen i går mitt på dagen- Så det ser lite ljusare ut nu:)
 
 

ticktackticktack

Jaha, den här dagen stannar inte bara för att min lillprins är sjuk. Jag sitter mest och bläddrar i kataloger och kollar sidor på nätet. Torkar lite spya här och var åxo. Men minuterna rullar på.
 
 

Snälla

Snälla lilla älskade Possan, bli frisk nu!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
     

Bubblan sprack

Efter en dag på mässa och en kväll på tupperwearparty så kände jag mej pigg i morse.
Hela natten har jag legat och funderat och fått nya sprudlande ideer som jag var redo att ta tag i. Det har lixom bubblat i mej för att få kommaigång.
Och där stannade det.
Jag vaknar av en magsjuk unge!
Jag kommer inte utanför dörrarna och behöver tillochmed fixa skjus till skolan åt den äldre. Men allt det där som jag ville göra idag då? Alla ideer och allt som jag ville komma igång med?
Jag såg tillochmed fram imot att få hoppa min galna häst idag:/
Jag kände mej tillochmed en gnutta taggad att gå ut och mocka tio boxar.
Men bubblan sprack!
 
Jag hoppas att jag kan hämta in datorn och få lite tid över så jag kan sitta med den i knät. Allt annat får bli kvällsjobb antar jag.
 
Hoppas att alla ni andra mår bra där ute!

igår, idag, i morron

Onsdag morgon redan, tiden springer iväg!
Morgondushen är avklarad och snart är vi påväg till dagis och skola. Sen är det bråttom bråttom för mej att åka hem och fixa stallet innan jag ska dra iväg på mässa.
 
Gårdagen flöt på rätt bra och jag han med det som skulles, eller iallafall det som var inplanerat från början. Det andra får vänta tills i morron.
 
Nu ska jag få barnen overaller så vi kan pulsa ut i all snö som inte blev bort plogad i går.
 
Bye bye!
 

Snön bara faller ner

Det hade visst kommit massa med snö i natt. Jag hade inte kollat nått på vädret så jag blev överraskad när jag gick ut i morse. Men det gör inte så mycket enligt mej. Hellre massa snö, än is och halka. Nu kan man ju rida ut utan att slåihjäl sej igen.
Och mer kommer det!
 
Sent igårkväll så fick jag fart på den där brodyrmaskinen, men då var det ju dax att gå in och sova:/
Får se hur mycket jobb jag hinner med idag. Jag hoppas på veterinärbesök och så hoppas jag på att nån skicklig en kan komma och styra upp så att jag kan börja använda min torktummlare igen. Härrom dagen så höll den på att brinna upp och efter det har jag inte vågat starta den igen. Det luktar fortfarande bränt här inne:(
Men tvätthögarna växer i en rasande fart.
Men innan jag äns kommer hem igen så ska jag lämna bilen på verkstaden så att jag kan ta mej till mässan som jag ska på i morrn. Om jag nu överhuvudtaget kan gå där. Jag har sån träningsverk från coren så jag kan inte äns knyta skorna.
Det betyder att det inte blir ridning i dag heller utan longering för andra dagen irad. Men jag tror inte att det gör så mycket för den delen.
 
Ja, det var väll mina planer för dagen. Så nu vet ni det.
 
 

När jag väl skriver

I går knepade jag ihop ett inlägg på mobilen, skickade det, och trode såklart att det skulle dykaupp här på bloggen. Men inte.
Skitsamma, det stog bara en massa gafs om vad jag hade gjort i helgen.
 
Nu är det ny vecka och jag har en massa samtal som måste ringas idag. Tråkigt. Speciellt eftersom de flesta av telefontiderna är mellan 8 och 9, pricis då som jag farrunt i stan och lämnar barnen i skola och dagis.
 
Förövrigt så hoppas jag på att jag ska fåigång min brodyrmaskin idag. Jag fick avsluta brodyren lite abrubt förra veckan då maskinen inte alls ville som jag ville. Idag hoppas jag på experthjälp.
Annars är det mest stalljobb och ridning som tar upp den mesta av tiden idag.
Längre fram i veckan har jag ett mässbesök som jag serfram imot. En morot så att säga:)
 
Ha det bra allesammans!!

Nu så

Nu har ville och jag hittat appen :)


En tanke

Nu när jag har ny mobil så har jag bättre möjlighet att kunna blogga från mobilen. Men finns det nån särskild app för det? Nån som vet?

Kul

Kul att det är så många som kollar in här även att jag aldrig skriver nått nu för tiden. Det har bara inte blivit så. Det har varit lite mycket innan jul med jobb och julklappar, över jul så firade vi nog jul med alla i en veckas tid. Över nyår så var vi i Sälen och jag stog på ett par skidor för första gången i mitt liv. Jag lever och har alla ben och armar i behåll.
Nu har jag skaffat barnvakt för en stund då jag ska ut och duscha en av hästarna. Hoppas att ni har det bra!

RSS 2.0